Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena VILTIS...

QUOTE(-Julija- @ 2009 07 24, 11:17)
Dekui Gabija, kompiuteriu naudotis moku ir jau narsiau. Tikejausi individualaus priejimo, nes juk kiekvienas atvejis skirtingas tongue.gif.

Atsiprašau,visai nenorėjau pasakyit, kad nemoki naudotis kompiuteriu.Tik norėjau pasakyti, kokie patirties lobynai sukaupti ankstesniuose forumuose.
Atsakyti
Julija,

graziai moterys raso smile.gif

man zinojimas apie paskirta gydyma ir jo salutinius poveikius suteike ramybes - isivaizdavau, kad geriau galiu kontroliuoti padeti, uzbegti kai kuriems dalykams uz akiu, ieskoti papildomu ar alternatyviu galimybiu. todel rinkausi ir i galva intensyviai dejausi visa prieinama informacija. jei skaitai angliskai - interneto galimybes beveik neissemiamos smile.gif

man, nors ir buvo skirta pusetinai agresyvi chemija, bet salutiniai poveikiai buvo pakenciami - matyt, del tos pacios priezasties, kurios nurodymas mane labai erzindavo - kad esu jauna ir neturiu salutiniu ligu, kurios galetu "islysti" per gydyma. taigi, nors informacijoje apie vaista ir butu nurodytas ilgas sarasas nemaloniu reiskiniu, jie nebutinai pasireiks.

savo artimiesiems ir pazistamiems apie liga pranesiau nedvejodama, per pirmasias dienas po to, kai pati suzinojau diagnoze. taip, buvo baisu. ir man, ir tiems, kurie turejo isgirsti mano zinia. taciau baime nugaleti verta, jau vien del to, kad kalbedamasi su zmonemis suteiki sau nauju galimybiu - staiga paaiskeja, kad esi ne viena, kad beveik kiekviena seima yra palietusi si liga... suzinai, kaip kas gydesi, atrandi nauju netiketu rysiu. o kas svarbiausia - kalbedamasi isgrynini santykius.

laikyti paslapti ir slepti savo savijauta, jausmus - per didele ir nereikalinga nasta.

Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 07 20, 17:05)
Gal bijai smegenų „plovimo“.

taip, tame yra tiesos.
bijau susidurimo su itaigiais, charizmatiskais, stipriais zmonemis, nors pacios sitos baimes esmes dar neapciuopiau. tikriausiai reikia nueiti ir paciai pasikalbeti su tuo mokytoju - ir viskas bus aisku smile.gif

as pati nelaikau saves religingu zmogumi, nesu giliai isstudijavusi nei krikscioniu, nei rytu pasauleziuros. taciau tam tikri rytu holistines medicinos principai, o butent, poziuris i zmogu kaip i nedaloma visuma ir pusiausvyros siekimas man labai priimtinas. man is tiesu atrodo, kad gydyti reiketu ne liga, o zmogu.

o jusu diskusija su gluosniu kitoje temoje, kiles surmulys ir pasipriesinimas sukele daug minciu. bandysiu veliau apie taai pararasyti, mazius vedasi mane nuo kompo smile.gif
Atsakyti
Laba diena,vis paskaitineju jusu temele,ir semiuosi stiprybes is visu cia esanciu nuostabiu moteru ir ju gyvenimiskos patirties.Norejau tik palinketi daug stiprybes Julijai ir begalinio optimizmo bei gyvenimo dziaugsmo.Visoms jums daug sveikateles
Atsakyti
Dekui visoms uz gerus, grazius zodzius. Noreciau balioneliu kiekvienai pridelioti, bet as jiems alergiska smile.gif.

Turiu labai praktiska klausima: ko reiktu vaziuojant i stacionaria chemija. Zada 4 dienas pralaikyti, sako, viena diena tyrimai, antra - laseline, ir dar keleta palaikys stebedami. Ar ten tokia pat tvarka kaip chirurginiam? Ar gal kas nors draudziama griezciau? Ar as visus asmeninius daiktus galesiu laikytis prie saves? Kokiu specifiniu daiktu man gali prireikti butent chemoterapiniam skyriui? Bendra tvarka zinau, jau du kartus chirurginiam gulejau. Bet rupi ar nera kokiu niuansu? Ir del maisto. Ka patartumet irgi butent siam atvejui. Vandens rekomenduoja gerti daug, ar kaip tik nerekomenduoja? Nieko nepaklausiau gydytojos, susinervinau, kai pasake, kad jau guldo ir visi klausimai is galvos isgaravo.
Turiu beda - vyro kaip tycia sia savaite nebus ir turiu viska pasiimti is karto, nes jau nebus kam atvezti jei pritruks.

