Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

Sveiki, atsimakalavau su klausimu...turiu nikon d80, dbr noriu nusipirkti 50mm1/8 objektyva... bet truputuka pasimeciau...af 1/8 kaina ir uz 400 randu, o af-s 700 min. dbr sakykit, ar butina af-s imti? g.gif berods neturi nikonas autofokuso , tik objektyvai..ar nusisneku?
Atsakyti
QUOTE(Agnestar @ 2011 06 18, 12:51)
Sveiki, atsimakalavau su klausimu...turiu nikon d80, dbr noriu nusipirkti 50mm1/8 objektyva... bet truputuka pasimeciau...af 1/8 kaina ir uz 400 randu, o af-s 700 min. dbr sakykit, ar butina af-s imti?  g.gif berods neturi nikonas autofokuso , tik objektyvai..ar nusisneku?

Abudu šie objektyvai su su autofokusu (auto focus). Aš tai taip manau, kad jei būtų geresnis fotikas už d80, kodėl ne, bet dabar geriau nepagailėt ir paimti pažangesnį objektyvą. jei jau svarstot. Jei negalėtumėt sau to leisti, nesvarstytumėt smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 18 birželio 2011 - 13:22
QUOTE(Agnestar @ 2011 06 18, 13:51)
Sveiki, atsimakalavau su klausimu...turiu nikon d80, dbr noriu nusipirkti 50mm1/8 objektyva... bet truputuka pasimeciau...af 1/8 kaina ir uz 400 randu, o af-s 700 min. dbr sakykit, ar butina af-s imti?  g.gif berods neturi nikonas autofokuso , tik objektyvai..ar nusisneku?

D80 užteks ir AF objektyvo, nes pats fotoapratas turi savyje tą varikliuką, kuris leidžia objektyvui automatiškai fokusuoti. Jei būtų D40 arba D60, tada reikėtų AF-S. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2011 06 19, 00:19)
D80 užteks ir AF objektyvo, nes pats fotoapratas turi savyje tą varikliuką, kuris leidžia objektyvui automatiškai fokusuoti. Jei būtų D40 arba D60, tada reikėtų AF-S.  4u.gif

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O dar klausimas ka reiskia raidytes pvz 50mm 1/1,4 G ar D ar be jokios? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnestar @ 2011 06 22, 10:48)
O dar klausimas ka reiskia raidytes pvz 50mm 1/1,4 G ar D ar be jokios?  g.gif  blush2.gif

http://www.efoto.lt/...i/sutrumpinimai
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 22, 11:05)

Aciu blush2.gif
Atsakyti
sveikos.ieskau patarimo, tikiuosi pataikiau cia 4u.gif
noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni ax.gif . kaina iki 2000 lt. fotkint su jais kolkas dar nemoku, taciau nieko labai mandro man nereikia. svarbiausia kad su menkiausiu judesiu vaizdas neisplauktu, nes fotografuoju dazniausiai durka arba suni, tai jos zinoma puozuot nemoka doh.gif dar noreciau kad nufotografafus nereiktu ilgai laukt kol galesiu antra kadra daryt... tai nzn kiek cia tu kadru per sekunde turi but blush2.gif toliau kad butu paprasta fotografuot makro rezimu (kai vienas oblektas ryskus, kiti isbluke). tai va tiek man tereikia 4u.gif nesijuokit jeigu klausimai kvailokai skamba doh.gif tai koks cia man tiktu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 12:39)
sveikos.ieskau patarimo, tikiuosi pataikiau cia  4u.gif
noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni  ax.gif . kaina iki 2000 lt. fotkint su jais kolkas dar nemoku, taciau nieko labai mandro man nereikia. svarbiausia kad su menkiausiu judesiu vaizdas neisplauktu, nes fotografuoju dazniausiai durka arba suni, tai jos zinoma puozuot nemoka  doh.gif  dar noreciau kad nufotografafus nereiktu ilgai laukt kol galesiu antra kadra daryt... tai nzn kiek cia tu kadru per sekunde turi but  blush2.gif  toliau kad butu paprasta fotografuot makro rezimu (kai vienas oblektas ryskus, kiti isbluke). tai va tiek man tereikia  4u.gif  nesijuokit jeigu klausimai kvailokai skamba  doh.gif  tai koks cia man tiktu  g.gif ?

Jums ne fotoaparatą pirkti, o fotografuoti pasimokinti reikėtų....
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 12:48)
Jums ne fotoaparatą pirkti, o fotografuoti pasimokinti reikėtų....

o leiskit paklaust kaip pasimokint jei fotoaparato neturi lotuliukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2011 06 22, 12:50)
o leiskit paklaust kaip pasimokint jei fotoaparato neturi  lotuliukas.gif ?

O kaip tada suprasti jūsų "noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni"?
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 12:51)
O kaip tada suprasti jūsų "noriu senaja muiline pakeist i profesionalesni"?

su muiline fotkint tai jau dar moku, mokslo beto ten nereikia. vaizdas isplaukia nuo kiekvieno virptelejimo, nuotraukos neryskios... as gi nesisiulau i profesionaliu gretas, tik klausiu koks fotoaparatas tinka buitiniam naudojmui, ir kad butu geresnis nei muiline, parasiau juk ko noriu... keistai cia jus kazkaip g.gif
Atsakyti