QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 08 02, 12:26)
Žinojau apie šią Sarkomų kliniką, buvom susisiekę su ja, išsiuntėm jiems visą mano ligos istoriją. Gavau atsakymą, kad galiu ten atvykti konsultuotis ir gydytis jau po chemijos, ši žinia mane taip nudžiugino (negaliu net prisiminti to džiaugsmo taip skaudu), bet visas viltis atėmė laiško gale surašyti "skaičiukai".
Nežinau kokius skaičiukus jums pateikė: mano pažįstamos konsultacija kainavo apie 500-800 EUR, jau nepamenu tiksliai, magnetinis rezonansas 350 EUR ir PET/KT 1000 EUR. Operacija būtų atsiėjusi 2000 EUR.
Suprantu, kad tai labai dideli pinigai, tačiau valstybei, manau, nėra labai dideli. Todėl dar yra galimybių, nors laiko nedaug. Kalbėtis su chirurgais ir jei jie neduoda garantijos dėl operacijos sėkmės, t. y. palieka kojos amputacijos galimybę, prašyti jų siuntimo konsultacijai, tvarkyti dokumentus, jog ligonių kasa apmokėtų. Nes yra priimta Europos sąjungoje direktyvos, kad gydymas visoje Europoje turi būti suteiktas pilnavertis, ypač jei sergama retosiomis ligomis.
Paprastesnis gydymasis užsienyje: pacientų mobilumo direktyva
Kokia yra gydymo ir konsultavimo užsienyje tvarka?
( yra duoti kontaktai, pradžiai gal užtektų šitų). 2009 04 straipsnis.
Tavo atvejis, mano galva, būtent išskirtinis. Kojos išsaugojimas- tai didelė priežastis, tokioms konsutacijosm ir kitokiam gydymui...Antras variantas (jį naudojo dar viena mano pažįstama, gaudama Zometa vaistus - kreipėsi į Seimo narį, kuris atstovauja jos miestą: Biržus. Jis išmušė tuos vaistus.) taigi kreiptis į Klaipėdą atstovaujantį seimo kurį nors seimo narė, taip apt seimo Sveikatos komitetą, gal ten ką pavyktų išpešti...kreiptis į konkretų Europarlamntarą. Viena gydytoja pasakojo, V. Lansbergis sergančiam limfoma paaugliui padėjo gauti nemokamą PET/ KT tyrimą Belgijoje...Bandyti kalbėti su šeimos gydytoja, gal ji išmano arba koks nors kolega tokią siuntimo ir gydymo užsienyje gavimo ir apmokėjimo virtuvę.
Gaila, jog nedirbi, paprastai darbovietės remia kažkiek... idėja atidaryti sąskaitą nebloga, tik kiek bus surinkta? Manau, visoms išlaidoms, kelionei taip pat, kažkur reikėtų 15000-18000 Lt. (5000-6000 EUR).
Bet tai daug jėgų ir energijos reiklaujantis darbas ir geriausia tuos kelius eiti pačiai, nes matydami gyvą pavyzdį,
labai jauną moterį, turėtų padėti. Labai labai sunkus ir daug nervų kainuojantis kelias, bet jeigu kojos amputacija būtų neišvengiama, manau sukaupus visas jėgas - bandyti verta. O gal aš labai naivi?
kaip prašoma pinigų? Vienas iš pavyzdžių yra
URL=http://sancious.webs.com/]paramos prašymas praktikoje.[/URL]
Reikalinga istorija, daug nuotraukų ir išmanatys vadybą žmonės.
Dar lieka Edita Mildažytė ir Bėdų turgus, jei jis bus , bet tai jau tik rudenį... nebent susieskti su ja kaip patirtį tokuose dalykuose turinčiu žmogumi. Daugiau jau nieko nesugalvoju.