Sveiki, turiu nikon D40 tai kaip suprantu jis jau visai senukas skaitosi? bet gal eina is jo ka isspausti? tikrai nebusiu profesionali fotografe bet noriu mokintis fotografuoti kad tureciau sau graziu nuotrauku, tai gal uztenka tokio? o objektyvas kaip suprantu AF-S 18-55mm
QUOTE(andriuska @ 2011 06 13, 20:16)
Jei pinigine leidzia - imk speedlight'us 580 arba 430. Paskaityk puslapi atgal, nagrinejom ka tik.
Ačiū jums labai,pasiskaitinėjau
sveiki,
paaiskinkit man visiskai zaliai paemusiai i rankas zveri
visa laika fotkinau su canonu sia savaitenusipirkaukitini nikon d90
kartu ir filtrai.
kur tie filtrai turi detis? as suprantu, kad ant objektyvo... nesideda
tai suprantu kad filtrai yra per dideli 63mm o mano 50mm objektuvas.
tai suprantu kad reikia adapterio... jei viska dar lig siol suprantu teisingai tai lausimai
a. adapterio butinai nikono ar bet kokios firmos tiks?
b. jei pakeisiu objektyva tai taip suprantu automatiskai ir adapteris netiks ant platesnio objektyvo, ane? tai kiekvienam objektyvui reikia ir skirtingu filtru arba adapteriu?
c. kur man rast ir kokonkreciaiieskot, nes nerandu niekur tokio adapterio
DEKUI UZ KANTRYBE IR NEABEJINGUMA
paaiskinkit man visiskai zaliai paemusiai i rankas zveri
visa laika fotkinau su canonu sia savaitenusipirkaukitini nikon d90
kartu ir filtrai.
tai suprantu kad reikia adapterio... jei viska dar lig siol suprantu teisingai tai lausimai
b. jei pakeisiu objektyva tai taip suprantu automatiskai ir adapteris netiks ant platesnio objektyvo, ane? tai kiekvienam objektyvui reikia ir skirtingu filtru arba adapteriu?
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 16, 13:51)
Ant objektyvo turi užsisukti.
Kaip tai man atrodo, kad jūs čia suplakėte į vieną vietą objektyvo židinio nuotolį (50mm) ir filtro skersmenį (63mm). Ant objektyvo turi būti parašyta kokio skersmens filtrai ant jo sukasi.
Tiks bet kuris.
Iš esmės taip. Tik jūs čia vėl maišote objektyvo židinio nuotolį ir filtro skersmenį.
Fototechnikos parduotuvės turėtų turėti. Angliškai jie vadinami step up rings, kaip lietuviškai nežinau
O aš dar paklausčiau jūsų tokį klausimą: O jūs įsitikinusi, kad jums tų filtrų tikrai reikia?
O jei jau reikia, tai ar ne paprasčiau ten kur pirkote pasikeisti netinkantį filtrą į tinkantį?
Sveiki, turiu klausimą:
kokį geriau imti objektyvą prie canon 550d, kiek suprantu - abu nelabai kokie, bet ką bedarysi: EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS ar EF-S/18-55 IS? Skaičiau atsiliepimus kai kuriose svetainėse, bet visgi - neapsisprendžiu, ar verta primokėti 200dolerių ir imti tą 18-135?
kokį geriau imti objektyvą prie canon 550d, kiek suprantu - abu nelabai kokie, bet ką bedarysi: EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS ar EF-S/18-55 IS? Skaičiau atsiliepimus kai kuriose svetainėse, bet visgi - neapsisprendžiu, ar verta primokėti 200dolerių ir imti tą 18-135?
