Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 12:55)
su muiline fotkint tai jau dar moku, mokslo beto ten nereikia.  vaizdas isplaukia nuo kiekvieno virptelejimo, nuotraukos neryskios... as gi nesisiulau i profesionaliu gretas, tik klausiu koks fotoaparatas tinka buitiniam naudojmui, ir kad butu geresnis nei muiline, parasiau juk ko noriu... keistai cia jus kazkaip  g.gif

Fotoaparatai veikia vienodu principu, profesionaliuose fotoaparatuose nuo kryptelėjimų nuotraukos irgi bus išplaukusios.

O tai ko jūs norite, galima ir su muilinėmis realizuoti, tik reikia fotografuoti išmokti.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 13:05)
Fotoaparatai veikia vienodu principu, profesionaliuose fotoaparatuose nuo kryptelėjimų nuotraukos irgi bus išplaukusios.

O tai ko jūs norite, galima ir su muilinėmis realizuoti, tik reikia fotografuoti išmokti.

na kur jau.... pilna neprofesionalu kurie apie fotografavima nenusimano dar labiau nei as, bet turi gerus fotikus ir nuotraukos gaunasi labai grazios. as galiu ant stovo savo muiline pastatyt ir fotografuot nejudanti daikta ir vaizdas vistiek toks "plaukiantis" neryskus... kuriu galu tada visi perkas profesionalius fotikus jei jie nelabai ir skiriasi nuo muiliniu.. ka jus man cia kalbat. zodziu aciu ir uz tiek, pasieskosiu info kitur mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 13:11)
na kur jau.... pilna neprofesionalu kurie apie fotografavima nenusimano dar labiau nei as, bet turi gerus fotikus ir nuotraukos gaunasi labai grazios. as galiu ant stovo savo muiline pastatyt ir fotografuot nejudanti daikta ir vaizdas vistiek toks "plaukiantis" neryskus... kuriu galu tada visi perkas profesionalius fotikus jei jie nelabai ir skiriasi nuo muiliniu.. ka jus man cia kalbat. zodziu aciu ir uz tiek, pasieskosiu info kitur  mirksiukas.gif

Geriau ateik pas mus i pradziamokslius, mes draugiskos ir su mumis ismoksi fotografuoti:)
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 12:39)
svarbiausia kad su menkiausiu judesiu vaizdas neisplauktu

Nuo nustatymų priklauso, o ne nuo fotoaparato 4u.gif O vaikus ir šunį fotografuoti sunku su brangiausiu fotoaparatu. Reikia žinoti KAIP fotografuoti ir patirties.
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 13:39)
sveikos.ieskau patarimo, tikiuosi pataikiau cia  4u.gif
noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni  ax.gif . kaina iki 2000 lt. fotkint su jais kolkas dar nemoku, taciau nieko labai mandro man nereikia. svarbiausia kad su menkiausiu judesiu vaizdas neisplauktu, nes fotografuoju dazniausiai durka arba suni, tai jos zinoma puozuot nemoka  doh.gif  dar noreciau kad nufotografafus nereiktu ilgai laukt kol galesiu antra kadra daryt... tai nzn kiek cia tu kadru per sekunde turi but  blush2.gif  toliau kad butu paprasta fotografuot makro rezimu (kai vienas oblektas ryskus, kiti isbluke). tai va tiek man tereikia  4u.gif  nesijuokit jeigu klausimai kvailokai skamba  doh.gif  tai koks cia man tiktu  g.gif ?

as pirkciau Sony-Nex5 uz tokius pinigus g.gif
http://www.efoto.lt/...ony_alpha_nex-5

galesi pyskinti automatiniu rezimu, o veliau, jeigu kils noras, bus galima daugiau fotografijos pasimokyti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 12:38)
Nuo nustatymų priklauso, o ne nuo fotoaparato  4u.gif O vaikus ir šunį fotografuoti sunku su brangiausiu fotoaparatu. Reikia žinoti KAIP fotografuoti ir patirties.

Va čia tai tiesą pasakė... Bet kuriuo atvėju - man tada ir kilo noras IŠMOKTI fotografuoti. Tik kad tas lelius neleidžia man kol kas normaliai užsiimti. verysad.gif bet visad skaitinėju, užsirašynėju. Ruošiuosi tam. Bandau taikyti kažką. Būtinai namų darbus iš pradžiamoklių temos pasidaryti reikia. BŪTINAI.
Atsakyti
Merginos tai ka galit pasakyti apie Nikon D40 perskaiciau visa temute jau kiek prikalbejot bet neradau kad butumet apie ji kalbejusios g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2011 06 24, 16:09)
Merginos tai ka galit pasakyti apie Nikon D40 perskaiciau visa temute jau kiek prikalbejot bet neradau kad butumet apie ji kalbejusios  g.gif

Visi jau pamiršo apie tokį. D40 yra penkių metų senumo fotoaparatas. Skaitmeninei technikai tai yra labai daug. Ko gero bile kuris pigiausias šiuolaikinis DSLR bus geriau.
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2011 06 24, 15:09)
Merginos tai ka galit pasakyti apie Nikon D40 perskaiciau visa temute jau kiek prikalbejot bet neradau kad butumet apie ji kalbejusios  g.gif

http://www.efoto.lt/...ratas/nikon_d40
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 24, 15:36)
Visi jau pamiršo apie tokį. D40 yra penkių metų senumo fotoaparatas. Skaitmeninei technikai tai yra labai daug. Ko gero bile kuris pigiausias šiuolaikinis DSLR bus geriau.

