Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena VILTIS...

QUOTE(Deganti @ 2009 08 02, 14:32)
As mielai taip pat prisideciau  wub.gif

drinks_cheers.gif Kiek galėdama prisidėsiu.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 02, 13:06)
Taip  doh.gif , kaip anksčiau nepagalvojome.  Prisidedu ir aš. Ačiū Brukniukui. Aš jau šio to paklausiau iš ano skyrelio. Galvoju, kad sujudinsim ledus.... Dabar laukiu atsakymo wub.gif Juk šitiek užsukančių pas mus. Kalbu, ne tik apie šio skyrelio ŠEIMĄ, bet ir apie tuos nebyliuosius mūsų forumo dalyvius, kurie gyvena kartu su mumis, užsuka pas mus, ar netyčia užklysta....

Dziaugiuosi, kad tiek daug mamyciu, norinciu padeti, yra cia 4u.gif
Smagu butu jei moderatoriai leistu patalpinti temute (Pvz pavadinimu "Padekime Ugn*inei) ten virsuje visu temukiu (kur uzvadinta 'svarbu')..
Ir jei Ugn*ine galetu parasyti savo istorija (tam kad galetu susipazinti kiti zmones), ir savo saskaiteles numeri ax.gif
Stiprybes jums visoms mamytes.. Linkiu daug daug daug sveikatos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 02, 18:34)
Dziaugiuosi, kad tiek daug mamyciu, norinciu padeti,  yra cia 4u.gif
Smagu butu jei moderatoriai leistu patalpinti temute (Pvz pavadinimu "Padekime Ugn*inei) ten virsuje visu temukiu (kur uzvadinta 'svarbu')..
Ir jei Ugn*ine galetu parasyti savo istorija (tam kad galetu susipazinti kiti zmones), ir savo saskaiteles numeri ax.gif
reikia nuspresti,kas situ reikalu uzsims,gal tu blush2.gif laiko nedaug turim,rugpjucio 18 atrodo operacija Ugninei
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 02 rugpjūčio 2009 - 17:13
QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 02, 16:09)
reikia nuspresti,kas situ reikalu uzsims,gal tu blush2.gif laiko nedaug turim,rugpjucio 18 atrodo operacija Ugninei

as galvoju gal rasu_lanka blush2.gif Ji jau pradejo judinti ledus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 02, 18:34)
Dziaugiuosi, kad tiek daug mamyciu, norinciu padeti,  yra cia 4u.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 02, 19:09)

Aš jau užklausiau moderatorės, bet negaunu atsakymo... ax.gif Gal tikrai brukniukas turi tuose reikaluose daugiau patirties. Būtinai reikia paskelbti, nes norinčių padėti tikrai atsiras...

smile.gif Na, va. Mes vienu metu su brukniuku mintyjam... hihihi.gif Labai tikiuosi, kad moderatorė atsakys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 rugpjūčio 2009 - 17:23
Is ties gera mintis, visu savo pazistamu paprasyciau, kad prisidetu, juk reiketu visai nedaug, jeigu aukotu daug zmoniu....

Sveta, kaip Tavo sukuosena, ar jau tapai sviesiaplauke?
Papildyta:
Spontaniskai kilo mintis, o gal reiketu pagalbos kreiptis i Vokietijos Lietuviu bendruomene, Ugninuke parasytu savo gyvenimo istorija, manau, kad ir ten atsirastu geru zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2009 08 02, 19:20)
Is ties gera mintis, visu savo pazistamu paprasyciau, kad prisidetu, juk reiketu visai nedaug, jeigu aukotu daug zmoniu....
Sveta, kaip Tavo sukuosena, ar jau tapai sviesiaplauke?

