Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

Koki bateriju krovikli blykstei galite patarti? 4u.gif
Atsakyti
o mano noras ismokti laaabai didelis wub.gif ... nuo pat vaikystes blush2.gif
tik db kai truputi daugiau pradejau dometis tai baigia atsokt fantazija doh.gif viskas taip sudetinga, o info kuri butu parasyta "zaliu" kalba - nera. mano fotografavimo zinios yra nukreipt fotika i oblekta ir paspaust mygtuka doh.gif o noras tikrai didelis... bet galvoju juk visiems kazkada buvo pirmas kartas, visi pradejo nuo 0 g.gif tai gal ir man yra sansu g.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 27, 01:00)
o mano noras ismokti laaabai didelis  wub.gif ... nuo pat vaikystes  blush2.gif
tik db kai truputi daugiau pradejau dometis tai baigia atsokt fantazija  doh.gif viskas taip sudetinga, o info kuri butu parasyta "zaliu" kalba - nera. mano fotografavimo zinios yra nukreipt fotika i oblekta ir paspaust mygtuka  doh.gif  o noras tikrai didelis... bet galvoju juk visiems kazkada buvo pirmas kartas, visi pradejo nuo 0  g.gif  tai gal ir man yra sansu  g.gif

tiesa pasakius, 'zaliu' kalba yra literaturos. As pati irgi nieko nenutuokiau apie fotografavima,kai isigijau savo 'veidrodi' , bet noras buvo tooks didelis. emiau nuolat lankytis http://www.efoto.lt , ziurejau nuotraukas, skaiciau komentarus, stengiausi pamatyti ta, apie ka ten kalba... ir radau rekomandacijas apie Scott Kelby knyga "Skaitmenine fotografija". nepagailejau 40 lt, ja nusipirkau ir taip dziaugiausi, kad po to nusipirkau ir antra ir trecia dali. parasyta taip aiskiai, kad aiskiau turbut neimanoma. Isaiskintos visos savokos, net kaip valdyti fotoaparata parasyta (neskaiciu naudojimo instrukcijos, nes ten visiskai nesupratau apie ka kalbama). O dabar jau suprantu tikrai nemazai. ir su savo senuku dar ir pinigu uzdirbu thumbup.gif .
ir dar, kazkas cia rase, kad Nikon d40 nieko vertas... doh.gif . Maniskis dar senesnis, bet, kaip sakiau, ir duonos man uzdirba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2011 06 27, 14:06)
tiesa pasakius, 'zaliu' kalba yra literaturos. As pati irgi nieko nenutuokiau apie fotografavima,kai isigijau savo 'veidrodi' , bet noras buvo tooks didelis. emiau nuolat lankytis http://www.efoto.lt , ziurejau nuotraukas, skaiciau komentarus, stengiausi pamatyti ta, apie ka ten kalba... ir radau rekomandacijas apie Scott Kelby knyga "Skaitmenine fotografija". nepagailejau 40 lt, ja nusipirkau ir taip dziaugiausi, kad po to nusipirkau ir antra ir trecia dali. parasyta taip aiskiai, kad aiskiau turbut neimanoma. Isaiskintos visos savokos, net kaip valdyti fotoaparata parasyta (neskaiciu naudojimo instrukcijos, nes ten visiskai nesupratau apie ka kalbama). O dabar jau suprantu tikrai nemazai. ir su savo senuku dar ir pinigu uzdirbu thumbup.gif .

o, va sito man ir reikejo clap.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Labai reikia jusu pagalbos ir nuomones - koki fotoaparata pirktumete savo reikmems - pafotografuoti seima, keliones, gyvunus, vaikus?

Ir ka esat girdeje apie PENTAX K-X? Konkreciai apie toki modeliuka:http://www.efoto.lt/exif/pentax/pentax_k_x?page=12

Siame puslapyje perskaiciau viska, atrodo lyg ir nieko, nors ir turi minusu, tai reikia padrasinimo pirkti ar ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(3kitten @ 2011 06 27, 23:59)
Sveiki  4u.gif

Labai reikia jusu pagalbos ir nuomones - koki fotoaparata pirktumete savo reikmems - pafotografuoti seima, keliones, gyvunus, vaikus?

Ir ka esat girdeje apie PENTAX K-X? Konkreciai apie toki modeliuka:http://www.efoto.lt/exif/pentax/pentax_k_x?page=12

Siame puslapyje perskaiciau viska, atrodo lyg ir nieko, nors ir turi minusu, tai reikia padrasinimo pirkti ar ne?  4u.gif

Sveiki,
Kai rinkausi veidrodinį, buvau nusižiūrėjusi jį dėl itin žemos kainos. Bet galiausiai įstojau į Canonistų kastą biggrin.gif
Dažniausiai minimas K-x trūkumas yra vaizdo ieškiklis - pati nečiupinėjau, bet forumuose sako, kad nėra fokusavimo taškų indikacijos, o tai jau didžiulis trūkumas naujokui, tektų kliautis tuo, kas matosi mažučiame (palyginus) vaizdo ieškiklyje.
Bet baltos spalvos korpusas tai mmmm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(3kitten @ 2011 06 27, 23:59)
Sveiki  4u.gif

Siame puslapyje perskaiciau viska, atrodo lyg ir nieko, nors ir turi minusu, tai reikia padrasinimo pirkti ar ne?  4u.gif

Šiaip jau "pafotografuoti vaikus ir gyvūnus" yra, ko gero" sunkiausias dalykas, nes jie nepozuoja wink.gif O gyvūnų atveju tai dar ir arti neprisileidžia.