Ir dar. Ka manote: http://www.imunitetas.lt/?aid=7059? Nepykite, kad kartojuosi, jei jau diskutavote apie tai. Fiziskai man tai nera sunku ir pagalvojau, jei blogiau nebus, gal pabandyti?

QUOTE(ragnez @ 2009 07 24, 20:35)
man is tiesu atrodo, kad gydyti reiketu ne liga, o zmogu.

nezinau jusu diskusijos esmes, narsyti atgal, galima sakyti, tingiu (gal veliau padalyvavusi jusu pokalbiuose suprasiu) bet - drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 26 liepos 2009 - 19:46
QUOTE(-Julija- @ 2009 07 26, 20:37)
Turiu labai praktiska klausima: ko reiktu vaziuojant i stacionaria chemija. Zada 4 dienas pralaikyti, sako, viena diena tyrimai, antra - laseline, ir dar keleta palaikys stebedami. Ar as visus asmeninius daiktus galesiu laikytis prie saves? Kokiu specifiniu daiktu man gali prireikti butent chemoterapiniam skyriui? Bet rupi ar nera kokiu niuansu? Ir del maisto. Ka patartumet irgi butent siam atvejui. Vandens rekomenduoja gerti daug, ar kaip tik nerekomenduoja?
Ir dar. Ka manote: http://www.imunitetas.lt/?aid=7059? Nepykite, kad kartojuosi, jei jau diskutavote apie tai. Fiziskai man tai nera sunku ir pagalvojau, jei blogiau nebus, gal pabandyti?

Visų pirma kur gydotės, jei Kmuk, tai bendrą tvarką maždaug žinau. Skysčių vartoti daug, ne mažiau 1,5 l dienai. Geriausia grynas vanduo.
.GABIJA. išbandė badavimą prieš gydymą. Aš kaip visuomet skeptiška. Žmogus ne pelė ir tyrimai, kuriuose dalyvauja tik 20 žmonių, man ne tyrimai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 07 26, 21:14)
Visų pirma kur gydotės, jei Kmuk, tai bendrą tvarką maždaug žinau

Vilniuje. Bet nemanau, kad labai tvarkos skyriasi.

Tai, sprendziant is straipsnio su zmonemis isvis dar tyrimu nebuvo smile.gif. Man tai irgi nerodiklis, bet man gerai butu zinoti, kad bent nepakenks daugiau, o jei ir nepades, tai bent pabandziau smile.gif.

GABIJA. išbandė badavimą prieš gydymą

Gabija ar kalbejai apie tai su gydytojais? Ar savo iniciatyva ir niekam nesakei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 26 liepos 2009 - 20:47
QUOTE(-Julija- @ 2009 07 26, 21:37)
Turiu labai praktiska klausima: ko reiktu vaziuojant i stacionaria chemija. Zada 4 dienas pralaikyti, sako, viena diena tyrimai, antra - laseline, ir dar keleta palaikys stebedami. Ar ten tokia pat tvarka kaip chirurginiam? Ar gal kas nors draudziama griezciau? Ar as visus asmeninius daiktus galesiu laikytis prie saves? Kokiu specifiniu daiktu man gali prireikti butent chemoterapiniam skyriui? Bendra tvarka zinau, jau du kartus chirurginiam gulejau. Bet rupi ar nera kokiu niuansu? Ir del maisto. Ka patartumet irgi butent siam atvejui. Vandens rekomenduoja gerti daug, ar kaip tik nerekomenduoja? Nieko nepaklausiau gydytojos, susinervinau, kai pasake, kad jau guldo ir visi klausimai is galvos isgaravo.
Turiu beda - vyro kaip tycia sia savaite nebus ir turiu viska pasiimti is karto, nes jau nebus kam atvezti jei pritruks.

