Sveiki gal kas galite padaryti beseselines foto interneto tinklapiui ? tipo tokias
yra apie 100 daiktu, vienam daiktui reikalingos 6-7 foto,
Lauksiu pasiulymu i a.z.
ka galite pasakyti apie fotoaparata draugas nori pirkti nikon D3000 arba nikon P100 ar jie verti demesio as tai nieko nensuimanau tai labai laukiu jusu atsiliepimu
QUOTE(vakaro.sonata @ 2010 10 08, 23:03)
Sveiki, norėjau paklausti dėl veidrodinio fotoaparato pradedančiajam.
Esu apsistojus ties Canon fotokameromis, galvoju apie 450d. taipogi apziurineju pentax ir nikon.. fotoaparatui galeciau sirti iki 2000lt. Norėčiau fotografuoti portretus, gamtą - peizažus bei pvz renginius - žmones. Taigi, kad ir nesikoncentruojant ties 450d, gal pasiulytumet kokiu nors tiksliai body + objektyvai derinuku? Esu anksciau veidrodini laikius rankose, kaip pirmi kadrai gavos visai neblogai iskepe, uzkabliavo fotografavimas, tad sugalvojau savo nusava nusipirkt. Galvoju apie pirkima kazkiek naudoto, nes kaip pradedanciai naujo nlb noriu, bet i tai nesigilinam.
Labai noreiciau isgirst patarimu - taikliu varijantu (galbut is savosios praktikos?)
Esu apsistojus ties Canon fotokameromis, galvoju apie 450d. taipogi apziurineju pentax ir nikon.. fotoaparatui galeciau sirti iki 2000lt. Norėčiau fotografuoti portretus, gamtą - peizažus bei pvz renginius - žmones. Taigi, kad ir nesikoncentruojant ties 450d, gal pasiulytumet kokiu nors tiksliai body + objektyvai derinuku? Esu anksciau veidrodini laikius rankose, kaip pirmi kadrai gavos visai neblogai iskepe, uzkabliavo fotografavimas, tad sugalvojau savo nusava nusipirkt. Galvoju apie pirkima kazkiek naudoto, nes kaip pradedanciai naujo nlb noriu, bet i tai nesigilinam.
Labai noreiciau isgirst patarimu - taikliu varijantu (galbut is savosios praktikos?)
As pradejau fotografuoti tokiu ..na beveik tokiu mano dar senesnis uz 450d ..
manau kol apsispresi ko tikrai nori ..sitas bus pats tas Nes dabar tavo zanras gana platus na mano manymu...nebent turesi kelis fotoaparatus ir kelias linzes su skirtingom diafragmom ir zoom'ais...Startuok su normaliu paprastu aparatu ..pasidomek technine fotografijos puse, zanrais, paanalizuok kas sirdziai mieliausia ir po kokiu keliu metu, gal nereiks klaust patarimo ka kaip komplektuoti ...zinosi ko nori pati sekmes tau
gal kas zino analogu Canon'ui 5D mark II ?Buciau dekinga jei pasidalintumet
QUOTE(Bjaurastis @ 2010 11 09, 12:15)
gal kas zino analogu Canon'ui 5D mark II ?Buciau dekinga jei pasidalintumet
Galima paklaust, kodel mark II? Ta prasme, ka jis duos tokio, ko neduoda dabartinis aparatas?
QUOTE(sillwio @ 2010 11 09, 14:37)
Galima paklaust, kodel mark II? Ta prasme, ka jis duos tokio, ko neduoda dabartinis aparatas?
bandau fotografuoti portretus ...portretineje fotografijoje gana svarbus detalizavimas ( kol kas fotografuoju galva -kaklas krutine arba is kitos puses ) manau sis aparatas su tuo gerai susitvarkys, zadu bandyti studijine fotografija, kuriai manau jis irgi gan tinkamas ..tikslus..pilnokadro, daug linziu galima pritaikyti ...t.y. rasti daug galima ir blaaa bla bla ir dar plius lyg nevykusi funkcija filavimas yra aisku man jos kaip ir nereikia ...dabartinis mano aparatas uz ji 40D daug geresnis butu bet kadangi zadu gaut pinigo ...pataupysiu is karto nusipirkdama geresni
Kol kas girdejau tik saves apgaudinejima, kad tau jo reikia
5d geras aparatas, kvaila butu gincytis, bet ar vertas jis savo kainos? Mano manymu geriau jau investuoti i objektyvus. Bus ir detalizacija, ir sviesos uzteks, ir iskraipymu maziau ir t.t. Jei ruosiesi bandyti studija, galbut verta pamasatyti apie studijini apsvietima.
