Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena VILTIS...

QUOTE(egoist @ 2009 07 23, 21:53)
Sveikos. Gal kuri galėtu patarti kaip surasti gydytoją E. Juodžbalienę? KMUK užsirašyti galima labai negreit, neturime tiek laiko. Gal žinote ar ji konsultuoja kurioje nors privačioje klinikoje?

negirdejau kad ji dirbtu kur privaciau schmoll.gif siaip tai galima ciia skambyt bet Adis gal tiksliau pasakys ax.gif
Pirmadienis 12:00 - 13:45
Antradienis 08:00 - 13:45
Trečiadienis 08:00 - 11:45
Ketvirtadienis 08:00 - 13:45
Penktadienis 08:00 - 13:45
Telefonas(-ai): 327162, 32-69-09

QUOTE(SVETA K. @ 2009 07 24, 00:04)
Labas vakaras 4u.gif
Babanecka rase,kad man gerai TA thumbup.gif Dare rentgena - viskas gerai thumbup.gif Bet kiek drebejau doh.gif Meldziausi visiems dievams rolleyes.gif Dabar rugsejo men.kraujas ir echo.

dr pora krt padrebesi pries TA ir paskui praies pamatysi mirksiukas.gif nors man iki siol nepraeina ir kiekvienas zygis pas gydytoja paranoja varo doh.gif kelias dienas pries viskas sukosi smegeninej o nuvaziavau vakar i santarus ir visai nieko baisaus si kart mirksiukas.gif
SVETA jau ruosiates sventei wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babania: 24 liepos 2009 - 02:00
QUOTE(babania @ 2009 07 24, 02:55)
negirdejau kad ji dirbtu kur privaciau  schmoll.gif siaip tai galima ciia skambyt bet Adis gal tiksliau pasakys ax.gif

Dekui, telefonai teisingi - gavau informacija smile.gif. Bet suzinojau, kad atostogauja sad.gif
Atsakyti
QUOTE(egoist @ 2009 07 23, 21:53)
Sveikos. Gal kuri galėtu patarti kaip surasti gydytoją E. Juodžbalienę? KMUK užsirašyti galima labai negreit, neturime tiek laiko. Gal žinote ar ji konsultuoja kurioje nors privačioje klinikoje?

gydytoja atostogauja iki liepos 29 d. patarčau eiiti tiesiai į kabinetą, dienos chemoterapijoje po 14-15 val. Bus mažiau ligonių ir daktarė bus nuveikusi didžiuosius darbus. Turėti siuntimą.
Kol rašiau atsakymą, pati viską jau sužinojote. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 liepos 2009 - 07:47
QUOTE(adis @ 2009 07 24, 08:45)
gydytoja atostogauja iki liepos 29 d. patarčau eiiti tiesiai į kabinetą, dienos chemoterapijoje po 14-15 val. Bus mažiau ligonių ir daktarė bus nuveikusi didžiuosius darbus. Turėti siuntimą.
Kol rašiau atsakymą, pati viską jau sužinojote. smile.gif

Dekui adis. Gal dar reikes veliau ir sios informacijos. Dabar iki chemijos pradzios jau nespeju pasitarti.

Uzsiregistravau nauju vardu - gyvenimas juk naujas smile.gif. Prisijungiu prie jusu kompanijos. Tiksliau, prisijungiau jau prie pusantro menesio, kai guliausi fibroadenomai, o per dvi operacijas netekau kruties. Stadijos net nesakau, nes dar nesusitaikiau smile.gif. Jauciuosi sveikas zmogus. Tas baisiausia. Kruties negaila, bet gydymo labai bijau.
Antradieni guluosi chemijai, gausiu pacia kardinaliausia, nes gan jauna esu, ir turiu daug rizikos faktoriu. Vyras guodzia, sako, esi ypatingas zmogus, tai ir diagnoze ypatinga smile.gif, negali juk pataikyti i dauguma smile.gif. Jauciuosi kaip loterijos bilieta istraukusi. Kuri laika net pirkau kas savaite Teleloto bilietus, eksperimenta dariau.

Ka norejau pradziai paklausti, ka nors papasakokite apie docetakseli, doksorubicina ir ciklofosfamida. Tokia gavau schema. Jau kazkur skaiciau, adis rase, kad docetakselis bjauri chemija...

Net nezinau, o gal geriau nezinoti nieko? Juk kiekviena situacija individuali. Kas is to, kad zinosiu, kad bus labai blogai. Ane?

