QUOTE(Tosk @ 2011 07 03, 18:34)
Jurzole, jei neklystu tavasis Panasonic Lumix yra hibridinukas (kazkada irgi turejau is tos serijos). Tai reiskia, kad laisvai gali pradeti mokintis fotografijos su juo, nes yra ir islaikymo, diafragmos nustatymai. Kai ismoksi naudotis viskuom, ka tas fotoaparatas tau gali pasiulyti ir suprasi, jog tau to nebeuztenka, va tada pirk veidrodinuka. Nes pirkti veidrodinuka ir pleskinti ant Auto....
Ir veidrodinukui tikrai neuzteks vieno objektyvo
Tikrai taip, mano Lumix - "veidrodinis be veidrodzio"
Ir tikrai galima kuo puikiausiai su juo mokytis fotografuoti, siek tiek jau ir esu meginusi mokytis ir eksperimentuoti, su A ir S rezimais, su makro ir pan. Naujo fotiko, kaip jau rasiau, noriu del kitu priezasciu - mano labai mylimas hibridinukas per tuos 5-6 metus jau kiek paseno techniskai
Si pavasari nusipirkom nauja muiline, irgi Panasonic Lumix (ne visada gi norisi ir iseina sunku fotika su savim tampytis), ir atostogu metu pastebejom, kad kai kurie jos techniniai parametrai smarkiai geresni negu hibridinuko. Kilo dilema - pirkti vel hibridini, ar "tikra veidrodini"? Bet turint omeny, kaip sparciai vis dar vystosi skaitmenines fotografijos technologijos ir kaip greitai moraliskai sensta visi tie naujai isleidziami fotikai, kokia prasme pirkti pigesni ir prastesni? Ar ne geriau investuoti kiek daugiau ir isigyti kazka geresnio?
O del to, kad turint SLR vieno objektyvo neuzteks... pradziai, manau, tikrai uzteks protingai pasirinkto vieno objektyvo, pamascius, ko norisi - man pvz norisi, kad truputi zoom butu, nes as daugiausiai fotografuoju kelioniu metu, ir "zoominti kojom" toli grazu ne visada imanoma
O paskui jau bus galima pagalvoti, kokio dar dar objektyvi norisi - jei noresis...
Beje, atsiprasau, jei ka "uzkabinsiu", bet man siek tiek arogantiskai skamba daugelio "mokanciu fotografuoti" cia issakytas patarimas "nemokantiems": uzteks jums ir muilines, juk vis tiek tik auto rezimu fotografuojat
Nors va Tosk kitoj zinutej sako, kad bet kuris veidrodinis fotikas bus geresnis uz bet kokia muiline. Tai stai,
Tosk ir kiti, butent del to as ir noriu veidrodinio
Optika geresne, vaizdo ieskiklis geresnis, matrica didesne, apie objektyva jau nei nekalbu... zodziu, net ir auto rezimu pleskinant, nuotraukos bus geresnes nei su muiline darytos. Aisku, jei ta fotika laikantis bent siek tiek nusimano, ka su juo daryti ir kaip isnaudoti jo galimybes. (Sakydama, "nusimano", as neturiu omeny, kad butinai reikia buti 100% ivaldzius M rezima.) O jei jau mokytis, tai velgi - jei yra noras mokytis, tai kodel neisigyti geros mokymosi priemones?
Jei pinigine leidzia, zinoma, ir jei esi tikras, kad noras mokytis ir fotografuoti po savaites neisgaruos
Zodziu, mano, kaip nepriklausancios "mokanciu fotografuoti" kastai , patarimas "zaliems" butu toks - jei bent kiek domites fotografija ir galite sau leisti isigyti veidrodini fotika, tai ir pirkite butent veidrodini. Tik nesitikekite, kad nuo to momento nuotraukos staiga taps stebuklingai grazios ir tobulos..
Nuvalkiota tiesa, bet vis del to tiesa, kad fotografuoja pirmiausia fotografas, o tik po to fotoaparatas