Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(fotolama @ 2011 07 09, 22:11)
Objektyvui nuo brūkštelėjimo pirštu per jo priekinį lęšį tikrai nieko neatsitiks. Pasižiūrėkite šitą video:
http://www.youtube.c...h?v=vzOLbMPe0u8

Wow! blink.gif Abu su vyru likom apake biggrin.gif

Cia kazkas irgi sako, kad nebereikia siuolaikiniams objektyvams apsauginiu filtru... g.gif (Bet esant specifinem salygom - suraus vandens purslai, smelis, sniegas... - jis visgi siulo filtra uzdeti.)

O gal tikrai nereiketu nuolat to filtro, jei naudoti lens hood (atsiprasau, nezinau, kaip tas daiktas lietuviskai vadinasi blush2.gif)?

O dėl gerų filtrų: kaip taisyklė, geri filtrai yra brangūs. Aš naudoju B+W.

O kodel butent B+W? Geresnis negu kiti, ar tiesiog issirinkot viena is daugelio geru? Klausiu, nes ta Hoya filtra teks nesti atgal, pardavejas ne to skersmens parinko, o mes nepatikrinom doh.gif O is pradziu jis mums butent B+W siule, bet MB kazkodel Hoya norejo. Kaina gi ju ne tiek daug ir skyresi...

Ji visiškai nesišaipo. Kaip dėmę nuvalysite nuo filtro, lygiai taip pat ją nuvalysite ir nuo objektyvo. Galbūt net lengviau, nei nuo filtro.

Gerai jau, gerai, prasom atleisti man neismanelei... biggrin.gif Cia gal vienas is tu mitu, su kuriais sunku issiskirti - baisu prie objektyvo lesio liestis, net ir po to video, kur ji be jokiu pasekmiu su plaktuku dauzo blink.gif

Dar vienas kvailas klausimas - o kuo objektyvus galima valyti? Ta prasme, ne namu salygom, o kai per fotosesijos vidury pirstu uzmozoji ar lietus uzlyja (ar paukstukas pro sali skrisdamas na nors numeta... tongue.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 09 liepos 2011 - 22:36
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 09, 23:30)

O kodel butent B+W? Geresnis negu kiti, ar tiesiog issirinkot viena is daugelio geru? Klausiu, nes ta Hoya filtra teks nesti atgal, pardavejas ne to skersmens parinko, o mes nepatikrinom  doh.gif O is pradziu jis mums butent B+W siule, bet MB kazkodel Hoya norejo. Kaina gi ju ne tiek daug ir skyresi...

Na, manau, kad pasirinkimas buvo pakankamai subjektyvus, nors rėmiausi internete surinkta info. Išanalizavus ją gavosi du punktai dėl kurių pasirinkau B+W:
1) pirkau filtrus objektyvams su aliuminio korpusu ir nemažai kur skaičiau, jog naudojant filtrus, kurių korpusas irgi aliuminio, žmonės tų filtrų nuo objektyvų ir nebesugebėdavo atsukti/sugadindavo sriegius ant objektyvo. B+W bent jau F-Pro serija gaminama su vario korpusu, ir juos galima drąsiai sukti ant objektyvų su aliuminio korpusais. Jei objektyvo korpusas plastikinis, tai visai nesvarbu iš ko pagamintas filtro korpusas.
2) MRC danga. Keliose pakankamai autoritetingose vietose radau patikinta, kad MRC yra superinė danga, ypatingai tinkanti apsauginiams filtrams: labai kieta ir sunkiai braižosi (gamintojas teigia, kad kietesnė už stiklą), atsumia vandenį bei dulkes (t.y. mažai tepasi) bei labai lengvai valosi. O apie Hoya filtrų dangą nemažai atsiliepimų būdavo kaip tik atvirkščių: lengvai pažaidžiami, sunkiai valosi... Dar yra ir kitų rimtų filtrų (Heliopan ir t.t.), bet giliau į mišką aš nelindau smile.gif
Taip vat ir pasirinkau B+W. Tikrai neteigiu, kad B+W geriausi filtrai, gal ten pievų internetinių prisiskaičiau, bet kol kas B +W filtrai nenuvylė.

