Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena VILTIS...

QUOTE(rasų lanka @ 2009 07 13, 18:55)
Sveikutės, mieliausios... 4u.gif
Ačiū už straipsnius. Vėl pakirbino širdelę, vertė permąstyti...
Adis 4u.gif - laiminga Jūs, nes Jus supa tokie žmonės, supratimas ir meilė. Manau, kad taip jaučiasi ir Saulėlydžio vyras, nes turi tokią puikią ir mylinčią šeimą, ir Gabija, ir Sveta, ir Ragnez, ir Ifauru mamytė, Arūnė ir t.t.

Arba ateina dukra pas mamą ir : " ...mama, greičiau krapštykis - manęs mašinoje laukia... į darbą ir taip vėluoju..."  blink.gif (mintyse klausdavau, ar ponia negalėjo keliom minutėm anksčiau atsikelti, kad taip nesiskubintu - vis tik mama...), arba kai negali mamos parsivešti iš ligoninės, nes su draugais prie ežero yra susitarę važiuoti...<...> Ir taip graudu palikdavo, kai tose situacijose susižvelgdavom su mamyte ir tokį dėkingumą jos akyse matydavau... Ir tas  jos ištartas - ačiū... Man tikrai nereikia jos dėkingumo. Man tik reika dar vienos ir dar vienos dienos , dar ir dar vienos valandos kartu su ja praleistos...

Iškilo man toks keistas vaizdinys. Kol babytė buvo gyva, taip mes vieni su kitais nebendraudavom. Visiems darbai, gyvuliai, ūkiai. Retai vieni kitus aplankydavom, daugiau susiskambindavom.  Na,  pas mamytę, neretai tai vienas tai kitas užsukdavo aplankyti. Bet po babytės mirties  taip įniko vieni su kitai susitikinėti, vieni pas kitus...Visi tokie vieningi, linksmi (trys broliai ir sesutė su šeimomis) Man pradėjo rodytis, kad pati babytė tarsi mus visus suvienyjo, kad būtume visi  draugėje.

Rasų lanka, betgi ir mokat sudėliot mintis...Kaip tas Vienažindys ax.gif

Kiek žmonių, tiek nuomonių. Ne viena moteriškė skyriuje guldavo tridieniam ilgalaikiam lašinimui. Tai kai kurios vos ne garsiai ir mums, ir Mamai priekaištaudavo, neva - nėra ko čia sėdėti, žiūrėti kaip laša - tą sesutės padaro (nors tų pačių sesučių "dėka" tromboflebitą įtaisė), tai tik vaikų išnaudojimas. Kartais prasprūsdavo mintelė, kad gal ir tikrai nėra tiek reikalo dieną naktį būti...Bet kai kitoms moteriškėms Mama su pasididžiavimu pasakodavo, kad vaikai ligoninėse jos beveik nepalikdavo....tada taip širdį suspausdavo ir nelikdavo abejonių, kad su sese elgdavomės teisingai....

Mano tėvai gyveno ūkiškai, darbas paskui darbą.... pusbrolių pusseserių virš 20 mama turi, bet bendrauti nebūdavo kada. Dieną darbai, vakare - lauki, kad pagalvę greičiau pasiektum. O su ligos atėjimu atsidaro daugiau laiko bendravimui su giminaičiais, netgi susirado savo antros eilės pusbrolius 4u.gif Bendrauja, susiskambina...
Ta liga kai kuriom prasmėm ne vien tik blogis blush2.gif

Pinacea, o kaip Jūs pati laikotės?
Papildyta:
Skarlatina....Kai pagalvoju, kad mano abu vaikai sirgo prieš trejetą metų, vienas nuo kito užsikrėtę.....

