Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 13, 11:01)
naaa, as pati asmeniskai keisciau tada tik i pilnakadri body. nes tarp tavo isvardintu nelabai didelis skirtumas yr. bet nu zinai, cia tau sprest. jei pinigu negaila ir yra, tai visad yra geriau aukstesne klase. be va tu visu privalumu neisnaudosi, nes tiesiog objektyvas tau o neleis

dėkui labai už nuomonę. Visgi jau apsisprendžiau pasiliksiu bodžiuką, pirksiu objektyvą smile.gif
Atsakyti
Difrakcija nuo f11 padaro vaizda blogesni, nei su f3,5? Cia kuriam fotikui? Muilinei su mikromatrica? Gal kokia nuoroda imestum, fotolama, o tai gal beviltiskai atsilikau nuo naujausiu ziniu juosteles beryskindamas.

O del kito tamsumo, tai f3,5 yra nepilnu stopu daugiau, nei f2,8. Man nesunku iso padvigubint ar islaikyma pailginti. Turiu normalias blekstes. Moku ir ju galia padidinti. Pasakykit geriau kas pakeites kitini i 10 kartu brangesti objektyva placiakampi (maziau nei 24 mm) pajuto rysku kokybes prieaugi? Desimteriopa? Ir kokiose situacijose?

As ne samonongai nutyliu, o samoningai neskatinu zmogaus islaidauri, jei jis nesuvokia kam ir ka perka.

Del postu apie bodziu keitima, tai pritariu tai nuomonei, kad vienintelis pateisinamas apgreidas yra i fullfreima.
Atsakyti
Sveiki,

ka galetumet pasakyti apie objektyva Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM. Butu idomu suzinoti ar verta ji tureti?
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 03 14, 23:48)
Sveiki,

ka galetumet pasakyti apie objektyva Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM. Butu idomu suzinoti ar verta ji tureti?

http://www.efoto.lt/...100_f28_macro_u
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 03 15, 09:18)

aciu 4u.gif Ten jau skaiciau smile.gif
Atsakyti
manau neapsimeluosiu pasakęs, kad šio forumo skaitytojai neturi tokių egzotiškų objektyvų. nefotografuojant makro tokio daikto nereikia, o bitučių fotografuotojai manau tui savo atskirus forumus (anglų/rusų kalbomis tai jau tikrai).

tai kaip ten su difrakcija? kodėl diskusija užgeso? nepatingėjau ken rockwell pastebėjimus paskaityti šia tema, kad neplikžodžiauti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 03 14, 23:48)
Sveiki,

Jei žadi panaudoti tam, kam jis pirmiausia skirtas - verta:)

O šiaip tinka ir portretams, šiaip pasižymi geru aštrumu, ir spalvos neblogos. Turiu, patenkintas.
Atsakyti
QUOTE(RoadWarrior @ 2011 03 17, 20:07)
Jei žadi panaudoti tam, kam jis pirmiausia skirtas - verta:)

O šiaip tinka ir portretams, šiaip pasižymi geru aštrumu, ir spalvos neblogos. Turiu, patenkintas.

As taip pat ji turiu, irgi esu patenkinta.
Macro fotografijai jisai labai liux. Portretams- lauke puikus, bet close up moteru portretams kebliau. Nemazai tenka pavargt su odos "nulaizymu" rolleyes.gif O ir siaip minkstesnio noretusi.
Astrumas jo nesvietiskas, net pamirsau ,kas sharpas yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 17 kovo 2011 - 20:26
Labai dekui uz atsakymus 4u.gif . Naudosiu pagal paskirti ir ne tik smile.gif
Atsakyti
aš apakęs blink.gif net du forumiečiai turi šį objektyvą. nesitikėjau. tiesa, nelabai supratau kam juo fotografuoti portretus jei po to šope blurinti reikia?bet čia tik šiaip. na o makro tai jis pribalo gerai fotografuoti, jei jo pavadinime makro parašyta...
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 03 18, 21:36)
aš apakęs blink.gif  net du forumiečiai turi šį objektyvą. nesitikėjau. tiesa, nelabai supratau kam juo fotografuoti portretus jei po to šope blurinti reikia?bet čia tik šiaip. na o makro tai jis pribalo gerai fotografuoti, jei jo pavadinime makro parašyta...

O kodel taip stebiesi kad turi si stikla? Ar jis koks ekskliuzyvinis? unsure.gif

Na siaip patinka man pasimacrinti, bet visgi nezinau, jei bus proga manau keisiu i minkstesni (85 f1.8 arba 135 f2), nes mano sritis labiau portretai. ax.gif Nors tikejausi kad su juo portretus tvarkyt bus vargas, nes gi macro kaip bebuve biggrin.gif Bet jo bokeh atperka visus vargus.
O siai dienai tai portretams dar turiu 50tuka ir zoomiuka smile.gif
Atsakyti
Jis ne ekskliuzivinis, tikrai. Bet portretinis ne pats geriausias. Todel ir stebiuosi. Bo makrushnikai specifine liaudis ir kazkaip nepastebejau, kad butum is ju klano. Bet viska sustatei i vieta parasiusi i ka keistum si stikla smile.gif
Atsakyti