Sveiki, atsimakalavau su klausimu...turiu nikon d80, dbr noriu nusipirkti 50mm1/8 objektyva... bet truputuka pasimeciau...af 1/8 kaina ir uz 400 randu, o af-s 700 min. dbr sakykit, ar butina af-s imti? berods neturi nikonas autofokuso , tik objektyvai..ar nusisneku?
QUOTE(Agnestar @ 2011 06 18, 12:51)
Sveiki, atsimakalavau su klausimu...turiu nikon d80, dbr noriu nusipirkti 50mm1/8 objektyva... bet truputuka pasimeciau...af 1/8 kaina ir uz 400 randu, o af-s 700 min. dbr sakykit, ar butina af-s imti? berods neturi nikonas autofokuso , tik objektyvai..ar nusisneku?
Abudu šie objektyvai su su autofokusu (auto focus). Aš tai taip manau, kad jei būtų geresnis fotikas už d80, kodėl ne, bet dabar geriau nepagailėt ir paimti pažangesnį objektyvą. jei jau svarstot. Jei negalėtumėt sau to leisti, nesvarstytumėt
QUOTE(Agnestar @ 2011 06 18, 13:51)
D80 užteks ir AF objektyvo, nes pats fotoapratas turi savyje tą varikliuką, kuris leidžia objektyvui automatiškai fokusuoti. Jei būtų D40 arba D60, tada reikėtų AF-S.
QUOTE(Dilma @ 2011 06 19, 00:19)
D80 užteks ir AF objektyvo, nes pats fotoapratas turi savyje tą varikliuką, kuris leidžia objektyvui automatiškai fokusuoti. Jei būtų D40 arba D60, tada reikėtų AF-S.
aciu
O dar klausimas ka reiskia raidytes pvz 50mm 1/1,4 G ar D ar be jokios?
QUOTE(Agnestar @ 2011 06 22, 10:48)
O dar klausimas ka reiskia raidytes pvz 50mm 1/1,4 G ar D ar be jokios?
http://www.efoto.lt/...i/sutrumpinimai
sveikos.ieskau patarimo, tikiuosi pataikiau cia
noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni . kaina iki 2000 lt. fotkint su jais kolkas dar nemoku, taciau nieko labai mandro man nereikia. svarbiausia kad su menkiausiu judesiu vaizdas neisplauktu, nes fotografuoju dazniausiai durka arba suni, tai jos zinoma puozuot nemoka dar noreciau kad nufotografafus nereiktu ilgai laukt kol galesiu antra kadra daryt... tai nzn kiek cia tu kadru per sekunde turi but toliau kad butu paprasta fotografuot makro rezimu (kai vienas oblektas ryskus, kiti isbluke). tai va tiek man tereikia nesijuokit jeigu klausimai kvailokai skamba tai koks cia man tiktu ?
noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni . kaina iki 2000 lt. fotkint su jais kolkas dar nemoku, taciau nieko labai mandro man nereikia. svarbiausia kad su menkiausiu judesiu vaizdas neisplauktu, nes fotografuoju dazniausiai durka arba suni, tai jos zinoma puozuot nemoka dar noreciau kad nufotografafus nereiktu ilgai laukt kol galesiu antra kadra daryt... tai nzn kiek cia tu kadru per sekunde turi but toliau kad butu paprasta fotografuot makro rezimu (kai vienas oblektas ryskus, kiti isbluke). tai va tiek man tereikia nesijuokit jeigu klausimai kvailokai skamba tai koks cia man tiktu ?
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 12:39)
sveikos.ieskau patarimo, tikiuosi pataikiau cia
Jums ne fotoaparatą pirkti, o fotografuoti pasimokinti reikėtų....
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 12:48)
Jums ne fotoaparatą pirkti, o fotografuoti pasimokinti reikėtų....
o leiskit paklaust kaip pasimokint jei fotoaparato neturi ?
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 12:50)
o leiskit paklaust kaip pasimokint jei fotoaparato neturi ?
O kaip tada suprasti jūsų "noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni"?
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 12:51)
O kaip tada suprasti jūsų "noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni"?
su muiline fotkint tai jau dar moku, mokslo beto ten nereikia. vaizdas isplaukia nuo kiekvieno virptelejimo, nuotraukos neryskios... as gi nesisiulau i profesionaliu gretas, tik klausiu koks fotoaparatas tinka buitiniam naudojmui, ir kad butu geresnis nei muiline, parasiau juk ko noriu... keistai cia jus kazkaip