Laikykitės, mergaitės. Trečiadienį Mama susilašina avastiną, ir dumsim pailsėt į kaimą. Tai reiškia, kad būsiu be internetinio ryšio wub.gif
Atsakyti
Labutis!Retai beuzsuku pas jus.Visai neturiu laiko.Mama pries 2sav.istiko epilepsijos priepuolis darbe,nuveze i ligonine(gerai,kad bendradarbe buvo),padare KT -rado 5 metastazinius zidinukus smegenyse verysad.gif ,siandien pradejo spinduliuot.Xeloda laikinai nutrauke.Plauciu KT rodo,kad zidiniai plauciuose nepadidejo thumbup.gif(vienintele dziugi zinia) ,tik,kad mama baisiai koseja.Ir siaip-labai suprastejo sveikata verysad.gif ,vos bepaeina,o dar pries 2sav.buvo tokia energinga.O man taip sunku tai matyti.Norisi kuo daugiau padeti,bet negaliu verysad.gif ,mama pavargusi,nori pagulet,pamiegot,o mano vaikai rekauja,didysis lenda ,ant galvos lipa,neklauso visai.Galeciau nors kelioms valandoms issivest juos i l
kiema,bet tada bijau,kad mama vel neiskristu doh.gif .
Siandien po pirmo spinduliavimo(spinduliavo visa galva)mama labai prastai jauciasi,siaubingai skauda galva,nepasikelia is lovos,nevalgo .O pries 2,5m.po kruties operacijos kai svitino-tai visas savaites jokio pasalinio poveikio nebuvo.
Gal kam is jusu ar jusu artimuju spinduliavo galvos smegenis?Kaip jautesi?Ar normalu,kad skauda galva?O ar skiriasi tie aparatai?Mamai berods su AGAR-NI svitina.Santariskese.

Dar norejau paklaust-gal kasnors gydosi uzsienyje,gal kam taike gydyma lazeriais?Mama labai susidomejusi tuo,kazkokia pazistama Sveicarijoje krutu vezi gydesi-tai jai lazeriu degino(3stadija buvo).

Dar pazistama sake,kad birzelio 22d."VEIDAS"zurnale buvo rasoma apie vezio gydyma pasitelkiant robotu,turiu gauti ta zurnala,mama praso,o internete tik to straipsnio pradzia,gal kas skaitet,gal galit nuskanuot ar pan.Buciau labai dekinga.Jei ne-tai bandysiu skambint i redakcija,gal jie turi senu zurnalu.Iki bibliotekos su mazais vaikais nelabai nusigausiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 13 liepos 2009 - 22:21
Labas vakaras,
turiu keletą klausimų, tai jei kas galėtumėt atsakyt, o jei dar ir greit, tai būčiau labai dėkinga.
Bandau situaciją nupasakoti tiek kiek žinau, nepykit, kad info ne per daug. Taigi. 40 metų moteriai nustatė kiaušidžių vėžį, prieš gerą mėnesį išoperavo, išpjovė su visa gimda. Dabar pradėjo leist chemiją. Stadijos nežinau. Kiek chemijos kursų bus nežinau. Labai seniai esu girdėjus, kad yra vaistai, kurie padeda lengviau ištvert chemiją, kad mažiau pykintų, kad silpnesnis šalutinis poveikis būtų ir pan. Gal galit ką apie juos pasakyt, kokie, kur gaut, ką gali skirt gydytojai ir pan. Ar nuorodų kokių. Tiesiog daugiau jokios info neturiu, puolu skaityt viską, gal kokių nuorodų ar pan? Būčiau dėkinga už bet kokią info, nuorodas į spec forumus ir t.t.
Dėkoju iš anksto 4u.gif
Sveikatos visiems 4u.gif
Atsakyti
Laba, del uzsienio (kanadietiskos) patirties. Pirmiausiai tai priklauso koks vezys ir kokio tipo yra metastazes. Ne visais atvejais galima naudoti lazeri. Dazniausiai su lazeriu salina navikus, kurie turi ribas. Jei yra keleta metastaziu tai taiko spinduiavima tiesiai i jas, o nesvitina visa galva. Asmeniskai man pries metus laiko svitino i tas metastazes ir jokiu salutiniu poveikiu nebuvo. Po desimties dienu atsirado salutinis poveikis emocinis nestabilumas tai buna 1 is 10. Po 3 dienu praejo. Ir jau daugiau kaip metai dideliu pokyciu nera. Aisku gaunu chemija savo kas tris savaites, vitamina B12 kas 9 savaites ir folio rugstimi jau daugiau kaip metai. Mano atvejis 4 stadijos nesmulkialastelinis plauciu vezys, isplitusios metastazes visur kur tik imanoma.
Atsakyti
QUOTE(linartina @ 2009 07 14, 00:39)
Mano atvejis 4 stadijos  nesmulkialastelinis plauciu vezys, isplitusios metastazes visur kur tik imanoma.