Norejau, su Juodzbaliene pasitarti, nes visi pataria, kad reikia su keliais tartis del gydymo kuri skiria, bet labai nedaug laiko gavau - treciadieni, tik pirma karta nuejau pas chemike ir antradieni jau guldo, sako, ner laiko laukti, nes pirma operacija buvo jau birzelio pradzioje, laikas bega.

Siandien nuejau pas chirurga Bruza, nuotaika pagerejo, nors nieko lyg ir nepasake, bet gerai mane jis veikia smile.gif. Drasiau eisiu i chemija.
Atsakyti
Julija

Labas atėjus į mūsų klubą ir linkiu kuo greičiau pasveikti.
Kadangi atėjus naujam nariui , klausimai kartojasi, o jie jau buvo svarstyti , tai yra labai geras dalykas -

PAIEŠKA
[/quote]

Ieškoti pagal raktažodžius Filtruoti pagal nario vardą (pasirinktinai)

Įveskite raktažodžius arba frazę. [ Išplėstinio naudojimo pagalba ]

docetakselis
Ieškoti priklausomuose forumuose?
Ieškoti žinučių...
Senesnių
Naujesnių
Išdėstyti rezultatus pagal...
mažėjimo tvarka
didėjimo tvarka

Kur ieškoti Ieškoti ištisose žinutėse Rodyti rezultatus kaip žinutes

Aš pabandžiau užsidėti docetakselis ir davė daug pasisakymų apie šį vaistą.Galimi ir kelių žodžių paieškos variantai.
Aš jo nenaudojau.
Forumuose sukauptas aukso fondas tik reikia pasieškoti.PAIEŠKA pirmas žodis viršuje.
Sėkmės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 24 liepos 2009 - 09:46
QUOTE(-Julija- @ 2009 07 24, 09:15)
Antradieni guluosi chemijai, gausiu pacia kardinaliausia, nes gan jauna esu, ir turiu daug rizikos faktoriu. Vyras guodzia, sako, esi ypatingas zmogus, tai ir diagnoze ypatinga smile.gif, negali juk pataikyti i dauguma smile.gif. Jauciuosi kaip loterijos bilieta istraukusi. Kuri laika net pirkau kas savaite Teleloto bilietus, eksperimenta dariau.

Julija, Žinoma, esate ypatinga ir svarbiausia, turit palaikymą. tongue.gif Mano pirmoji ir trečioji buvo su docetakseliu. Pirmoji docetakselis-doksorubicinas. Šios chemijos priklauso „sunkiajai artilerijai, turi nemažai šalutinių reiškinių; apie juos galit žinoti, bet sau netaikykit. Pamatysit, kaip Jūsų organizmas priims vaistą ir kokius šalutinius jums sukels asmeniškai... sukeliami reiškiniai dar priklauso ir nuo gaunamo vaisto kiekio, t. y. koncenrtacijos. Mano trečiosios ch. docetakselio kiekis buvo mažesnis, nei pirmosios ir šalutiniai: reiškėsi panašiai, bet silpniau.
Ką aš galiu patarti? Nusilnks palukai, tai reikėtų susižiūrėti arba peruką, ar skarytes, kepurytes? Slenka paprastai jau antroje savaitėje, prieš kitą chemiją, greičiauisa jų nebus arba bus labai mažai. Susižiūrėti dantis, (apsilankykit pas stomatologą prieš gydymą), jog nebūtų sugedę. Aptarkit kaip sau galėtumėt padėti, esant burnos negalavimams: labai dažnas palydovas burnos geivinės uždegimai, opelės ir stomatitas. Be to, krenta kraujo parametrai, tai kol jis atsisato, toks paliegęs pabūni. Nors kartais, kraujo rodikliai labai blogi, o pats net neįtari, jog jie tokie...Aš spręsdavau pagal burną, jei pradėjo kraujuoti iš dantenų ir atsirado opelės, kraujas blogas, pradėjo taisytis burna: kraujas pradeda atsistatyti.

Pasirūpinkit maistu: aš išsivirdavau sultinių, trintų sriubų ir užsišaldydavau šaldymo kameroje šaldytuve, kai blogiau jausdavausi, ar negalėdavau valgyti: kinta skonis, maistas būna perdaug kietas burnai, traukdavau tas sriubytes ir pasimirkydama skrebčius valgydavau.

