Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 17, 11:58)
Ačiū, kągi bandysim aiškintis. Bet tarpkitko, Jūs, žinovės, galėtumėt vienąkart nepatingėt, ir surašyt..  4u.gif (na kai neturėsit ką veikt  mirksiukas.gif)  įsivaizduoju, kiek laiko Jums turėjo užimt visas tas aiškinimasis.. o aš čia, mat, visko ant lėkštutės paduoto užsimaniau  biggrin.gif

tiesa pasakius pirmam sios temos puslapy yra surasyta kur ir kokia kosmetika nusipirkt galima biggrin.gif
Atsakyti
Bet visgi, manau, reiktų prirašyt prie tos nuorodos "Natūralios sertifikuotos kosmetikos gamintojų sąrašas", kad čia kosmetika su BDIH sertifikatu, o yra ir kitokių natūralios kosmetikos sertifikatų smile.gif Nes aš pradžioje irgi galvojau, kad natūrali yra TIK šitų gamintojų kosmetika smile.gif Būtų naujokams mažiau painiavos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2009 06 17, 11:31)
Su patyrusiom noriu išsiaiškinti molio kaukių darymo ypatumus:

- molis maišomas ne metaliniam inde (stikliniam ar pan) ir ne metaliniais įrankiais;
- vanduo geriausiai mineralinis at šaltinio (ar žolelių nuoviras/užpilas?)?
- vandens temperatūra - kūno temperatūra?
- išmaišius palikti ~ 20 min ir galima pastatyti saulėje
- užtepus ant veido laikoma ~ 20 min neleidžiant uždžiūti, o kiek laikyti plaukams ir kūnui?
- kokiu sluoksniu tepama?
- į masę įmaišyti galima aliejų, gal EA kokį lašiuką?, citrinos sulčių, jogurto, ką dar maišote?

Pataisykit kur neteisingai darau?  4u.gif

as parasysiu kaip as darau smile.gif
- moli maisau stikliniame dubenelyje (turiu nusipirkus toki nediduka) su medine mentele
- vandeni paprasta dedu (is krano), arba vietoj vandens naturalu jogurta, galima hidrolata jei nori
- temperatura vandens - kad butu ne saltas, zodziu siltas (bet ne karstas)
- ismaisius laukiu tik tiek, kiek man uztrunka nusipraust veida (na ir makiaza pasalint jei bunu pasidazius).. kadangi darau kaukes vakarais, tai saules nebuna biggrin.gif o vonioj irgi saules ner biggrin.gif
- kauke ant veido laikau as 10-15 minuciu (dazniausiai 10 min).. vis papurskiu vandeniu, kad nesudziutu molis.. kunui ant mano molio raso kad laikyt 10-20 min, o galvos odai 10 min
- sluoksnis gaunasi ivairus, kartais kai prisimaisau per daug tai storesnis, kartais kai maziau - plonesnis
- galima imaisyti EA, galima ir pvz kokio bazinio aliejaus maza lasiuka (reik nepadaugint, nes tada kauke nei siokia nei tokia gausis), galima citrinos sulciu, jogurta tai dedu as kai vandens nededu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 17 birželio 2009 - 11:19
QUOTE(MAMarija @ 2009 06 17, 11:30)
Žinok kartais praktikuoju, tikrai gerai tuos juoduosius iškelia. Tik va bėda, tada man trūks plyš reikia juos išsispausti, taip lengvai tai gaunasi, o jau tada vsio, vaikštau marga nosimi kelias dienas doh.gif.

man irgi taip buna blush2.gif

QUOTE(Manija69 @ 2009 06 17, 11:35)
Turbūt jau buvo aptarta, bet gal galite pakartoti,kokią kaukę su ricina darote?Ir kam naudojate? 4u.gif

ricina maisau su simondsijom, proporcijas cia jau reiktu atsitaikyt, nes jei bus per daug ricinos, sausins, ir tada tepam ant veido, as dar pamasazuoju, dedu sudrekinta karstame vandenyje ranksluostuka...kad atisvertu poros ir dar geriau issivalytu, taip keleta kartu, dar kartu lyg pavalant ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gutte86 @ 2009 06 17, 03:59)
taip  ax.gif  tik db susimasciau, kad sertifikatas ar yra nurodytas sito aliejaus ant buteliuko

Aš taip pat nemačiau sertifikato ax.gif

QUOTE(Monica @ 2009 06 17, 07:12)
paieškojus int. platybėse kaip tik sakyčiau, kad KN kaina yra nerealiai užkelta.Organiškas sertifikuotas visur kainuoja žymiai mažiau nei KN ax.gif

Na, bet KN, mano nuomone, jis toks natūralus iš pirmų rankų, nežinau, gal čia tik įsitikinimas biggrin.gif

QUOTE(violence @ 2009 06 17, 08:00)
na vakar atidariau SP user posted image
tai nekvepia kaip indiškas KN, kvapas tikrai ne toks stiprus, daug lengvesnis smile.gif KN kvapu pralenkia gan stipriai smile.gif

Galbūt čia toks kaip KN afrikinis... ax.gif

QUOTE(Palomina @ 2009 06 17, 11:09)
vis papurskiu vandeniu, kad nesudziutu molis..

