Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(andriuska @ 2011 02 25, 09:55)
su "kitom", nebrendinėm ir kitų sistemų blykstėm reikia labai atsargiai...

tik dar kartą sakau - nepulkite dėti ant savo DSLR bet kokio rariteto. gali baigtis liūdnai labai-labai.

http://www.efoto.lt/...blykstes_yn_460

cia paskaiciau rekomendacijas apie sia blykste ir isigijau (naujesni modeli)
Joje taip pat yra visi nustatymai,( pati fotografuoju su manual), yra garsinis pasikrovimo patvirtinimas, vartosi placiu spinduliu ir t.t. suveikia visada! Niekas 'neiskepe', tai kaip ir toliau ja ruosiuosi naudoti, bet dekuj uz parspejima 4u.gif , tikrai apie tai nieko nesu girdejus, kad blykste gali pakenkti aparatui blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,
nieko neismanau apie fotografija blush2.gif tik noriu graziu seimos nuotrauku, ar man uzteks Nikon D3100 su 18-55 VR, ar reikia dar vieno objektyvo?
Atsakyti
įvertinus pirmame sakinyje nurodytą sąlygą, manau, kad šio aparato tikrai užteks. po to arba nenaudosi jo, nes didelis ir į rankinuką netelpa, arba jau žinosi, kokio objektyvo tau reikia: šviesaus portretinio fikso, ilgo teleobjektyvo paukštukams fotografuoti ar dar kokio kito.

dėl blykstės - manau, kad ši naujasnė nėra pavojinga. aš labiua kalbėjau apie praėjusio amžiaus ir senelių palikimą - saulutes, čiaikas, ir visokias kitas vokiškas ir japoniškas, nesisukančiom galvom ir pan.
Atsakyti
Labai dėkui už patarimus, <jurgitaru> ir <andriuska> notworthy.gif

bandysiu įsigyti šią yn_460 arba tą naujesnę. Tikiuosi viskas bus gerai smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 02 26, 10:57)
dėl blykstės - manau, kad ši naujasnė nėra pavojinga. aš labiua kalbėjau apie praėjusio amžiaus ir senelių palikimą - saulutes, čiaikas, ir visokias kitas vokiškas ir japoniškas, nesisukančiom galvom ir pan.

4u.gif tai tikrai dziugu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gilvydomama @ 2011 02 25, 22:54)
Sveiki,
nieko neismanau apie fotografija blush2.gif tik noriu graziu seimos nuotrauku, ar man uzteks Nikon D3100 su 18-55 VR, ar reikia dar vieno objektyvo?

Kaip andriuska sake gal ir užteks, nors aš sakyčiau, kad gal geriau iš karo pirkti AF-S 35 f1,8. Na tik jis nepriartina, reikės kojom zoominti.
Aš irgi iš pradžių įsigijau 18-55, tai dabar jo beveik neužsidedu. Gaila išmestų pinigų. Jei noresi zoominti, tai pirk dar vieną objektyvą sakyčiau 70-300. Manau, kad tokia komplektacija ilgam tave tenkintų.
PS
Čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
Gal kas turite parduoti Sigma objektyvą 50 mm 1,4 Canon'ui? 4u.gif
Atsakyti
patarkit koki padoru trikoji iki 500lt? biggrin.gif pagrinde tik namie bus naudojamas, tai lengvumas dzin smile.gif
Atsakyti
technikos svoris? nors ką čia rašyti. už nurodytą kainą su galva benro tik tilps. manfrotą kažin ar su galva paimsi. pats turiu benro. su rutuline galva (ta, kur nebrangi, 2 lygio). nei karto nepasigailėjau, kad sutaupiau 200 lt ir neėmiau manfroto. viską laiko. tačiau jei fotografuosi namuose daiktus/makro, manau esminė funkcija yra centrinės kolonos palenkimo galimybė (kad statmenai žemyn galėtum fotkinti, arba į viršu žvaigždes). tada turi galvoti. jei technika sunki, gal vis tik geriau manfroto imti. galvą po to gimtadieniui pasidovanosi.

pasakysiu tiek. trikojis yra labai įdomus daiktas. atrodo paprasta, bet kai reikia rimtai rinktis - daug klausimų. jų sumažėja jei biedžetas ribotas. tada padaugėja kompromisų su savimi. biški supainiojau? na pradėsi rimtai rinktis, suprasi. ko tikrai nepirk, tai tų nebrangių štatyvų su plastikinėm galvom ir kurių kojos sujungtos su centrine kolona ne tik per tvirtinimą, bet ir per "kontraforsus" (kaip lietsargis koks). tikrai normaliam trikojui to nereikia.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 03 03, 16:41)
technikos svoris? nors ką čia rašyti. už nurodytą kainą su galva benro tik tilps. manfrotą kažin ar su galva paimsi. pats turiu benro. su rutuline galva (ta, kur nebrangi, 2 lygio). nei karto nepasigailėjau, kad sutaupiau 200 lt ir neėmiau manfroto. viską laiko. tačiau jei fotografuosi namuose daiktus/makro, manau esminė funkcija yra centrinės kolonos palenkimo galimybė (kad statmenai žemyn galėtum fotkinti, arba į viršu žvaigždes). tada turi galvoti. jei technika sunki, gal vis tik geriau manfroto imti. galvą po to gimtadieniui pasidovanosi.

pasakysiu tiek. trikojis yra labai įdomus daiktas. atrodo paprasta, bet kai reikia rimtai rinktis - daug klausimų. jų sumažėja jei biedžetas ribotas. tada padaugėja kompromisų su savimi. biški supainiojau? na pradėsi rimtai rinktis, suprasi. ko tikrai nepirk, tai tų nebrangių štatyvų su plastikinėm galvom ir kurių kojos sujungtos su centrine kolona ne tik per tvirtinimą, bet ir per "kontraforsus" (kaip lietsargis koks).  tikrai normaliam trikojui to nereikia.

aciu labai wink.gif taciau jau sugebejau vakar nusipirkt smile.gif paemiau si http://www.cliftonca...a_545_CF#bundle Is tikro geriausia paciupinet. labai patiko stabilumas. tikrai tvirtai stovi. kojos nesvyruoja, normaliai isiremia. galva siaip paprasta, PH-157Q. manau uzteks. televyko neturiu, tai manau atlaikys smile.gif

bet aciu uz patarimus. siaip idomu buvo paskaityt wink.gif
Atsakyti
Sveiki, bandom išsirinkt naują fotoaparatą. Baigia galva apsisukt doh.gif galim skirt iki 1300lt. Šiuo metu kažkaip užkliuvo Panasonic Lumix DMC-FZ45 (Lumix DMC-FZ40). Gal kas galėtų dar kokį parekomenduot?
Atsakyti
atsiprašau, muilinėse aš pas.
Atsakyti