P.S. jei tikrai nori dideles raiskos nuotrauku su kruva smulkiu detaliu, tai pabandyk vidutini formata. Skaitmenini vidutinio formato aparatas - brangus malonumas, bet juostinis tikrai ikandamas kiekvienam. Paskaiciuok, kiek iseis juostu, iskaitant ryskinima ir skenavima, uz mark'ui isleistus pinigus
5d geras aparatas, kvaila butu gincytis, bet ar vertas jis savo kainos? Mano manymu geriau jau investuoti i objektyvus. Bus ir detalizacija, ir sviesos uzteks, ir iskraipymu maziau ir t.t. Jei ruosiesi bandyti studija, galbut verta pamasatyti apie studijini apsvietima.
P.S. jei tikrai nori dideles raiskos nuotrauku su kruva smulkiu detaliu, tai pabandyk vidutini formata. Skaitmenini vidutinio formato aparatas - brangus malonumas, bet juostinis tikrai ikandamas kiekvienam. Paskaiciuok, kiek iseis juostu, iskaitant ryskinima ir skenavima, uz mark'ui isleistus pinigus
QUOTE(sillwio @ 2010 11 09, 16:51)
Kol kas girdejau tik saves apgaudinejima, kad tau jo reikia
aciu uz patarimus
manau isigyjus prastesni, studijines aparaturos visvien neikasciau o apie geriau geresnes linzes esu masciusi bet cia juk i ateiti..norejau ir geresniu objektyvu (kalbu kaip buoze )
su juosta dar neesu bandzius is vis fotografuoti, bijau kad man nieko neiseitu ...reikia pabandyti tevuko sena feda
QUOTE(sillwio @ 2010 11 09, 17:48)
Investicija i ateiti - objektyvai. Pinigu ismetimas - naujo aparato pirkimas (nebent gyveni is fotografijos). Pinga jie taip greitai, kad nespesi namo parsinest is parduotuves.
Karoju, aparatas geras. Tikrai geras. Bijau tik, kad kokybes skirtumo, kokio tikiesi, nepamatysi.
Karoju, aparatas geras. Tikrai geras. Bijau tik, kad kokybes skirtumo, kokio tikiesi, nepamatysi.
matai sillwio as bijau kad as save tikrai apgaudineju ...man kyla didelis noras is to gyventi, todel ir nusiziurejau si aparata, nes seip papleshkinimams zinoma man uztektu mano senojo
O darbui manau jis daug greiciau fokusuotu, daug stabiliau ir tiksliau iseitu nuotraukos, ir iskraipymo nuotraukose nebutu ...kas dabar deja yra, na tik ne visi pastebi
ir aciu paciam uz pastabas ir patarimus
ir dar ..
grazi svetaine
QUOTE(fotolama @ 2010 11 09, 18:55)
Neįsižeiskite, bet man atrodo, kad pati nelabai žinote ką šnekate...
na jus gi nezinote su kuo as "dirbu " neisizeidziu
visiems suprantamai tikrai neklabu
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2010 11 09, 18:52)
Ne sventieji puodus ziedzia. Jei nusipirksi pati kruciausia aparata, klientai nepasipils. Fotografuoja ne aparatas, juk zinai. Kas liecia darbo greiti ir kokybe, tai sunku pasakyt. Ne vien nuo aparato priklauso greitis, iskraipymai ir t.t. Sakyciau netgi labiau nuo objektyvo.
sutinku ....manau kai as ji pirksiu jis kainuos pigiau ..tuo labiau USA.
arba persigalvosiu
arba isigysiu pigu su keliais objektyvais
arba is vis mesiu si pomegi