Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(Jurzole @ 2011 06 25, 12:38)

Laba.
Atsakyk sau paciai-ar nori ismokti fotografuot?Gal ne sia diena, gal veliau, bet ar yra toks noras?Jei taip-prasom i pradziamokslius.
Jei noro nera ir tenkina tokios nuotraukos, kokios yra dabar-siulau galvos nesukti ir fotografuoti su muiline.Jei daug keliauji-pagalvok, kad veidrodinis su objektyvu sveria kur kas daugiau, nei kompaktiska muiline ir po dienos klajiniu tu ta veidrodini prakeiksi.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 25, 12:59)
Atsakyk sau paciai-ar nori ismokti fotografuot?Gal ne sia diena, gal veliau, bet ar yra toks noras?Jei taip-prasom i pradziamokslius.
Jei noro nera ir tenkina tokios nuotraukos, kokios yra dabar-siulau galvos nesukti ir fotografuoti su muiline.Jei daug keliauji-pagalvok, kad veidrodinis su objektyvu sveria kur kas daugiau, nei kompaktiska muiline ir po dienos klajiniu tu ta veidrodini prakeiksi.

Aciu uz komentara 4u.gif Jau meginau pasakyti, kad noras lyg ir ir yra, tik kol kas nelabai didelis... ax.gif Ir nuotraukos, kokios yra dabar, pradeda truputi nebetenkinti - ypac tais atvejais, kai auto rezimas "nugrybauja", arba kai suprantu, kad norisi kazko daugiau negu auto rezimu isgauti imanoma ax.gif

O siaip esme tame, kad noriu/reikia naujo fotoaparato - ir ne kompaktiskos muilines, o bent jau "dideles muilines", veikiancios "a la SLR" principu, kokia dabar turiu (va tokia). Todel ir kamuoja abejones - ar pirkti vel kazka panasaus, ar investuoti kiek daugiau ir isigyti veidrodini, is tu, kur megejams entuziastams skirti. Kad man nereikia nei pvz Canon 60D, nei juo labiau 7D, tikrai zinau - bet va 600D tai visai rimtai gundo...

Del svorio - argumentas rimtas. Bet... mano Panasonic nera kompaktiska muiline, sveria su viskuo beveik 800 g, taigi prie svorio as kaip ir pripratusi, ir tie papildomi keli simtai gramu nieko daug nepakeistu, man rodos (nes pradzioj tikrai nepirkciau didelio ir sunkaus objektyvo).

Beje, gal ne i tema - bet ka reiskia "ismokti fotografuoti"? Jei nemoki padoriai naudotis rankiniais nustatymais, tai vadinasi fotografuoti nemoki ir tau telieka naudotis muiline? Pacia daznai aplanko tokia mintis, bet gal ji vis delto per daug kategoriska? g.gif Be to, kiek suprantu, veidrodiniai fotoaparatai irgi turi labai neblogai veikianti automatini rezima - o kadangi fotoaparatas geresnis (ypac jei objektyvas padorus), tai nuotraukos turetu gautis pastebimai geresnes kokybes (technine prasme) negu su "muiline". Ar klystu? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 25 birželio 2011 - 13:52
Nepirkčiau veidrodinio dėl auto režimo. Nereikia net tokio didelio kaip parodei, imčiau kokybišką ir patogų. Turėjau tokį ultrazūmą, turėjau paprastą mažą smulkų, turiu ir dabar kompaktinį ir turiu dabar veidrodinį. Kelionėms veidrodis ką aš žinau, jei su auto. Neverta, jei nesi kelionių fotografas. Juk jei nori išnaudoti veidrodinio galimybes reikia ir nustatymus suvokti ir stovą vežtis (jei jau normaliai). O mokytis reikia ilgai ir kantriai.

Gal kas kitaip mano, aš manau taip 4u.gif Tiesa, tikrai madinga pirkti veidrodinį, turiu draugę, kuri turi veidrodinį, tai nežinau, nesu mačius net pakenčiamos nuotraukos. Ir jai tiesiog nerūpi. Čia nematau prasmės. Jei jau veidrodinį, tai minimalius kursus, ar čia, ar dar kur reikėtų praeiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 25 birželio 2011 - 13:57
QUOTE(Jurzole @ 2011 06 25, 13:44)

Beje, gal ne i tema - bet ka reiskia "ismokti fotografuoti"? Jei nemoki padoriai naudotis rankiniais nustatymais, tai vadinasi fotografuoti nemoki ir tau telieka naudotis muiline? g.gif Be to, kiek suprantu, veidrodiniai fotoaparatai irgi turi labai neblogai veikianti automatini rezima - o kadangi fotoaparatas geresnis (ypac jei objektyvas padorus), tai nuotraukos turetu gautis pastebimai geresnes kokybes (technine prasme) negu su "muiline". Ar klystu?  unsure.gif

Tu supranti, rezimas Auto-tai ne tu fotografuoji, ne tu valdai procesa, o fotikas.Jis automatiskai parenka nustatymus, jis padaro viska.Tu-tik paspaudi mygtuka.Ismokti fotografuoti-zinoti, kaip veikia fotoaparatas, matyti sviesa, moketi bet kokioj sutuacijoj nufotografuoti ir gauti gera rezultata ir nepriklausyti nuo to, ar nugrybaus fotikas ar ne.Tada tu fotografuoji, tu parenki nustatymus, tu kuri.O fotikas tampa tik irankiu nuostabioje kelioneje.
Sutikau ne viena zmogu, kuris skundesi-va, nusipirkau brangiausia fotika, o nuotraukos nepagerejo-nes ne fotike esme, o tame, kas ji laiko rankose.