4u.gif Linartina, tu čia su savo šeima, o tai svarbiausia. Būk kuo ilgiau mieloji, esi šaunuolė, bet tai tu pati gerai žinai. smile.gif Kiekviena tavo žinutė, atneša man didelė džiaugsmą.

Liutukeee, visų pirma, pradedant bet kokį gydymą reikia aptarti galimus šalutinius dalykus, kad jie vėliau nekeltų baimės ir panikos. Su gydančiu gydytoju reikėjo pasikalbėti, ko galima tikėtis švitinant galvą ir dar tokiu plačiu diapazonu, t. y. plotu. Su manim gulėjusiia moteriai švitino galvą, tokių dalykų nebuvo. Ji skundėsi apetitu, jam pakelti skyrė prednezoloną, tuo pačiu jis ar kažkoks kitas paskirtas vaistas mažino smegenų paburkimą, t. y. varė skysčius lauk.
****Jai galvą švitino gal 3-4kartus su labai didele doze, t. y. grėjų buvo ne 2, kaip įprasta, gal 4, gal net 5. Seniai tas buvo, nepamenu geraai, bet, kad ne 2 puikiai žinau.

Pavienes metastazes apsiima gydyti daktarė Laima Bloznelytė foto dinaminiu metodu.
2009.03.21 22:20 http://www.balsas.lt/print/244278
Fotodinaminį gydymą L. Bloznelytė-Plėšnienė pradėjo taikyti 1989 metais, antroji Rytų Europoje. Šis gydymo būdas - piktybinių ląstelių naikinimas elektromagnetinėmis bangomis - priklauso banginės medicinos sričiai. Tai vienas seniausių, o kartu ir pats naujausias gydymo būdas. Kaip fotodinaminė terapija jis vėl pradėtas taikyti 1978-aisiais Amerikoje. Kaip gydymo metodas įteisintas tik 1986 metais - pirmieji tai padarė japonai. Vakarų Europoje fotodinaminis gydymas klinikinio eksperimento statusą prarado ir buvo pripažintas teisėtu 1992 metais, Rytų Europoje - 2000-aisiais, Lietuvoje - 2002 metais. Vilniaus Santariškių klinikose, Onkologijos institute esančioje fotodinaminės terapijos ir lazerinės chirurgijos laboratorijoje, per metus šis gydymas pritaikomas daugiau kaip 300 pacientų. Į L. Bloznelytę-Plėšnienę kreipiasi ne tik ligoniai iš Lietuvos, bet ir daugybė žmonių iš užsienio. Tarp jų yra ir itin aukšto rango, pasaulyje garsių asmenų. Prieš keletą metų gydytoja už savo veiklą buvo apdovanota Valstybine premija.
Jau daug metų L. Bloznelytė-Plėšnienė gydo ir dar naujesniu - veiksmingesniu - gamadinaminiu būdu. Itin mažomis gama spindulių dozėmis ji tirpdo piktybinius auglius ir iš mirties nagų išplėšia beviltiškiausius ligonius. Kai kurie kitų „nurašyti“ žmonės gyvena jau apie 10 ir daugiau metų be ligos recidyvų, o tai reiškia, kad jie kliniškai sveiki,
Atsakyti
Pirmiausia Aciu visom uz linkejimus man:4u:
o as perduodu jums DYYDELIUS LINKEJIMUS ir taip pat ACIU nuo musu Mou 4u.gif oro_buckis.gif laikosi stipriai kaip ir priklauso su palaikymo komanda 4u.gif