tai su juo padarytos nuotraukeles jau nelabai ko vertos? nelabai suprantu kalbant apie juos is technines puses blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2011 06 25, 02:03)
tai su juo padarytos nuotraukeles jau nelabai ko vertos? nelabai suprantu kalbant apie juos is technines puses  blush2.gif

Nuotraukų vertė ir fotoaparato techninis lygis yra nelabai susiję dalykai... Pirmas dalykas iš esmės priklauso nuo fotografo. O su geresniu fotoaparatu tiesiog patogiau naudotis ir lengviau gauti norimą rezultatą.
Atsakyti
Sveiki,

Isdrisau pasidalinti cia savo abejonemis (trunkanciomis jau pora metu) apie tai, reikia ar nereikia man skaitmeninio veidrodinio fotoaparato - tikedamasi, kad gal koks protingas zmogus pateiks racionalu argumenta, kuris netycia pades apsispresti blush2.gif Zinau, kad jei abejoju, tai turbut nereikia - bet... vis labiau norisi doh.gif Fotografuoti labai megstu, bet apie technine sio reikalo puse nenusimanau beveik nieko, 95% atveju naudoju Auto rezima, ir mane daug labiau domina nuotraukos kompozicija, "momento" pagavimas, kad i nuotrauka butu idomu ziureti, kad ji kazkuo uzkabintu, patrauktu aki... bet ir sia prasme esu, ko gero, tik "grybuku fotografe" (radau si smagu termina Menines fotografijos temoje rolleyes.gif), ieskanti nuotraukoje "akivaizdaus grozio". Daznai sulaukiu komplimentu savo nuotraukoms, taigi visai beviltiska, ko gero, nesu, norint mokytis, butu nuo ko pradeti unsure.gif Bet va kame kabliukas - "technine" nuotraukos kokybe man yra absoliuciai antroje vietoje, ta prasme, kad noreciau jos pasiekti, bet nesu pasiryzusi aukoti daug laiko tam, kad ismokti tokia kokybe pasiekti - plius is patirties man atrodo, kad daugeliu atveju tam uztenka ir auto rezimo, juolab kad fotoaparatai sia prasme vis labiau "protingeja". Fotografuoju dazniausiai kelionese, o keliauju daug, ir nuotrauku visada parsivezu be galo daug. Jau keli metai naudojuosi panasonic lumix dmc fz30 - kaip as vadinu, smarkiai pagerinta muiline. Esu siuo fotoaparatu labai patenkinta, bet jis techniskai jau paseno, po paskutines keliones pastebejau, kad siemet isigyta nauja "muiline", panasonic lumix tz 18, isgauna beveik geresnes nuotraukas technine prasme - ypac vaizdo stabilizatorius geresnis, ir auto rezimas maziau "klaidu" daro negu mano "pagerinto" senuko. Taigi noriu naujo fotoaparato, ir vel iskilo tas klausimas - pirkti veidrodini ar apsiriboti nauja "pagerinta muiline". Perejimas nuo turimo fotoaparato prie veidrodinio nebutu sudetingas technine prasme, nes naudojimo prasme jie nelabai ir skiriasi (galimybes tai labai skiriasi, zinoma). Bet - ar verta isigyti veidrodini, jei nesu tikra, kad noriu ismokti naudotis visomis jo teikiamomis galimybemis? Ar verta investuoti i veidrodini fotoaparata (mastau apie Canon 600d) ir bent jau pusetinai gera objektyva (tikrai geri labai brangus, bet kitinio irgi nenoriu), jei ir toliau dauguma nuotrauku bus daromos auto rezimu? T.y. ar nuotrauku kokybe bus tiek geresne, kad atsipirktu ta investicija? O gal pasikliauti viltimi, kad isigijus gera fotoaparata, kils ir didesnis noras ismokti juo naudotis? ax.gif Keli eksperimentai su skolintu uosvio Nikon man visai patiko, bet fotografija - tik vienas is daugelio mano pomegiu... Zodziu, neapsisprendziu. Jei kas galetu paprotinti, buciau dekinga - nors puikiai zinau, kad apsispresti reikes paciai... blush2.gif

Gal kam pasirodys keistos tos mano abejones - atrodytu, jei gali sau leisti, tai kodel nepirkti to veidrodinio ir paskui ziuret, kaip seksis juo naudotis. Bet man kazkaip nesinori prisijungti prie tos didziules mases zmoniu, isigijusiu brangia ir sudetinga foto technika tik todel, kad dabar tokia mada, ir visiskai nenutuokianciu, kaip ja naudotis - ir lygiai taip nenutuokianciu, kad nei kiek ne blogesnes nuotraukas auto rezimu jie galetu isgauti su daug pigesne ir lengvesne muiline schmoll.gif O ir tuos atliekamus pinigus as geriau kokiai kelionei isleisciau... g.gif Bet kita vertus, gal verta investuot, geresniu nuotrauku ir didesnio fotografavimo malonumo vardan? unsure.gif

Pripyniau daug, bet gal suprasit, ka norejau pasakyti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 25 birželio 2011 - 12:41