Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai

jediara

Labai gražūs tavo BIJŪNAI.

Aš noriu dar Tavęs paklausti, apie medėjantį bijūną? blush2.gif minėjau , kad šiemet pirkau, bet pradėjo raudonuoti jo lapai, gal žinai ką tai galėtų reikšti, ko jam trūksta, o gal taip turi būti g.gif
Atsakyti
Na tai dabar kaip ir aisku kodel jie neisgyvena pas mane ogi nemoku as ju auginti unsure.gif
Turejau as geltona nusipirkus supliekiau 70 Lt ir snipstas doh.gif
Laikiau pirmiausia vazone kol isleido nemazus auginukus paskui sugalvojau kad laikas rugpjucio menesi sodinti i lauka tai lyg ir augo o paskui i roju verysad.gif
Manau kad dar pabandysiu karteli nusipirkti sumedejusi bet jei neaugs neauginsiu schmoll.gif
O del kvapo tai man jie visai neprimena nabasniku bet jei buvo didelis sukretimas tai atsiliepia ilgai taip kaip man oranzines rozes kelia nemalonius prisiminimus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 18, 08:57)

Kaip suprantu, čia sumedėjęs bijūnas? g.gif Gal kas žinot, kaip jų pasidauginti? Turguje Panevėžyje jų daigus po 20 litų pardavinėja, atseit sunku pasidauginti, sėklos dvejus metus dygsta. O gal kuri pati pasidauginote -- sėklomis ar krūmą skirstėte? Nes pas draugus ir gimines 3 spalvų sumedėję bijūnai bujoja, o kaip dauginti, nežinom...

mano mama kiek žinau iš kero daugina, o pardavinėja po 35, nes jie lėtokai auga kad kerą galima būtų dalint
Papildyta:
a ir dar žinau, kad negalima jų per giliai sodinti, nes nežydės ir nunyks. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2009 06 23, 20:57)
jediara

Labai gražūs tavo BIJŪNAI.

Aš noriu dar Tavęs paklausti, apie medėjantį bijūną? blush2.gif minėjau , kad šiemet pirkau, bet pradėjo raudonuoti jo lapai, gal žinai ką tai galėtų reikšti, ko jam trūksta, o gal taip turi būti g.gif

Ačiū už pagyrimus blush2.gif

Ar Tavo bijūno lapai taip raudonuoja? Tuomet nieko baisaus, taip ir turi būti mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 06 24, 20:09)
Ačiū už pagyrimus  blush2.gif

Ar Tavo bijūno lapai taip raudonuoja? Tuomet nieko baisaus, taip ir turi būti  mirksiukas.gif

user posted image

Būtent tokie ir yra mano bijūno lapai, net palengvėjo...

Labai ačiū už aysakymą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2009 06 23, 21:02)
mano mama kiek žinau iš kero daugina, o pardavinėja po 35, nes jie lėtokai auga kad kerą galima būtų dalint

Gal galėtum plačiau -- kaip kelmą skiria -- su peiliu kokiu ar kastuvu atidalina? O motininiam kelmui po tokios operacijos nieko? Bijau mamos gražųjį sumedėjusį bijūną nudaigot. O gal kas žinot, kur jų sėklas pasisėti reikėtų -- ar kokiame vazona, ar šiltnamyje. g.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 25, 12:41)
Gal galėtum plačiau -- kaip kelmą skiria -- su peiliu kokiu ar kastuvu atidalina? O motininiam kelmui po tokios operacijos nieko? Bijau mamos gražųjį sumedėjusį bijūną nudaigot. O gal kas žinot, kur jų sėklas pasisėti reikėtų -- ar kokiame vazona, ar šiltnamyje. g.gif

kaip dalina nežinau, bet sakė kad labai įgudžių reikia, kad atskirt, nes galima sugadinti. o iš sėklų irgi galima augint, bet čia dar sudėtingiau, nes labai didelė loterija - išaugs ar ne smile.gif
Atsakyti
Jediara, labai jau gražios spalvos tavo bijūnų thumbup.gif , o tas gelsvasis - paprastas, t.y. naminis, ar gal pavadinimą kokį turi. Gal parsisiuntus iš kur? Būčiau dėkinga už atsakymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2009 06 26, 17:45)
Jediara, labai jau gražios spalvos tavo bijūnų thumbup.gif , o tas gelsvasis - paprastas, t.y. naminis, ar gal pavadinimą kokį turi. Gal parsisiuntus iš kur? Būčiau dėkinga už atsakymą mirksiukas.gif

Ačiū ax.gif Tas gelsvasis, apie kurį klausi - yra tikras senovinis bijūnas. Kiti yra parsiųsti.
Štai šis pražysta ružavais žiedais, kurie žydėdami išbąla ir krūmas atrodo tarsi dviejų spalvų:

user posted image

Šis vėlyvesnis, bet dideli, gražios formos žiedai (dar nespėjo išsiskleisti) ir baltas, baltas wub.gif

user posted image
Atsakyti
Tu matai! O aš kaip tik galvojau kad tie kiti "močiutiški", o gelsvasis - ne. ax.gif Nu sorry, bet visi tiesiog nuostabūs - svaigsta tiesiog galva nuo jų kvapo lotuliukas.gif lotuliukas.gif !!!!
Atsakyti
O to balto kok gražumas.. wub.gif Va ieškau vis kur gaut visiškai baltą..Pirkau ermitaže porą šaknelių..Vos išsikalė po stiebelį..Šnipštas, žodžiu, gavos..jau ne kartą įsitikinau, kad gėlės reikia pirkt auginamas Lietuvoj, natūraliom sąlygom ir pas gėlininkus..Va tada tai kitas reikalas - klesti augalynai..

Taigis, pirkčiau balto bijūno kerą..Artimų baltiems irgi..

Kas galit ir norit tuo grožiu pasidalinti, praneškite į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2009 06 25, 18:09)
kaip dalina nežinau, bet sakė kad labai įgudžių reikia, kad atskirt, nes galima sugadinti. o iš sėklų irgi galima augint, bet čia dar sudėtingiau, nes labai didelė loterija - išaugs ar ne  smile.gif

Dalinti reikia,kad liktu kiekviename pumpuru,ugliu.
patepti reikia medzio anglimi ta vieta,man taip aiskino patyrusi gelinke.
Pas mane is seklu patys prisisejo .
Aisku pirmais metais nezydejo,zudejo sekanciais metais,atkreipiau demesi ,kad is seklu ziedynai mazesni.
Daigumas priklauso nuo seklu subrendimo.
Man teko Skandinavijos salyse matyti seklu.
Tiesa,dalinti kera reikia astriu kastuvu.
Bijunai,yra daugiamete gele ,todel reikia zinoti kuomet ja dalinti.
As pasimokiau ,persodindama bajore,kai persodinau jai netinkamu laiku.
Atsakyti