o as norejau paklausti gal kas geret cerukali tabletem kazin ar kiek veiksmingas g.gif nesinori nei kitrilio nei zofrano leistis,nes adatu duriu ir taip pakankamai gaunu doh.gif o gydytojo nespejau paklausti nes kai gavau leidima namo dingau greit neatsisukdama kad nepersigalvotu doh.gif

saulelydi labai grazu wub.gif

5 tos pacios zinutes blink.gif kas cia dabar doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babania: 14 liepos 2009 - 05:53
as zofrana geriau tabletemis namuose, o ligonineje suleisdavo per kateteri. teko girdeti, kad cerukalis nera labai veiksmingas prie chemiju.
Atsakyti
QUOTE(babania @ 2009 07 14, 06:46)
Pirmiausia Aciu  visom  uz linkejimus man:4u:
o  as perduodu jums  DYYDELIUS  LINKEJIMUS  ir taip pat ACIU nuo musu Mou 4u.gif  oro_buckis.gif laikosi stipriai kaip ir  priklauso su  palaikymo komanda 4u.gif

o as norejau  paklausti gal kas geret cerukali tabletem  kazin ar kiek veiksmingas g.gif nesinori nei kitrilio  nei zofrano leistis,nes adatu duriu ir taip  pakankamai gaunu doh.gif o gydytojo nespejau paklausti nes kai gavau leidima namo dingau greit neatsisukdama kad nepersigalvotu doh.gif

saulelydi  labai  grazu wub.gif

5 tos pacios zinutes  blink.gif kas cia dabar doh.gif

Oi koks netikęs eksperimentas.
Iš mano patirties cerukalis prieš zofraną yra nulis.Jei praleisi zofrano leidimą, po to taip įsisiūbuos blogumas , kad sustabdyti negalėsi.Gydytoja sakė leisti zofrano kiek reikia.Skaudamą užpakaliuko vietą galima masažuoti, dėti kopūstlapius, tepti geliais, vaistinėje patars.

BABANIA šaunuolė , laikykis taip toliau.user posted image

Aš niekaip nepradedu leistis, nusitempė visa savaitė.Šeštadienį , sekmadienį su šampanu smėlį ,tam kartui kažkur į kitą vieta nubangavau, o vakar pakilo temperatūra , gerklė raudona.Šiandien temperatūros neliko.Kadangi šalutis chemo poveikis koncentruojasi į burną tai jaučiu, kad maža nepasirodys.
Atsakyti
QUOTE(linartina @ 2009 07 14, 00:39)
Laba, del uzsienio (kanadietiskos) patirties. Pirmiausiai tai priklauso koks vezys ir kokio tipo yra metastazes. Ne visais atvejais galima naudoti lazeri. Dazniausiai su lazeriu salina navikus, kurie turi ribas. Jei yra keleta metastaziu tai taiko spinduiavima tiesiai i jas, o nesvitina visa galva. Asmeniskai man pries metus laiko svitino i tas metastazes ir jokiu salutiniu poveikiu nebuvo. Po desimties dienu atsirado salutinis poveikis emocinis nestabilumas tai buna 1 is 10. Po 3 dienu praejo. Ir jau daugiau kaip metai dideliu pokyciu nera. Aisku gaunu chemija savo kas tris savaites, vitamina B12 kas 9 savaites ir folio rugstimi jau daugiau kaip metai. Mano atvejis 4 stadijos  nesmulkialastelinis plauciu vezys, isplitusios metastazes visur kur tik imanoma.