Ne,dar briunete biggrin.gif Visi tik komlimentus sako blush2.gif Kad taip graziau,kad pajaunejau ir drauges greztai sako kad nebandyciau vel blondine tapti lotuliukas.gif vyrui as beu kokia grazi sako biggrin.gif tai pabusiu dar briunete,tikriau satene,tik dazyti vistiek reikes,nes zilu nemazai plauku
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 02, 16:19)
Aš jau užklausiau moderatorės, bet negaunu atsakymo...  ax.gif  Gal tikrai brukniukas turi tuose reikaluose daugiau patirties. Būtinai reikia paskelbti, nes norinčių padėti tikrai atsiras...

smile.gif Na, va. Mes vienu metu su brukniuku mintyjam... hihihi.gif

aha vienu metu hihihi.gif
Tai gal tu palauk kol moderatore ka atrasys g.gif Jei aisku ilgai neatrasines, reikes kazka vel rasyti..
As galesiu buti tavo pagalbininke ax.gif
Nes as siaip neturiu visai patirties tokios cia blush2.gif Taip tik kilo mintis, kai kazkurioj temoj perskaiciau Ugn*Ines parasa verysad.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brukniukas: 02 rugpjūčio 2009 - 17:48
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 02, 19:47)
Tai gal tu palauk kol moderatore ka atrasys g.gif Jei aisku ilgai neatrasines, reikes kazka vel rasyti..
As galesiu buti tavo pagalbininke ax.gif
Nes as siaip neturiu visai patirties tokios cia blush2.gif Taip tik kilo mintis, kai kazkurioj temoj perskaiciau Ugn*Ines parasa verysad.gif ..

Ačiū labai, aš paklausiau jos į a.ž., kol kas nieko... g.gif Gal bendrom jėgom kaip nors...

Moderatorė užklausė Supermamos... thumbup.gif Kai ką nors žinos - praneš... Lauksime.... smile.gif

Ugn*Inyte - parašiau į a.ž. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 rugpjūčio 2009 - 18:33
Mergytės, matau labai daug prirašėte, ale dabar neskaitysiu, paskaitysiu kai su jumis kai kuo pasidalinsiu, tiesiog nekantrauju tą padaryti bigsmile.gif

Žinot po skyrybų aš ėjau iš proto, išsiskyriau todėl, kad vyras man buvo neištikimas šimtus kartų, lyg to būtų maža jis dar ir keldavo prieš mane ranką, paskutiniais mėnesiais jis net neduodavo pinigų mums su vaiku. Kai skyriausi dukrytei buvo gal kokie septyni mėn. likau ne tik su mažu vaiku, bet ir su būsto paskola ( į mėn. reikėjo mokėti 800 lt), plius lizingais (dar porą šimtų lt į mėn.) ir pajamomis 100 lt. Į darbą išeiti negalėjau, nes nebuvo kur vaiko palikti, be to darbo nebeturėjau. Keletą mėnesių ėjau iš proto, verkiau dienomis naktimis...kol dukrytė sulaukė tokio amžiaus, kad kad ją priėmė į lopšiuką, ji ten vienintėlė vos metukų. Mano mama šiaip ne taip surado darbelį, buvau gilioje depresijoje. Tada pradėjau labai daug skaityti. Skaičiau įvairias pozityvaus mąstymo mokančias knygas. Tačiau viena knyga tiesiogiai pakeitė mano gyvenimą (žinau kiti peikia šią knygą), bet mane ši knyga įkvėpė keistis, pamilti save iš naujo, aš net gi mečiau gerti vaistus skirtus miegui perskaičius šią knygą. Aš atradau naują požiūrį ir didžiulį norą gyventi bigsmile.gif Dabar aš griebiau tą knygą ir vėl, nes pajutau, kad mano noras gyventi bei jėgos kovoti labai staigiai unsure.gif

Dabar kai tik galėsiu vis Jums parašysiu ištraukas iš šios knygos (jei tiks jums jos patiks, jei nepatiks parašykite ir daugiau jums jų nekišiu, būkit sąžiningos), galbūt kažkam iš jūsų šios mintys padės ir patiks, nes man šiandien perskaičius 50 psl. nuotaika iš kart pasitaisė.

Aš net padariau tokį keistą sąrašiuką:
1. Noriu iki atsigulant operacijai, išmokti medituoti, kad galėčiau visą tą laiką, kol gulėsiu lovos patale, medituoti ir taip išlaikyti teigiamas mintis, tad ieškau meditacijos bei Reiki mokytojo;
2. Nuo šiandien ir vėl pradėsiu rašyti dienoraštį (rašiau kai buvau paauglė, iki šiol turiu tą dienoraštį wub.gif );
3.Labai noriu iki atsigulant operacijai nusipirkti labai daug knygų apie pozityvų mąstymą, aiškų tas kurių dar neskaičiau ( jaučiu bus labai sunku rasti, nes knygų esu perskaičius turbūt šimtais)
4.Labai labai noriu praeiti kursus ir paskui studijuoti :manikiūro bei visažistės, kompiuterio bei buhalterijos.
5. Noriu kuo daugiau kursų praeiti kol gulėsiu lovos patale, ir nuotaika turėtų būti geresnė ir tuomet bus stimulas gyventi toliau, nes galėsiu lengviau ir greičiau susirasti darbelį.

Tai va, su didžiausia meile aš jums parašysiu kelias citatas iš mano mylimos knygos:

"Aš supratau, kad laikinos asmeninės, profesinės ar net dvasinės krizės būtinos, antraip asmenybė netobulės. Sunkumai skatina dvasinį augimą ir padeda pelnyti visokeriopą dvasinį atlygį. Niekada nesikrimsk dėl praeities. Geriau laikyk ją pamoka, kaip beje, ir yra iš tiesų."

"Kaip gali rūpintis kitais, jei nesirūpini savimi? Kaip gali daryti gera kitiems, jeigu nesijauti gerai pats? Aš negaliu mylėti tavęs, jei nemyliu savęs."

"Sivanos išminčių kalba žodis "rūpestis" užrašomas labai panašiai, kaip žodžiai "laidotuvių laužas";

"Kad ir kas gyvenime atsitiktų, tik pats žmogus renkasi, kaip jis į tai reaguos. Kai išsiugdysi įprotį ieškoti teigiamų dalykų kiekvienoje smulkmenoje, tavo gyvenimas taps visai kitoks. Tai vienas svarbiausių gamtos dėsnių";

"Gyvenime nebūna klaidų, tik pamokos. Nėra neigiamos patirties, tik galimybės tobulėti, mokytis ir eiti saviugdos keliu. Kovojant randasi tvirtybė. Net ir skausmas gali būti nuostabus mokytojas. Norėdamas pakelti skausmą, iš pradžių turi jį pajusti. Kitaip tariant, ar tu galėsi suvokti džiaugsmą, kuris apima užlipus į kalno viršūnę, jeigu nebūsi buvęs žemiausiame slėnyje";

"Dauguma žmonių dvasiškai sutvirtėjo tada, kai susidūrė su skaudžiausiomis nelaimėmis. Jeigu tave užklumpa netikėta bėda ir tu nusivili, atmink štai ką: gamtos dėsniai teigia, kad vienoms durims užsidarius prasiveria kitos....."

"Laimės paslaptis paprasta: pasityrinėk , ką tikrai mėgsti daryti, ir tai veiklai skirk visas savo jėgas. Kai sukaupi visą proto galią ir jėgas į trokštamą siekį, tavo gyvenimą užplūsta gausa ir visi tavo troškimai išsipildo lengvai ir greitai";

"Tavo troškimas turi duoti naudos kitiems. V.Frankl rašė: "Sėkmės ir laimės negalima vytis. Jos turi sekti paskui tave. Jos randasi, kaip nenumatytas šalutinis poveikis, kai žmogus paskiria savo gyvenimą tikslui, didesniam už save." Kai rasi savo pašaukimą, gyvenimas pagyvės. Kasryt atsibusi pilnas energijos ir entuziazmo. Visos tavo mintys bus nukreiptos į užsibrėžtą tikslą. Tau nebus kada laiko leisti tuščiai. Tu liausiesi nerimauti, imsi dirbti daug tikslingiau ir našiau. Tu taip pat pajusi vidinę harmoniją, tarsi tave kažkas vestų į tikslą. Tai pasakiškas jausmas";

Su meile
Ugn*Ine
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 08 02, 12:26)
Žinojau apie šią Sarkomų kliniką, buvom susisiekę su ja, išsiuntėm jiems visą mano ligos istoriją. Gavau atsakymą, kad galiu ten atvykti konsultuotis ir gydytis jau po chemijos, ši žinia mane taip nudžiugino (negaliu net prisiminti to džiaugsmo taip skaudu), bet visas viltis atėmė laiško gale surašyti "skaičiukai".

