Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rasytce @ 2009 06 17, 22:37)
oi, as vat ko neturiu tai neturiu - iskalbos, todel teks ivaldyt kompozicija, kad nereiktu irodinet, kad taip turi but biggrin.gif

O kur musu Bonda, ka mes cia dvi kaip uz cerberes palikom  cool.gif

mhm neapgausi biggrin.gif
aha... jauciuos tamsta mokytoja kokia tais, nors realiai toli man iki destymo tongue.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 06 17, 22:39)
Giedre, paskutines foto jau zymiai geresnes.  thumbup.gif

aha.. pritariu
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 17, 20:25)

6-7 metai fotkini ir nedrysti eit pas pazengusias?  bigsmile.gif ir dar juosta ivaldzius, nu klausyk, tai tu cia turetum mokint, o ne mes tave wink.gif o kad wb nesigauna, tai tiesiog itariu tu apsiejei ir be jo biggrin.gif
jau tu tai tik netylek  biggrin.gif as apie kompoza nifiga neraukiu istikruju, tik apsimetu, kad zinau kazka  biggrin.gif

baiktu..sakau esu savamokslis..niekada manes niekas nieko nemokino kas liecia fotografija..visko po biski is visur..tik sia ziema MB isstume i fotkursus..ir rudeni vel soliuosiu..
Zitlali teisybe sako, metai nerodiklis..o juos paminejau tik noredama pasakyt kiek laiko praktikuoju sita malonuma..
o del wb..tai jo..man jo niekada neprireike biggrin.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 17, 20:28)
na taip, bet cia juk ne skyrelis fotografuojame ir grozimes, cia susirinkome mokintis, o be kritikos argumentuotos postumio arba nera arba jis minimalus, del to ir siulau susiimti, plepalam ir pan turime kita tema bendraminciuose smile.gif bet cia as tik siaip sian taip kalbu, nes kazkaip man pastaruoju metu visai i chiata pradejo panaseti si tema.
metai tikrai ne rodiklis smile.gif cia pastebejimas
*kartais tai daug daugiau nei tobulas ivaldymas kompozicijos biggrin.gif tik mokek apsigint, tai ir sh gali auksu suzibeti biggrin.gif (man taip visad kaldavo destytojai)

cia tik mano pamastymai, bet tema yra daugumos Jusu  tad elkites kaip Jum geriau, tik mano manymu taip butu daugiau naudos smile.gif

pritariu..reikia argumentuotos kritikos..bet nepagyrus nebus paskatinimo..zodziu..reikia pirma pagirti..o paskui peikti..bent taip psichologijos destytoja mokino..tada sako..zmogui smegenys geriau kritika priima lotuliukas.gif
* man kartais buna nedrasu rodyt fotkes, kurios itariu yra techniskai netobulos..ten visokie isdegimai arba triuksmas ar dar kas..nors man tas padaro nuotrauka kazkuom grazia..
bet tikriaus tavo destytojas teisus.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 22:45)
1. o del wb..tai jo..man jo niekada neprireike
2. man kartais buna nedrasu rodyt fotkes, kurios itariu yra techniskai netobulos..ten visokie isdegimai arba triuksmas ar dar kas..nors man tas padaro nuotrauka kazkuom grazia..

1. Atkreipiau demesi i pora tavo foto blog'e, bet jos nekritikai tai nekritikuosiu, bet su spalvom yra bedu vietomis
2. Nematau prasmes tuomet ju ir kelti cia, nebent siaip kaip parodomasias.. taciau taip suprantu, kad cia keliamos foto paciom turetu buti arba tinkamos arba tokios, kur pacios nelabai suprantate ar jos ok ar ne, kad sulaukti kritikos, pasidaryti isvadas ir toliau jas koreguoti.. jeigu matai bedas, tai kam kritika jas patvirtinanti smile.gif cia garsiai mastau.. bent as taip darau. O del pagyru pastaruoju metu man sunkiai su tuo, nes stengiuosi izvelgti kuo daugiau minusu tam kad daugiau pasitempciau ir pati ir kitos (jei mano kritika zmonem priimtina ) smile.gif tiesa, viena yra foto uzmanymas su isdegimais, triuksmais ir kitais neva blogumais, kitka klaidos is neismanymo.

na, pagirsiu.. siaip esat tikrai visos dalyvaujancios saunuoles, kad nuosirdziai stengiates. Be Jusu juk ir sio skyrelio nebutu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 birželio 2009 - 21:55
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 17, 23:39)
Giedre, paskutines foto jau zymiai geresnes.  thumbup.gif

