Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai

QUOTE(Fonda @ 2010 05 13, 23:45)
50 km tai tikrai nemažai schmoll.gif Kartais lyja kaip siena, o už žingsnio - jau ne.Saulė šviečia. Gi matėt, kaip lietus "eina"... tongue.gif O tai tiek toli darbas schmoll.gif Mano senajam sode irgi vienais metais buvo toks uraganas ir liūtis su ledais, kad pasodintus ir jau su laiškais svogūnų sodinukus išnešė už tvoros... tongue.gif
Jediara, į temą blush2.gif Prisiminiau tokį zababoną, kad bijūnai gerai auga tik prie tako... thumbup.gif O va aš tavąjį superinį gražuolį ne prie pačio tako, bet kiek tolėliau pasodinau g.gif  Ar nereiks perkraustyti kitąmet? schmoll.gif

Gal ir nemažai, bet jau seniai įpratau važinėti (tik žiemą nelabai malonu, kai slidus kelias), tik keista, kad kur dirbu, tik vos vos lijo, o namuose doh.gif
Nieko sau uraganas blink.gif , tai pas mane dar mažesnė liūtis buvo unsure.gif Nors visi hibridiniai narcizai gulėjo ant dirvos, o poetiniai sau žydi iškėlę galveles thumbup.gif

Žinokite, apie pasodinimą prie tako girdžiu pirmą kartą blush2.gif Manau, kad persodinti nereikės, nes jis augo ne prie tako , kaip ir visi kiti mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 13, 23:00)
unsure.gif Nors visi hibridiniai narcizai gulėjo ant dirvos, o poetiniai sau žydi iškėlę galveles  thumbup.gif

Žinokite, apie pasodinimą prie tako girdžiu pirmą kartą  blush2.gif  Manau, kad persodinti nereikės, nes jis augo ne prie tako , kaip ir visi kiti  mirksiukas.gif

Na tai ramiai galėsiu miegoti... doh.gif doh.gif Poetiniai ir mano žvalgosi... Kamsis irgi gražiai lapelius leidžia...
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 13, 23:15)
Jei apkaupsi gumbus - žiedų galėsi nelaukti  schmoll.gif

Grįžus iš darbo vos šokas neištiko swoon.gif  - miestelyje kur gyvenu, tokia liūtis buvo  , kad visos gėlės tiesiog gulėjo ant dirvos, o žemė net ant kelio išplauta - nuo vandens kiekio net "upelių" vagos gėlyne  doh.gif  Nuo darbo skiria tik 50 km., o atrodė, kad į kitą Lietuvos kraštą atvažiavau  blink.gif

Ak, gerai, kad nepersistengiau ir neapkaupiau. O jau planavau eit kauptuko ieškoti lotuliukas.gif ačiū už patarimą
Mano tulpės irgi buvo prigludę arčiau prie žemės, tik gal ne taip baisiai
Atsakyti
Pas mano mamką sodyboje devynios galybės bijūnų, tai jau žydi blink.gif , ohohooo - tiesiog pleška, gražu žiūrėti, aišku, po to viską nukarpyti kai reikia, tai nelabai smagu tongue.gif . Niekad neapkaupinėja ir auga ne prie tako, ir dar - priesmėlis ten grynas, rožes bando augint, - nikaip schmoll.gif O va bijūnams tinka super. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano bijūną labai lietus bandė lankstyti, tai nupirkau tą laikantį žiedą. Oi privargau doh.gif , nes kur kišu, ten į akmenį atsitrenkiu. Neapsikentus nupjoviau pjūkliuku gabalus tų kojų, tada jau sugrūdau. Tik va bijūnėlį tai pakankinau, gal neužpyks g.gif

A vis tik nusipirkau universalių trąšų, kad tiktų visiems augalams (kuriuos ant pirštų galima suskaičiuoti). Lėtai tirpstančių. Pažiūrėjau, kad Shultz žydinčioms gėlėms tik laistomi, o dabar taip lyja ir neprikau. Grįžus namo vėl galvoju - tai ar jos pradės tirpti iki žydėjimo, ar vis tik paskatinti žiedus su Shultz? Ar galit patarti?
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 14, 19:52)

Bus gerai, nes dabar vandens ir taip užtenka doh.gif
Atsakyti
Sunkiai ištvėrę audrą, bijūnai pagaliau pražydo ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 16, 13:54)
Sunkiai ištvėrę audrą, bijūnai pagaliau pražydo  ax.gif

user posted image

na ir visai jo grožiui audra nepakenkė
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 17, 11:28)
na ir visai jo grožiui audra nepakenkė

Šiek tiek pakenkė - žiedeliai ne tokie gražūs ir stiebeliai guli, bet džiaugiuosi, kad gražiai raudonuoja ir kvepia wub.gif
Atsakyti
Moterys, prisiminiau savo močiūtės patarimą, kaip auginti bijūną. Ji augino daug įvairiausių spalvų. Žydėjo taip, kad lūžo galvos, jei laiku nesutvarkydavo. O trešė - neatspėsit kuo,- po krūmu pakasdavo juodos duonos kepalą, išmirkytą vandenyje. Ir niekuo daugiau! Va, o dabar turiu prašymą- kuri turit parduoti bijūną. Esu prie pat Vilniaus . Laukiu pasiūlymų.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 16, 11:54)
Sunkiai ištvėrę audrą, bijūnai pagaliau pražydo  ax.gif

user posted image

kas cia per bijūnai bigsmile.gif pirma syk matau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semile: 18 gegužės 2010 - 17:41
QUOTE(RITUTĖ @ 2010 05 18, 19:35)
Moterys, prisiminiau savo močiūtės patarimą, kaip auginti bijūną. Ji augino daug įvairiausių spalvų. Žydėjo taip, kad lūžo galvos, jei laiku nesutvarkydavo. O trešė - neatspėsit kuo,- po krūmu pakasdavo juodos duonos kepalą,  išmirkytą vandenyje. Ir niekuo daugiau! Va, o dabar turiu prašymą- kuri turit parduoti bijūną. Esu prie pat Vilniaus . Laukiu pasiūlymų.

Nu nieko, man gal net ir patiktų taip tręšti - ekologinė gėlininkystė. Ir kaip sykis duonos yra parduotuvėj, o su pelenais man sunkiau... O kada ji tą kepalą pakasdavo - pavasarį ar rudenį?
Atsakyti