Nežinau kokius skaičiukus jums pateikė: mano pažįstamos konsultacija kainavo apie 500-800 EUR, jau nepamenu tiksliai, magnetinis rezonansas 350 EUR ir PET/KT 1000 EUR. Operacija būtų atsiėjusi 2000 EUR.

Suprantu, kad tai labai dideli pinigai, tačiau valstybei, manau, nėra labai dideli. Todėl dar yra galimybių, nors laiko nedaug. Kalbėtis su chirurgais ir jei jie neduoda garantijos dėl operacijos sėkmės, t. y. palieka kojos amputacijos galimybę, prašyti jų siuntimo konsultacijai, tvarkyti dokumentus, jog ligonių kasa apmokėtų. Nes yra priimta Europos sąjungoje direktyvos, kad gydymas visoje Europoje turi būti suteiktas pilnavertis, ypač jei sergama retosiomis ligomis.
Paprastesnis gydymasis užsienyje: pacientų mobilumo direktyva
Kokia yra gydymo ir konsultavimo užsienyje tvarka?
( yra duoti kontaktai, pradžiai gal užtektų šitų). 2009 04 straipsnis.

Tavo atvejis, mano galva, būtent išskirtinis. Kojos išsaugojimas- tai didelė priežastis, tokioms konsutacijosm ir kitokiam gydymui...Antras variantas (jį naudojo dar viena mano pažįstama, gaudama Zometa vaistus - kreipėsi į Seimo narį, kuris atstovauja jos miestą: Biržus. Jis „išmušė“ tuos vaistus.) taigi kreiptis į Klaipėdą atstovaujantį seimo kurį nors seimo narė, taip apt seimo Sveikatos komitetą, gal ten ką pavyktų išpešti...kreiptis į konkretų Europarlamntarą. Viena gydytoja pasakojo, V. Lansbergis sergančiam limfoma paaugliui padėjo gauti nemokamą PET/ KT tyrimą Belgijoje...Bandyti kalbėti su šeimos gydytoja, gal ji išmano arba koks nors kolega tokią siuntimo ir gydymo užsienyje gavimo ir apmokėjimo „virtuvę“.
Gaila, jog nedirbi, paprastai darbovietės remia kažkiek... idėja atidaryti sąskaitą nebloga, tik kiek bus surinkta? Manau, visoms išlaidoms, kelionei taip pat, kažkur reikėtų 15000-18000 Lt. (5000-6000 EUR).
Bet tai daug jėgų ir energijos reiklaujantis darbas ir geriausia tuos kelius eiti pačiai, nes matydami gyvą pavyzdį, labai jauną moterį, turėtų padėti. Labai labai sunkus ir daug nervų kainuojantis kelias, bet jeigu kojos amputacija būtų neišvengiama, manau sukaupus visas jėgas - bandyti verta. O gal aš labai naivi?

kaip prašoma pinigų? Vienas iš pavyzdžių yra
URL=http://sancious.webs.com/]paramos prašymas praktikoje.[/URL]

Reikalinga istorija, daug nuotraukų ir išmanatys vadybą žmonės.
Dar lieka Edita Mildažytė ir Bėdų turgus, jei jis bus , bet tai jau tik rudenį... nebent susieskti su ja kaip patirtį tokuose dalykuose turinčiu žmogumi. Daugiau jau nieko nesugalvoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 03 rugpjūčio 2009 - 09:36
Sveikos, uzklydau i si skyreli del dedes, seniau rasiau, bet matyt kai jau 4 stadija tai nieko negalima pagelbeti...nes nieks taip ir neatsakete...gaila aisku....na bet is kitos puses kai pagalvoji tai...jam 4 stadija o jis ir toliau sekmingai ruko po pokeli per diena doh.gif tai jei jau zmogus patsa sau nenori padeti nieks ir nepades tada....
dabar del tu uzsienio kliniu, pazistu SM viena moteri, kuri vaziavo i Vokietija darytis operacijos, ji buvo nescia su dvyniais ir reikejo operuoti skubiai, Lietuvoje tokiu operaciju nedaro, vaziavo i Vokietija, finansavo ligoniu kasos, man atrodo ne viska, bet vistiek gerai. Tai zinoma su veziu nesusije, bet proceduros finansavimo tai manau tokios pacios ar bent panasios. jos nick'as limour, parasyk, tikrai mielai pasidalins informacija.

Atsakyti