Tai pradžiai tiek, nusiteikite geriausiam rezultatui ir mažiausioms problemoms. Kadangi, kaip sako Jūsų vyras, esate ypatinga, tai tokia būkite gerąja prasme. Sunkios chemijos savybė, veikdama sveikąsias ląsteles ir Jūsų kūną, ji daugiau blogo daro piktosioms. Baigus gydymą po 2-3 mėn. būsite pilnai atsigavusi. Kaip mūsų SVETA K. tongue.gif

P.s. su daktare Edita Juodžbaliene galit pasitarti, jai grįžus iš atostogų, žinodama, jog paskirta tinkama chemija geriau jausitės, arba dar galėsit ją koreguoti.
Šiaip, kiek pažįstu gydytoją, ji yra agresyvesnio gydymo šalininkė, ypač jaunoms moterims, nes laikosi to požiūrio, kol esi „sveikas“, t. y. pakankamai stiprus radikalaus gydymo metu lengviau jį atlaikai, o poveikis tokio gydymo yra stipresnsi ir dažnai jo rezultatas labai teigiamas, liga sunaikinama arba pristabdoma ilgesniam laikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 liepos 2009 - 09:54
Dekui Gabija, kompiuteriu naudotis moku ir jau narsiau. Tikejausi individualaus priejimo, nes juk kiekvienas atvejis skirtingas tongue.gif.
Juokauju, tikrai nereikia pulti rasyti smile.gif.
Reikia juk kazkaip pokalbi pradeti wink.gif

Adis, dekui uz gera zodi smile.gif. Gaila apie dantis anksciau kol dar operavo niekas neperspejo, o dabar jau nespesiu - pas mano stomatologe reikia uzsirasineti pries 3 men doh.gif.

Ar be plauku slinkimo dar kaip nors vizualiai matosi? Turiu problema - iki siol nesakiau mamai. Nezinau kaip pasakyti, galvoju gal issisuksiu? Naivu. Na silpnuma gal kaip nors paslepsiu, apsimetusi zvalia, o burnos labai smarkiai neziosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 24 liepos 2009 - 10:19
QUOTE(-Julija- @ 2009 07 24, 11:17)
Ar be plauku slinkimo dar kaip nors vizualiai matosi? Turiu problema - iki siol nesakiau mamai. Nezinau kaip pasakyti, galvoju gal issisuksiu? Naivu. Na silpnuma gal kaip nors paslepsiu, apsimetusi zvalia, o burnos labai smarkiai neziosiu smile.gif

Kartasi nukrenta blakstienos, man šįkart bėrė veidą, didelės raudonos dėmės. Suprantu dėl mamos, aš siūyčiau sakyti pusiau tiesą ir dozėmis, t.y. po truputį (ne meluojant, bet nesakant jos pilnos).
Man buvo ta pati problema. Stresas baisinis kaip pasakyti...Tėvams nesakiau daugiau nei pusę metų, negalėjau...vyras privertė; jis net psichologams į Vilnių skambino, kurie dirba su onk. ligoniais. Tai gavom patarimą: pasakyti reikia ir net būtina, tik galima ne viską sakyti, kai ką nutylėti. Pvz. gydymas labai modernus, labai veiksmingas, medicina daro stebuklus, prognozės ypatingai geros, gydymas apsidraudimui, jog liga nepasikartotų ir t. t. ir t. p. Medicina pastaruoju metu labai stipriai pažengusi į piekį, ypač per pastaruosius 10 metų, daro stebuklus...kalbėti, skambinti, pasirodyti, kai gerai jaučiatės, kalbėti kaip apie pakankamai menką problemą, nerodyti savo baimių ir nerimo, nes mamai ir taip bus neramu ir bus baimių išgirdus toką žinią. Apie tai kalbėtis su vyru, bet ne vaikais, draugėmis, gal turit kokią patikimą pusseserę, net sesuo nelabai tam tiks, perdaug artimos ir perdaug jaudinsis.
Atsakyti
Sveikute, Julija, 4u.gif Po gydymo tikrai būsit sveika. drinks_cheers.gif
Mano mamytės antroji chemija buvo Docetakselis. Adis viską teisingai išdėstė. Bet mamytei neišopėjo burna. Šiek tiek paskaudėdavo raumenukus ir kauliukus, mums labiausiai krisdavo kraujukas ir buvo šokinėjanti temperatūra. Po lašinimo pora dienų paviduriuodavo, pasikeiė skonis maistui. Atsirasdavo vėl prieš kitą lašinimą. Ir , aišku, greit neteko plaukučių. Viskas iškenčiama. O Jūs dar turit tokią palaikymo komandą - nuostabų vyrą. Tikrai, Jums gali visai nebūti kai kurių šalutinių poveikių, todėl jų ir nelaukit. Būtų gerai pasirodyti stomatologui. Mes taip pat pavėlavome - tai gydytoja patarė, po pirmos chemijos kai praeis blogumai, prieš antrą jam pasirodyti. Rado vieną kiaurą dantuką. Užtvarkė. Viskas išėjo laimingai. Ir Jūs galėtumėt gal privačiai, kad apžiūrėtų. Būtų ramiau.
O mamytei turėtumėt kažkaip pasakyti, kaip Adis minėjo, sušvelnintoj formoj. Juk galite mamytei ir stadijos nesakyti. Pasakius, Jūs ir pati ramiau jausitės. Nes ne visada gali pavykti paslėpti savo nuotaiką, ar silpnumą. Mamytė susitaikys su tuo (gal ir ne iš karto). Nes kartais tylėjimas ir slėpimas yra dvigubai didesnė našta, nei skaudus žinojimas.
Laikykitės ir sveikite. Mes visada pasiruošusios padėti, nors tai tebūtų tik žodis. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 07 24, 01:04)
Mes sode visai apsigyvenome lotuliukas.gif Labai faina ten wub.gif Lauke visa diena,irgi baseinai,supynes,grynas oras  thumbup.gif Ir visokie saslykai (nors ir ne visai sveika,bet laabai skanu blush2.gif ) Grizom porai dienu,nes sestadieni krykstisim musu mazaja wub.gif