Dekui,reiskia biskuti jau pazengiau is nulines stadijos blush2.gif
Atsakyti
kadangi mazai kas i plepalus uzsukat, tai maz cia pamatysit, klausimas OT visiskai, ats AZ arba i plepalus cia 4u.gif

gal zinot kas nuomoja buta Vilniuje? reikia su idomiu interjeru ar vaizu ar didele lodzija.. siam savaitgaliui
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 17, 20:48)
1. Atkreipiau demesi i pora tavo foto blog'e, bet jos nekritikai tai nekritikuosiu, bet su spalvom yra bedu vietomis
2. Nematau prasmes tuomet ju ir kelti cia, nebent siaip kaip parodomasias.. taciau taip suprantu, kad cia keliamos foto paciom turetu buti arba tinkamos arba tokios, kur pacios nelabai suprantate ar jos ok ar ne, kad sulaukti kritikos, pasidaryti isvadas ir toliau jas koreguoti.. jeigu matai bedas, tai kam kritika jas patvirtinanti smile.gif cia garsiai mastau.. bent as taip darau. O del pagyru pastaruoju metu man sunkiai su tuo, nes stengiuosi izvelgti kuo daugiau minusu tam kad daugiau pasitempciau ir pati ir kitos (jei mano kritika zmonem priimtina ) smile.gif tiesa, viena yra foto uzmanymas su isdegimais, triuksmais ir kitais neva blogumais, kitka klaidos is neismanymo.

na, pagirsiu.. siaip esat tikrai visos dalyvaujancios saunuoles, kad nuosirdziai stengiates. Be Jusu juk ir sio skyrelio nebutu smile.gif

1. zinau, kad kai kur su spalvom nelabai..ten man su nustatymais lepsusas gavos..o kai jau sumeciau i kompa tik tada pamaciau doh.gif
2. susidariau nuomone, kad gal tamsta mokotes fotografijos? g.gif daug zmoniu yra arba perdaug savikritiski ir nedrasus..arba per geros nuomones apie save..tad reikia ir skatinti(kitaip greit neliks ko kritikuot lotuliukas.gif ) bet tuo paciu reikia ir kritikuoti, nes juk mokomes..
user posted image
o cia sitaip mes stebejom lietu..
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 23:40)
susidariau nuomone, kad gal tamsta mokotes fotografijos?

ne, jei turi omenyje aukstaja
Papildyta:
QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 23:40)
(kitaip greit neliks ko kritikuot

kas ko susirinko smile.gif jei kazkam netinka mano komentarai galima juos tiesiog ignoruoti arba pasakyti , kad nekomentuociau smile.gif neisizeisiu, turiu ka veikti ir taip 4u.gif

SuperBaba pabandyk perdaryti, ryskumo truksta... padrebejo siek tiek manau.. bet gal kitos kitaip nuspres smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 birželio 2009 - 22:50
Ne ne, panos, kritikuokit, sakykit tiesiai šviesiai viską, bent jau aš asmeniškai giliai širdin neimsiu, labai gerai, kad Zitlali viską taip išdėstei, punktas po punkto ir žinai, ką tvarkyti. Reikės pasieiškoti ingo apie portretų fotkinimą, ypač mano fotiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 06 17, 23:59)
Ne ne, panos, kritikuokit, sakykit tiesiai šviesiai viską, bent jau aš asmeniškai giliai širdin neimsiu, labai gerai, kad Zitlali viską taip išdėstei, punktas po punkto ir žinai, ką tvarkyti. Reikės pasieiškoti ingo apie portretų fotkinimą, ypač mano fotiku  g.gif

yra pradziamoksliu blog'e kelios pamokos 4u.gif http://fotopradziamo...aip-profai.html
Atsakyti
Pritariu issakytai nuomonei, kad reikia kritikuoti o ne tik grazu ne grazu sakyti.Ir, merginos, kritika argumentuokite.Jei matote,kad neturite argumentu, tada reikia skaityti teorija bent jau pasistengti perskaityti tiek kiek yra pirmame lape.Cia kad bendra suvokima apie taisykles tureti.
Laipsiu taip reikia, bet kartais liaupsinant galima ir ant lauru uzmigti.
Kaip psichologijos destytojas sakydavo:Kritika turi susidaryti is dvieju dalyku, geru+blogu.
Butu gerai, kad ir keliant foto cia placiau apie ja parasytumet ne tik pavadinima ir "tarsykit" ar pan.Juk buna uzmanymu darant foto.Pasakykit juos.

Man total kosmar nenoriu fotiko i rankas imt.Turiu nemazai ideju nd baltam baltame bet nekyla rankos daryti.Siandien nauja gyventoja namuose isigijom, kad jis ta niuria lietaus perplauta nuotaika praskaidrins?
Atsakyti
O more mio.. (Cia siaip idomiai ziurisi smile.gif )
user posted image

Iskilo tecninis klausimas del PS. O kai jus kerpat pvz tik apacia ar tik viena sona, darot su Crop Tool? Nes man nepilnai kvadratas su juo nusibraukia, ne per visa foto. O pvz is sono neiseina istempt iki krastines. g.gif (Tikiuosi supratot,ka as norejau pasakyti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 17 birželio 2009 - 23:23
Citra, man viskas neryšku ir išdegę... gal kad blogas j/b vertimas, nežinau.
A, aš matau apkabinimą, man patinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 17 birželio 2009 - 23:23