Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(Smilgelė* @ 2011 08 11, 19:24)
Sveiki noriu pirkti savo pirmąjį veidrodinį fotoaparatą , svarstau apie Nikon D3100. bet bėda kad jokio pažįstamo žmogaus nusimanančio apie foto aparatus nepažįstu.gal galite nors kiek papasakoti apie objektyvus? nes juose esu žalia, bei visuose trumpiniuose. ir dar apie kainos reikalus, už savaites skrendu į UK, ar tiesa, kad ten foto aparatą gaučiau pigiau? kiek pigiau?

Anglijoje tikrai pigiau, o kiek jau priklauso nuo to ką perki. Aš pirkau objektyvą čia http://www.jessops.com/ tai sutaupiau 500 Lt. O kainas reikia tiesiog palyginti ir matysis skirtumas.
Dėl objektyvo pradžiai tinkamiausia būtų koks kitinukas, turiu Nikkor 18-105mm, tai puikus objektyvas visiems gyvenimo atvejams. Dar visi giria Nikkor 18 -135 mm.
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2011 08 11, 17:24)
Sveiki noriu pirkti savo pirmąjį veidrodinį fotoaparatą , svarstau apie Nikon D3100. bet bėda kad jokio pažįstamo žmogaus nusimanančio apie foto aparatus nepažįstu.gal galite nors kiek papasakoti apie objektyvus? nes juose esu žalia, bei visuose trumpiniuose. ir dar apie kainos reikalus, už savaites skrendu į UK, ar tiesa, kad ten foto aparatą gaučiau pigiau? kiek pigiau?

Va cia pasiziurek jei zadi UK pirkti mirksiukas.gif
Fotoaparatai
Pasijieskok,ten rodo kur pigiausiai gali nupirkti mirksiukas.gif

Atsakyti
Sveiki 4u.gif ruošiuosi pirkti ilgai laukta ir norėta pirmąjį veidrodinį fotoaparatą kuriuo žadu fotografuoti savo malonumui (kaip sakant biznio iš fotografijos nedarysiu, šiaip norisi gražių nuotraukų), pasirinkimą labiausiai lemia kaina, tad esu nusižiūrėjusi Pentax k-x... Man kaip nieko neišmanančiai ir neturinčiai su kuo pasitarti būtu įdomi jūsų nuomonė apie šį pasirinkimą, pliusai-minusai, ar verta? ačiū labai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shineida: 11 rugpjūčio 2011 - 19:02
Nikon D3100 Body čia reiškia, kad be objektyvo parduoda? reiškia su tokiu fotografuoti neimanoma? (tik tikslinuos ar gerai suprantu)

o kaip su objektyvias kurie būna jau pridėti pvz: Nikon D3100 Lens Kit (18-55mm VR)?
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2011 08 11, 17:54)
Nikon D3100 Body  čia reiškia, kad be objektyvo parduoda? reiškia su tokiu fotografuoti neimanoma? (tik tikslinuos ar gerai suprantu)

o kaip su objektyvias kurie būna jau pridėti pvz: Nikon D3100 Lens Kit (18-55mm VR)?

Body,tai taip be objektyvo.O 18-55mm tai truks zoomo.Ta prasme,kad neprisitrauksi daug fotografuodama. ax.gif
O objektyvai prideti nebuna patys geriausi,bet daug kas jais fotografuoja.Nes geri ,kainuoja dvigubai ar trigubai daugiau nei pats bodis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fox.: 11 rugpjūčio 2011 - 19:00
tai rodo 18-55mm? koks būtų geriausias ir optimaliausias jo pasirinkimas? nes kažkaip pradžiai norėtusi to kuris būtų jau komplekte su fotoaparatu, o po to "pažinus" patį aparatą ir apsipratus su juo, jau rinktis atskira objektyvą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2011 08 11, 18:01)
tai rodo 18-55mm? koks būtų geriausias ir optimaliausias jo pasirinkimas? nes kažkaip pradžiai norėtusi to kuris būtų jau komplekte su fotoaparatu, o po to "pažinus" patį aparatą ir apsipratus su juo, jau rinktis atskira objektyvą smile.gif

Nezinia kiek pinigeliu gali tam skirti mirksiukas.gif Manau,kad 18-105 geriau nei 18-55mm.
Atsakyti
net nesmagu klaust, bet ką tie skaičiukai sako? esu visai žalia...
Atsakyti
QUOTE(Smilgelė* @ 2011 08 11, 18:11)
net nesmagu klaust, bet ką tie skaičiukai sako? esu visai žalia...

Jie sako kiek galesi pritraukti objekta kuri fotografuoji mirksiukas.gif
Atsakyti
aišku smile.gifdėkui.
o šiaip Nikon D3100 geras, na apskirtai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 08 11, 20:26)
Jie sako kiek galesi pritraukti objekta kuri fotografuoji mirksiukas.gif

Netiesa. Sie skaiciai nesako nieko apie pritraukima (jei jau tokia kreiva logika mastyti, tai jau greiciau jie kalba apie atitraukima). Tie skaiciai nurodo objektyvo fokusini atstuma. Nuo 18 mm iki 55 mm. Kad suprasti kaip tai atsispindi nuotraukose reikia arba siokiu tokiu igudziu arba paprastojo ziurejimo pro ieskikli budu.

Jei kas vis dar galvoja, kad zoom nurodymas skaiciais ka nors reiskia, pasakykite tuomet kokia zoom reiksme bus 400 mm objektyvui. Ir iskirkite reiksmes cropui ir fulfreimui cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 08 12, 08:14)
Netiesa. Sie skaiciai nesako nieko apie pritraukima (jei jau tokia kreiva logika mastyti, tai jau greiciau jie kalba apie atitraukima). Tie skaiciai nurodo objektyvo fokusini atstuma. Nuo 18 mm iki 55 mm. Kad suprasti kaip tai atsispindi nuotraukose reikia arba siokiu tokiu igudziu arba paprastojo ziurejimo pro ieskikli budu.

Jei kas vis dar galvoja, kad zoom nurodymas skaiciais ka nors reiskia, pasakykite tuomet kokia zoom reiksme bus 400 mm objektyvui. Ir iskirkite reiksmes cropui ir fulfreimui cool.gif

As nezinau kaip paparastai paaiskinti,zmogui kuris visiskai tame nesigaudo. blush2.gif
Atsakyti