QUOTE(-Julija- @ 2009 07 24, 09:15)
Antradieni guluosi chemijai, gausiu pacia kardinaliausia, nes gan jauna esu, ir turiu daug rizikos faktoriu. Vyras guodzia, sako, esi ypatingas zmogus, tai ir diagnoze ypatinga
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
, negali juk pataikyti i dauguma
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
. Jauciuosi kaip loterijos bilieta istraukusi. Kuri laika net pirkau kas savaite Teleloto bilietus, eksperimenta dariau.
Julija, Žinoma, esate ypatinga ir svarbiausia, turit palaikymą.
![tongue.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/tongue.gif)
Mano pirmoji ir trečioji buvo su docetakseliu. Pirmoji docetakselis-doksorubicinas. Šios chemijos priklauso sunkiajai artilerijai, turi nemažai šalutinių reiškinių; apie juos galit žinoti, bet sau netaikykit. Pamatysit, kaip Jūsų organizmas priims vaistą ir kokius šalutinius jums sukels asmeniškai... sukeliami reiškiniai dar priklauso ir nuo gaunamo vaisto kiekio, t. y. koncenrtacijos. Mano trečiosios ch. docetakselio kiekis buvo mažesnis, nei pirmosios ir šalutiniai: reiškėsi panašiai, bet silpniau.
Ką aš galiu patarti? Nusilnks palukai, tai reikėtų susižiūrėti arba peruką, ar skarytes, kepurytes? Slenka paprastai jau antroje savaitėje, prieš kitą chemiją, greičiauisa jų nebus arba bus labai mažai. Susižiūrėti dantis, (apsilankykit pas stomatologą prieš gydymą), jog nebūtų sugedę. Aptarkit kaip sau galėtumėt padėti, esant burnos negalavimams: labai dažnas palydovas burnos geivinės uždegimai, opelės ir stomatitas. Be to, krenta kraujo parametrai, tai kol jis atsisato, toks paliegęs pabūni. Nors kartais, kraujo rodikliai labai blogi, o pats net neįtari, jog jie tokie...Aš spręsdavau pagal burną, jei pradėjo kraujuoti iš dantenų ir atsirado opelės, kraujas blogas, pradėjo taisytis burna: kraujas pradeda atsistatyti.
Pasirūpinkit maistu: aš išsivirdavau sultinių, trintų sriubų ir užsišaldydavau šaldymo kameroje šaldytuve, kai blogiau jausdavausi, ar negalėdavau valgyti: kinta skonis, maistas būna perdaug kietas burnai, traukdavau tas sriubytes ir pasimirkydama skrebčius valgydavau.
Tai pradžiai tiek, nusiteikite geriausiam rezultatui ir mažiausioms problemoms. Kadangi, kaip sako Jūsų vyras, esate ypatinga, tai tokia būkite gerąja prasme. Sunkios chemijos savybė, veikdama sveikąsias ląsteles ir Jūsų kūną, ji daugiau blogo daro piktosioms. Baigus gydymą po 2-3 mėn. būsite pilnai atsigavusi. Kaip mūsų SVETA K.
P.s. su daktare Edita Juodžbaliene galit pasitarti, jai grįžus iš atostogų, žinodama, jog paskirta tinkama chemija geriau jausitės, arba dar galėsit ją koreguoti.
Šiaip, kiek pažįstu gydytoją, ji yra agresyvesnio gydymo šalininkė, ypač jaunoms moterims, nes laikosi to požiūrio, kol esi sveikas, t. y. pakankamai stiprus radikalaus gydymo metu lengviau jį atlaikai, o poveikis tokio gydymo yra stipresnsi ir dažnai jo rezultatas labai teigiamas, liga sunaikinama arba pristabdoma ilgesniam laikui.