Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(Jurzole @ 2011 07 06, 15:25)
O del to, kaip ir kiek investuoti i fototechnika ir kokia rinktis, nauja ar senesne, tai cia jau yra grynai individualus dalykas, nes juk skiriasi ir poreikiai, ir galimybes, galu gale, ir poziuris i investicija  ax.gif

Fotoaparatas investicija? g.gif Labai jau prasta investicija 4u.gif Isleidzia nauja modeli ir jusu fotiko kaina krenta vos ne per puse tongue.gif Nauji modeliai paprastai pasirodo kas metai... Ir tai ne poziuris - tai faktas 4u.gif
Poreikiai... galimybes.... ir kiek kokiu poreikiu yra pas pradedanti? Begs tuoj uzdarbiauti vestuvese ar krikstynose? Priduos savo darbus i fotobankus? Gal atkreipete demesy, jog jau turintys veidrodinius, cionais neklausineja koki fotoaparata reiketu pirkti sekanti. Galimybes is tiesu visu labai skirtingos. Ir dalis naujoku nelabai zino i kokia pekla jie lenda. Kai mb padovanojo pirmaji fotika, as jo tiesiai paklausiau ar jis bent supranta kiek tas mano hobis jam is tiesu kainuos. Jo sokas atejo veliau - su kiekvieno objektyvo pirkimu (nors finansai musu nespaudzia) lotuliukas.gif O man dar truksta vieno objektyvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 07 06, 20:01)
Fotoaparatas investicija? g.gif Labai jau prasta investicija 4u.gif Isleidzia nauja modeli ir jusu fotiko kaina krenta vos ne per puse tongue.gif Nauji modeliai paprastai pasirodo kas metai... Ir tai ne poziuris - tai faktas 4u.gif

Butent - ir va stai cia ir pasireiskia tas skirtingas poziuris. Vienas palauks, kol atpigs senesnis modelis, kitas iskart nores naujo, su geresniais parametrais. Pasirinkimo (ir galimybiu) reikalas rolleyes.gif

Poreikiai... galimybes.... ir kiek kokiu poreikiu yra pas pradedanti? Begs tuoj uzdarbiauti vestuvese ar krikstynose? Priduos savo darbus i fotobankus?

O gal tiesiog nores tureti galimybe daryti geresnes nuotraukas? Juk ir auto rezimu fotografuojantys gali toki nora tureti? Ir netgi suprasti skirtuma tarp geros ir blogos nuotraukos? tongue.gif Ir jau nepradekit tik vel, kad naudojant auto rezima, nuotraukos atseit nebus geresnes negu su muiline darytos rolleyes.gif

Beje, zemesnes klases veidrodiniai fotikai tai siaip jau ir reklamuojami (bent pas mus) kaip fotoaparatai megejams, kurie neketina gilintis i visas fotografijos subtilybes, bet nori kokybisku nuotrauku. Taip sakant, naujos kartos muilines mirksiukas.gif O cia va forume visa diskusija del ju, is serijos "buti ar nebuti" rolleyes.gif Kartais man atrodo, kad per daug sureiksminami tie veidrodiniai ir ju galimybes... cool.gif

Galimybes is tiesu visu labai skirtingos. Ir dalis naujoku nelabai zino i kokia pekla jie lenda. Kai mb padovanojo pirmaji fotika, as jo tiesiai paklausiau ar jis bent supranta kiek tas mano hobis jam is tiesu kainuos. Jo sokas atejo veliau - su kiekvieno objektyvo pirkimu (nors finansai musu nespaudzia)