Manau neverta. Uz 200 zalio paimt 50/1.8 jei dar neturi, arba blykste. Abejoju, kad ismoko daryti objektyvus, perdengiancius 70mm riba. 5,6 su 135 neportretinis visai. Ir kaip zumas siaip sau, per trumpas. As imciau 18-55. Pigus, geras, praktiskas. Kelionem-baliukam. Portretams ir kitam menui bus 50/1.8.
andriuska norėjau dar jūsų paklaust,o gal geriau šviesesnį objektyvą 50/1.4 pirkt negu blykstę,ar vistik ir prie šviesesnio objektyvo reikalinga blykstė? Atsiprašau jeigu mano klausimai kvaili,bet juk visiems pradžia būna sunki
1.4 nuo 1.8 skiriasi nepilnu stopu, t.y reikia pakelti iso dvigubai ar pailginti dvigubai islaikyma ir gausi ta pacia sviesa. 1.4 yra daugiau, nei sviesumas. Tai apvali diafragma, kuri duoda apvalius sviesos taskus bokeh (1.8 padaro penkiakampius varztus), tai astrumas prie f 1.8-2, o 50/1.8 astruma gauna nuo f 2.8. Ir kt, ka gali pamatyti nuotraukoje, bet paaiskinti negali.
Blykste yra kita opera. Ji gali istraukti kadra is visiskos tamsos, leis fotografuoti pries saule ( ir fotografuojamieji nebus susirauke kaip kinieciai). Ir dar daug visko kito.
Nezinau ka tu fotografuoji ar kam tau reikia tos irangos. Paprastai forumuose patarimo klausia abejojantys arba tie, kuriems is tiesu tu daiktu nereikia (nes jie nezino kaip ir kam juos naudos).
Ramiai pagalvok, ko fotografuojant tau dazniausiai truksta: priartinimo, sviesos, siauro DOF ir grazaus bokeh? Cia ir gausi atsakyma.
Blykste yra kita opera. Ji gali istraukti kadra is visiskos tamsos, leis fotografuoti pries saule ( ir fotografuojamieji nebus susirauke kaip kinieciai). Ir dar daug visko kito.
Nezinau ka tu fotografuoji ar kam tau reikia tos irangos. Paprastai forumuose patarimo klausia abejojantys arba tie, kuriems is tiesu tu daiktu nereikia (nes jie nezino kaip ir kam juos naudos).
Ramiai pagalvok, ko fotografuojant tau dazniausiai truksta: priartinimo, sviesos, siauro DOF ir grazaus bokeh? Cia ir gausi atsakyma.
QUOTE(fotolama @ 2011 06 16, 16:42)
Ant objektyvo turi užsisukti.
Kaip tai man atrodo, kad jūs čia suplakėte į vieną vietą objektyvo židinio nuotolį (50mm) ir filtro skersmenį (63mm). Ant objektyvo turi būti parašyta kokio skersmens filtrai ant jo sukasi.
Tiks bet kuris.
Iš esmės taip. Tik jūs čia vėl maišote objektyvo židinio nuotolį ir filtro skersmenį.
Fototechnikos parduotuvės turėtų turėti. Angliškai jie vadinami step up rings, kaip lietuviškai nežinau
O aš dar paklausčiau jūsų tokį klausimą: O jūs įsitikinusi, kad jums tų filtrų tikrai reikia?
O jei jau reikia, tai ar ne paprasčiau ten kur pirkote pasikeisti netinkantį filtrą į tinkantį?
Tiks bet kuris.
kip aciu kad atsake te ir sureagavote. galbut kazka ir maisau. iskart pasisakau, kad esu naujoke su tais visais filtrais. priim kritika ir kas pro usa sypsodamasis skaito mano postus tegul... tegul ir pasisako...nes as megstu kritika jos deka ir tobulejama, o fotografijoje noriu tobuleti
realiai tie visi filtrai yra per dideli nzn as kokio jie ten dydzio raso 63mm...
man visa kita parsiunte is JAV, kitu atveju buciau tiesiai klausiusi perdavejo. dabar taip neiseina, paprasciausiai imete tokius ir viskas. taip as suprantu....
zodziuieskau adapteriu einoriu audot filtrus, o ar jie reikalingi taivel... matyt jei tokie yra tai turbut kazkas juos naudoja....
ANDRIUSKA> is kokio miesto esi?m man ziauriai patinka tavo pofesionalus bendravimo stilius
Is vilniaus.
