Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai

Aišku, galima siųstis, bet gal palaukti kitų metų, nes nežinia kokia žiema bus. Geriausiu atveju gausite rugsėjo pabaigoje - jei žiema nešalta, tai tikrai išsilaikys, bet jei -30 laipsnių, labai abejoju, kad spės gerai įsišaknyti, nors ir mulčiuosite. Bet čia tik mano pamąstymai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 04 rugsėjo 2009 - 21:22
Aš nusipirkau 2 bijūnus Kairėnuose, nors ir ne visai tokius kokių norėčiau smile.gif bet gal šiem metam užteks, aš mieliau pavasarį dar kelis iš užsienio parsisiūsčiau jeigu atsirastų daugiau norinčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cunami @ 2009 09 07, 08:43)
Aš nusipirkau 2 bijūnus Kairėnuose, nors ir ne visai tokius kokių norėčiau  smile.gif  bet gal šiem metam užteks, aš mieliau pavasarį dar kelis iš užsienio parsisiūsčiau jeigu atsirastų daugiau norinčių  ax.gif

Kokius pirkai? ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 09 07, 09:00)
Kokius pirkai?  ax.gif  g.gif

Neatsimenu veislių pavadinimų (ryt pažiūrėsiu ant lapelių kas parašyta) , bet abu rožinės spalvos,o aš svajoju apie baltus, bordinius, ir kreminius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cunami @ 2009 09 07, 10:04)
Neatsimenu veislių pavadinimų (ryt pažiūrėsiu ant lapelių kas parašyta) , bet abu rožinės spalvos,o aš svajoju apie baltus, bordinius, ir kreminius  rolleyes.gif

Bordinių tai man atrodo, kad ir nebuvo, o kreminiai ir balti buvo penktadienį, kai labai lijo verysad.gif . Aš buvau abi dienas. Kai buvau šeštadienį, jau ne kas buvo likę.
Aš nusipirkau "Cloud castle", internete jo neradau, bet šiaip turėtų būti gražus - išblunkantis rausvas. Matysim. Pradžioj dar turi prigyti smile.gif ir po poros metų pasirodyti visam gražume bigsmile.gif
Prisipirkau dar trejetą krūmų, tai kai viską susodinau paaiškėjo, kad daugiau jau tikrai niekas netilps. O aš irgi norėjau dar ir bordinio (man tas Uncle Tom labai patiko) ax.gif . Gal iki kitų metų dar sugalvosiu kur dėti blink.gif Gal reikės kur nors kaimynystėj prisiblatint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2009 09 07, 09:18)
Bordinių tai man atrodo, kad ir nebuvo, o kreminiai ir balti buvo penktadienį, kai labai lijo  verysad.gif . Aš buvau abi dienas. Kai buvau šeštadienį, jau ne kas buvo likę.

Na va o aš penktadienį nespejau jau po darbo verysad.gif Bet labai nepergyvenu, nes dar nelabai turiu kur sodinti, pavasarį jau bus aptvarkyta namo aplinka, tada tai jau laikykitės lotuliukas.gif
Atsakyti
Va kaimynės išprašiau balto bijūno gumbo. Žadėjo kad duos, bet įtariu kad ji labai gaili jo,neva labai gyliai pasodintas, labai sausa, neišsikąs-reikia vyriškos jėgos iškasimui. Imsiu šiandien vyrą ir keliausim bijūno kąsti.Mergaitės gal žinote kaip tiksliai atskelti gumbą ,kad nepažeisti gumbų ,bijau kad kaimynkai nesugadinčiau krūmo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2009 09 07, 10:19)
Va kaimynės išprašiau balto bijūno gumbo. Žadėjo kad duos, bet įtariu kad ji labai gaili jo,neva labai gyliai pasodintas, labai sausa, neišsikąs-reikia vyriškos jėgos iškasimui. Imsiu šiandien vyrą ir keliausim  bijūno kąsti.Mergaitės gal žinote kaip tiksliai atskelti gumbą ,kad nepažeisti gumbų ,bijau kad  kaimynkai nesugadinčiau krūmo blush2.gif

kaimynė teisi - sunku atskelti gumbą, ypač jei giliau pasodinta - šiemet taip sugadinau savo baltąjį gražuolį, todėl bent jau penkerius metus bijūnų nejudinsiu. schmoll.gif
Tegul vyras kasa ir atsargiai iš šonų atkasinėja, kastuvą stipriai smeigia, kad nupjautų gumbus. Nelengvas darbas karsta.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu tokią kvailą mintį- Kairėnuose nusipirkau vieną didelę bijūno šaknį, kažin ar aš ją galėčiau padalinti į dvi dalis g.gif
Atsakyti
QUOTE(cunami @ 2009 09 08, 09:05)
Turiu tokią kvailą mintį- Kairėnuose nusipirkau vieną didelę bijūno šaknį, kažin ar aš ją galėčiau padalinti į dvi dalis  g.gif

jei šaknis pasidalins taip, kad kiekvienoj daly bus nors po kelis pumpurus, tai galima padalint, bet turėtum apsispręs ko nori - kelis metus tik lapų ? g.gif ar greičiau žiedų.

Pirmais metais po pasodinimo, t.y. sekantį pavasarį rekomenduojama neleist žydėt, išskabyt pumpurus.
Kuo mažesnė bus šaknis, tuo daugiau laiko jai reikės prisitaikymui prie naujos vietos...
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 09 08, 09:21)
jei šaknis pasidalins taip, kad kiekvienoj daly bus nors po kelis pumpurus, tai galima padalint

Ačiū už informaciją 4u.gif Reiks pagalvot, nors man gautūsi turbūt 4 dalys biggrin.gif po kelis pumpurus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cunami: 08 rugsėjo 2009 - 08:28
As medelyne isigijau raudona ir balta bijunus. Taciau palikau dar vietos oranziniam ir geltonam bijunams. Tikiuosi kitamet juos is kur nors gauti - gal siustis, gal Lietuvoje netiketai pasiulys 4u.gif O ziemai bijunus reikia kaip nors specialiai paruosti - daugiau pamulciuoti, eglisakemis uzdengti ?
Atsakyti