Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 15, 10:04)
turiu tikriausiai kvailai nuskambesianti klausima (nes fotoaparatuose esu tikrai zalia)
mane domina canon kazkas is pigesniu variantu, i kuriuos modeliukus tureciau atkreipti demesi ir i kokius ju duomenis, jei noriu daugiau kadru per sekunde?

reik pinigu kieki pasakyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 15, 14:10)
reik pinigu kieki pasakyt wink.gif

na tarkim +/- tukstantis litu ir aparatas gali buti devetas g.gif
kiek padarytu kadru, jau nuraso fotoaparata? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2011 - 16:10
QUOTE(Chr* @ 2011 04 08, 17:28)
Sveiki  4u.gif

Norėčiau jūsų patarimo. Esu fotografijoje visiškai žalia, tačiau noriu įsigytį pirmą rimtą profesionalų fotoaparatą.

Mąstau apie:
Nikon D5000 arba Nikon D90. Ką geriau pasiūlytumėte rinktis? o gal man kaip pradedančiajai reiktu paprastesnio varianto?  g.gif

NIKON D90 mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Jūratė* @ 2011 04 11, 08:32)
Sveiki.
Noriu konsultacijos ax.gif
Noriu įsigyti pirmą veidrodinį fotoaparatą g.gif
Apsižiūrėjau Canon EOS 500D ,kaip galvojat ar tiks ,ar kažko paprastesnio pradžiai reiktu.?

Pritariu Chimerai, pirkčiau geriau EOS 550D mirksiukas.gif
Atsakyti
man dar toks klausimukas? kuo skiriasi:
canon eos 550d digital LSR
canon eos rebel T2i
canon eos kiss x4

cia skirtumas tik kas pagamino, europa, amerika ir honkongas? ar dar kazkas skiriasi?
nebus cia kaip su masina, kad vairas kitoj pusej "ir niekas neremontuoja"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2011 - 17:56
QUOTE(chimera @ 2011 04 11, 09:49)
Nors aš irgi dar iš pradedančiųjų, bet žiūriu, klausimai panašūs kartojasi, tai pasakysiu taip: priklauso, kiek jūs žadat naudotis ir domėtis foto ir kiek leidžia finansai...
Jei tik šiaip atostogom ir šeimai, manau, užtektinai ir pigesnio/senesnio modelio, jei žadat plačiau domėtis tai geriau jau geresnį ir naujesnį modelį pirkt, aišku, bet kada galima gi pasipildyt amunicija naujais ir pagal poreikius objektyvais  4u.gif

Aš pirkau Canon EOS 550D, tai naujesnis modelis ir  thumbup.gif

QUOTE(Dalyja @ 2011 04 15, 17:13)

Pritariu Chimerai, pirkčiau geriau EOS 550D  mirksiukas.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
Nusprendžiau pirkt Canon EOS 550D mirksiukas.gif
Atsakyti
Galvoju pirkti veidrodinį fotoaparatą (tai bus mano pirmasis veidrodinis), renkuosi kaip ir tarp canon eos 1100d ir nikon d3100. Kaip manot kuris geresnis? Taip pat gal žinot kokių kitų gerų fotoaparatų, kurių kaina siektų apie 1500lt?
Esu gan "žaloka" tokio tipo fotoaparatų srity, tad dar norėjau paklaust, kurios firmos fotoaparatai patvariausi?
Atsakyti
sveikos, esu irgi naujoke ir renkuosi savo pirmaji veidordini fotoaparata. i ka atkreipti demesi ir ko gali nebuti fotoaparate(be ko galima pasieiti) ?

ka pasakytumete apie
Canan EOS 500D
Canon EOS 550D
Nikon D3100

Labai laukiu nuomoniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2011 04 16, 14:54)
sveikos, esu irgi naujoke ir renkuosi savo pirmaji veidordini fotoaparata. i ka atkreipti demesi ir ko gali nebuti fotoaparate(be ko galima pasieiti) ?

ka pasakytumete apie
Canan EOS 500D
Canon EOS 550D
Nikon D3100

Labai laukiu nuomoniu 4u.gif

Iš išvardintų tik Canon EOS 550D - tik neklausk kodėl tongue.gif
Atsakyti
Juk buvo nagrinėjamas tas klausimas anksčiau: Canon 500D ar Canon 550D būtent šioje temoje. ax.gif Mielosios, paskaitykite tema, arba bent jau paieškoje. O tai klasuimai kartojasi.

