Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai

QUOTE(jediara @ 2009 09 07, 11:07)
kaimynė teisi - sunku atskelti gumbą, ypač jei giliau pasodinta - šiemet taip sugadinau savo baltąjį gražuolį, todėl bent jau penkerius metus bijūnų nejudinsiu. schmoll.gif
Tegul vyras kasa ir atsargiai iš šonų atkasinėja, kastuvą stipriai smeigia, kad nupjautų gumbus. Nelengvas darbas  karsta.gif  mirksiukas.gif

O kas būtent susigadino? g.gif
Aš bandžiau kartą vieną giliai pasodintą bijūną į kitą vietą perkelt. Nepavyko visų gumbų iškast, kitus perpus nuskėliau doh.gif Rezultate dabar turiu du tokius pat krūmus lotuliukas.gif vieną - kurį perkėliau ir kitą - senojo vietoj gumbai atsigavę bigsmile.gif Ir pavasariais jau žyyyyydi jie thumbup.gif niekas nesusigadino schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 08 rugsėjo 2009 - 19:48
QUOTE(asara1 @ 2009 09 08, 21:21)
As medelyne isigijau raudona ir balta bijunus. Taciau palikau dar vietos oranziniam ir geltonam bijunams. Tikiuosi kitamet juos is kur nors gauti - gal siustis, gal Lietuvoje netiketai pasiulys  4u.gif O ziemai bijunus reikia kaip nors specialiai paruosti - daugiau pamulciuoti, eglisakemis uzdengti ?

Man visi tikina, kad nieko nereikia daryti. Pamulčiuoti "leido", tai pamulčiavau, nes man taip gražiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 09 08, 20:47)
O kas būtent susigadino? g.gif
Aš bandžiau kartą vieną giliai pasodintą bijūną į kitą vietą perkelt. Nepavyko visų gumbų iškast, kitus perpus nuskėliau doh.gif  Rezultate dabar turiu du tokius pat krūmus lotuliukas.gif vieną - kurį perkėliau ir kitą - senojo vietoj gumbai atsigavę bigsmile.gif  Ir pavasariais jau žyyyyydi jie thumbup.gif niekas nesusigadino schmoll.gif  g.gif

Kai parduodaviau gumbus , tai skeliau nedidelę krūmo dalelę - o kiek gumbų persiskelia ir išmetami laukan? Kai moki už bijūną virš 20 EUR, tai tikrai nesinori jo mėtyti ir žaloti schmoll.gif , visai kita kalba apie paprastus kaimiškus bijūnus - tuo labiau, kad ir dauginasi jie labai gerai rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip supratau nieks bijūnų taip ir neužsisakė ax.gif
gal dar yra norinčių.. nes aš tai labai noriu geltono blush2.gif priėjau išvados kad kito kelio nėr, tik siūstis dėja, ir jau geriau kuo greičiau (tada ir žiedų sulaukt galima bus greičiau bigsmile.gif ) tik kolkas maišalynė tuose kataloguose, reik susigaudyt kurie gi iš jų medėjantys.. labai keista klasifikacija- pagal spalvą o ne pagal veislę huh.gif
va dar katalogas vienas jei kam įdomu http://www.riviere-p...ex.php?cPath=25
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 15, 20:12)
Kaip supratau nieks bijūnų taip ir neužsisakė  ax.gif
gal dar yra norinčių.. nes aš tai labai noriu geltono  blush2.gif priėjau išvados kad kito kelio nėr, tik siūstis dėja, ir jau geriau kuo greičiau (tada ir žiedų sulaukt galima bus greičiau  bigsmile.gif ) tik kolkas maišalynė tuose kataloguose, reik susigaudyt kurie gi iš jų medėjantys.. labai keista klasifikacija- pagal spalvą o ne pagal veislę  huh.gif
va dar katalogas vienas jei kam įdomu http://www.riviere-p...ex.php?cPath=25

As nukeliau geltonojo ir oranzinio ( koralinio) siuntimasi kitiems metams.
Kol atsius, tai gali jau buti paveluotas sodinimas. Pasisodinau siemt raudona ir balta, o jau kitamet is anksto planuosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar darėte užsakymą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 09 24, 21:55)
Ar darėte užsakymą?  ax.gif

Ne verysad.gif iš kur labai norėjau, tai išsiaiškinau kad jie Lietuvon nesiunčia, tik Prancūzijos ribose.. nors ten daug pigiau nei kitur, 24 eur.:
http://www.willemsef..._010-007_1.html
bet dėja nėra pas mane draugų Prancūzijoj kurie galėtų persiūsti verysad.gif
O kitur tas bijūnas kurio noriu kainuoja 80eurų.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 25, 09:13)
Ne  verysad.gif iš kur labai norėjau, tai išsiaiškinau kad jie Lietuvon nesiunčia, tik Prancūzijos ribose.. nors ten daug pigiau nei kitur, 24 eur.:
http://www.willemsef..._010-007_1.html
bet dėja nėra pas mane draugų Prancūzijoj kurie galėtų persiūsti  verysad.gif
O kitur tas bijūnas kurio noriu kainuoja 80eurų..  doh.gif

Kurių noriu, virš 40 EUR kainuoja, o dar parsiuntimas - brangoka verysad.gif
Atsakyti
Sekmadienį pasodinau krapinį bijūną - žiūrėsiu, ar prigis ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Norėčiau paklausti: kaip ruošiat bijūnus žiemai? Ar nupjaunat šenus lapus, ar paliekat taip su viskuom? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 13 spalio 2009 - 07:51
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 13, 08:51)
Sveikutės,

Norėčiau paklausti: kaip ruošiat bijūnus žiemai? Ar nupjaunat šenus lapus, ar paliekat taip su viskuom?  g.gif

Jau senokai nupjauti, palieku tik apie 5-10 cm. Tuo labiau, kad ir estetinis vaizdas.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 10 13, 08:58)
Jau senokai nupjauti, palieku tik apie 5-10 cm. Tuo labiau, kad ir estetinis vaizdas.... ax.gif

Maniškiai šiemet kaip niekada ilgai gražūs buvo, tai laikiau, bet dabar reiks jau irgi tada nupjaut drinks_cheers.gif
Atsakyti