Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai

reikia patarimo.... Šiais metais pasodinau bijūnus, visi gražiai užaugo, pradėjo net žiedukus krauti, nors galvojau, kad šiais metais nežydės ir dabar pradėjo šakelės kai kurių džiūti, lapeliai suktis... kas galėtų būti? kaip gelbėti? Žinau, kad reikia drėgmės, kad gerai prigytų, bet liejau nemaža ir lijo pas mus daug... Tręšti tai netręšiau niekuo...
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 18, 20:20)
Nu nieko, man gal net ir patiktų taip tręšti - ekologinė gėlininkystė. Ir kaip sykis duonos yra parduotuvėj, o su pelenais man sunkiau... O kada ji tą kepalą pakasdavo - pavasarį ar rudenį?

Apie tręšimą duona esu girdėjusi, bet nebandžiau blush2.gif O dėl pelenų - juk važiuojate į gamtą kepti šašlykų - pelenus į maišelį , turi trąšų ir priemonės nuo ligų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Semile @ 2010 05 18, 19:41)
kas cia per bijūnai bigsmile.gif pirma syk matau blush2.gif

Tai Bijūnas siauralapis (Paeonia tenuifolia) arba krapinis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vixiuke @ 2010 05 18, 22:36)
reikia patarimo.... Šiais metais pasodinau bijūnus, visi gražiai užaugo, pradėjo net žiedukus krauti, nors galvojau, kad šiais metais nežydės ir dabar pradėjo šakelės kai kurių džiūti, lapeliai suktis... kas galėtų būti? kaip gelbėti? Žinau, kad reikia drėgmės, kad gerai prigytų, bet liejau nemaža ir lijo pas mus daug... Tręšti tai netręšiau niekuo...

Pirmais metais nepatariama leisti žydėti - geriau gumbus tegul augina ax.gif Gal gali įdėti foto g.gif Gali lapai suktis dėl puvinio, gal prie šaknų matai rudų dėmių ir stiebai lengvai išsitraukia? g.gif
Atsakyti
... Ar tikrai negalima leist bijūnams žydėt pirmais metais? mes daug pasodinom iškaidytų balto bijūno kerų - visi prigijo, mano mama labiausiai džiaugiasi, kad visi puikiai prigijo ir išlindo ir žiedus augina..Žemė gera, trąši, pietinė pusė..Matyt, patiko jiems kad taip puikiai prigijo ir sulapojo..tai ar skabyt žiedus, kažin g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 18, 21:58)
Apie tręšimą duona esu girdėjusi, bet nebandžiau  blush2.gif  O dėl pelenų - juk važiuojate į gamtą kepti šašlykų - pelenus į maišelį , turi trąšų ir priemonės nuo ligų  mirksiukas.gif
Papildyta:

Tai Bijūnas siauralapis (Paeonia tenuifolia) arba krapinis mirksiukas.gif
Papildyta:

Pirmais metais nepatariama leisti žydėti - geriau gumbus tegul augina  ax.gif Gal gali įdėti foto  g.gif  Gali lapai suktis dėl puvinio, gal prie šaknų matai rudų dėmių ir stiebai lengvai išsitraukia? g.gif

Aišku, kad pavasarį. Iš rudens negalima tręšti, reikia duot ramybę prieš žiemą.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 18, 20:58)
  Gali lapai suktis dėl puvinio, gal prie šaknų matai rudų dėmių ir stiebai lengvai išsitraukia? g.gif

pas mane taip buvo pernai, pirmi metai kai pasodintas- rudos dėmės prie šaknų, lapai lengvai išsitraukė, aš ištraukiau šakeles papuvusias, bet nieko nedariau, šiemet lyg nėra to puvinio g.gif O ką reiktų daryt? (ateičiai, kad žinočiau)
Atsakyti
QUOTE(RITUTĖ @ 2010 05 19, 01:43)
Aišku, kad pavasarį. Iš rudens negalima tręšti, reikia duot ramybę prieš žiemą.

ačiū 4u.gif . Atrodo taip suprantama, bet kažkodėl pačiai tokios protingos mintys į galvą neateina nors tu ką blush2.gif

Dėl pirmamečių bijūnų. Aš persodinau net neatidalintą, o visą krūmą (mama atidavė), tai jau tikrai neskabysiu pumpurų, nes gi akivaizdžiai jam nieko netrūksta.user posted image
O tas kur pirkau pliką šaknį, tai toks plonas kaip anoreksikas, tai aišku, kad jam neleisiu žydėti, nes nepajėgs, dievaži.