QUOTE(Jurzole @ 2011 07 09, 23:30)

Dar vienas kvailas klausimas - o kuo objektyvus galima valyti? Ta prasme, ne namu salygom, o kai per fotosesijos vidury pirstu uzmozoji ar lietus uzlyja (ar paukstukas pro sali skrisdamas na nors numeta...  tongue.gif)

Aš naudoju Lenspen.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 07 09, 23:11)
Objektyvui nuo brūkštelėjimo pirštu per jo priekinį lęšį tikrai nieko neatsitiks. Pasižiūrėkite šitą video:
http://www.youtube.c...h?v=vzOLbMPe0u8

jo, as ir po sio video ne taip bijau biggrin.gif aisku, stengiuosi, kad kas neatsitiktu, bet fobiju neturiu smile.gif nuvalau akiniu stiklu skuduriuku ir gerai smile.gif
Atsakyti
Kas liečia filtrus .tai mano, kaip ne profesionalo pagrindinis tikslas apsaugoti objektyvą. Naudoju Skylight 1A filtrus ir esu patenkinta. Bandymui dariau foto su juo ir be jo. Plika akimi skirtumo nepastebėjau.Valau su tuo pačiu pieštuku, kuris skirtas objektyvų valymui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukis01: 10 liepos 2011 - 09:35
Čia linksmai ir visai nemoksliškai apie UV filtrus wink.gif
http://www.lensrenta...ith-bad-filters
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 07 09, 23:11)
Na, manau, kad pasirinkimas buvo pakankamai subjektyvus, nors rėmiausi internete surinkta info. Išanalizavus ją gavosi du punktai dėl kurių pasirinkau B+W:

Aš naudoju Lenspen.

Aciu! 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2011 07 10, 09:31)
Čia linksmai ir visai nemoksliškai apie UV filtrus wink.gif
http://www.lensrenta...ith-bad-filters

biggrin.gif Bet ir netingek tu man - 50 filtru viena ant kito sumauti blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 07 09, 20:25)
Kokio skersmens?

77mm
Atsakyti
O dėl gerų filtrų: kaip taisyklė, geri filtrai yra brangūs. Aš naudoju B+W.

Labas. Turiu klausimą. Ką reiškia geri filtrai ir blogi filtrai? Iškraipo vaizdą? Nesulaiko saulės spindulių UV filtro atveju? 4u.gif Aš parsisiunčiau iš Korėjos ir Kinijos pigiai.
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 10, 10:28)
biggrin.gif Bet ir netingek tu man - 50 filtru viena ant kito sumauti  blink.gif lotuliukas.gif
Aš du sumovus, patogiau uždėti dangtelį dėl blendos biggrin.gif Tik vienas "filtras" be stiklo biggrin.gif

Turiu klausimą dėl lenspen pieštuko. Kiek laiko jo užtenka? Man po pusės metų jau norėtųsi keisti, kažkoks sausas g.gif
Atsakyti
As ir B+W filtru megeja. Ne sios firmos turiu tik 2 filtrus. Mano mazoji yra pora kartu prasisukusi pro filtru krepsiuka. Tai va vienas ne B+W ir neatlaike.

Jurzole sveikinimai isigyjus nauja technika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 10, 12:49)
Labas. Turiu klausimą. Ką reiškia geri filtrai ir blogi filtrai? Iškraipo vaizdą? Nesulaiko saulės spindulių UV filtro atveju?  4u.gif  Aš parsisiunčiau iš Korėjos ir Kinijos pigiai.

Pasižiūrėkite mano duotą linką, ten kur nelabai rimtai apie UV filtrus. Kuo puikiausiai matosi kuo skiriasi geri ir blogi filtrai.
Atsakyti
Žmonės protingieji, pasakykit, kaip ten yra su tais fix' objektyvais, jei jis neturi stabilizatoriaus (išvis, kiek užmačiau , nė prie jokio prie modelio nėra raidžių IS/pas mane canonas) , ar bus labai sudėtinga fotografuot?
Atsakyti
Koks fokusinis? Su 600 mm be stabilizatoriaus ar monopodo bus sunku. Su zuviaakiu kokiu-lengva.
Atsakyti