fantastika,buciau prisipirkusi visu rusiu po to atsirastu,kur deti
QUOTE(jediara @ 2010 05 09, 22:08)
Vazonuose bijūnai gal nelabai tinkami auginti, na, nebent vazonai būtų dideli
Tai negi nepirkai nei vieno bijūno?
Tai negi nepirkai nei vieno bijūno?
Nepirkau...vietoj to kiekvienoj gėlių parduotuvėj ar turgely vis pasiaikčiodama ir apsalus ilgai stovėdavau ir taip save lepinau.
Jediara, o gal galėtum šiek tiek daugiau papasakoti, kaip reikia tręšti, aš visai nemoku. Dar nebūtų vėlu?
QUOTE(serdis @ 2010 05 10, 09:45)
Jediara, o gal galėtum šiek tiek daugiau papasakoti, kaip reikia tręšti, aš visai nemoku. Dar nebūtų vėlu?
Pavasarį visuomet pabarstau Hidrocomplex trąšų, rudenį užpilu šiek tiek pelenų. Prieš pat žydėjimą patręšiu Shultz trąšomis, skirtomis žydinčioms gėlėms- ir viskas Bijūnas labai svarbus pasodinimas ir augimo vieta
QUOTE(jediara @ 2010 05 12, 23:24)
Pavasarį visuomet pabarstau Hidrocomplex trąšų, rudenį užpilu šiek tiek pelenų. Prieš pat žydėjimą patręšiu Shultz trąšomis, skirtomis žydinčioms gėlėms- ir viskas Bijūnas labai svarbus pasodinimas ir augimo vieta
ačiū. Tai dabar jau tomis, žydinčioms gėlėms tręšti, ar ne? Eisiu nusipirksiu, nes jau krauna pumpurėlius. Žydės
Bijunai megsta kai pelenais pabarstai aplink kruma ir papureni zeme. o kai sodini kaimine bobute dar i duobute meslo dedavo, tik tokio praskiesto, irgi sako labai jiems gerai.
Esu skaicius kad ziedu pumpurus bijunai formuoja rugpjuti-rugseji, ir jei jiems viskas per vasara buvo gerai (nesirgo, neisdziuvo, nesupuvo saknis) tada kitais metais zydi jie yra labai jautrus zemej. jei kas nepatiks gali pora metu "sedeti" be ziedu
Esu skaicius kad ziedu pumpurus bijunai formuoja rugpjuti-rugseji, ir jei jiems viskas per vasara buvo gerai (nesirgo, neisdziuvo, nesupuvo saknis) tada kitais metais zydi jie yra labai jautrus zemej. jei kas nepatiks gali pora metu "sedeti" be ziedu
QUOTE(Kalinka2006 @ 2010 05 13, 18:11)
Bijunai megsta kai pelenais pabarstai aplink kruma ir papureni zeme. o kai sodini kaimine bobute dar i duobute meslo dedavo, tik tokio praskiesto, irgi sako labai jiems gerai.
Aha, manieji tamsiai bordo (ziedas) bijunas, kurio net nemaciau, tris metus ale ne ziedelio, neiskentus siemet persodinau ir bac ziedus krauna. O kaip sokinejau kai pamaciau
QUOTE(Kalinka2006 @ 2010 05 13, 19:11)
Bijunai megsta kai pelenais pabarstai aplink kruma ir papureni zeme.
Aha, labai gerai, kad priminei. Kaip tik aną naktį prieš užmigdama galvojau - kažin reikia juos apkaupti ar ne ? Prisimenu vaikystėj viską reikėdavo apkaupinėti (mama liepdavo ), bet kadangi po to laiko nieko ištisus tūkstantmečius su žeme nedariau tai nieko ir nemoku. Ar jūs apkaupinėjat savo augaliukus? Bijūnus ir ne tik?
QUOTE(serdis @ 2010 05 13, 20:59)
Aha, labai gerai, kad priminei. Kaip tik aną naktį prieš užmigdama galvojau - kažin reikia juos apkaupti ar ne ? Prisimenu vaikystėj viską reikėdavo apkaupinėti (mama liepdavo ), bet kadangi po to laiko nieko ištisus tūkstantmečius su žeme nedariau tai nieko ir nemoku. Ar jūs apkaupinėjat savo augaliukus? Bijūnus ir ne tik?
Jei apkaupsi gumbus - žiedų galėsi nelaukti
Grįžus iš darbo vos šokas neištiko - miestelyje kur gyvenu, tokia liūtis buvo , kad visos gėlės tiesiog gulėjo ant dirvos, o žemė net ant kelio išplauta - nuo vandens kiekio net "upelių" vagos gėlyne Nuo darbo skiria tik 50 km., o atrodė, kad į kitą Lietuvos kraštą atvažiavau
QUOTE(jediara @ 2010 05 13, 22:15)
Grįžus iš darbo vos šokas neištiko - miestelyje kur gyvenu, tokia liūtis buvo , kad visos gėlės tiesiog gulėjo ant dirvos, o žemė net ant kelio išplauta - nuo vandens kiekio net "upelių" vagos gėlyne Nuo darbo skiria tik 50 km., o atrodė, kad į kitą Lietuvos kraštą atvažiavau
uzjauciu,bet atsigaus ant saulutes augaliukai
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 05 13, 23:22)
uzjauciu,bet atsigaus ant saulutes augaliukai
Tikiuosi
QUOTE(jediara @ 2010 05 13, 22:15)
50 km tai tikrai nemažai Kartais lyja kaip siena, o už žingsnio - jau ne.Saulė šviečia. Gi matėt, kaip lietus "eina"... O tai tiek toli darbas Mano senajam sode irgi vienais metais buvo toks uraganas ir liūtis su ledais, kad pasodintus ir jau su laiškais svogūnų sodinukus išnešė už tvoros...
Jediara, į temą Prisiminiau tokį zababoną, kad bijūnai gerai auga tik prie tako... O va aš tavąjį superinį gražuolį ne prie pačio tako, bet kiek tolėliau pasodinau Ar nereiks perkraustyti kitąmet?