Sveiki,
Isdrisau pasidalinti cia savo abejonemis (trunkanciomis jau pora metu) apie tai, reikia ar nereikia man skaitmeninio veidrodinio fotoaparato - tikedamasi, kad gal koks protingas zmogus pateiks racionalu argumenta, kuris netycia pades apsispresti
Zinau, kad jei abejoju, tai turbut nereikia - bet... vis labiau norisi
Fotografuoti labai megstu, bet apie technine sio reikalo puse nenusimanau beveik nieko, 95% atveju naudoju Auto rezima, ir mane daug labiau domina nuotraukos kompozicija, "momento" pagavimas, kad i nuotrauka butu idomu ziureti, kad ji kazkuo uzkabintu, patrauktu aki... bet ir sia prasme esu, ko gero, tik "grybuku fotografe" (radau si smagu termina Menines fotografijos temoje
), ieskanti nuotraukoje "akivaizdaus grozio". Daznai sulaukiu komplimentu savo nuotraukoms, taigi visai beviltiska, ko gero, nesu, norint mokytis, butu nuo ko pradeti
Bet va kame kabliukas - "technine" nuotraukos kokybe man yra absoliuciai antroje vietoje, ta prasme, kad noreciau jos pasiekti, bet nesu pasiryzusi aukoti daug laiko tam, kad ismokti tokia kokybe pasiekti - plius is patirties man atrodo, kad daugeliu atveju tam uztenka ir auto rezimo, juolab kad fotoaparatai sia prasme vis labiau "protingeja". Fotografuoju dazniausiai kelionese, o keliauju daug, ir nuotrauku visada parsivezu be galo daug. Jau keli metai naudojuosi panasonic lumix dmc fz30 - kaip as vadinu, smarkiai pagerinta muiline. Esu siuo fotoaparatu labai patenkinta, bet jis techniskai jau paseno, po paskutines keliones pastebejau, kad siemet isigyta nauja "muiline", panasonic lumix tz 18, isgauna beveik geresnes nuotraukas technine prasme - ypac vaizdo stabilizatorius geresnis, ir auto rezimas maziau "klaidu" daro negu mano "pagerinto" senuko. Taigi noriu naujo fotoaparato, ir vel iskilo tas klausimas - pirkti veidrodini ar apsiriboti nauja "pagerinta muiline". Perejimas nuo turimo fotoaparato prie veidrodinio nebutu sudetingas technine prasme, nes naudojimo prasme jie nelabai ir skiriasi (galimybes tai labai skiriasi, zinoma). Bet - ar verta isigyti veidrodini, jei nesu tikra, kad noriu ismokti naudotis visomis jo teikiamomis galimybemis? Ar verta investuoti i veidrodini fotoaparata (mastau apie Canon 600d) ir bent jau pusetinai gera objektyva (tikrai geri labai brangus, bet kitinio irgi nenoriu), jei ir toliau dauguma nuotrauku bus daromos auto rezimu? T.y. ar nuotrauku kokybe bus tiek geresne, kad atsipirktu ta investicija? O gal pasikliauti viltimi, kad isigijus gera fotoaparata, kils ir didesnis noras ismokti juo naudotis?
Keli eksperimentai su skolintu uosvio Nikon man visai patiko, bet fotografija - tik vienas is daugelio mano pomegiu... Zodziu, neapsisprendziu. Jei kas galetu paprotinti, buciau dekinga - nors puikiai zinau, kad apsispresti reikes paciai...
Gal kam pasirodys keistos tos mano abejones - atrodytu, jei gali sau leisti, tai kodel nepirkti to veidrodinio ir paskui ziuret, kaip seksis juo naudotis. Bet man kazkaip nesinori prisijungti prie tos didziules mases zmoniu, isigijusiu brangia ir sudetinga foto technika tik todel, kad dabar tokia mada, ir visiskai nenutuokianciu, kaip ja naudotis - ir lygiai taip nenutuokianciu, kad nei kiek ne blogesnes nuotraukas auto rezimu jie galetu isgauti su daug pigesne ir lengvesne muiline
O ir tuos atliekamus pinigus as geriau kokiai kelionei isleisciau...
Bet kita vertus, gal verta investuot, geresniu nuotrauku ir didesnio fotografavimo malonumo vardan?
Pripyniau daug, bet gal suprasit, ka norejau pasakyti...