Atsakyti
Moterys, gal kuriai per daug bijūnų? Gal galvojat pardavinėt? Turguje pirkau, bet turbut buvo ligoti, sunyko. Tai ieškau , kas perdaug turi. Tas pats ir su alyvom. Pirkau Vilniaus Botanikos sode, bet nušalo per žiemą.
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 19, 10:08)
ačiū  4u.gif . Atrodo taip suprantama, bet kažkodėl pačiai tokios protingos mintys į galvą neateina nors tu ką  blush2.gif

Dėl pirmamečių bijūnų. Aš persodinau net neatidalintą, o visą krūmą (mama atidavė), tai jau tikrai neskabysiu pumpurų, nes gi akivaizdžiai jam nieko netrūksta. O tas kur pirkau pliką šaknį, tai toks plonas kaip anoreksikas, tai aišku, kad jam neleisiu žydėti, nes nepajėgs, dievaži.

Oho, koks krūmas bigsmile.gif Mažai jis juto persodinimą irnesakyk.gif O kitam tai tikrai neleisk žydėti, tegul sustiprėja mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Livai @ 2010 05 19, 08:59)
pas mane taip buvo pernai, pirmi metai kai pasodintas- rudos dėmės prie šaknų, lapai lengvai išsitraukė, aš ištraukiau šakeles papuvusias, bet nieko nedariau, šiemet lyg nėra to puvinio g.gif O ką reiktų daryt? (ateičiai, kad žinočiau)

Visuomet barstau pelenais, bet galima purkšti ir laistyti Efektor ar Previkuro tirpalu ax.gif
Atsakyti

Pirmais metais nepatariama leisti žydėti - geriau gumbus tegul augina ax.gif Gal gali įdėti foto g.gif Gali lapai suktis dėl puvinio, gal prie šaknų matai rudų dėmių ir stiebai lengvai išsitraukia? g.gif
[/quote]

nea neturiu foto, aplaužiau šiandien ryte šakeles nudžiuvusas... jos visos gražios, bet po sprindį nuo šakelės viršaus nulinkę ir džiūsta toje vietoje, apžiūrėsiu po darbo rudų dėmių, bet lyg nieko nematyti... o šiaip tvirti jie, nesitraukioja, tik kad tos šakelės kelios nulinko, lapai pasiraitė...
O dėl to neleidimo žydėti, tai nuskabyti tiesiog žiedukus? Gal ir džiūsta dėl to, kad "nusilpo", tik pasodinti, o bando dar žydėti?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 19, 11:03)

Visuomet barstau pelenais, bet galima purkšti ir laistyti Efektor ar Previkuro tirpalu ax.gif

ačiukas, žinosiu 4u.gif
Atsakyti
[quote=jediara,2010 05 19, 13:03]
Oho, koks krūmas bigsmile.gif Mažai jis juto persodinimą irnesakyk.gif O kitam tai tikrai neleisk žydėti, tegul sustiprėja mirksiukas.gif
Papildyta:

Ačiū, taip, matyt jaučia, kad aš jį myliu, tai ir rodosi visu gražumu mirksiukas.gif O kitas dar mano meilės nesupranta schmoll.gif reikės bandyt išmokyti būti mylimu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 19, 21:47)

Ačiū, taip, matyt jaučia, kad aš jį myliu, tai ir rodosi visu gražumu  mirksiukas.gif O kitas dar mano meilės nesupranta  schmoll.gif reikės bandyt išmokyti būti mylimu tongue.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti