Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

va pvz šitas Canon EF 50mm f/1.8II. Paskaičiau,atsiliepimai normalūs, kaina nesiutina, tik stabiliz.nėra. Kaip suprantu,nebus sunku fotkint?
Atsakyti
QUOTE(Lauragana @ 2011 07 14, 11:48)
va pvz šitas Canon EF 50mm f/1.8II. Paskaičiau,atsiliepimai normalūs, kaina nesiutina, tik stabiliz.nėra. Kaip suprantu,nebus sunku fotkint?

Nebus 4u.gif
jis sviesus, nebent visai prietemoj fotografuotum, tai stabiliai laikyt turi- trikojis ar padet kur reiktu ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Norėčiau veidrodinio fotoaparato, pirksiu po poros mėnesių, bet žvalgausi jau dabar. Kiek teko čiupinėti, tai nikon labiausiai "kibo" prie rankos. Ką manote apie nikon D5100? Modelis gan naujas, tai atsiliepimų internete ne tiek daug, daugiau ir platesnių atsiliepimų radau angliškuose blog'uose.

Na o sunkiausia man išsiinkti objektyvą doh.gif tikriausiai tik visus išbandžiusi galėčiau pasakyti koks tinkamiausias, bet tokios galimybės nėra. Kiek pastebėjau naudodama savo senuką, daugiausiai fotografuoju portretus, žmones visu ūgiu ir pan. Peizažus/panoramines daug rečiau. Norėtųsi universalaus, bet kaip suprantu kuo universalesnis ir tinkamesnis viskam kam, tuo labiau netinkamas niekam. biggrin.gif

Norėčiau iki 3000Lt sutilpti, gal kas kokią alternatyvą pasiulys nikon nikonui?
Atsakyti
Laba smile.gif gal kas galetu mane apsviesti apie stovus fotoaparatam. ax.gif dabar galvoju apie Manfrotto 055XPROB Manfrotto 498RC2 ax.gif
bet sakau gal yra koks geras ir pigesnis varijantas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2011 07 18, 12:31)
Laba  smile.gif  gal kas galetu mane apsviesti apie stovus fotoaparatam.  ax.gif  dabar galvoju apie Manfrotto 055XPROB  Manfrotto 498RC2  ax.gif
bet sakau gal yra koks geras ir pigesnis varijantas ?  g.gif

Del stovu ir galvu bendrai. Reikia ne nuo kainos pradeti ziureti, o nuo to kaip ir kam bus naudojamas. Jei daug nesioti rankomis ir kelionese- tai dydis ir svoris pirmoje vietoje. Jei daiktams ir makro- centrines kolonos pakreipimo funkcija. Ir t.t. Toliau ziurima ka desime ant stovo. Kiek kg, ar ilgi objektyvai. Kuo didesne apkrova, tuo brangesne bus konstrukcija. Is patirties manau, kad persistengti sioje vietoje nebutina. Prie turimo svorio pridekite max 30 proc ir tvirtumo bus su kaupu. Jei pirksite sunkia fototechnika, tai rasite papildomas dvi simtines tvirtesnei galvai jei esama nelaikys. Sunkiausias pasirinkimas tarp rutulines ir 3D galvos. Vel gi daug keliaujant geriau imt rutuline. Ji gabaritais mazesne. Greiciau valdosi. 3D geriau kur reikia daug precizikos aparato poslinkiuose.

O vat ka konkreciai pasirinkti tai nieks nepasakys. As pats benro pasirinkau. Kaina man isejo 200 lt maziau uz manfroto analoga pagal parametrus. Aktyviai naudoju 3 metus. Buvo ne vienoje kelioneje. Siemet rode net apsaugojo mane nuo rimtesniu suzalojimu kai kritau. Laikiau rankoje tai visa smugi kritimo sugere statyvo galva ir koja. Tik apsibraize truputi i uolas, daugiau nieko. Nepatinka benro imk manfroto. Sioje kainu kategorijoje nelabai ir yra daugiau ka siulyti pas mus.
Atsakyti
Dar galiu pridurti, kad reikia įvertinti ir fotografo ūgį. Nes susilenkus fotografuoti yra š... Grubiai paėmus, reikia, kad max štatyvo aukštis būtų 25-30cm žemesnis, nei fotografas. Ir labai pageidautina, kad jis toks būtų neištraukus centrinės kolonos.

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 07 18, 14:18)
Del stovu ir galvu bendrai. Reikia ne nuo kainos pradeti ziureti, o nuo to kaip ir kam bus naudojamas. Jei daug nesioti rankomis ir kelionese- tai dydis ir svoris pirmoje vietoje. Jei daiktams ir makro- centrines kolonos pakreipimo funkcija. Ir t.t. Toliau ziurima ka desime ant stovo. Kiek kg, ar ilgi objektyvai. Kuo didesne apkrova, tuo brangesne bus konstrukcija. Is patirties manau, kad persistengti sioje vietoje nebutina. Prie turimo svorio pridekite max 30 proc ir tvirtumo bus su kaupu. Jei pirksite sunkia fototechnika, tai rasite papildomas dvi simtines tvirtesnei galvai jei esama nelaikys. Sunkiausias pasirinkimas tarp rutulines ir 3D galvos. Vel gi daug keliaujant geriau imt rutuline. Ji gabaritais mazesne. Greiciau valdosi. 3D geriau kur reikia daug precizikos aparato poslinkiuose.

O vat ka konkreciai pasirinkti tai nieks nepasakys. As pats benro pasirinkau. Kaina man isejo 200 lt maziau uz manfroto analoga pagal parametrus. Aktyviai naudoju 3 metus. Buvo ne vienoje kelioneje. Siemet rode net apsaugojo mane nuo rimtesniu suzalojimu kai kritau. Laikiau rankoje tai visa smugi kritimo sugere statyvo galva ir koja. Tik apsibraize truputi i uolas, daugiau nieko. Nepatinka benro imk manfroto. Sioje kainu kategorijoje nelabai ir yra daugiau ka siulyti pas mus.

aciuks.gif aciu uz greita atsakyma
esu dar tik pradedanti, bet ateityje noreciau kad sitas hobis taptu pagrindiniu mano uzsiemimu ax.gif todel ir noriu investuoti, kad nereiktu paskui nusivilti.
Kolkas daugiausiai fotografuoju portretus (gamtoje) smile.gif technikos arsenalas pas mene irgi dar nestebuklingas, tai ir kg siuo metu nedaug, bet vel manau reik ziuret siek tiek i prieki g.gif
gal dar galetumet patikslinti jusu turimo stovo ir galvos modeli ax.gif
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2011 07 18, 14:29)
Dar galiu pridurti, kad reikia įvertinti ir fotografo ūgį. Nes susilenkus fotografuoti yra š... Grubiai paėmus, reikia, kad max štatyvo aukštis būtų 25-30cm žemesnis, nei fotografas. Ir labai pageidautina, kad jis toks būtų neištraukus centrinės kolonos.

180 cm ax.gif nemazo reiktu
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2011 07 18, 13:31)
gal dar galetumet patikslinti jusu turimo stovo ir galvos modeli  ax.gif

Aš naudoju Feisol CT-3442 štatyvą ir Markins Q3 galvą. tik toks komplektas nelabai į jūsų numatytą kainą įsipaišo, sumokėjau apie 550USD už štatyvą ir galvą... Ieškojau kuo lengvesnio ir kompaktiškesnio, tačiau pakankamai tvirto. Kol kas pasirinkimas džiugina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 18 liepos 2011 - 12:41
Kai as studijavau teise ir svajojau buti geru advokatu pasielgiau protingai nenusipirkes mantijos ir didelio odinio portfelio byloms nesioti. Nes pasirinkau kitokia karjera cool.gif

O dabar rimtai: kam, pasakykite man, reikalingas stovas fotografuojant portretus gamtoje? Gal jus, kaip ir as kartais, maudojat formatine kamera ir sufokusuoti is ranku yra problema? Arba tai naktiniai portretai ir ekspozicija trunka kelias minutes?

As statyva nusipirkau tada kai nusipirkau vidutinio formato kamera ir pradejau fotografuoti peizazus. Dabar ji naudoju IR fotografijai, nes komponavimas vyksta be filteo, o fotografuojama jau uzdejus filtra, pro kuri akim jau nieko nepamatysi ir nesukomponuosi. Portretus nuo statyvo fotografuoju tik tada, kai pats prisijungiu prie seimos ( su distanciniu pulteliu arba uzlaikymo pagalba).

O kam statyvas jums? Jei tvirtai nezinote, tai gal portretams geriau atsvaitas kojs didesnis ar blykste papildoma?
Atsakyti
Birbusiukas, pas mane stovas kokio tu nori ir panasi galvute (488RC0). Tai gana sunkus statyvas ir nera mazas... Dazniausiai jis lauke atsiduria tik macro fotografijai ir kriokliu paveiksavimui (kai reikalingas ilgas islaikymas)... Portretams g.gif Lauke siuo tikslu dar niekada nesinaudojau, man labiau patinka gainiotis vaika biggrin.gif Namuose velgi portretams veik nenaudoju (na kaledine seimos nuotrauka), nes man nepatinka pozuoti portretai. Taciau kai reikia paveiksuoti kito mano hobio padarytus darbus, tai stvovas labai pravercia. Galvute islaiko 8kg, tai su mano technika jos per akis.
Ka dabar daryciau kitaip? Jei pinigeliu atsirastu daugiau, tai pirkciau stova kurio kojos butu is 4 daliu, o ne 3 (kompaktiskesnis butu, nes skraidinti toky stova nera patogu), galvute esu visai patenkinta.
Atsakyti
Laba, klausimelis butu toks...turiu senuka canon 450D, kol kas naujesniam aparatui nera pinigeliu, tad tenkinuos ta, ka turiu, kadangi esu tik pradedancioji,ikalbeta buvau pirkt ir 50 1/8, bet jis manes netenkina, labaiausiai megstu fotografuoti vaikus, zmones, portretus...kartais macro noretus...o bet taciau, ieskausi portretinuko dabar , pasiskaitinejau, kad 85 1/8 geriau nei 50 1/4, kaina panasi, daugaiu nei 1500 tukst. negaliu sau leisti, ne sdar ir blykstes reikia...ar mano pasirikimas geras?Aciu,kas nepatinges ir atsakys...
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2011 07 20, 09:25)
Laba, klausimelis butu toks...turiu senuka canon 450D, kol kas naujesniam aparatui nera pinigeliu, tad tenkinuos ta, ka turiu, kadangi esu tik pradedancioji,ikalbeta buvau pirkt ir 50 1/8, bet jis manes netenkina, labaiausiai megstu fotografuoti vaikus, zmones, portretus...kartais macro noretus...o bet taciau, ieskausi portretinuko dabar , pasiskaitinejau, kad 85 1/8 geriau nei 50 1/4, kaina panasi, daugaiu nei 1500 tukst. negaliu sau leisti, ne sdar ir blykstes reikia...ar mano pasirikimas geras?Aciu,kas nepatinges ir atsakys...

jei kambary fotkinsi, tai su 85mm bus sunkoka. nebent namai dideli smile.gif
Atsakyti