Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(sillwio @ 2010 08 09, 09:36)
Ant "svarbu daug moket ir tiketis geru rezultatu" ir pastatytas visas DSLR biznis, nors itakos nuotrauku kokybei tai turi nedaug.

Va dabar jau kazkiek aiskiau thumbup.gif ACIU smile.gif na dabar kol kas pasnipinesiu ko noreciau, kas ka siulo ax.gif

Dar karta ACIU 4u.gif
Atsakyti
paklausiu ir aš blush2.gif visą savaitę skaitau apie fotoaparatus,bet kai neišmanai toje srityje,tai sunku išsirinkti,o parduotuvės konsultantais tai nelabai pasitikiu.Daug geriau išgirsti nuomonę tų,kurie fotografuoja,yra turėję vieną ar kitą aparatą ir gali patarti iš savo patirties.Dairausi,kokį išsirinkti,nežinau kodėl,bet traukia FUJIFILM FINEPIX S 200EXR.Bet iš aplankytų 5 parduotuvių,papuolė vienas protingesnis konsultantas,su kuriuo ilgokai bendravome,parodė turimus aparatus,pafotografavo,patiko,kad nesiūlė ikyriai kokio nors vieno modelio...Tai jis pasiūlė CANON EOS 1000D.Sako kaina ta pati,bet nuotraukų kokybės nepalyginsi,o kai išmoksi juo naudotis,tada galėsi nusipirkti kitą geresnį objektyvą.Kaip manote,kuris aparatas iš šių geriau?Fotografe tikrai netapsiu ax.gif ,fotografuosime šiaip šeimoje,kelionėje,tik aš dar noriu savo gėles pafotkinti blush2.gif Su kuriuo aparatu nuotraukos ryškesnės butų?Nu ir prirašiau aš čia doh.gif
Atsakyti
Sunkokas sprendimas, bet bent jau žinai, kuriuo keliu tikrai neisi. Aš manau, kad su canonu tau nereikėtų prasidėt, jei fotografuoti rimčiau nesiruoši. Gal taip bus paprasčiau:

Canon pliusai:
- Truputį geresnė nuotraukų kokybė, ypač prie prasto apšvietimo;
- Galybė objektyvų pagal skonį, poreikį ir kišenę;
- Galybė priedų, tokių kaip blykstės, filtrai ir t.t.
- Greitesnis už fuji.

Fuji pliusai:
- kompaktiškas ir lengvas, kas labai aktualu keliaujant;
- objektyvas universalumu lenkia canon standartinį, o su kitu objektyvu canon taps gerokai brangesnis;
- nuotraukų kokybė pagal review internete puiki.

Spręsk pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 09 rugpjūčio 2010 - 22:58
Labu. O as noreciau paklausti, kur Lietuvoje geriausiai pirkti fototechnika? (kol kas objektyvai canon'ui domina) Uzsisakinet reik, ar pan? su e-bay nedraugauju, kaip ir su paciu kompu.. tiesiog nekenciu ilgo sedejimo ir narsymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 09, 23:56)

Fuji pliusai:
- kompaktiškas ir lengvas, kas labai aktualu keliaujant;

o mane sulaiko tai ,kad būtent šis modelis toks nemažas atrodo,į kišenę jau neįsidėsi.Nuotraukos internete(jei pasitikėti eFoto.lt) su juo man patiko. Tai ir mastau,koks skirtumas kurį "griozdą"nešiosi ar Fuji ar Canon(o nuotraukos bus ryškesnės ir su komplektuojamu g.gif ar tik su kitu geresniu objektyvu?).Vakar buvau dar vienoje parduotuvėje,tai čia Nikon D3000 pasiūlė ir dar nuolaidą 15proc. doh.gif Ką daryt,ką daryt? mastau.gif , blush2.gif , lotuliukas.gif
Atsakyti
Fuji visgi mazesnis griozdas. Jei pasiule nikon uz gera kaina, imk nikon ir nesigailesi (jei teisingai supratau, tai nikonas iseina pigiau net uz fuji?). Nikon standartiniai (komplekte parduodami) objektyvai yra kiek geresni uz canon.
Atsakyti
QUOTE(Pofka @ 2009 06 30, 08:31)
Vilniuje greitai ir kokyškai http://www.fototaisykla.lt

galima turbūt net tą pačią dieną susitarti, greitai ten išvalo, gal tik truputi brangiau mokėt reikės (jei greitai), nors vis tiek pigau nei vilbra turbūt gausis biggrin.gif