Visoms visoms jums sveikatos ir laimes wub.gif

Ir Jums , mieloji Svetute, sveikatėlės ir laimės, puikių akimirkų sode. Meilių ... wub.gif Linksmų krikštynų ir Viešpaties malonės mažylei. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 24 liepos 2009 - 12:02
Dekui adis, dekui rasu_lanka, labai graziai parasei. Bet nusprendziau tempti kiek galesiu ir nesakyti. Mano mama buvo medike, pati puse gyvenimo gydosi, tai si tai ta - nelabai apgausiu. O baisiausia, kad pati kruva sveikatos problemu turi, mano jai butu per daug. Stai ir tempiu kiek galiu. Ziuresim, vat pakalbejau ir ramiau, ne taip baisu laukti.
Atsakyti
Aciu,rasu lanka 4u.gif Rosiames sventei,bet kaip as sakau "vestuviu" tikrai nekelsiu lotuliukas.gif Nuvaziuosim ryte i baznycia visi ,o po pietu i soda - pakepsim zuvies,saslyku,vyno isgersim.To paciu ir mane pakrisktys ,kaip cia pasakyti g.gif "iki galo" lotuliukas.gif Nes mane dar kudikiu krikstyjo prosenele kaime, nebuvo aplinkui jokiu baznyciu,tai sako viskas gerai,skaitosi tas ritualas,bet reikia dar atlikti,nezinau kaip lietuviskai g.gif ,o rusiskai vadinasi "miropomazanie".

Julija 4u.gif ,daug stiprybes tau ir tikejimo praeiti si sunku laikotarpi 4u.gif Mes busim su tavim 4u.gif Mergaites jau tau mazdaug viska paaiskino,bet tikrai gali buti viskas individualiai,tai kai bus kokia problema - klausk drasiai,manau atsakys visos ,nors ir n-ja karta biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Miela, Julija,
Sveika 4u.gif

Gal nelabai reikia gilintis į tuos vaistus (čia mano nuomonė), bendrais bruožais gydytoja suminės, kas gali būti,o gali ir nebūti. Bent jau manoji gydytoja turėjo tokią savybę kažkaip nebauginančiai viską nupiešti. Bus problema - ją spręsi, o kol nėra- neužsikrauk papildomų rūpesčių. Prisiskaitai tų anotacijų, ir lauki...

Dėl pasakymo mamai - čia pati turi spręsti; kokie jūsų santykiai, kaip manai mamą gali paveikti ši žinia. Ko gero, reikėtų sakyti viską dozuotai, paliekant stiprią viltį. Aš savąjai viską pasakiau iš karto...

Apkabinam tave. 4u.gif
Atsakyti