Betgi jums, kaip suprantu, fotografija yra rimtas pomegis? Vadinasi, ir tos islaidos pasiteisina? (O jei finansai nespaudzia, tai isvis - del ko sokas? tongue.gif) Na o tie, kas tik auto rezimu fotografuos, tikriausiai ir daugybes objektyvu nepageidaus - tai velgi, kur cia ta pekla, i kuria lendama nezinant? g.gif Va mano viena pazistama, kai paklausiau, koki objektyva issirinko savo naujajam Canon 550D, atsake "i objektyva maziausiai kreipem demesi, emem ta, kuris prie body buvo siulomas" rolleyes.gif Tai ir jokios finansines peklos jai nebus, nes jai tos visos "smulkmenos" neidomios, ji tiesiog isigijo madinga aksesuara ir tuo jos investicija baigesi... biggrin.gif
Atsakyti
Tingiu gincytis 4u.gif
Atsakyti
Jurzole , atsiprašau, jei klystu, bet man pasirodė, kad Jums užkliuvo būtent mano komentaras. Aš tikrai nenoriu menkinti žmonių, norinčių pradėti mokytis fotografijos (pati esu gili megėja, svajojanti tapti reportažininke), tiesiog jei tikrai yra noras, ir yra žinoma, ko norima ir ko siekiama, tai, kaip teisingai pasakė Tosk nekils klausimų "kokį fotiką rinktis ir į kokį pirkti sekantį". Domėjimasis, mano nuomone, turi prasidėti būtent nuo gebėjimo atskirti, kurie fotiko techniniai parametrai yra svarbūs ir mokėti juos lyginti. Ir šiame etape, jei nesama kažkokių simpatijų vienam ar kitam gamintojui, nesiremti subjektyviais patarimais, o vadovautis produkto charakteristikomis. O jeigu norima kažko, nežinia ko ir kam, tuomet kam išlaidauti? Beje, reikia dar atsijoti įvairias marketingines gudrybes, nes dabartinės, muilinėms būdingos, megapikselių ir HD lenktynės pradeda liesti ir DSLR. O viskas dėl to, kad atsirastų jausmas, kad Jums būtinai reikia to DLSR. Tiesiog noriu pasakyti, kad viską reikia vertinti labai šaltakraujiškai, ir nepasidavinėti "madai".
Atsakyti
Sveikos visažinės smile.gif

turiu tokį gal pasirodys kvaila klausymą , bet gal kas nepatingės paaiškint ir atsakyt savais žodžiais , kam reikalingi objektyvo filtrai? kam jie skirti? kokia nauda duoda? jei tai atsiliepia nuotraukos kokybei tai gal galima kažkokių pvz gauti kaip atrodo su jais ir be...? didelis ačiū kas nepatingės atsakyti ..
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 07 06, 21:06)
Tingiu gincytis 4u.gif

Va ir as ta pati pagalvojau... drinks_cheers.gif Ir tema siaip jau apie fototechnika, o ne apie skirtingus poziurius i ja 4u.gif

QUOTE(wgs @ 2011 07 06, 21:13)
Jurzole , atsiprašau, jei klystu, bet man pasirodė, kad Jums užkliuvo būtent mano komentaras.

Tai kad ne... nei vienas kazkuris komentaras ypac neuzkliuvo, tiesiog keletas ju, kartu sudeti, sukele nora atsakomajam komentarui ax.gif

QUOTE(wgs @ 2011 07 06, 21:13)
Tiesiog jei tikrai yra noras, ir yra žinoma, ko norima ir ko siekiama, tai, kaip teisingai pasakė Tosk nekils klausimų "kokį fotiką rinktis ir į kokį pirkti sekantį". Domėjimasis, mano nuomone, turi prasidėti būtent nuo gebėjimo atskirti, kurie fotiko techniniai parametrai yra svarbūs ir mokėti juos lyginti. Ir šiame etape, jei nesama kažkokių simpatijų vienam ar kitam gamintojui, nesiremti subjektyviais patarimais, o vadovautis produkto charakteristikomis.

Na taip, viskas teisingai drinks_cheers.gif Bet netgi ir mazdaug zinant, ko nori, kartais gi domina kitu zmoniu patyrimas ir nuomone ax.gif Jei zmogus klausia, nebutinai juk jis nieko nezino. Nors is kai kuriu klausimu tas nezinojimas tikrai liste lenda, faktas... bet uztai is kai kuriu atsakymu (jei ju buna) paskui galima labai naudingos info pasisemti thumbup.gif biggrin.gif

O apibendrinant - nebezinau, kodel vis dar gincijuosi unsure.gif Juk jau apsisprendziau, kokio fotiko man reikia ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 06 liepos 2011 - 22:06
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 06, 23:04)
O apibendrinant - nebezinau, kodel vis dar gincijuosi unsure.gif Juk jau apsisprendziau, kokio fotiko man reikia ax.gif  mirksiukas.gif

Sveikas ir mandagus ginčas yra vienas produktyvumo skatinimo metodų drinks_cheers.gif Gerų nuotraukų Jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Can @ 2011 07 06, 20:58)
Sveikos visažinės smile.gif

turiu tokį gal pasirodys kvaila klausymą , bet gal kas nepatingės paaiškint ir atsakyt savais žodžiais , kam reikalingi objektyvo filtrai? kam jie skirti? kokia nauda duoda? jei tai atsiliepia nuotraukos kokybei tai gal galima kažkokių pvz gauti kaip atrodo su jais ir be...? didelis ačiū kas nepatingės atsakyti ..