galima patiems išsivalyt su spec priedais - http://www.fotohobis...em.php?id=9,589

pats kažkiek nupūčiau dulkių su klizmute smile.gif tik ant labai mažų diafragmų (f26-f30) matosi vos vos. Bet kadangi tokių praktiškai nenaudoju, tai likusios dulkės nelabai ir trukdo. Aišku, kada reikės nunešt į fototaisyklą išsivalyt. Vis gyvenimas šviesesnis bus:)

ar jūs patys turit šį valymo rinkinuką g.gif jau ir mums pats laikas būtų matricą išsivalyti, bet yra labai daug klausimų, ką geriau pasirinkti, gal kas iš patirties pasidalintų informacija:
- nupūsti klizmute būtų paprasčiausia ir pigiausia, bet juk visų dulkių nenupūsi, o ir pučiant klausimas, kur jos nusės ir kada išlįs g.gif
- siurbliukas iš šio rinkinio labai viliotų, nes ko gero tai mažiausiai rizikingas būda valant pačiam g.gif
- dar įdomu gal kas naudojote ir kur radote, nes skaičiau, kad yra tokie lipukai, kurie klijuojasi ant spec. pieštukų ir nurenka dulkes, bet įdomu, ar jie nepalieka pėdsakų g.gif
- labai reklamuojami valymo skysčiai, bet mano akim tai yra rizika, kad gali likti dryžiai arba dulkės g.gif
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti dėl veidrodinio fotoaparato pradedančiajam.
Esu apsistojus ties Canon fotokameromis, galvoju apie 450d. taipogi apziurineju pentax ir nikon.. fotoaparatui galeciau sirti iki 2000lt. Norėčiau fotografuoti portretus, gamtą - peizažus bei pvz renginius - žmones. Taigi, kad ir nesikoncentruojant ties 450d, gal pasiulytumet kokiu nors tiksliai body + objektyvai derinuku? Esu anksciau veidrodini laikius rankose, kaip pirmi kadrai gavos visai neblogai iskepe, uzkabliavo fotografavimas, tad sugalvojau savo nusava nusipirkt. Galvoju apie pirkima kazkiek naudoto, nes kaip pradedanciai naujo nlb noriu, bet i tai nesigilinam.
Labai noreiciau isgirst patarimu - taikliu varijantu (galbut is savosios praktikos?) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakaro.sonata: 08 spalio 2010 - 21:11
sveiki

Reikalingas veidrodinis fotoaparatas, issirinkau kelis bet negaliu apsispresti kuri imti, abieju komplektu kaina iseina man vienoda: modeliai: Nikon D80 + AF-S DX Nikkor 18-200 mm f/13,5-5,6 G IF-ED, ar Nikon D90 + AF-S DX Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6 GED VR
Tai pirmasis mano veidrodinis fotikas, linkstu link geresnio objektyvo :geda2: su prastesniu fotiku (pradziai turetu pakakti) ka manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutia: 21 spalio 2010 - 08:10
QUOTE(Gutia @ 2010 10 21, 09:10)
sveiki

Reikalingas veidrodinis fotoaparatas, issirinkau kelis bet negaliu apsispresti kuri imti, abieju komplektu kaina iseina man vienoda: modeliai: Nikon D80 + AF-S DX Nikkor 18-200 mm f/13,5-5,6 G IF-ED, ar Nikon D90 + AF-S DX Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6 GED VR
Tai pirmasis mano veidrodinis fotikas, linkstu link geresnio objektyvo  blush2.gif su prastesniu fotiku (pradziai turetu pakakti) ka manot?

Aš jūsų vietoj imčiau Nikon D90, o iš objektyvų Nikon 50mm f/1.8 mirksiukas.gif mokymuisi bus pats tas...o po to nuspresit, ko jums dar labiau norisi...abu jūsų minėti objektyvai labai tamsūs, tad patalpoje fotografuoti su jais bus sunku, ypač žiemą, kai dienos nėra šviesios....sunkiai išsiversit be blykstės....
Atsakyti
Pasiemiau Nikon D80 nes pasiule per pus pigesne kaina nei D90, jis uz ta pacia kaina buvo komplekte su objektyvu 18-105, dar nusprendziua nusipirkti jusu mineta vienas fotografas man ji rekomendavo, ir sake kad kaip pradziai pilnai pakaks, kazkada pakeisim pati body, o dabar pradziai mokymuisi manau tiks mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, o kur Jūs radote D80, neas man jau parduotuvėse neteko užmatyti. I jei ne paslaptis, tai kokia kaina gavosi?
Atsakyti