Sveikos,
labai skanu yra alus su bananų sultimis ir žagare. Nepamirškit ledukų
Gal žinot kokį kokteiliuką su Keglevich Mango Maracuja?
Neseniai geriau visai skanu kokteili sidras su zagare sidro atnese bare tokia auksta taure manau kad ten 0,33 ir 50 gr zagares
gal kas zino koks gerimas ieina i WHITE RUSSIAN be degtines ir pieno? Likau suzaveta paragavusi jo cafe de paris
QUOTE(plateau @ 2007 11 26, 21:23)
gal kas zino koks gerimas ieina i WHITE RUSSIAN be degtines ir pieno? Likau suzaveta paragavusi jo cafe de paris
kavos likeris. populiariausias - Kahlua. Turetum rasti ir Rimi ir Maximoje.
p.s. White Russian vienas mano mėgstamiausių po Mojito ir Caipirinha
QUOTE(GirtasAngelas @ 2007 11 27, 03:44)
kavos likeris. populiariausias - Kahlua. Turetum rasti ir Rimi ir Maximoje.
p.s. White Russian vienas mano mėgstamiausių po Mojito ir Caipirinha
p.s. White Russian vienas mano mėgstamiausių po Mojito ir Caipirinha
o kaip daryt tą Caipirinha? gerai skamba
QUOTE(tarijo @ 2007 11 30, 00:24)
o kaip daryt tą Caipirinha? gerai skamba
paimi pusę laimo supjaustai ketvirčiais, sumeti į plačią stiklinę. užpili dviem šaukštais cukraus ir smarkokai pamali viską. geriausiai tam tinka specialus trintukas (muddler) bet man sueina ir kočėlas arba medinio šaukšto rankena
tada užvarai gerokai ledo (geriau grūsto bet sueis ir gabaliukais). ir užpili 50 gramų Cahaca (tariasi "kačasa" - braziliška degtinė). Substitutai baltas romas (gaunasi Caipirissima), arba dažniausiai naudoju degtinę (gaunasi Kaipirioška).
tada visą gerį iš stiklinės supili į shaker'į ir gerai pashakini (jeigu su grūstu ledu ir metaliniu shakeriu tai tol, kol aprasoja shakerio išorė ir rankom darosi labai šalta)
ir iš shakerio atgal į stiklinę.
skanaus
QUOTE(GirtasAngelas @ 2007 11 30, 10:57)
paimi pusę laimo supjaustai ketvirčiais, sumeti į plačią stiklinę. užpili dviem šaukštais cukraus ir smarkokai pamali viską. geriausiai tam tinka specialus trintukas (muddler) bet man sueina ir kočėlas arba medinio šaukšto rankena
tada užvarai gerokai ledo (geriau grūsto bet sueis ir gabaliukais). ir užpili 50 gramų Cahaca (tariasi "kačasa" - braziliška degtinė). Substitutai baltas romas (gaunasi Caipirissima), arba dažniausiai naudoju degtinę (gaunasi Kaipirioška).
tada visą gerį iš stiklinės supili į shaker'į ir gerai pashakini (jeigu su grūstu ledu ir metaliniu shakeriu tai tol, kol aprasoja shakerio išorė ir rankom darosi labai šalta)
ir iš shakerio atgal į stiklinę.
skanaus
tada užvarai gerokai ledo (geriau grūsto bet sueis ir gabaliukais). ir užpili 50 gramų Cahaca (tariasi "kačasa" - braziliška degtinė). Substitutai baltas romas (gaunasi Caipirissima), arba dažniausiai naudoju degtinę (gaunasi Kaipirioška).
tada visą gerį iš stiklinės supili į shaker'į ir gerai pashakini (jeigu su grūstu ledu ir metaliniu shakeriu tai tol, kol aprasoja shakerio išorė ir rankom darosi labai šalta)
ir iš shakerio atgal į stiklinę.
skanaus
o cukrus baltas ar rudas turėtų būti?
QUOTE(tarijo @ 2007 11 30, 12:08)
o cukrus baltas ar rudas turėtų būti?
teoriškai rudas, bet aš dažniausiai naudoju baltą, specialiai tam rudo neperku.
beje, naudok storus šiaudelius jeigu darysi su grūstu ledu.
Toks klausimėlis - o kur to grūsto ledo gauti, ar kaip jį sugrūsti?
QUOTE(Mur @ 2007 12 29, 00:33)
Toks klausimėlis - o kur to grūsto ledo gauti, ar kaip jį sugrūsti?
buna saldytuvai kurie gamina grusta leda, buna mechaniniai prietaisai specialus kurie is ledo gabaliuku padaro grusta, poto buna blenderiai kurie gali sutraiskyti leda.
jeigu nei vieno varianto nera - sudedi ledo gabaliukus i koki maiseli, apvynoiji ranksluosciu ir dauzai i siena arba pasidedi ant kokio kelmo ir su plaktuku ar kirvio buku galu