Aš rinkausi irgi veidrodinuką, tai būtent canon 550D buvau nusprendusi prigriebti , tik kol kas pinigėlius taupausi rolleyes.gif Taip pat blykstę YN560, tai blykste esu patenkinta thumbup.gif Labai ačiū man patarusiems žmogeliukams, kurie šioje temoje padeda "žaliems". Dar tiesa, reikia išmokti tinkamai ja naudotis, bandytis, nelabai įkertu su tais mode'ais. Beje, ja naudojau ant Canon 400D. blush2.gif Fainai fainai ir manau tikrai verta užsakyti iš e-bay'aus, kai už tokią kainą thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena,
Turiu tokia minti pasidaryti "mini fotostudija" namie su geru apsvietimu. Pirkti jau sumontuotus ir pagamintus labai brangu, tai turiu ideja pasidaryti pati, bet visiskai nesusigaudau kokio galingumo lempu man reikia, kad atstotu dienos sviesa. Kaip suprantu geriau reikia rinktis didelio galingumo?

Ziurineju Ebay tinklapyje, radau mano manymu keleta neblogu variantu. Lemputes tikrai brangios, tai nesinori nezinant rizikuoti unsure.gif

105 Watt Energy Saving Light Bulb
Equivalent to 525 Watts of Incandescent Light

Bet nezinau kokio ryskumo rinktis???
6400k Ultra Bright Daylight
ar
5500k Balanced White Light

Ir kaip manote, kiek tokiu lempuciu reikia, norit sukurti normalu apsvietima? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Noriu pirkt fotoaparatą tik nežinau kokį , kaip manot už 500 Lt būtų kokybiškos nuotraukos ? O gal geriau pirkt už 1000 Lt

Ir kaip čia yra ištikrųjų , skaitmeniniai fotoaparatai tai vadinamos muilinės , o gal kaiptik skaitmeniniai geriausi g.gif
Atsakyti
QUOTE(džija @ 2011 04 24, 14:33)
Sveikos 4u.gif

Noriu pirkt fotoaparatą tik nežinau kokį , kaip manot už 500 Lt būtų kokybiškos nuotraukos ? O gal geriau pirkt už 1000 Lt

Ir kaip čia yra ištikrųjų , skaitmeniniai fotoaparatai tai vadinamos muilinės , o gal kaiptik skaitmeniniai geriausi g.gif
Pirmiausia reikia atskirti tas jūsų sąvokas biggrin.gif

1. Yra skaitmeniniai (kur nuotraukos dedamos į kompiuterį ir pan.) ir juostiniai (kur įdedi juostą ir po to nuotraukas ryškini ir skanuoji, jei nori į kompiuterį).

2. Yra kompaktiški (muilinės) visokie nedideli, su nekeičiamu objektyviuku ir veidrodiniai, su keičiamais objektyvais.

Kompaktiški (muilinės) jau retai būna ne skaitmeniniai, veidrodiniai šiandien naudojami ir juostiniai ir skaitmeniniai.

Tai jei norit skaitmeninio kompaktiško (muilinės) iki 1000 užteks. Už 500 irgi užtektų, bet jau geriau nepagailėti.

Nuotraukos kokybiškos su muiline-kompaktiniu nebus tokios kokybiškos kaip veidrodinio. Tačiau norint, kad nuotraukos būti elementariai tvarkingos (be raudonų akių, be išdegusių plotų ir iškreiptų veidų) reikėtų truputį pasimokyti fotografuoti (na, pavyzdžiui, vairuoti galite ir be taisyklių, tačiau vis dėl to geriau jas mokėti, kad nebūtų to, ko nenorite).
Atsakyti