Pentax K-x nėra išskirtinis aparatas, kodėl būtent jį renkatės? Juk yra kažkokių priežasčių?
Atsakyti
QUOTE(wgs @ 2011 06 28, 14:37)
Sveiki,
Kai rinkausi veidrodinį, buvau nusižiūrėjusi jį dėl itin žemos kainos. Bet galiausiai įstojau į Canonistų kastą biggrin.gif
Dažniausiai minimas K-x trūkumas yra vaizdo ieškiklis - pati nečiupinėjau, bet forumuose sako, kad nėra fokusavimo taškų indikacijos, o tai jau didžiulis trūkumas naujokui, tektų kliautis tuo, kas matosi mažučiame (palyginus) vaizdo ieškiklyje.
Bet baltos spalvos korpusas tai mmmm  wub.gif

Vis del to isigijom blush2.gif nusprendem rinktis del kainos ir kokybes santykio - ziurinejom snd tokiu pat parametru canon'us bei nikon'us tai ju kainos jau gerokai aukstesnes.
Pries tai niekada nesu turejus veidrodinio fotoaparato, tai manau kaip seimos reikmes bus pats tas ax.gif

Del ieskiklio - nezinau ka tiksliai turejot minty, nes nesu profesonale, bet snd bandziau fotografuoti geles smile.gif tai kai fokusuoji atsiranda tokie 2 zali kvadrateliai - vienas didesnis, kitas mazesnis. Stai fotograduoto mazo pipiriuko rezultatas:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2011 06 28, 15:25)
Šiaip jau "pafotografuoti vaikus ir gyvūnus" yra, ko gero" sunkiausias dalykas, nes jie nepozuoja wink.gif O gyvūnų atveju tai dar ir arti neprisileidžia.

Pentax K-x nėra išskirtinis aparatas, kodėl būtent jį renkatės? Juk yra kažkokių priežasčių?

Taip jis nera isskirtinis, bet kai ne darbui, o siaip, tai labai tikiuosi kad uzteks smile.gif
Del vaiku dar nezinau, neturim kol kas ju, bet su savo rotveilere tai visko buna biggrin.gif nelengva ja prikalbinti papozuoti, oj nelengva doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(3kitten @ 2011 06 28, 19:25)

Del ieskiklio  - nezinau ka tiksliai turejot minty, nes nesu profesonale, bet snd bandziau fotografuoti geles smile.gif tai kai fokusuoji atsiranda tokie 2 zali kvadrateliai - vienas didesnis, kitas mazesnis. Stai fotograduoto mazo pipiriuko rezultatas:

Sveikinu su pirkiniu! Turėjau minty būtent tai, ką aprašėte - kiek suprantu, ieškiklyje indikuojasi fokuso zonos, o ne taškai, todėl gali būti sudėtinga suprasti, kur fokusuoja kamera esant pvz. arti vienas kito išdėstytiems objektams.
P.S. aš dar ne fotoguru (šiaip fotomegėja), taigi galiu nusišnekėti biggrin.gif
Atsakyti
ka manot apie canon eos 1100d? (dar ziuriu nikon d3000, d3100)
ar labai sunku juo naudotis? jam db akcija kaip tik ax.gif o ir nieko blogo apie ji neradau parasyta ax.gif aisku kiek as tesuprantu doh.gif
bet nesinori nusipirkt š... uz tarkim 1500 geriau jau sumokesiu 2000 ir turesiu gera daikta, nesvarbu kad galbut visu funkciju man ir nereikes (nors kas ten zino.. cool.gif ) g.gif
gal jis jau labai nusenes? rolleyes.gif

dar klausimelis- fotikuose meniu lietuviskas buna? blush2.gif

tik vel nepradekit kad fotkint nemoku - sita ir pati zinau mirksiukas.gif

p.s. skaitau tema ir ziuriu cia daug klausimu apie tuos pacius fotikus kuriais domiuosi as - na bet sorry - atsakymo nei i viena tu klausimu nera doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kerryy: 01 liepos 2011 - 15:35
QUOTE(kerryy @ 2011 07 01, 16:28)
ka manot apie canon eos 1100d? (dar ziuriu nikon d3000, d3100)
ar labai sunku juo naudotis? jam db akcija kaip tik  ax.gif  o ir  nieko blogo apie ji neradau parasyta  ax.gif  aisku kiek as tesuprantu  doh.gif 
bet nesinori nusipirkt š... uz tarkim 1500 geriau jau sumokesiu 2000 ir turesiu gera daikta, nesvarbu kad galbut visu funkciju man ir nereikes (nors kas ten zino..  cool.gifg.gif 
gal jis jau labai nusenes?  rolleyes.gif

dar klausimelis- fotikuose meniu lietuviskas buna?  blush2.gif

tik vel nepradekit kad fotkint nemoku - sita ir pati zinau  mirksiukas.gif

p.s. skaitau tema ir ziuriu cia daug klausimu apie tuos pacius fotikus kuriais domiuosi as - na bet sorry - atsakymo nei i viena tu klausimu nera  doh.gif

sveika smile.gif

http://www.efoto.lt/...tas/nikon_d3100
http://www.efoto.lt/...tas/nikon_d3000
http://www.efoto.lt/...canon_eos_1100d

Pasiskaityk komentarus ir atkreipkit demesi i aprasymus bei i ta kvadratine lentele su taskeliu smile.gif beje ne visada prekes zenklas yra geriausias pasirinkimas wink.gif
Apie fotikus suprantu nedaug, bet kai pati neseniai rinkausi man sitas psl labai padejo smile.gif

Gero pasirinkimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 27, 15:53)
o, va sito man ir reikejo  clap.gif aciu  4u.gif

4u.gif prasom. manau tikrai pamacys mirksiukas.gif
Atsakyti