QUOTE(Tosk @ 2011 07 06, 20:01)
Fotoaparatas investicija?
Labai jau prasta investicija
Isleidzia nauja modeli ir jusu fotiko kaina krenta vos ne per puse
Nauji modeliai paprastai pasirodo kas metai... Ir tai ne poziuris - tai faktas
Butent - ir va stai cia ir pasireiskia tas skirtingas poziuris. Vienas palauks, kol atpigs senesnis modelis, kitas iskart nores naujo, su geresniais parametrais. Pasirinkimo (ir galimybiu) reikalas
Poreikiai... galimybes.... ir kiek kokiu poreikiu yra pas pradedanti? Begs tuoj uzdarbiauti vestuvese ar krikstynose? Priduos savo darbus i fotobankus?
O gal tiesiog nores tureti galimybe daryti geresnes nuotraukas? Juk ir auto rezimu fotografuojantys gali toki nora tureti? Ir netgi suprasti skirtuma tarp geros ir blogos nuotraukos?
Ir jau nepradekit tik vel, kad naudojant auto rezima, nuotraukos atseit nebus geresnes negu su muiline darytos
Beje, zemesnes klases veidrodiniai fotikai tai siaip jau ir reklamuojami (bent pas mus) kaip fotoaparatai megejams, kurie neketina gilintis i visas fotografijos subtilybes, bet nori kokybisku nuotrauku. Taip sakant, naujos kartos muilines
O cia va forume visa diskusija del ju, is serijos "buti ar nebuti"
Kartais man atrodo, kad per daug sureiksminami tie veidrodiniai ir ju galimybes...
Galimybes is tiesu visu labai skirtingos. Ir dalis naujoku nelabai zino i kokia pekla jie lenda. Kai mb padovanojo pirmaji fotika, as jo tiesiai paklausiau ar jis bent supranta kiek tas mano hobis jam is tiesu kainuos. Jo sokas atejo veliau - su kiekvieno objektyvo pirkimu (nors finansai musu nespaudzia)
Betgi jums, kaip suprantu, fotografija yra rimtas pomegis? Vadinasi, ir tos islaidos pasiteisina? (O jei finansai nespaudzia, tai isvis - del ko sokas?
) Na o tie, kas tik auto rezimu fotografuos, tikriausiai ir daugybes objektyvu nepageidaus - tai velgi, kur cia ta pekla, i kuria lendama nezinant?
Va mano viena pazistama, kai paklausiau, koki objektyva issirinko savo naujajam Canon 550D, atsake "i objektyva maziausiai kreipem demesi, emem ta, kuris prie body buvo siulomas"
Tai ir jokios finansines peklos jai nebus, nes jai tos visos "smulkmenos" neidomios, ji tiesiog isigijo madinga aksesuara ir tuo jos investicija baigesi...