Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(Tosk @ 2011 07 04, 16:25)
Kerryy, man atrodo nesupratai manes tiksliai 4u.gif Puikiausiai gali pradeti mokintis apie fotografija su jau turimu fotoaparatu, nes jis turi ne vien automatinius rezimus.

http://www.efoto.lt/...olympus_fe-4000 va maniskis ax.gif
viskas su juo yra gerai, db kai pradejau skaitinetis kad reikia atsakingiau fotografuot tai ir foto grazesnes gaunasi blush2.gif nezinau ar kazka grazaus galima is jo isspaust.
mane labiausiai nervina kad nufotografavus reikia laukt apie 5-6 sekundes (suskaiciavau) kol galesiu fotografuot kita kadra doh.gif o atrodo jau toki gera nutaikai ir lauki... aisku sulauki ir jis pabega doh.gif uztat as visiskai nemyliu sito aparato schmoll.gif jis matyt ne man skirtas nes tiesiog nelimpa doh.gif
o kadangi noriu ji pakeist manau neverta vel pirkt kazkokios pagerintos muilines. negi tai ne pinigu svaistymas? ismoksiu ir vel pirkt nauja doh.gif . manau geriau iskart veidrodini ir "zaist" su juo (o zaisiu tikrai, per naktis sedesiu bet ismoksiu - tikrai!)
o turint dideli nora viskas imanoma 4u.gif cia gi ne kokia kosmine raketa smile.gif nors kolkas skaitant ir neturint nieko rankose man taip ir atrodo lotuliukas.gif
Atsakyti
mano pirmas veidrodinis Nikon D3000 su kit objektyvu 18-55mm. kolkas jis geras, kol ivaldysiu ji, manau tikrai patobulesiu. kaip nuo muilines nulipus, tai valdymas pakankamai paprastas... nuotraukos kokybiskesnes (vis dar lyginu su muiline), o ir kaina nesikandzioja (~1500lt)
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 07 04, 14:56)
Hybridini (berods taip nesprende vadinti beveidrodinius su keiciamais objektyvais) siulyti kaip pirma aparata vietoj dslr nera gerai. Sony nex gera kamera. Pats turiu nex5 ir i dvieju savaiciu atostogas rode veziausi ji, o ne canon 30d. Nes mazas ir pakankamai geros kokybes nuotraukas padaro. Bet jei imciau pirma kamera ir dar mokslams, tai tik dslr. Igudziai normalus formuosis, valdymas geresnis. O dydzio pliusas tik su 16 mm blyneliu yra. Su 18-55 jis irgi ne toks jau mazas. Bet pletoti sios sistemos neapsimoka. T.y. Paemiai aparata su vienu ar dviem objektyvais ir viskas. O dslr sistema galesi plesti ir pakeitus body viskas kita lieka ir tinka.
Mano nuomone, tai vienintele ir pirma kamera turi buti dslr. Zinoma, jei zmogus bent kiek fotografija domisi.

Galbūt ne visai korektiškai išreiškiau, ką norėjau pasakyti, bet turėjau omeny būtent tai, kad jei žmogus "nori geresnių nuotraukų", tai pirkti DSLR ir pyškinti auto/auto nėra išeitis, nes DSLR - ne panacėja neįgūdusiuose rankuose. O hybridai (ačiū už mano žodyno praplėtimą biggrin.gif) ne tokie gąsdinantys userio atžvilgiu smile.gif O jei žmogus domisi fotografija, tai dažniausiai ant DLSR peršoka ne nuo muilinės, o nuo SLR (o dažnai ir atvirkščiai) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wgs: 04 liepos 2011 - 19:35
Siaip as nexu labai patenkintas. Labai lengvai valdomas. Mygtukams funkcijas pagal poreiki galima priskirti. Ekranelis vartomas leidzia fotografuoti neatkreipient demesio. Per perejima savo konicos optika galiu naudoti su skyle f1.7 arba f2.8. Rezultatas labai geras. Minusas-kaina kaip pagerinto dslr arba naudoto ff dslr.

Atsakyti
Kerryy, tavo nehibridinukas (susiradau kad pas Jurzole yra hibridinukas) ax.gif

Fotoaparatai nuverteja labai greitai, tad labai del ju galvos sukti nereiketu. Geriau su laiku investuoti i gerus objektyvus 4u.gif Man pirmaji veidrodinuka nupirko su kitiniu objektyvu, tai su juo verciausi pusmety. Taip issiaiskinau ka as daugiausia paveiksluoju, kokiomis salygomis ir kiokio objektyvo man reiktu. Pirmasis buvo 50mm, tai mano mylimukas wub.gif Dukra paveiksluoju beveik tik su situo. O va pvz sugyventinis nesiskiria su 10-22mm, nes zvejojant jis liuksiskai tinka.
Atsakyti
sveiki, renkuosi fotoaparata ir kaip pradedanciajai labai sunku suprasti visus tuos aprasymus, gal galit kas patarti? kaip jum sis aparatas su situ oblektyvu? ir vertas demesio ar nelabai, fotografuosiu pagrinde portretus ir smulkius daigtus, labai noriu isplakiancio vaizdo tolumoi..
Nikon D3100
Atsakyti
QUOTE(Leja_ @ 2011 07 05, 02:17)
sveiki, renkuosi fotoaparata ir kaip pradedanciajai labai sunku suprasti visus tuos aprasymus, gal galit kas patarti? kaip jum sis aparatas su situ oblektyvu? ir vertas demesio ar nelabai, fotografuosiu pagrinde portretus ir smulkius daigtus, labai noriu isplakiancio vaizdo tolumoi..
Nikon D3100

