Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 11

QUOTE(Lera @ 2009 06 29, 01:17)
čia tokia vos jam pradėjus dirbt reikės parodyt kai padirba kokias dvi valandas...

žodžių norėjau pažiūrėt temperatūrą o šį kartą ekranas ne pabalo o pasidarė rožiniais ir raudonais dryžiais  blink.gif  blink.gif  teko išjungt tiesiog laikant knopke.. joomajo kas čia darosi?  doh.gif

hmmm o toks dalykas kaip kreivi draiveriai irasyti negali but? arba pvz su vaizdo nustatymais kazkas pridaryta taip kad laptopas net neisnesa tokiu nustatymu,mano bent jau tokie spejimai smile.gif nors nemanau kad taip ekranas pareitu nuo blogu nustatymu
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 06 29, 01:17)
čia tokia vos jam pradėjus dirbt reikės parodyt kai padirba kokias dvi valandas...

žodžių norėjau pažiūrėt temperatūrą o šį kartą ekranas ne pabalo o pasidarė rožiniais ir raudonais dryžiais  blink.gif  blink.gif  teko išjungt tiesiog laikant knopke.. joomajo kas čia darosi?  doh.gif

šiaip kai perkaista tai dažniausiai jis aplamai išsijungia, o jei pradeda rodyt visokius artefaktus kaip tu kad sakai, tai gali būti su vaizdo plokšte bėdų. Arba pati vaizdo plokštė perkaista
Atsakyti
Prašau pagalbos 4u.gif Kiekvieną kartą startuojant kompui atsiranda prnešimas :
"IDE HARD DISK S.M.A.R.T. STATUS BAD" ar čia labai blogai? Ir ką daryti, kad panaikinti šią problemą?
Atsakyti
QUOTE(Proza @ 2009 06 29, 09:55)
Prašau pagalbos 4u.gif  Kiekvieną kartą startuojant kompui atsiranda prnešimas :
"IDE HARD DISK  S.M.A.R.T. STATUS BAD"  ar čia labai blogai? Ir ką daryti, kad panaikinti šią problemą?

Kietas Diskas miršta, patariu svarbios informacijos tame diske nebelaikyti, nes bet kurią akimirką gali diskas nebeveikt. Pranešimą išjungti galima, bet nuo to problema niekur nedings. (išjungti galima per BIOS, jei žinai, kas tai:) )
Atsakyti
QUOTE(gelyte 1 @ 2009 06 29, 09:16)
šiaip kai perkaista tai dažniausiai jis aplamai išsijungia, o jei pradeda rodyt visokius artefaktus kaip tu kad sakai, tai gali būti su vaizdo plokšte bėdų. Arba pati vaizdo plokštė perkaista

o kaip tokių atveju atpažint nuo ko būtent tokios nesąmonės vyksta? g.gif

Dev jokių naujų nustatymu nebuvo kompe...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 06 29, 10:20)
o kaip tokių atveju atpažint nuo ko būtent tokios nesąmonės vyksta? g.gif

Dev jokių naujų nustatymu nebuvo kompe...

na su stacionariais paprasčiau - laikinai pakeitei vaizdo pl, paleidai testo programą grafikai patikrint ir žiūri, kimba ar ne..

O su laptopu, aš daryčiau taip:
Kad įsitikinti jog tikrai ne windows problema, įrašyti antra kopiją visisškai švarių windousų (geriausiai būtų į atskirą diska, pvz, išorinį, jei tik tokį turi). Jei su naujausiais draiveriais problema vistiek yra (leidžiant test programą (pvz 3dMark) ), reiškia tai kompiuterio vidaus bėda ir be meistrų/garantinio pagalbos jau sunkiai išsiversi (na, nebent pati esi kompų technikė, na bet jei jau čia rašai, tai matyt kad ne:) ).
Aišku galima testuoti ir su senais windouwsais, bet tada atsiranda tikimybė jog problema yra papildomose programose/virusuose/draiverių versijose/ , o ne detalėse, tad tokį kompą nunešus į garantinį, labai greit galima susilaukt sąskaitėlės už programinį taisymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gelyte 1 @ 2009 06 29, 08:57)
Kietas Diskas miršta, patariu svarbios informacijos tame diske nebelaikyti, nes bet kurią akimirką gali diskas nebeveikt. Pranešimą išjungti galima, bet nuo to problema niekur nedings. (išjungti galima per BIOS, jei žinai, kas tai:) )

Ką tai reiškia?Reikia naują pirkti? Ar dar galima ką nors padaryti?
Atsakyti
QUOTE(Proza @ 2009 06 29, 11:07)

tai reiškia kad naudok kol dar veikia, bet paskutinioji jam jau netoli. Turėk duomenų atsargines kopijas, o kai diskas visai numirs (nes tai tik laiko klausimas), tada nusipirksi naują, o senąjį išmesi.

Arba jei nori būti visiškai tikra dėl savo duomenų saugumo, naują diską reiktų pirkt iš kart. Na ir žinoma jau teks visus windousus bei programas iš naujo persirašinėt. Diskų kainos - nuo 200lt

edit: pamelavau, nuo 120lt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelyte 1: 29 birželio 2009 - 10:23
QUOTE(Proza @ 2009 06 29, 11:07)

as kaip isivaizduoju tai hardas mirsta nuo bad sectoriu,tai butu geriausiai butent juos prasiskanuoti ir ziureti situacija,naujo pirkti tai tikrai dar nepatariu,nebent pinigu negaila
Atsakyti
QUOTE(dev @ 2009 06 29, 13:41)
as kaip isivaizduoju tai hardas mirsta nuo bad sectoriu,tai butu geriausiai butent juos prasiskanuoti ir ziureti situacija,naujo pirkti tai tikrai dar nepatariu,nebent pinigu negaila

kai s.m.a.r.t. pasidaro bad, patikek manim, pabaiga jau netoli, ypac jei hardas naudojamas intensyviai.

Čia tas pats kaip ir su mašinom - tepalo lemputė dega, tai tavo reikalas ar važiuosi į servisą ar ne smile.gif Sistema praneša kad ilgai netemps, o tu aišku gali važinėt tol kol užkalsi.. Tik su hard skirtumas dar tas, jog ir svarbius duomenis gali prarast.

Jei bad sectorių atsiranda, tai kaip taisyklė jie daugėja geometrine progresija, ir jei hardas ir nesuges, tai naudotis juo taps praktiškai nebeįmanoma.

Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Paaiškinkit man kodėl prisilietus prie kompiuterio dezes jauciu kad mane papurto elektra??? blink.gif Nelabai smarkiai,bet nemalonu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redmoonde: 29 birželio 2009 - 15:31
QUOTE(redmoonde @ 2009 06 29, 16:29)
Sveiki  4u.gif
Paaiškinkit man kodėl prisilietus prie kompiuterio dezes jauciu kad mane papurto elektra???  blink.gif Nelabai smarkiai,bet nemalonu  verysad.gif

cia geras. tai gal koks nutekejimas, isielektrina labai deze.

man panasiai buvo, tik ne su kompu, kai namas statomas buuvo is perdengimo ploksciu tokie strypai kysojo, neatsimenu ka ten meistravau, kad liestis reikejo, bet taip atsokau kaip 220 gavus. tevas elektrikas niekaip nesuprasdavo kaip mane gali trenkti jei kitu netrenkia ten niekas, tai konstatavo, kad per daug kazkur trinuosi, ax.gif
Atsakyti