O negerai, jeigu apdžiūna ant veido?
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2009 06 17, 12:30)
O negerai, jeigu apdžiūna  ant veido?

tai jei siek tiek apdziuna tai nieko baisaus, bet jei visiskai isdziuna, tai nelabai manyciau.. be to man ir nelabai patinka tas jausmas kai oda tempia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2009 06 17, 12:09)
as parasysiu kaip as darau  smile.gif
- moli maisau stikliniame dubenelyje (turiu nusipirkus toki nediduka) su medine mentele
- vandeni paprasta dedu (is krano), arba vietoj vandens naturalu jogurta, galima hidrolata jei nori
- temperatura vandens - kad butu ne saltas, zodziu siltas (bet ne karstas)
- ismaisius laukiu tik tiek, kiek man uztrunka nusipraust veida (na ir makiaza pasalint jei bunu pasidazius).. kadangi darau kaukes vakarais, tai saules nebuna  biggrin.gif  o vonioj irgi saules ner  biggrin.gif
- kauke ant veido laikau as 10-15 minuciu (dazniausiai 10 min).. vis papurskiu vandeniu, kad nesudziutu molis.. kunui ant mano molio raso kad laikyt 10-20 min, o galvos odai 10 min
- sluoksnis gaunasi ivairus, kartais kai prisimaisau per daug tai storesnis, kartais kai maziau - plonesnis
- galima imaisyti EA, galima ir pvz kokio bazinio aliejaus maza lasiuka (reik nepadaugint, nes tada kauke nei siokia nei tokia gausis), galima citrinos sulciu, jogurta tai dedu as kai vandens nededu..

Didelis dėkui 4u.gif o tai aš Hauschkos molį išmaišiau su karštu vandeniu, apie metalą Hauschkos tinklapy nieko neparašyta, tai aišku maišiau metaliniu šaukštu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2009 06 17, 12:30)
O negerai, jeigu apdžiūna  ant veido?

negerai, tampoma veido oda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2009 06 17, 12:40)
tai jei siek tiek apdziuna tai nieko baisaus, bet jei visiskai isdziuna, tai nelabai manyciau.. be to man ir nelabai patinka tas jausmas kai oda tempia  biggrin.gif

na, as tai laikau 10-15min ir man tik apdziuna, visiskai tikrai neisdziuna, o jau tada ir plauti laikas, tai kazkaip ir neapsipurskineju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2009 06 17, 12:02)
negerai, tampoma veido oda 4u.gif

Dėkui už info 4u.gif

QUOTE(_Pandora_ @ 2009 06 17, 12:10)
na, as tai laikau 10-15min ir man tik apdziuna, visiskai tikrai neisdziuna, o jau tada ir plauti laikas, tai kazkaip ir neapsipurskineju ax.gif

Man irgi taip pat, bet gal reikės pasipurkšti vis gi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vergine @ 2009 06 16, 22:49)
Žinoma, kad parašysiu.

gal vistik ryšitės užsakyti dar to balto geriamo molio biggrin.gif

QUOTE(violence @ 2009 06 17, 08:00)
na vakar atidariau SP user posted image
tai nekvepia kaip indiškas KN, kvapas tikrai ne toks stiprus, daug lengvesnis smile.gif

o jį visai visai ant tuščio skrandžio reik gert? smile.gif jei kavos aš išgeriu ryte? (tikra sveikuolė) nu niekaip kavos negaliu atsisakyti, priklausomybė sad.gif tai kaip su moliu?  rolleyes.gif

kvepia kaip afrikietiškas, kuris spaudžiamas ne iš padžiovintų, o iš šviežių kokosų. Man toks netgi labiau už indiškąjį patinka.

tai kelkis bent pusvalandį prieš kavą ir išgerk molį wink.gif Kiek aš pasiskaičiau nete (knygos dar nepradėjau), tai geriant molį ir mėsos, ir apskritai valgymus rekomenduojama apmažinti, plius, jį leidžiama maišyti būtent su vaistažolių nuovirais, kurie yra švelnaus, sveikatinančio poveikio, ko niekaip nepasakysi apie kavą.

