Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai

QUOTE(Gitusia @ 2009 06 18, 09:35)
Granulėmis... O kas nutiko, kad likai nuvilta? unsure.gif

Nepatiko tai,kad jos man pasirode visai netirpios.Beriau ir i lovelius,ir aplink geliu krumus gelyne,aplink vazonuose augancias daturas-kaip lieka zemes pavirsiuje,taip ir lieka net po sitokio lietaus. g.gif Bandziau suberti i laistytuva ir palaikyti kol istirps,antros dienos vakare kaip buvo laistytuvo dugne,taip ir liko. g.gif Neapsikentusi to vaizdo viska uzkapsciau zememis(o gal taip ir reikia)? g.gif Pirma karta jas pirkau tokiu pavidalu,todel nesuprantu kaip turetu buti g.gif
Atsakyti
As tai supurenu dirva ir tada pabarstau trasomis ir jos ten per kuri laika istirpsta g.gif
Ir as skundziausi kad jos netirpsta ir nera jokio efekto bet sake kad jos ilgo grojimo ir taip turi buti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2009 06 18, 09:27)
Kokia gera tema  thumbup.gif
As ir myliu sias geles  wub.gif
O va sumedejusiu bijunu tai nesuprantu nes kiek bepirkciau ir besodinciau man jie neisgyvena  schmoll.gif
Tai gal tikrai jie verti tos kainos  g.gif

Oi oi oi, tik prašom negąsdinti blink.gif , aš šiemet 3 medėjančius bijūnus įsigijau, vieną didesnį, du mažesnius, LABAI jau jų noriu wub.gif

Otas ,,neišgyvena,, ta prasme per žiemą, ar kaip?

Aš Jediaros klausinėjau , tai gavau patarimų, kad žiemai kol maži durpėmis apipilti reikia smile.gif
Atsakyti
pacios graziausios , pacios mylimiausios mano geles wub.gif
pati neauginu , bet zinau kur gauti mirksiukas.gif
o jau kvapas namuose smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2009 06 18, 09:27)
Kokia gera tema  thumbup.gif
As ir myliu sias geles  wub.gif
O va sumedejusiu bijunu tai nesuprantu nes kiek bepirkciau ir besodinciau man jie neisgyvena  schmoll.gif
Tai gal tikrai jie verti tos kainos  g.gif

Kaip neišgyvena? Tai gal vėlai rudenį perki ir jie nespėja įsišaknyti?
Pas mane beveik visi bijūnai auga saulėje - šešėlio negauna. Žiemai visus truputį pamulčiuoju durpėmis. Medėjantį bijūną pirmais metais patarčiau, dar ir kokia eglišake pridengti, kad nenušaltų stiebai. Dauginasi jie iš sėklų ir tikrai, išdygstant reikia laukti metus ar du - pati nedauginau, pirkau. Po žydėjimo visas sėklų dėžutes išskinu, kad nealinti augaliuko. Tręšiu Hydrokompleks trąšomis - lėtai tirpsta ir augalas nebūna pertręšiamas.
Oi, kiek prirašiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos, o geltonų pilnavidurių bijūnų kad nors esat matę? ax.gif
pasvajoju vis apie tokius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 19, 11:23)
Merginos, o geltonų pilnavidurių bijūnų kad nors esat matę?  ax.gif
pasvajoju vis apie tokius  wub.gif

Mačiau, tik pati dar neturiu schmoll.gif Šiemet jais prekiavo Eurogėlės.
Atsakyti
Mano močiutė mirė prieš 20 metų... Mano mama išsikasė bijūną iš jos kiemo, nes po laidotuvių tie namai tapo tušti. Dabar tas bijūnas auga pas mano tėvus. 20 metų toje pačioje vietoje...
O man jis nepatinka. Nepatinka bijūnas. Nors Kauno Botanikos sode esu ne kartą vaikščiojusi, mačiau kiek daug jų ten ir įvairių auga. Gal net grožėjausi. Bet savo sklype neauginsiu. Taip giliai įstrigo bijūnų kvapas, kad kai jį užuodžiu, tai beveik visada apsidairau, ar nėra kur nabašninko pašarvoto.. Juokas pro ašaras, bet prisiminimai iš vaikystės tokie. Mano dėdė žuvo avarijoj birželį. Jaunas. Ir buvo "apkrautas" bijūnais.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 19, 13:37)
Mano močiutė mirė prieš 20 metų... Mano mama išsikasė bijūną iš jos kiemo, nes po laidotuvių tie namai tapo tušti. Dabar tas bijūnas auga pas mano tėvus. 20 metų  toje pačioje vietoje...
O man jis nepatinka. Nepatinka bijūnas. Nors Kauno Botanikos sode esu ne kartą vaikščiojusi, mačiau kiek daug jų ten ir įvairių auga. Gal net grožėjausi.  Bet savo sklype neauginsiu. Taip giliai įstrigo bijūnų kvapas, kad kai jį užuodžiu, tai beveik visada apsidairau, ar nėra kur nabašninko pašarvoto.. Juokas pro ašaras, bet prisiminimai iš vaikystės tokie. Mano dėdė žuvo avarijoj birželį. Jaunas. Ir buvo "apkrautas" bijūnais.

Tikrai neteisingas požiūris. schmoll.gif Tai ką tuomet kalbėti apie lelijas, chrizantemas? Per gražios gėlės, kad jų atsisakytumėm tik todėl, kad jas galima nešti į laidotuves.
Atsakyti
QUOTE(Astersita @ 2009 06 18, 09:40)
Gražios, senovinės gėlės, kurioms nereikia jokios priežiūros  wub.gif
Tiesa nusipirkau neseniai medėjantį baltą bordo viduriu bijūną, bet dar nepasodinau (vazone jis)  mirksiukas.gif Gal kas auginate ir galite patarti kur geriau sodinti,-pietinėje ar rytinėje pusėje, mėgsta saulę ar ne  g.gif

Sveika, nagi turi gerą patirtį auginant gėlytes, t.t. bijūnus. Sumedėję niekuo nesisikiria. Man gerai augo prieš kokį 15 metų pietinėje saulėtoje pusėje. Buvo rožinis ir toks gelsvas. Ir labai dideli krūmai išaugo. Bet toj vietoj vėliau reikėjo statyti šiltnamį, tai jau negalima buvo tokių didelių krūmų perkelti. Ir jų šaknys labai trapios. Persodinom dalį krūmo, bet kaip tik pasitaikė labai šalta žiema ir iššalo. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 06 20, 22:24)
Sveika, nagi turi gerą patirtį auginant gėlytes, t.t. bijūnus. Sumedėję niekuo nesisikiria. Man gerai augo prieš kokį 15 metų pietinėje saulėtoje pusėje. Buvo rožinis ir toks gelsvas. Ir labai dideli krūmai išaugo. Bet toj vietoj vėliau reikėjo statyti šiltnamį, tai jau negalima buvo tokių didelių krūmų perkelti. Ir jų šaknys labai trapios. Persodinom dalį krūmo, bet kaip tik pasitaikė labai šalta žiema ir iššalo. cray.gif

Ačiū Fonda už informaciją 4u.gif tada ir aš pasodinsiu pietinėje pusėje mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar keletas foto 4u.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti