Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(O-RE-AR @ 2011 05 06, 11:20)
Sveiki,noreciau gaubteli nuo saules tiesioginiu spinduliu(nezinau kaip tikslaii jis vadinamas) isigyti.Sakykit koks geriau,lygus ar''karpytais'' krastais? 4u.gif

Jis lietuviškai vadinamas objektyvo gaubtu. Taip pat jį vadina ir blenda (vok. Blende). Angliškai - lens hood.

O į klausimą "kuris geriau" atsakymo nėra. Reikia tokio gaubto, kuris tam objektyvui priklauso! "Apkarpyti" kraštai yra tam, kad neuždengtų plačiakampių objektyvų matymo kampo. Apvalūs gaubtai naudojami su teleobjektyvais.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 05 06, 21:42)
Jis lietuviškai vadinamas objektyvo gaubtu. Taip pat jį vadina ir blenda (vok. Blende). Angliškai - lens hood.

O į klausimą "kuris geriau" atsakymo nėra. Reikia tokio gaubto, kuris tam objektyvui priklauso! "Apkarpyti" kraštai yra tam, kad neuždengtų plačiakampių objektyvų matymo kampo. Apvalūs gaubtai naudojami su teleobjektyvais.

Labai dekoju uz atsakyma! Vadinasi man reiktu isbandyti su ''karpytais'' krastais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2011 05 06, 22:59)
Labai dekoju uz atsakyma! Vadinasi man reiktu isbandyti su ''karpytais'' krastais ax.gif

manau nera skirtumo. Kiek sakei, tai placiakampio tu neturi. Taip kad tiks ir ''karpyta'' blenda ir paprasta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 07 gegužės 2011 - 01:13
QUOTE(<emigrante> @ 2011 05 07, 00:12)
manau nera skirtumo. Kiek sakei, tai placiakampio tu neturi. Taip kad tiks ir ''karpyta'' blenda ir paprasta  biggrin.gif

Labai dekoju,galejau is karto pas tave paklausti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2011 05 06, 22:48)
O as nesuprantu kodel seima,atostogas ar namus,turim fotkint senesniais ir sunkiau fotkinanciais fotikais,jei tam yra galimybe ir noras? ax.gif juk kad ir pradeddanciam norisi kazko ismokt,tai ir pirkt reikia geresni daikta,juolab leidzia finansai smile.gif

tiesiog nereikia geriausio ar brangiausio fotoaparato, jei nezadi is to duona valgyti. tikrai nepajusi skirtumo, nusipirkusi pigesni ir senesni, nes tau neprireiks to, ko jis neturi. Veidrodiniai aparatai visi geri, ir jei nesupranti, ka reiskia tie skaiciukai ir raidziu kombinacijos aprasyme, ko gero tau ju neprireiks. Seimos - atostogu - vaiku fotografavimui pakanka, kad ISO butu nuo 100 iki kokiu 1600 (nebent naktimis sektum savo neistikima sutuoktini, tada gali prireikti ir daugiau biggrin.gif ) , kad butu auto rezimas, pusiau programuojamas, diafragmos nustatymas, ekspozicijos nustatymas ir ... daugiau nesugalvoju. O tuos finansus geriau skirkite geriasniam objektyvui, nes butent jis ir yra 'langas i pasauli'. Ant senuciuko aparato uzsidedi gera objektyva, ir tavo rezultatai geresni, negu pacio naujausio, brangiausio fotiko su standartiniu kitiniu objektyvu.
Mano nuomone tokia ir tik tokia.
Atsakyti
Sveiki,
Ieškau canon eos 30d. Gal kas parduodat ar žinot kas parduoda? Žinoma naudoto, bet geros būklės rolleyes.gif
Atsakyti
Laba
Jus cia viska zinote, tikrai ax.gif . Pasakykit man kur ieskoti objektyvu (pav. 50) pentax`ui uz normalia kaina. Gal tiksliau butu - kur perkate? Tik nepykit, nes daugiau nezinau kurioj temoj klausti blush2.gif .
O jei kuri parduodate, tai mielai priglausciau, jei tinkamas variantas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rapugis: 09 gegužės 2011 - 22:35
Ieškau objektyvų Canonui. Jei kas turite, pasiulykit į AŽ su kainom.
Atsakyti
QUOTE(rapugis @ 2011 05 09, 23:34)
Laba
Jus cia viska zinote, tikrai  ax.gif . Pasakykit man kur ieskoti objektyvu (pav. 50) pentax`ui uz normalia kaina. Gal tiksliau butu - kur perkate? Tik nepykit, nes daugiau nezinau kurioj temoj klausti  blush2.gif .
O jei kuri parduodate, tai mielai priglausciau, jei tinkamas variantas 4u.gif

www.efoto.lt www.fotokuda.lt www.skelbiu.lt skelbimuose ieškok smile.gif Bet būtent 50tuko ir dar pentaxui tai sunkiai rasi... Aš vos ne pusmetį laukiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 05 10, 11:06)
www.efoto.lt www.fotokuda.lt www.skelbiu.lt skelbimuose ieškok smile.gif Bet būtent 50tuko ir dar pentaxui tai sunkiai rasi... Aš vos ne pusmetį laukiau  biggrin.gif

good.gif dar einu i fotokudra. Va va dabar supratau kaip yra su pentax. Neskubu man, bet jau kemplektinio kitinio mazoka.
O Jus gal zinot kas dar tinka? Sigma?
Zmones siunciasi, bet is kur? Ebay parziurejau...
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Įgriūnu į tema su tokia štai problema..
Jau penkti metai fotkinu su Panasonic DMC-LZ5, paprastas, daug mokslo nereikalaujantis. Sakyčiau per tuos metus ir kokybė buvo liuks, ir šiaip... Tik turbūt aš pati šiek tiek "ūgtelėjau" ir pradėjau kabinėtis... prastokai kartais sustabilizuoja, lėtas pats aparato atsigavimas nuo vieno kadro padarymo iki pasiruošimo kito fotografavimui (turiu omenyje ne greitą fotografavimą), prasta nuotraukų kokybė fotkinant patalpoje.
Tikrai nesijaučiu profesionalė, kad žiūrėčiau drąsiai į veidrodinius, todėl kol kas akiratyje turiu Panasonic Lumix DMC-G2 - gal kas kokių pliusų/minusų? O gal vis tik ryžtis veidrodiniam?

Ačiū iš anksto visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pa2shka: 10 gegužės 2011 - 19:35
QUOTE(rapugis @ 2011 05 10, 11:44)
good.gif  dar einu i fotokudra. Va va dabar supratau kaip yra su pentax. Neskubu man, bet jau kemplektinio kitinio mazoka.
O Jus gal zinot kas dar tinka? Sigma?
Zmones siunciasi, bet is kur? Ebay parziurejau...

Taip, yra Sigma smile.gif Na kiek girdėjus tai šs ebay siunčiasi, daugiau net nežinau.. Dar galit pirkt 50 tuką, bet manual focus wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Pa2shka @ 2011 05 10, 20:33)
Sveikos, merginos,

Įgriūnu į tema su tokia štai problema..
Jau penkti metai fotkinu su Panasonic DMC-LZ5, paprastas, daug mokslo nereikalaujantis. Sakyčiau per tuos metus ir kokybė buvo liuks, ir šiaip... Tik turbūt aš pati šiek tiek "ūgtelėjau" ir pradėjau kabinėtis... prastokai kartais sustabilizuoja, lėtas pats aparato atsigavimas nuo vieno kadro padarymo iki pasiruošimo kito fotografavimui (turiu omenyje ne greitą fotografavimą), prasta nuotraukų kokybė fotkinant patalpoje.
Tikrai nesijaučiu profesionalė, kad žiūrėčiau drąsiai į veidrodinius, todėl kol kas akiratyje turiu Panasonic Lumix DMC-G2 - gal kas kokių pliusų/minusų? O gal vis tik ryžtis veidrodiniam?

Ačiū iš anksto visoms  4u.gif

Pati turėjau tokias kančias kol neįsigijau veidrodinio smile.gif Dabar aišku noriu vis geresnės ir geresnės technikos biggrin.gif doh.gif
Atsakyti