tuo noriu pasakyti, kad norint padėti organizmui, apskritai rekomenduojama su moliu jį pasaugoti ir nereikia jo iš pat ryto, dar prieš molį užvaikyti su kava. O kaip buvusi kofemanė sakau tau - ateis laikas ar gyvenimas privers ir mesi savo šitą įprotį ax.gif

QUOTE(violence @ 2009 06 17, 09:39)
Pirminio muilo informaciniame lapelyje rašoma, kad jis efektyvi priemonė prieš erkes  rolleyes.gif 
kaip reiktų naudoti būtent šituo tikslu?  rolleyes.gif ir kuo tas efektyvumas pasižymi?

aš tikiuosi, kad nusiprausi juo ir ilgai erkėms nuo to muilo smirdi biggrin.gif

QUOTE(ernesin @ 2009 06 17, 10:22)
Įdomu tai kaip ten dėl to žaliojo molio, geriamas jis ar vis gi ne g.gif

jei šalia nėra prierašo, kad ventiliuotas ir geriamas, tai tada negeriamas. Žaliasis molis iš Nimfali negeriamas, bet geriamas žaliasis molis iš Stepono 6 smile.gif

QUOTE(Rkatyte @ 2009 06 17, 10:31)
- vanduo geriausiai mineralinis at šaltinio (ar žolelių nuoviras/užpilas?)?
- vandens temperatūra - kūno temperatūra?
- išmaišius palikti ~ 20 min ir galima pastatyti saulėje
- kokiu sluoksniu tepama?
- į masę įmaišyti galima aliejų, gal EA kokį lašiuką?, citrinos sulčių, jogurto, ką dar maišote?

maišau su virintu vandeniu, man hidrolato kažkaip gaila tam reikalui,
temperatura - drungnas vanduo
saulė - kad jis daugiau gydomųjų savybių įgautų
kokiu išeina biggrin.gif
vitaminą E, dumblius

QUOTE(MAMarija @ 2009 06 17, 10:51)
Pradžiai tikrai užteks žinoti pagrindinius sertifikatorius. Įvedus jų pavadinimą į googlą, rasi jų vaizdinį sertifikato ženklinimą. Tokį radus ant pakuotės, gali būti rami.

taip drinks_cheers.gif

QUOTE(Dovish @ 2009 06 17, 11:30)
Na, bet KN, mano nuomone, jis toks natūralus iš pirmų rankų, nežinau, gal čia tik įsitikinimas biggrin.gif

na bet meistriškai savo legendą KN sukūrė biggrin.gif Ir aišku, užsitarnavo didžiulį pasitikėjimą 4u.gif

QUOTE(Rkatyte @ 2009 06 17, 11:53)
o tai aš Hauschkos molį išmaišiau su karštu vandeniu, apie metalą Hauschkos tinklapy nieko neparašyta, tai aišku maišiau metaliniu šaukštu  lotuliukas.gif

negalima karšto vandens, jis padaro molį beverčiu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 06 16, 14:05)
vadinasi, nėra ko bijoti smile.gif O kaip pagal taisykles? Reikia tas nuosėdas gerti ar ne? Ir išvis aš skaičiau, kad reikia tą molį gerti prieš dvi valandas iki pusryčių, tai man tam keltis reiktų apie 5 val. ryto  blink.gif

O man 3 reikėtų keltis, nes 6 val andą jau iš namų išeinu lotuliukas.gif Bet tema apie molį mane sudomino. Eisiu nuorodą skaityti biggrin.gif
QUOTE(Vergine @ 2009 06 17, 00:49)
Būtų smagiau, jei ir prisistatytumėte. Jau daug jūsų pažįstu, bet ne visas smile.gif

Gerai, kai kitą kartą pas jus išsiruošiu - būtinai prisistatysiu 4u.gif

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 17, 12:32)
Ar galiu ramiai naudotis ir pasitikėti šiuo sąrašu? Tarkim, susidomėjau "Madara" firmos gaminiu (jie skelbiasi natūraliais), atsidarau sąrašą- jame nėra įrašyta ši firma,- vadinasi- nenatūrali, ir ramiai neperku. Taip?  4u.gif

Madaros šiame sąraše ir neturėtų būti, nes ji ne BDIH sertifikuota, o Ecocert. Beje, kai buvau KN kursuose Rūta pasakojo apie tai,kad kuriamas vienas sertifikatas, kuris jau bus galutinis ir vienintelis ir visiems aiškus, tik... neaišku, kada tai bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 17 birželio 2009 - 12:34