Jediara,peržiūrėjau Jūsų albumą labai patiko baltas bijūnas labai pilnavidūriais žiedais Iš kur tokį gražuolį gavote? Man balti patys gražiausi...Norėčiau ir aš tokio
Gal ir per anksti bet aš jau sodinu bijūnus,tik va bekasant pažeidžiau gumbus,t.y dalį jų nukirtau ar jie man prigis?
Nė kiek ne per anksti,pats laikas dabar,norint kad kitąmet žydėtų,sodinsiu ir aš ryt saviškius,jau 2 dienos kaip parsivežiau gumbus
QUOTE(Lewisia @ 2009 08 15, 20:03)
Jediara,peržiūrėjau Jūsų albumą labai patiko baltas bijūnas labai pilnavidūriais žiedais Iš kur tokį gražuolį gavote? Man balti patys gražiausi...Norėčiau ir aš tokio
Gal ir per anksti bet aš jau sodinu bijūnus,tik va bekasant pažeidžiau gumbus,t.y dalį jų nukirtau ar jie man prigis?
Ačiū, jis parsiųstas iš užsienio - šiemet pardavinėjau perteklių
Rugpjūtis - tinkamiausias mėnuo bijūnų sodinimui (nors dar galima ir rugsėjo pradžioje) ir Taviškiai turėtų prigyti
Eikit sau.... šito gražuolio turėjote pertekliaus ? gaila kad anksčiau nežinojau
Gal galima būtų ateityje iš Jūsų nusipirkti šio bijūno gumbą?O kaip greit tie gumbai plečiasi?
Ir dėl sodinimo vietos norėjau pasikonsultuoti.Pas mane žėmė-raudonas molis.Kasiau duobes 50ant 50, pyliau geros žemės.Ar pakanka bijūnams tokio žemės'' įdirbimo''jei taip galima pavadinti.Pagalvojau augtų jis lyg kokiame vazone,tikriausiai jam tai nepatiktų
Gal galima būtų ateityje iš Jūsų nusipirkti šio bijūno gumbą?O kaip greit tie gumbai plečiasi?
Ir dėl sodinimo vietos norėjau pasikonsultuoti.Pas mane žėmė-raudonas molis.Kasiau duobes 50ant 50, pyliau geros žemės.Ar pakanka bijūnams tokio žemės'' įdirbimo''jei taip galima pavadinti.Pagalvojau augtų jis lyg kokiame vazone,tikriausiai jam tai nepatiktų
QUOTE(Lewisia @ 2009 08 16, 22:03)
Eikit sau.... šito gražuolio turėjote pertekliaus ? gaila kad anksčiau nežinojau
Turėjau labai nedaug, vienai forumietei net dvigubą kerą nuvežiau, tikėdamasi pasikeisti į kokią gėlę, bet deja.... Ir šis bijūnas nelabai nori plėstis , tai ne paprasti kaimiški.
Labiausiai bijūnams tinka vidutinio sunkumo priesmėlio arba priemolio nerūgščios (pH 66,5), derlingos, giliai įdirbtos dirvos, kuriose neužsilaiko vanduo. Priesmėlio ar priemolio dirvas galima pagerinti durpėmis, ar geru kompostu. Vienoje vietoje bijūnai gali augti daug metų, todėl gal į plotį padidink duobę iki 80 cm, nes bijūnų šaknys užauga iki 1 m. ilgio, o juk į plotį taip pat auga.
Turiu šio bijūno perteklių - gal kas norėtų http://lh6.ggpht.com...40/DSCN1522.JPG
man taip pat labai patinka bijunai, viena gausiu is vienos mamytes forumietes. norejau jusu paklausti is kur jus siunciate bijunus, gal zinote koki tinklalapi be eurogeles labai noreciau kokios retesnes veisles
QUOTE(jediara @ 2009 08 26, 23:15)
nu tinklalapis tai liuks turiu viena klausima, ten kai atsidarai aprasyma apie bijuna parasyta aukstis, ziedo skersmuo ir paskuo nupiesta gelyte ir salia jos pvz parasyta 10-20 may ka cia reiskia, kad ji prazysta tokiu laiku???
QUOTE(upsikaz @ 2009 08 27, 11:15)
mano "žemaūgis" iki 80 cm turėjęs augti bijūnas jau dvigubai didesnis aišku ir vazonas dabar jau per mažas, tai vargstam truputi...
pradėjo skleisti žiedus ir va, kažkoks parazitas lapus užpuolė - mažučiai juodi vabaliūkščiai ir toks kaip voratinkliukas dedas ant lapų
pradėjo skleisti žiedus ir va, kažkoks parazitas lapus užpuolė - mažučiai juodi vabaliūkščiai ir toks kaip voratinkliukas dedas ant lapų
Reikėjo nupurkšti Actara arba Deciu.