Portretams imti fiksą, jūsų minėtame komplekte objektyvas zoomas.
Atsakyti
QUOTE(wgs @ 2011 07 05, 09:30)
Portretams imti fiksą, jūsų minėtame komplekte objektyvas zoomas.

o tai gal galit ka patarti kito? man reiktu daugiau potretinio objetyvo, nes mano noras nuotraukos su issiliejusiu vaizdu, ir viska ka fotkinsu tai bus is arti, pati nelabi suprantu tai gal galit patarti?
Atsakyti
QUOTE(Leja_ @ 2011 07 05, 16:19)
o tai gal galit ka patarti kito? man reiktu daugiau potretinio objetyvo, nes mano noras nuotraukos su issiliejusiu vaizdu, ir viska ka fotkinsu tai bus is arti, pati nelabi suprantu tai gal galit patarti?

Na, jei linktate į Nikonus, tai forumo nikonistai plačiau papasakos apie Nikonų objektyvus. Manau, Jums apsimoka pirkti patinkantį body ir atskirai išsirinkti labiausiai tinkantį/patinkantį objektyvą.

Aš apskritai sovietiniais fiksais fotografuoju ir esu laiminga, nes bokeh efektas portretuose nerealus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 07 03, 18:34)
Jurzole, jei neklystu tavasis Panasonic Lumix yra hibridinukas (kazkada irgi turejau is tos serijos). Tai reiskia, kad laisvai gali pradeti mokintis fotografijos su juo, nes yra ir islaikymo, diafragmos nustatymai. Kai ismoksi naudotis viskuom, ka tas fotoaparatas tau gali pasiulyti ir suprasi, jog tau to nebeuztenka, va tada pirk veidrodinuka. Nes pirkti veidrodinuka ir pleskinti ant Auto.... g.gif Ir veidrodinukui tikrai neuzteks vieno objektyvo 4u.gif

Tikrai taip, mano Lumix - "veidrodinis be veidrodzio" mirksiukas.gif Ir tikrai galima kuo puikiausiai su juo mokytis fotografuoti, siek tiek jau ir esu meginusi mokytis ir eksperimentuoti, su A ir S rezimais, su makro ir pan. Naujo fotiko, kaip jau rasiau, noriu del kitu priezasciu - mano labai mylimas hibridinukas per tuos 5-6 metus jau kiek paseno techniskai ax.gif Si pavasari nusipirkom nauja muiline, irgi Panasonic Lumix (ne visada gi norisi ir iseina sunku fotika su savim tampytis), ir atostogu metu pastebejom, kad kai kurie jos techniniai parametrai smarkiai geresni negu hibridinuko. Kilo dilema - pirkti vel hibridini, ar "tikra veidrodini"? Bet turint omeny, kaip sparciai vis dar vystosi skaitmenines fotografijos technologijos ir kaip greitai moraliskai sensta visi tie naujai isleidziami fotikai, kokia prasme pirkti pigesni ir prastesni? Ar ne geriau investuoti kiek daugiau ir isigyti kazka geresnio? g.gif

O del to, kad turint SLR vieno objektyvo neuzteks... pradziai, manau, tikrai uzteks protingai pasirinkto vieno objektyvo, pamascius, ko norisi - man pvz norisi, kad truputi zoom butu, nes as daugiausiai fotografuoju kelioniu metu, ir "zoominti kojom" toli grazu ne visada imanoma rolleyes.gif O paskui jau bus galima pagalvoti, kokio dar dar objektyvi norisi - jei noresis... ax.gif

Beje, atsiprasau, jei ka "uzkabinsiu", bet man siek tiek arogantiskai skamba daugelio "mokanciu fotografuoti" cia issakytas patarimas "nemokantiems": uzteks jums ir muilines, juk vis tiek tik auto rezimu fotografuojat schmoll.gif Nors va Tosk kitoj zinutej sako, kad bet kuris veidrodinis fotikas bus geresnis uz bet kokia muiline. Tai stai, Tosk ir kiti, butent del to as ir noriu veidrodinio drinks_cheers.gif Optika geresne, vaizdo ieskiklis geresnis, matrica didesne, apie objektyva jau nei nekalbu... zodziu, net ir auto rezimu pleskinant, nuotraukos bus geresnes nei su muiline darytos. Aisku, jei ta fotika laikantis bent siek tiek nusimano, ka su juo daryti ir kaip isnaudoti jo galimybes. (Sakydama, "nusimano", as neturiu omeny, kad butinai reikia buti 100% ivaldzius M rezima.) O jei jau mokytis, tai velgi - jei yra noras mokytis, tai kodel neisigyti geros mokymosi priemones? mirksiukas.gif Jei pinigine leidzia, zinoma, ir jei esi tikras, kad noras mokytis ir fotografuoti po savaites neisgaruos cool.gif

