QUOTE(tarijo @ 2007 11 30, 00:24)
o kaip daryt tą Caipirinha? gerai skamba
paimi pusę laimo supjaustai ketvirčiais, sumeti į plačią stiklinę. užpili dviem šaukštais cukraus ir smarkokai pamali viską. geriausiai tam tinka specialus trintukas (muddler) bet man sueina ir kočėlas arba medinio šaukšto rankena
tada užvarai gerokai ledo (geriau grūsto bet sueis ir gabaliukais). ir užpili 50 gramų Cahaca (tariasi "kačasa" - braziliška degtinė). Substitutai baltas romas (gaunasi Caipirissima), arba dažniausiai naudoju degtinę (gaunasi Kaipirioška).
tada visą gerį iš stiklinės supili į shaker'į ir gerai pashakini (jeigu su grūstu ledu ir metaliniu shakeriu tai tol, kol aprasoja shakerio išorė ir rankom darosi labai šalta)
ir iš shakerio atgal į stiklinę.
skanaus