As jokiu budu nesiekiu tave izeisti ar sumenkinti, tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 06 25, 14:44)
Beje, gal ne i tema - bet ka reiskia "ismokti fotografuoti"? Jei nemoki padoriai naudotis rankiniais nustatymais, tai vadinasi fotografuoti nemoki ir tau telieka naudotis muiline? Pacia daznai aplanko tokia mintis, bet gal ji vis delto per daug kategoriska? g.gif Be to, kiek suprantu, veidrodiniai fotoaparatai irgi turi labai neblogai veikianti automatini rezima - o kadangi fotoaparatas geresnis (ypac jei objektyvas padorus), tai nuotraukos turetu gautis pastebimai geresnes kokybes (technine prasme) negu su "muiline". Ar klystu?  unsure.gif

na, geresnis fotikas ir zinojimas pagrindiniu fotografavimo dalyku, gi padeda tau geriau igyvendint idejas, kurias nori nuotraukoj atskleist.. ryskumo zona, isplaukimai, didelis iso, kai to reikia.. mokejimas fotografuoti, tai nera tik kompozicijos sugalvojimas. ir saudant ant auto, gi tiek geru kadru gali praziopsot, vien del to, kad nezinojai, kokiais parametrais ta ideja geriausia atkleist, kaip fotika nustatyt ir gerai isnaudot. todel as uz ismokima pagrindiniu fotografijo (ne fotiko!) terminu ir kas su kuo valgoma. esme gi visuose fotikuose ta pati. ivaldai iso, diafragma ir islaikymai, ir tiek tu ziniu. ne fotiko instrukcijoj esme
Atsakyti
Jurzole, mano nuomone, atsakymas labai paprastas - pirk juostinį SLR. Subjektyviai - nikoną. Jo automatika prašauna gal 1 kartą iš 100 ir tai tik sudėtingos šviesos sąlygomis. Po vienos išfotografuotos juostos tikrai žinosi, nori tęsti ar užteks muilinės. Nepatiks, parduosi už tiek, už kiek pirkai.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 25, 13:56)
Nepirkčiau veidrodinio dėl auto režimo. Nereikia net tokio didelio kaip parodei, imčiau kokybišką ir patogų.  Turėjau tokį ultrazūmą, turėjau paprastą mažą smulkų, turiu ir dabar kompaktinį ir turiu dabar veidrodinį. Kelionėms veidrodis ką aš žinau, jei su auto.

Vien del auto rezimo ir as nepirkciau - bet, kaip jau sakiau, dar neprarandu vilties, kad noras ismokti nusvers tinginyste ax.gif O vien tik kompaktiska muiline manes nebetenkina - gal ir juokinga, kai tik auto rezima naudoju, bet as vis tiek jauciu skirtuma. Net ir tokia smulkmena kaip vaizdo ieskiklis (dauguma kompaktisku muiliniu jo nebeturi) - man per ta "akute" daug geriau matosi, ka as noriu nufotoografuoti. Pripratimo reikalas turbut, o skirtumas gaunasi didziulis... man ax.gif

O kelionese as visada tampausi ta savo "a la veidrodini" Panasonic (dydzio ir svorio prasme), ir nieko... man jokiu nepatogumu nesudaro.

QUOTE(Alabama @ 2011 06 25, 13:58)
Tu supranti, rezimas Auto-tai ne tu fotografuoji, ne tu valdai procesa, o fotikas. Jis automatiskai parenka nustatymus, jis padaro viska.Tu-tik paspaudi mygtuka.

Ne tik - as dar pasirenku, ka fotografuoti ax.gif Kaip tu sakei, ne fotike esme, o tame, kas ji laiko rankose mirksiukas.gif As suprantu, kad gera fotografija - tai ne tik gera kompozicija, bet kaip jau sakiau, mane kol kas labiau domina butent sis fotografavimo aspektas ir butent sioje srityje man labai idomu eksperimentuoti. Tik pastaruoju metu pamazu pradeda nebetenkinti auto rezimo galimybes - todel va ir kyla tokios visokios mintys. Noriu tureti galimybe mokytis - ir bijau be reikalo isleisti pinigus, jei ta galimybe paskui nesinaudosiu.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 25, 14:12)
saudant ant auto, gi tiek geru kadru gali praziopsot, vien del to, kad nezinojai, kokiais parametrais ta ideja geriausia atkleist, kaip fotika nustatyt ir gerai isnaudot.