Sveika, Julija smile.gif Gulantis chemijai, kaip ir visur reikia būtiniausių dalykėlių - higienos daiktai, chalatukas ar dar su kuo patinka vilkėti , šlepetės. Gal daugiau pasiimti naktinukų ar maikučių, jei kartais prakaituotumėt (nuo kai kurių vaistukų taip būna). Mano mamytei po kelis kartus per naktį reikdavo persivilkti šlaputėlius rūbelius. Na, gal daugiau popierinių rankšluosčių (jei pykintu, bet ir šiaip susinaudoja). Ir vandens, vandens - be burbuliukų. To reikia gerti kiek gali ir kiek negali, kad visi blogiukai plautųsi... Jei dar ko reiks - Jums pasakys, juk yra ligoninių vaistinės, ir nusipirksit. Na, jei norit, galit įsimesti ko nors skanaus širdelei atgauti - koks maistas ar vaisius patinka, nes ligoninių maistas kai kur doh.gif . Visus daiktus mes laikėme prie savęs - palatoje. Manau ir visur taip yra. Ir dar , kad turėtmėt visus vaistukus, kuriuos ir paprastai vartojat, jei tokių yra .
O su badavimu - sudėtinga ir labai individualu. Pvz. mūsų Gabija eksperimentuoja su kruopų dieta prieš chemiją ir ,manau - nenusivilia. Bet jei svoris ir taip mažas ar normalus, per chemijas valgyti mažiau norisi - tai gali dar kristi. Tai jau blogai ir badauti gal ir nereiktų. Ligoniukas turi turėti jėgelių, jam reikia, kad kraujukas atsistatytų, kad vaistai greičiau iš organizmo pasišalintų. Mano mamytei svorio per daug, bet badauti tai jau tikrai ji atsisakytų kad ir prieš chemiją. Tai, kaip sakau, reikia pasitarti pačiam su savim, o jei "kalbanti" gydytoja, gal ir su ja pasikonsultuoti.
Sėkmės dideliausios Jums ir sveikatos. Kuo mažesnių šalutinių poveikių. wub.gif

Na, va ir pašnekėjote jau, kol rašiau. tongue.gif

Labas vakarėlis, Mergaitės, 4u.gif hi.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 liepos 2009 - 20:43
Visų pirma kur gydotės, jei Kmuk, tai bendrą tvarką maždaug žinau. Skysčių vartoti daug, ne mažiau 1,5 l dienai. Geriausia grynas vanduo.
.GABIJA. išbandė badavimą prieš gydymą. Aš kaip visuomet skeptiška. Žmogus ne pelė ir tyrimai, kuriuose dalyvauja tik 20 žmonių, man  ne tyrimai... g.gif

Iki badavimo buvo toli.Tai buvo kruopų dieta , po 2-i dienas prieš ir po chemo.Tai kruopų dieta pagal Taunytės knygą 9/10 , nepamenu kažko.Visas kruopų ciklas turi būti 12 dienų.O visiškai badauti aš galiu iki pietų schmoll.gif
Nors kartą ir visą ciklą -12 dienų išgyvenau.Kraujas nepablogėjo.
Yra vienas " bet "badavimui.Neturėti akmenų ir smėlio tulžyje, inkstuose, pūslėje.Badavimas sukels jų judėjimą.Be visų problemų, tektų dar atidėti ir chemo, o jei tai ištiktų jau suleidus chemo ir tektų operuoti akmenukus, nežinau kaip būtų.
Taunytė rašė, kad badavimo veiksmingumas , kenkiantis vėžio lastelėms prasideda nuo 4-os paros.Bet ji rašė apie tikrą badavimą.Nors pagal ją valgymas vien kruopas ir vandenį prilygsta badavimui.
Todėl aš pati pabandžiau kruopas prieš ir po chemo .Po operacijos prieš dvi chemo nedrįsau nieko daryti, prieš 3-ą ir 4-ą valgiau kruopas, prieš 5-ą pradėjau kruopintis, bet sujudėjo smėlis, tai eksperimentą nutraukiau.
Kraujas geras.Gal prieš paskutinę chemo pasikruopinsiu.
Bet kartoju-tai mano išmąstymas išplaukęs iš straipsnio apie pelytes.
Jei gydytojai pasakyčiau, ji pasiųstų mane dar ir galvą pasitikrinti.
Bet kai 4-a stadija tai galiu ir eksperimentuoti.
Ketvirtadienį pasidarysiu kontrolinę momogramą / nekenčiu to preso!!!!!!!!!!!!!!!!!/
ir pasitikrinsiu markerį.user posted image
Bijau jau aš tų skaičiukų.Jei bus geri , sakysiu , kad ir kruopos padėjo.
Atsakyti
.GABIJA. išbandė badavimą prieš gydymą. Aš kaip visuomet skeptiška. Žmogus ne pelė ir tyrimai, kuriuose dalyvauja tik 20 žmonių, man  ne tyrimai... g.gif

Kmuk rūbai su savimi, bet pvz., nakty einant į WC labai gerai chalatas su kapišonu, nes būna atidaryti langas: vėdina. Vasarą nieko tokio, rudenį - šalta. O jei dar suprakaitavęs...Maistas - varganas. Gerai turėti ausinukus muzikai paklausyti, arba susirasti kokią knygą įgarsintą ir patartina ausų kištukus, yra vaistinėse, jei kolegė/-ės bus knarkianti/-čios, garantuota - neišsimiegojimas. Palatose yra šaldytuvai, bet ne visose. Maistą tada laikai pas kaimynus...Jogurtai, varškė, rūgpienis, man reikėdavo tokių produktų...Nosinių, ir kitų higienos dalykėlių...

Badauti prieš gydymą? Jei svoris normalus, galit bandyti, man su kiekviena chemija krisdavo po pora kg, aš juos stengdavausi per stipriasias dienas atsistatyti, nes 2x6 būtų 12 kg, kai sveriu 53, tai 53-12 būtų 41- žiauru ar ne, tiek turėčiau sverti gydymo pabaigoje, dar pabadaujant...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 liepos 2009 - 21:08
Pas mane trecia (nors niekas man to nesake g.gif , bet as taip jau iskaiciavau is knyguciu), multifokaliniai zidiniai ir 16 metastaziniu limfmazgiu, diferencijacija G3. Per pirma tai ir pasalino, po mastektomijos daugiau nieko nerado. Ka tyre daugiau irgi kol kas nieko. Kita krutis svari. Lyg ir.
Su akmenimis ir tulzimi problemu neturiu. Kazkada jaunysteje 10 dienu badavau, t.y. jokiu kruopu, tik vanduo ir klizma. Man patiko smile.gif. Ir dabar jauciu, kad kelias dienas nevalgyti butu nesunku. Iki ryto turiu laiko pagalvoti.
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 07 26, 22:06)
Badauti prieš gydymą? Jei svoris normalus, galit bandyti, man su kiekviena chemija krisdavo po pora kg, aš juos stengdavausi per stipriasias dienas atsistatyti, nes 2x6  būtų 12 kg, kai sveriu 53, tai 53-12 būtų 41- žiauru ar ne, tiek turėčiau sverti gydymo pabaigoje, dar pabadaujant...

Suprantu adis. Kiekvienas atvejis individualus, ane. Dekui, kad rasote visokia nuomone, padeda susistematizuoti mintis.

Iki visko turejau netgi nedideli virsvori, mano akimis. Dar po paskutinio vaiko nespejau numesti - turiu maza treciameti stebukla. Nuo visos istorijos pradzios jau numeciau 6 kg per 1,5 men, bet daugiau nuo streso ir del to, kad pradejau tai ka valgau reguliuoti, pakeiciau kai kuriuos iprocius.

Siuo metu svoris normalus, tai as jau beveik ryztuosi, nes visada tikejau trumpalaikio badavimo efektu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 26 liepos 2009 - 21:36
QUOTE(-Julija- @ 2009 07 26, 21:27)

Siuo  metu svoris normalus, tai as jau beveik ryztuosi, nes visada tikejau trumpalaikiu badavimu efektu.

Julija Jus pirma pradekit chemija, o ekspermentus jau koki kita karta, nes daugelis visiskai negali valgyt per chemijas, buna tenka maitintis vaikisku maistu, be to organizmas gauna toki smugi, o jei jus ji dar pastiprinsit badavimu, na nezinau, nes sakau, daznai chemija privercia ir siaip badauti, as asmeniskai turejau chemija is 7 vaistu, apie joki organizmo badavima nebuvo kalbos, pas mumi hemotologai liepia valgyt ir viska, kas skanu, ko norisi, Jums tik pati pradzia gydymo, kol kas neekspermentuociau, paziureciau kas bus, o jau tada po karto, kito galima ir paekspermentuot 4u.gif Semes Jums wub.gif
Atsakyti
as aisku kaip visad ne i tema doh.gif chemija chemijai nelygi,kaip ir liga ir jos gydymas.Vieni ja pernesa labai lengvai(neminesiu kas tongue.gif )kitiems ta pati schema buna baisi su visais vemimais ir visais kitais blogumais.Manau cia kaip jusu organizmas reaguos i ta daikta tada ir jau nuspresit ar reikia badauti...arba nu(kaip cia pasakyt) unsure.gif jei bus bloga ir vemsit tai ir badaut nereiks unsure.gif BET AS TO NELINKIU 4u.gif tik ikisau savo snapa
Atsakyti