Zodziu, mano, kaip nepriklausancios "mokanciu fotografuoti" kastai tongue.gif, patarimas "zaliems" butu toks - jei bent kiek domites fotografija ir galite sau leisti isigyti veidrodini fotika, tai ir pirkite butent veidrodini. Tik nesitikekite, kad nuo to momento nuotraukos staiga taps stebuklingai grazios ir tobulos.. biggrin.gif Nuvalkiota tiesa, bet vis del to tiesa, kad fotografuoja pirmiausia fotografas, o tik po to fotoaparatas mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 06 liepos 2011 - 10:54
Jurzole 4u.gif Niekada neimkit taip i plaucius kitu nuomones 4u.gif Mes visi kazkada buvom zali ir nuo to paties pradejom biggrin.gif

Tam kad pirkti veidrodiny fotoparata, reikia DEGTI noru ismokti. Ne truputi, bet istiesu buti pamisus del to. Kodel? Todel kad ne visiems uztenka kantrybes ismokti, ne visi yvertina sio hobio branguma. Fotoaparatas tai viso labo mazyte investicijos dalis. Viena drauge nusipirko ir keikia, nes kitinis objektyvas stebuklo nedaro, o investuoti daugiau jau pinigeliu nebera. Nes tikrasis dziaugsmas pareina, kai reikia pirkti objektyvus. Turiu du paprastus zoominukus: vienas kitinis, kitas is L serijos. Nuotrauku kokybe skiriasi kaip diena ir naktis, nors paveiksluota su tuo paciu fotoaparatu. Tik va vieno kaina apie 200Lt, o kito 5000Lt... Kita drauge po gimdymo gavo is vyro dovana veidrodinuka, bet irgi keikia. Nes nera laiko mokintis, o gal ir noro to tiek nera. Tad pleskina viska ant Auto. Ir aisku, nuotraukos neka geresnes uz muilinuko ax.gif
Kitas pavyzdys. Darzelyje tevai susirinka i pirmaja vaikuciu svente - Lucia. Tai gruodzio menesy, kuomet apsvietimas baisinis. Veik visi tevukai apsiginklave veidrodinukais. Ir girdziu salia vienas bamba, kad reiks matyt nesti fotika i taisykla, nes tik nupirktas vasara paveikslavo graziai, o va kuo toliau, tuo nuotraukos baisesnes. Pasiziuriu... Kitinis objektyvas ir Auto rezimas... Taigi vargsas objektyvas nieko daugiau ir neispes tuo tamsiuoju metu laiku, o dar patalpose. Ypac jei dar nezinai, kad reikia WB susitvarkyti ir t.t.
Ir nemanau, kad reikia pirkti naujausius fotoaparatu modelius, senieji dirba irgi neprastai 4u.gif Savajy 30D, pirkau nes jy pardavinejo uz puse kainos, todel kad pasirode tada rinkoje naujesnis 40D modelis. Ir veikia tas mano fotikas tikrai neprastai (nors pardavime sukasi jau 60D), o uz sutaupytus pinigus man mb pridejo objektyva tada lotuliukas.gif O va mano tevuko sovietiniai fotikai irgi veikia po sia diena lotuliukas.gif
Galima sia tema labai daug diskutuoti, tam tai ir forumas, jog issakytume skirtingas nuomones 4u.gif
Atsakyti
Tosk, nei i plaucius, nei i kur kitur kitu nuomoniu neimu, turiu savaja 4u.gif Patarimais, tiesa, kartais naudojuosi, jei jie man vertingi pasirodo mirksiukas.gif

Siuo atveju man tiesiog uzkliuvo tai, kad dalis "mokanciu fotografuoti" visus "nemokancius" ant vieno kurpalio tempia. Gi ne visi jie tokie nesupratingi kaip tie jusu aprasyti teveliai darzelyje mirksiukas.gif O patarimas visiems duodamas vienodas - pasilik prie muilines, nes mokytis nenori! cool.gif Vat man ir uzkliuvo. Gal pasisakiau ir per astriai, bet taip jau man atrode tuo momentu 4u.gif

O del to, kaip ir kiek investuoti i fototechnika ir kokia rinktis, nauja ar senesne, tai cia jau yra grynai individualus dalykas, nes juk skiriasi ir poreikiai, ir galimybes, galu gale, ir poziuris i investicija ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 06 liepos 2011 - 16:32