Įkraunama...
Įkraunama...

Foto technika

QUOTE(Dieter @ 2011 02 10, 22:24)
Esu skaičiusi apie tas klizmutes ir niekas nepataria, nes galima pažeisti matricą stipriau papūtus. Kiek tiesos nežinau, bet baisu sugadinti.
Tiesos ten nėra nei menkiausio trupinio.

QUOTE(Dieter @ 2011 02 10, 22:24)
Geriau jau tada rinkinys, nes kai viskas pritaikyta būtent tam, gal mažiau ir rizikos pačiam valant.
Tokiu būdu valant kaip tik lengviau "prisižaisti", nes yra mechaninis kontaktas. Pučiant orą su kriauše kontakto nebūna.

Papildyta:
QUOTE(Dieter @ 2011 02 10, 21:49)
Bamu, aš rinkausi Canon dar ir dėl to, kad objektyvų jam tinka daugiau, nei Nikon smile.gif

Neįsižeiskite, bet keistokas argumentas. Juk nesiruošiate susipirkti visų objektyvų. Nusipirksite porą ar kelis ir naudosite. Ir aš 100% tikras, kad Nikon sistemai yra analogiški objektyvai jūsų dabar turimiems.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 02 10, 22:32)
Tiesos ten nėra nei menkiausio trupinio.
Esu skaičiusi ne vienam psl, kad stipriau papūtus tikrai galima sugadinti matricą, ar per arti prikiši, ar stipriau pūs...
Manau, kad fotografai žino ką sako.
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 02 10, 22:42)
Esu skaičiusi ne vienam psl, kad stipriau papūtus tikrai galima sugadinti matricą, ar per arti prikiši, ar stipriau pūs...
Manau, kad fotografai žino ką sako.

Sugadinti galima nebent tuo atveju, jei tikrai stipriai stipriai bakstelėsite su kriaušės galu. Stipriai pučiant — niekaip.

Ne viskas, kas interneto platybėse yra rašoma yra teisybė. Perskaitėte kokio neišmanėlio sapaliones ir jomis patikėjote. Arba neteisingai prisimenate ką skaitėte. Gal ten buvo rašoma apie tai, kad jokiu būdu negalima bandyti dulkių nupūsti su suspausto oro balionėliais?

Bendrai paėmus, tai daugumoje atvejų kai atsiranda dulkės ant matricos, pirmiausia bandoma jas nupūsti ir tik jei jų nupūsti nepavyksta, imamasi šlapio valymo. Per penkis metus man dar nei karto neteko griebtis šlapio valymo, dulkės sėkmingai nusipučia. O ir naujuose fotoaparatuose apsauga nuo dulkių yra daug geriau realizuota, kai užpernai rudenį nusipirkome naują fotoaparatą, taip iki dabar dar neteko dulkių valyti.

Beje, informacija tiems, kas nežinote — virš pačios matricos dar yra stikliukas, prie pačios matricos niekada mechaniškai nesiliečiama, liečiamasi prie to stiklo.
Atsakyti
tas stiklas dar ir filtruoja IR spindulius, kuriems matrica labai jautri. ir vadinasi tas stiklas berods hot mirror. jį išlupus ir užsidėjus IR filtrą gausis nuostabi IR kamera smile.gif

oro srovė ne visuomet gali pašalinti dulkes (dėl statinio krūvio, sudrėkimo kondensavimosi metu ir pan.). ir dažnas atvejis, kai bandant nupūsti dulkę vietoj vienos dėmės pamatai jų daug (bet mažesnių). šiuolaikinės kameros su savo vibro sistemos ir aukšto dažnio bangų "užuolaidom" geriau padeda kovoti su problema. o ką dulkės užknisa, welcome į juostininkų gretas. ten tokios problemos atsiranda tik skanavimo/spaudimo etape ir lengvai pašalinamos paprastomis priemonėmis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 02 10, 23:12)
Su klizmutem is vaistines atsargiai. Ten viduje talko gali buti (milteliai tokie, kad nesuliptu guma).

pries tai reikia isplauti ir labai gerai isdziovinti.
ta sluotele irgi pirkau, taciau nesiryzau. pas mane ant matricos smiltele ko gero papuolus buvo (atsirado demes kai viesejom pajury) tai prisifantazavau, kai su tuo akmeneliu ir ta svabra as ten ta matrica blink.gif
nu manau kiekvienas savo galva turi. o paciai ismokti toki darbeli pasidaryti tikrai verta!
Atsakyti
tai aišku prie švabrinant reikia apžiūrėti ar akmenukų nėra smile.gif juos galima nupūsti klizmute. o tada jau plauti.