P.s. Nekompleksuokit ir nesinervinkit nezinantys ir klausiantys. Tai nera geda. Bet vat uzdavineti ta pati klausima : "ka rinktis tarp canon 550 ir nikon 3100" tai jau kiek erzina. O i visus konkrecius klausimus cia vienaip ar kitaip gaunami atsakymai.
P.p.s. As sia tema prenumeruoju ir perziuriu laiks nuo laiko. Ir i normalius klausimus stengiuosi atsakyti. Jei turiu ka pasakyti.
P.s. Nekompleksuokit ir nesinervinkit nezinantys ir klausiantys. Tai nera geda. Bet vat uzdavineti ta pati klausima : "ka rinktis tarp canon 550 ir nikon 3100" tai jau kiek erzina. O i visus konkrecius klausimus cia vienaip ar kitaip gaunami atsakymai.
P.p.s. As sia tema prenumeruoju ir perziuriu laiks nuo laiko. Ir i normalius klausimus stengiuosi atsakyti. Jei turiu ka pasakyti.
QUOTE(noisy-B @ 2011 06 16, 18:16)
Sveiki, turiu klausimą:
Labai ačiū
Vika,
1. žingsnis. Paieškok mažulyčių raidžių su kitokiais mm, pavyzdžiui, 52 ar 58 (50 mm objektyvas nereiškia, kad reikia filtro 50 mm, gali būti įvairaus skersmens filtrai, pas mane 77 mm filtras, nors židinio nuotolis 50 mm).
Jei nematai jokių raidyčių ant objektyvo, pagūglink įvedus objektyvo pavadinimą, kur yra aprašymas, ten turi būti parašyta arba Filter diameter / Filtro diametras ir susivoksi.
2. žingsnis. Apžiūrėk savo filtrą. Ten jau tikrai rasi užrašytus mm (dėžutę apžiūrėk). jei atitinka viskas, valio.
3. žingsnis. Paieškok trumpinių su didžiosiom raidėm, pavyzdžiui, gali būti UV, PLR, arba gali būti ir visas žodis, pvz. infrared, polaroid ir t. t. Jei tavo UV (Ultraviolet), tai gali iškart sukti ir niekad nenuimti (na, gal kas paprieštaraus), nes tau pasitarnaus ir kaip objektyvo apsauga. Užsisukti turi, jei viskas atitinka, objektyvo gale, vidinėje pusėje turi būti tokie užsisukimo laipteliai ( ).
O jei neatitinka niekas čia, imk ir skaityk apie filtrus
va radau, ČIA nuo 1.35 min rodo kaip suka filtrą.
1. žingsnis. Paieškok mažulyčių raidžių su kitokiais mm, pavyzdžiui, 52 ar 58 (50 mm objektyvas nereiškia, kad reikia filtro 50 mm, gali būti įvairaus skersmens filtrai, pas mane 77 mm filtras, nors židinio nuotolis 50 mm).
Jei nematai jokių raidyčių ant objektyvo, pagūglink įvedus objektyvo pavadinimą, kur yra aprašymas, ten turi būti parašyta arba Filter diameter / Filtro diametras ir susivoksi.
2. žingsnis. Apžiūrėk savo filtrą. Ten jau tikrai rasi užrašytus mm (dėžutę apžiūrėk). jei atitinka viskas, valio.
3. žingsnis. Paieškok trumpinių su didžiosiom raidėm, pavyzdžiui, gali būti UV, PLR, arba gali būti ir visas žodis, pvz. infrared, polaroid ir t. t. Jei tavo UV (Ultraviolet), tai gali iškart sukti ir niekad nenuimti (na, gal kas paprieštaraus), nes tau pasitarnaus ir kaip objektyvo apsauga. Užsisukti turi, jei viskas atitinka, objektyvo gale, vidinėje pusėje turi būti tokie užsisukimo laipteliai ( ).
O jei neatitinka niekas čia, imk ir skaityk apie filtrus
va radau, ČIA nuo 1.35 min rodo kaip suka filtrą.