QUOTE(Čika @ 2005 10 09, 17:47)
Žagarė su rūgščiom apelsinų sultim ir ledukais
50/50, o jei per saldu, tai 50/100
Na aš irgi panašų kokteiliuką mėgstu, tik šiek tiek skiriasi:
50 ml žagarių likerio
50 ml greifrutų sulčių
50 ml persikų sulčių
ir ledukų

Liuks kokteliukas ir šiek tiek kartokas
Beveik toks pats tik su šampanu:
50 ml šampano
50 ml žagarės likerio
50 ml persikų arba apelsinų sulčių
daug ledukų
Šiems kokteiliams geriausiai likerį pilti paskutinį, tada gaunasi sluoksniuotas kokteilis: raudona, oranžinė ir balta
Kas mėgsta stiprius:
80 ml konjako ar brendžio
40 ml vyšnių sirupo
40 ml grietinėlės
80 ml apelsinų sulčių
8 ledo gabalėliai
bei 4 vyšnių su kauliukais
Viską suplakti kokteilių plaktuve ir papuošti vyšniomis. Čia keturiom porcijom
Gaivus (10 stikl.):
1 l apelsinų sulčių
0,5 l balto vermuto
0,5 l mineralinio vandens (būtinai gazuoto)
3 citrinos
10 brašlių
ledukų
apelsinas
Sumaišyti apelsinų sultis, vermutą, mineralinį vandenį ir 2 išspaustų citrinų sultis. Supilstyti į stiklines ir papuošti vaisiais.