QUOTE(rG @ 2011 06 25, 13:56)
Nepirkčiau veidrodinio dėl auto režimo. Nereikia net tokio didelio kaip parodei, imčiau kokybišką ir patogų. Turėjau tokį ultrazūmą, turėjau paprastą mažą smulkų, turiu ir dabar kompaktinį ir turiu dabar veidrodinį. Kelionėms veidrodis ką aš žinau, jei su auto.
Vien del auto rezimo ir as nepirkciau - bet, kaip jau sakiau, dar neprarandu vilties, kad noras ismokti nusvers tinginyste
O vien tik kompaktiska muiline manes nebetenkina - gal ir juokinga, kai tik auto rezima naudoju, bet as vis tiek jauciu skirtuma. Net ir tokia smulkmena kaip vaizdo ieskiklis (dauguma kompaktisku muiliniu jo nebeturi) - man per ta "akute" daug geriau matosi, ka as noriu nufotoografuoti. Pripratimo reikalas turbut, o skirtumas gaunasi didziulis... man
O kelionese as visada tampausi ta savo "a la veidrodini" Panasonic (dydzio ir svorio prasme), ir nieko... man jokiu nepatogumu nesudaro.
QUOTE(Alabama @ 2011 06 25, 13:58)
Tu supranti, rezimas Auto-tai ne tu fotografuoji, ne tu valdai procesa, o fotikas. Jis automatiskai parenka nustatymus, jis padaro viska.Tu-tik paspaudi mygtuka.
Ne tik - as dar pasirenku, ka fotografuoti
Kaip tu sakei, ne fotike esme, o tame, kas ji laiko rankose
As suprantu, kad gera fotografija - tai ne tik gera kompozicija, bet kaip jau sakiau, mane kol kas labiau domina butent sis fotografavimo aspektas ir butent sioje srityje man labai idomu eksperimentuoti. Tik pastaruoju metu pamazu pradeda nebetenkinti auto rezimo galimybes - todel va ir kyla tokios visokios mintys. Noriu tureti galimybe mokytis - ir bijau be reikalo isleisti pinigus, jei ta galimybe paskui nesinaudosiu.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 25, 14:12)
saudant ant auto, gi tiek geru kadru gali praziopsot, vien del to, kad nezinojai, kokiais parametrais ta ideja geriausia atkleist, kaip fotika nustatyt ir gerai isnaudot.
Va butent...
As matyt jau pasiekiau tokia riba, kai vis dazniau norisi kita karta nepraziopsot to gero kadro, zinot, kaip ji geriau pagaut. Gi nebuciau pradejusi sitos diskusijos, jei tik auto rezimas mane domintu...
QUOTE(sillwio @ 2011 06 25, 14:21)
Jurzole, mano nuomone, atsakymas labai paprastas - pirk juostinį SLR. Subjektyviai - nikoną. Jo automatika prašauna gal 1 kartą iš 100 ir tai tik sudėtingos šviesos sąlygomis. Po vienos išfotografuotos juostos tikrai žinosi, nori tęsti ar užteks muilinės. Nepatiks, parduosi už tiek, už kiek pirkai.
Juostini SLR turiu (dekui, kad priminei!
) - senuka Canon, kuriuo jau gal 6 metai nebesinaudoju. Ir nebenoriu naudotis, jei atvirai. Tiesiog skaitmenine fotografija - daug patogesnis reikalas, nei juostoms pinigus leisti, nei nuotrauku gamybai, nei eiti kazkur, nei laukti, kol rezultata pamatysi...
Mokytis fotografuoti, be abejo, galeciau ir su juostiniu SLR - bet is principo ir su savo Panasonic galiu, jis turi praktiskai visas tas pacias funkcijas kaip ir SLR.
-------------
Aciu jums visiems, kad atsiliepete!
Nezinau, kaip jums, o man daug kas paaiskejo, su jumis (ir su savim) pasikalbejus...