jei kam įdomu, kaip sony nex-5 kamera draugauja su senais juostinių kamerų objektyvais, gali žvilgtelėti čia: http://www.efoto.lt/...anon_objektyvai
Cia rimtai klausi? O tai kaip galvoji, matrica "mato" vaizda raw ir jpg formatais priklausomai nuo to, koks ijungtas? Ar is matricos neapdorotas ir nesuspaustas vaizdas patenka i cameros procesoriu, kuris sumazina duomenu apimti suglaudindamas duomenis pagal tam tikra sistema? O jei nori, gali atsisakyti sio proceso darymo kameroje ir neapdorota faila apdoroti savo kompu kaip patinka ir issaugoti nauja fala jei patinka jpg ar kitu formatu.
Na atsiprašau, kad prajuokino mano klausimas, bet mano kompas, kaip suprantu, neskaito to raw formato, nes kai perkeliu į kompą nuotraukas jų net nerodo kaip normalių nuotraukų,o kai kokius failiukus. Ir kai atidarau su open with.. tas nuotraukas rodo tokio dydžio kokio jos yra fotiko ekrane, labai mažas ir išsiliejusias.
QUOTE(Krentam @ 2011 05 30, 17:46)
Sveiki, norėjau paklaust ar įmanoma pakeisti RAW formatą į JPEG kai jau nuotrauka nufotkinta?
Taip, įmanoma.
Pagal jūsų klausimą panašu, kad jums užteks, sakykime kad ir Picasa: http://picasa.google.com
O šiaip visi skaitmeniniai fotoaparatai fotografuoja tik į RAW. Paskui, priklausomai nuo nustatymų, į atminties kortelę įrašomas arba RAW failas arba jis konvertuojamas ir įrašomas JPEG. Arba ir vienas ir kitas įrašomi.
QUOTE(Krentam @ 2011 05 30, 20:39)
Na atsiprašau, kad prajuokino mano klausimas, bet mano kompas, kaip suprantu, neskaito to raw formato, nes kai perkeliu į kompą nuotraukas jų net nerodo kaip normalių nuotraukų,o kai kokius failiukus. Ir kai atidarau su open with.. tas nuotraukas rodo tokio dydžio kokio jos yra fotiko ekrane, labai mažas ir išsiliejusias.
O fotika rdai kur ar atidave kas nors? Paprastai kai perki, tai dezuteje keli kompaktai buna su visa reikiama programine iranga. Ir jei nesi is tu zmoniu, kuriems skaityti instrukcijas ir vykdyti ju nurodymus yra zema, turetum reikiama programa savo kompe ir neuzdavinetum labai juokingu klausimu.
Ir ner cia ko pykti. As atsakiau i tavo klausima. Jei dar domesies fotografija po kiek laiko suprasi savo klausimo juokinguma ir pasijuoksi is saves taip pat.
andriuska, klausiantis zmogus nera juokingas, juokingas yra zmogus, kuris bijo klausti
QUOTE(korisda @ 2011 06 10, 15:57)
sveiki, padekit.
norim pirkti fotika, nusiziurejom sony DSL-RA390L. ar uzteks tvarkingoms, ryskioms, be raudonu akiu nuotraukoms.
norim pirkti fotika, nusiziurejom sony DSL-RA390L. ar uzteks tvarkingoms, ryskioms, be raudonu akiu nuotraukoms.
Raudonos akys nieko bendro neturi su aparato tipu ar modeliu. Kuo toliau nuo optines asies blykste-tui maziau raudonu akiu. Isvada: pirk blykste prie aparato. Su imontuota vis vien bus raudonos akys
O kokią blykstę rekomenduotumėt Canon 500?
Jei pinigine leidzia - imk speedlight'us 580 arba 430. Paskaityk puslapi atgal, nagrinejom ka tik.