Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(andriuska @ 2011 08 12, 10:14)
Netiesa. Sie skaiciai nesako nieko apie pritraukima (jei jau tokia kreiva logika mastyti, tai jau greiciau jie kalba apie atitraukima). Tie skaiciai nurodo objektyvo fokusini atstuma. Nuo 18 mm iki 55 mm. Kad suprasti kaip tai atsispindi nuotraukose reikia arba siokiu tokiu igudziu arba paprastojo ziurejimo pro ieskikli budu.

Jei kas vis dar galvoja, kad zoom nurodymas skaiciais ka nors reiskia, pasakykite tuomet kokia zoom reiksme bus 400 mm objektyvui. Ir iskirkite reiksmes cropui ir fulfreimui cool.gif

Nesuprantu kodėl čia taip užsipuolei?

Mori pasakyti, kad teiginys, jog 105mm objektyvas "pritrauks" daugiau, nei 55mm objektyvas yra neteisingas?

Apie iksus juk ten niekas nekalbėjo.
Atsakyti
O tai 18 pritrauks ar atitolins? Fotografijoje mastoma kitomis kategorijomis. Matymo kampais, masteliais. Kartais ir megapikseliais mus privert mestyti marketoligai, kadangi per siuos netikrus ir bevercius parametrus jie gali pateikti vienos prekes "pranasuma" pries kita.

O uzsipuolimas tame, kad nepritariu marketologines filosofijos skleidimui.

Fotografijoje yra daug matematikos ir fizikos. Bet lyginant 55 ir 105 nera paprastas atsakymas, kad 105 pritrauks 2x labiay, nei 55. Tai zymiai subtilesnis klausimas.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 08 12, 14:52)
Fotografijoje yra daug matematikos ir fizikos. Bet lyginant 55 ir 105 nera paprastas atsakymas, kad 105 pritrauks 2x labiay, nei 55. Tai zymiai subtilesnis klausimas.

2x pats sugalvojai. Niekas taip nesakė.

Teiginys buvo, kad 105mm pritrauks daugiau nei 55mm. Ir jis yra visiškai teisingas.
Atsakyti
Ka ir kur jis pritrauks? Gal kokia knygute pasiskaityk apie fotografija ar ka. As rasau apie kampus, o man atsakai apie batus. Objektyvas ne teleskopas.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 08 12, 16:52)
Ka ir kur jis pritrauks? Gal kokia knygute pasiskaityk apie fotografija ar ka. As rasau apie kampus, o man atsakai apie batus. Objektyvas ne teleskopas.

O kaip paprastai,suprantamai ,nesigilinant i fizikas ir matematikas,paaiskinti zmogui kuom skiriasi 55 ir 105?
Atsakyti
Skubu, tad pasikartosiu... ruošiuosi pirkti ilgai laukta ir norėta pirmąjį veidrodinį fotoaparatą kuriuo žadu fotografuoti savo malonumui (kaip sakant biznio iš fotografijos nedarysiu, šiaip norisi gražių nuotraukų), pasirinkimą labiausiai lemia kaina, tad esu nusižiūrėjusi Pentax k-x... Man kaip nieko neišmanančiai ir neturinčiai su kuo pasitarti būtu įdomi jūsų nuomonė apie šį pasirinkimą, pliusai-minusai, ar verta? ačiū labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shineida: 15 rugpjūčio 2011 - 17:25
QUOTE(shineida @ 2011 08 15, 18:24)
Skubu, tad pasikartosiu...  ruošiuosi pirkti ilgai laukta ir norėta pirmąjį veidrodinį fotoaparatą kuriuo žadu fotografuoti savo malonumui (kaip sakant biznio iš fotografijos nedarysiu, šiaip norisi gražių nuotraukų), pasirinkimą labiausiai lemia kaina, tad esu nusižiūrėjusi Pentax k-x... Man kaip nieko neišmanančiai ir neturinčiai su kuo pasitarti būtu įdomi jūsų nuomonė apie šį pasirinkimą, pliusai-minusai, ar verta? ačiū labai

Mano pirmasis buvo K-m( šiek tiek prastesnis) tai esu be galo patenkinta smile.gif viskas jam tvarkoj, bent pradžiai, bet dabar aišku noriu geresnio smile.gif)))
Atsakyti
Gal kas dar ka pakomentuos del nikon 3100 ir canon 1100D, neapsisprendziu koki pirkti, kadangi nieko nenusimanau ir tai butu pirmasis mano veidrodukas 4u.gif uz palyginimus, pastabas, vertinimus buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 08 12, 18:52)

nu bet ir principingas tu žmogus ten, kur to visai nereikėtų demonstruot doh.gif juk nieko nesuvokiančiam žmogui bandoma paaiškint doh.gif
Atsakyti
reikia patarimo

atsiprašau bet nežinau ar ten pataikiau, bet kuo patartumėte valytą šio fotoaparato tą ekranėlį?

ir dar mačiau ant tokių ekranėlių yra apsauginiai lipdukai, ar verta juos pirkti ?

kur perkate priežiūros prekes?

ačiu už patarimus

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 08 18, 05:46)
atsiprašau bet nežinau ar ten pataikiau, bet kuo patartumėte valytą šio fotoaparato tą ekranėlį?
aš valau su akinių priežiūros priemonėm. užpurškiu to skysčio ir nuvalau spec. servetėle.
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 08 18, 06:46)
reikia patarimo

ir dar mačiau ant tokių ekranėlių yra apsauginiai lipdukai, ar verta juos pirkti ?

Kažkodėl ypatingos priežiūros neskiriu tam ekranėliui. Kaip jūs prižiūrit mobilų telefoną su tačskrynais visokiais? Aš tai paprastai nuvalau su medvilniniu kokiu skudurėliu/rūbu i psio... Gal čia negerai biggrin.gif bet jau metai ir nepastebiu kažkokių pakitimų. Čia buvo labai geros nuorodos anskčiau įmestos apie objektyvų priežiūra, kaip ten juos trankė, braižė, verta pažiūrėti thumbup.gif
Atsakyti