Va butent... drinks_cheers.gif As matyt jau pasiekiau tokia riba, kai vis dazniau norisi kita karta nepraziopsot to gero kadro, zinot, kaip ji geriau pagaut. Gi nebuciau pradejusi sitos diskusijos, jei tik auto rezimas mane domintu... ax.gif

QUOTE(sillwio @ 2011 06 25, 14:21)
Jurzole, mano nuomone, atsakymas labai paprastas - pirk juostinį SLR. Subjektyviai - nikoną. Jo automatika prašauna gal 1 kartą iš 100 ir tai tik sudėtingos šviesos sąlygomis. Po vienos išfotografuotos juostos tikrai žinosi, nori tęsti ar užteks muilinės. Nepatiks, parduosi už tiek, už kiek pirkai.

Juostini SLR turiu (dekui, kad priminei! 4u.gif) - senuka Canon, kuriuo jau gal 6 metai nebesinaudoju. Ir nebenoriu naudotis, jei atvirai. Tiesiog skaitmenine fotografija - daug patogesnis reikalas, nei juostoms pinigus leisti, nei nuotrauku gamybai, nei eiti kazkur, nei laukti, kol rezultata pamatysi... ax.gif Mokytis fotografuoti, be abejo, galeciau ir su juostiniu SLR - bet is principo ir su savo Panasonic galiu, jis turi praktiskai visas tas pacias funkcijas kaip ir SLR.

-------------

Aciu jums visiems, kad atsiliepete! 4u.gif Nezinau, kaip jums, o man daug kas paaiskejo, su jumis (ir su savim) pasikalbejus... biggrin.gif
Atsakyti
Naudotis gal ir nėra taip patogu ir greita, kaip skaitmeniniu, bet pabandymui jis būtų pats tas. Juosta kainuoja iki 10 litų. Ryškinimas kiek? 3 Lt? Vieno kadro spausdinimas tikrai mažiau lito. Spaudžiant visas nuotraukas iš juostos išleisi maksimum 40 litų. Pasibandymui 2, 3 juostų tikrai užteks. Tada ir spręsi, ką daryti toliau. Tenkina tave fotografavimo greitis, aparato dydis, gaunamas rezultatas - apsispręsi dėl DSLR. Ne - liksi prie to, ką turi. 3 juostos, tai maksimum 120 litų. Žymiai daugiau prarastum nusipirkus DSLR ir jį vėliau parduodama.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 06 25, 14:59)
Naudotis gal ir nėra taip patogu ir greita, kaip skaitmeniniu, bet pabandymui jis būtų pats tas.

Žymiai daugiau prarastum nusipirkus DSLR ir jį vėliau parduodama.

Kad ne, neitikinai dar... biggrin.gif Juolab nelabai suprantu, apie koki pabandyma tu kalbi? Auto rezimu as ta fotika gal 7 metus naudojau, tai ta prasme jau seniai zinau, kas ir kaip, ir viskas mane tenkino, iskaitant ir nuotrauku kokybe. Ir skaitmenines muilines ko gero butent del to netenkina, kad anksciau turejau juostini SLR...

O nauja fotika pirkti siaip ar taip jau pribrendo reikalas, ir tvirtai zinau, kad ne dar vienos kompaktiskos muilines noriu, o kazko rimtesnio - taigi su DSLR gal kiek ir prarasiu, bet ne tiek jau daug - juk vis tiek kazka pirkti reikia... ax.gif

Bet aciu uz ideja 4u.gif - jei ryt orai pasitaisys, gal ir issitrauksiu ta senuka vel... gal net pernykstes fotografijos pamokas prisiminsiu... mirksiukas.gif
Atsakyti
Nėra mano tikslas tavęs įtikinti pereiti ant juostos smile.gif Iš to, kad tu viską apie SLR privalumus ir trūkumus jau žinai, peršasi išvada, jog klausimus čia tu uždavei jau apsisprendus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 06 25, 15:20)
Nėra mano tikslas tavęs įtikinti pereiti ant juostos smile.gif Iš to, kad tu viską apie SLR privalumus ir trūkumus jau žinai, peršasi išvada, jog klausimus čia tu uždavei jau apsisprendus smile.gif

biggrin.gif Itikinejimas isvis bergzdzias reikalas - bet geranoriskus patarimus as visada vertinu, net jei jais nepasinaudoju 4u.gif

Ne, nebuvau dar apsisprendusi, kai uzdaviau klausimus - ir dabar dar nesu (nors jau beveik g.gif). Bet kaip jau sakiau, apie DSLR galvoju jau beveik pora metu - tai per ta laika tiek info prisirinkau... doh.gif Ir, kas juokingiausia, iki siol vis dar gerai nezinau, reikia man jo ar ne... bet jau beveik tikrai zinau, kad noriu... blush2.gif lotuliukas.gif

Beje, su senuku Canon pazaisti visgi nepavyks - baterija visiskai nusedusi... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 25 birželio 2011 - 15:45
Jeigu grynai objektyviai, tai mums daugelio daiktų gyvenime nereikia smile.gif
Atsakyti