O kokie konkreciai domintu? Kokio efekto noretum? Ju yra labai daug... UV, Polerizuoti, ND, Graduated Neutral Density, IR ir dar visoks biesas biggrin.gif

Jurzole sveikinu apsisprendus ir daug geru kadru 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 07 06, 23:39)
O kokie konkreciai domintu? Kokio efekto noretum? Ju yra labai daug... UV, Polerizuoti, ND, Graduated Neutral Density, IR ir dar visoks biesas biggrin.gif

hmmmm biggrin.gif na tarkim populiariausi naudojami kokie?
Atsakyti
QUOTE(Can @ 2011 07 07, 01:02)
hmmmm  biggrin.gif  na tarkim populiariausi naudojami kokie?

Na, nu jūs duodate. Filtrai naudojami su kažkokiu konkrečiu tikslu. Negi jūs norite pirkti filtrą šiaip sau, nes populiaru? smile.gif

Dažniausiai ant objektyvų būna užsukti UV (ultravioletinių spindulių) filtrai. Bet ne tam, kad jie UV spindulius sulaikytų, o tam, kad kažkiek apsaugotų objektyvo išorinį lęšį.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 06, 22:02)
Butent - ir va stai cia ir pasireiskia tas skirtingas poziuris. Vienas palauks, kol atpigs senesnis modelis, kitas iskart nores naujo, su geresniais parametrais. Pasirinkimo (ir galimybiu) reikalas  rolleyes.gif
O gal tiesiog nores tureti galimybe daryti geresnes nuotraukas? Juk ir auto rezimu fotografuojantys gali toki nora tureti? Ir netgi suprasti skirtuma tarp geros ir blogos nuotraukos? tongue.gif Ir jau nepradekit tik vel, kad naudojant auto rezima, nuotraukos atseit nebus geresnes negu su muiline darytos rolleyes.gif

Beje, zemesnes klases veidrodiniai fotikai tai siaip jau ir reklamuojami (bent pas mus) kaip fotoaparatai megejams, kurie neketina gilintis i visas fotografijos subtilybes, bet nori kokybisku nuotrauku. Taip sakant, naujos kartos muilines  mirksiukas.gif O cia va forume visa diskusija del ju, is serijos "buti ar nebuti"  rolleyes.gif Kartais man atrodo, kad per daug sureiksminami tie veidrodiniai ir ju galimybes...  cool.gif
Betgi jums, kaip suprantu, fotografija yra rimtas pomegis? Vadinasi, ir tos islaidos pasiteisina? (O jei finansai nespaudzia, tai isvis - del ko sokas? tongue.gif) Na o tie, kas tik auto rezimu fotografuos, tikriausiai ir daugybes objektyvu nepageidaus - tai velgi, kur cia ta pekla, i kuria lendama nezinant?  g.gif Va mano viena pazistama, kai paklausiau, koki objektyva issirinko savo naujajam Canon 550D, atsake "i objektyva maziausiai kreipem demesi, emem ta, kuris prie body buvo siulomasrolleyes.gif Tai ir jokios finansines peklos jai nebus, nes jai tos visos "smulkmenos" neidomios, ji tiesiog isigijo madinga aksesuara ir tuo jos investicija baigesi...  biggrin.gif

Smulkmenos??? Objektyvas ir yra svarbiausias "reikalas" prie bodžio.... lotuliukas.gif Ojoj kiek nuo objektyvo priklauso...
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 07 07, 12:58)
Smulkmenos??? Objektyvas ir yra svarbiausias "reikalas" prie bodžio....  lotuliukas.gif Ojoj kiek nuo objektyvo priklauso...

apie ta ir kalba...

dar vienas nusivylimas buna kai nusiperka DSLR su kitiniu objektyvu - 18-55 neina prizuminti kaip muilinej. Kitas objektyvas kainuoja, didelis, nepatogu nesiotis, keisti ir pan. As irgi perspeju klausiancius, ar tikrai jiem reikia DSLR ax.gif yra pazistamu nusipirke DSLR ir ant auto fotografuoja, nepatenkinti rezultatu, su muiline viskas paprasciau, ypac jei pagerinta muiline- koks zoomas bigsmile.gif tongue.gif
Atsakyti