paminėtas suspausto oro balionų naudojimo draudimas paaiškinamas paprastai. tuose flakonuose ne suspaustas oras, o angliarūgštė matyt. suspaustą orą laikyti ne tokių balionėlių reikia. patikėkit. o angliarūgštė (ar kas ten pripildyta) iš skystosbūsenos į dujinę kai pereina išsiskyria daug neigiamos energijos ir atšala viskas greitai. ir tada ne dujos eina, o spjaudosi skysčiu (kondensatu sušalusiu, tipo "sniegu", o ir pačio skysčio to išspjauna). o vat kai tai patenka ant matricos, lieka dėmės. jų su kriauše nepašalinsi. tik su švabra išplausi. tie balionėliai tinka tik picos trupiniams iš klaviatūros išpūsti.
Atsakyti
http://www.fotoapara...

http://www.fotoapara...yshare_z1015_is

noriu fotoaparato, kuriuo galeciau ir siaip nuotraukeles daryti ir kartais ka nors idomaus pafotografuoti, noriu kad gautusis grazios, ryskios nuotraukos, kuri patartumete rinkitis aparata? pati nelabai nusimanau, bet kol kas sprendziu tarp siu dvieju, ka jus patartumete?
Atsakyti
Sveiki, gal kas patarsite...

Galvojau apie 50-uką, arba 85-uką (tačiau šito surast neįmanoma su autofokusu ir mažiau nei pora tūkst.) Pentax'ui K-x. Bet esu pasimetus, šitiek išnarsčius, nusprendžiau paprašyti pagalbos... Gal kas padės.
Žodžiu, noriu portretinio. Maksimumas pats didžiausias 1500 Lt. Galiu pirkti ir užsieny, pigiau bent šimtuku, dviem būna.

Turiu teleobjektyvą 70-200 Sigmos macro, turiu kitinuką 18-55. Noriu to aštrumo, šviesumo geresnio.

Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 15, 14:20)

Dėkoju, pagalbos nebereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 17, 02:20)
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 15, 14:20)

Dėkoju, pagalbos nebereikia smile.gif

Kokia papildoma blykstė tiktų Canon 450D? Kad kaina nebūtų didelė..
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 02 24, 21:50)
Kokia papildoma blykstė tiktų Canon 450D? Kad kaina nebūtų didelė..

as turiu tokia. ji tinka visiems veidrodiniams, taciau automatiskai 'nesusikalba'
http://www.lightingr...gnuo-yn-560-366

pirkau ebay , kainavo kiek virs dvieju simtu. trumpai pasipraktikavus dabar puikiai galiu fotkinti patalpose, jokiu 'antru galvu' ir tu baisiuju seseliu! o geriausia, kad kaina tiesiog juokinga.
Atsakyti
su "kitom", nebrendinėm ir kitų sistemų blykstėm reikia labai atsargiai. per karštą batą (hot shoe blykstės jungtį) nauji aparatai, canon eos skaitmeniniai, išlaiko ne didesnę, kaip berods 6 V iškrovą gal kiek didesnę). senos gi blykstės kartais muša kelis šimtus voltų. rezultate fotiko smegenys gali iškepti. apie blyksčių tinkamumą aparatams yra tinkle kažkur lentelė. tingiu guglint. kam aktualu galite paieškos lauke suvesti ką nors tipo old flash for canon dslr.

o šiaip aš ir pats dažnai naudoju metz blykstę, kuri nešneka su aparatu (E-TTL nepalaiko). bet toje blykstėje galima nustatyti visus parametrus (iso, f, išlaikymą ir tie nustatymai visai nieko atitinka, bo blykstėje yra savo e-ttl tipo matuoklis). man patinka mets, nes galingesnė už mano turimą canon ex-420, daugiau galimybių vartyti, garsiniu blykstės pasikrovimo patvirtinimu, visokiais kitais navarotais: stroboskopu, papildoma maža blykste šaudančia tik tiesiai (tuomet pagrindinę galima nusukti į šoną ir gaunasi lyg du šviesos šaltiniai).

kas turi kokią paprastesnę, tai nesudėtinga pee kokius du bandomuosius kadrus nustatyti tinkamą ekspoporą. kintančio apšvietimo reportažo sąlygom (vestuvėm kokiom) tai kaži ar geras sprendimas, bet šiaip kaip hobiui, neturint pakankamai lėšų, - visai nieko.

tik dar kartą sakau - nepulkite dėti ant savo DSLR bet kokio rariteto. gali baigtis liūdnai labai-labai.
Atsakyti