O jus foline r.ir vitamina B12 naudojat del smegenu,ar gerai supratau?Tai turbut ir mamai reiktu g.gif

Labai aciu uz pasidalijima patirtimi!Sveikatytes jums! 4u.gif
O jus gal Kanadoj gyvenat?O kokias chemijas jums taiko?
QUOTE(adis @ 2009 07 14, 01:35)

Liutukeee, visų pirma, pradedant bet kokį gydymą reikia aptarti galimus šalutinius dalykus, kad jie vėliau nekeltų baimės ir panikos. Su gydančiu gydytoju reikėjo pasikalbėti, ko galima tikėtis švitinant galvą ir dar tokiu plačiu diapazonu, t. y. plotu. Su manim gulėjusiia moteriai švitino galvą, tokių dalykų nebuvo. Ji skundėsi apetitu, jam pakelti skyrė prednezoloną, tuo pačiu jis  ar kažkoks kitas paskirtas vaistas mažino smegenų paburkimą, t. y. varė skysčius lauk.
****Jai galvą švitino gal 3-4kartus su labai didele doze, t. y. grėjų buvo ne 2, kaip įprasta, gal 4, gal net 5. Seniai tas buvo, nepamenu geraai, bet, kad ne 2 puikiai žinau.

Pavienes metastazes apsiima gydyti daktarė Laima Bloznelytė foto dinaminiu metodu.
2009.03.21 22:20 http://www.balsas.lt/print/244278

Labai aciu jums uz straipsni,uz info! 4u.gif
Siandien mamai paskyre doksimetazona gerti- 2tabletes ryte,1vakare.

Vakar sugirdziau paracetamolio-tai truputi maziau skaudejo galva.Ryte prisiverte pavalgyt.

O mes nezinom kokiomis dozemis svitina,reiks paklaust radiologo.

O apie salutinius poveikius nepaklausem,mus ir taip priime paskubom,neplanuotai,gydytoja i pasitarima skubejo-tai nieko nebepaklausem.

O gal kas zinot ar galima gert brendi svitinant?Kai mamai svitino anksciau-tai rekomendavo,sako geriau buna nuo jo g.gif
Atsakyti
Čia atkopijuotos mintys iš ankstesnių forumų, apie B12 neradau

Vitaminas C
saugo nuo kai kurių vėžinių susirgimų. Padeda iš organizmo pašalinti nuodingus sunkiuosius metalus: šviną, kadmį, gyvsidabrį ir gelbėja ūmiai apsinuodijus. Taip pat šis vitaminas sustiprina imuninę sistemą ir suteikia žvalumo.

Rekomenduojama vitamino C paros norma vaikams yra 70-90 mg, suaugusiems – 100 mg.
Gydymas vitaminu C - tai jo suvartojimas 10-30 gramų (!!!!!) per dieną. Kvaila būtų tokį stiprų antioksidantą tokiomis dozėmis vartoti kartu su vinblastinais ar kt. chemoterapija.
Vitaminas C iki 1000 mg per dieną - saugus. Šiaip užtenka ir 100 mg, bet kyla klausimas, kam vitaminas C yra gaminamas po 500 mg tabletėje? Jei jis būtų nesaugus, negamintų. O chemoterapijos metu vitaminas C ne tik galimas, bet ir pageidautinas. O ypač radioterapijos metu ir po jos. Žinia, kad daugelis neigiamų dalykų išryškėja tik po pusės metų po švitinimo, dažnai būna per vėlu tuos reiškinius sutramdyti. Kad to neatsitiktų, vitaminą C reikia vartoti laiku.

Atverskim chemoterapijos vadovėlį - kad išvengtume ar palengvintume vadinamojo rankų-kojų sindromojo, rekomenduojama vartoti ... 50 mg vitamino B6. Jei simptomai nepraeina per 3-4 dienas, dozę didinti iki 100 mg.

Ir dar. Manau, kad šimtas gramų (ir daugiau) degtinytės yra mažiau pavojingas dalykas, nei buitiniai kasdieniai vaistai - paracetamolis, koldreksai, tera tpfiu, neskaitant jau tų dalykų, kurių jūs gaunate. Jeigu reikia atsipalaiduot alkoholio (ne griekas kartais ir kiaule pabūti, visi mes žmonės), pasidarykit antpiliukų (kaip Steponas iš Nekviestos meilės) - į vyną, brendį, degtinę įmeskit žiupsnį kiaulpienių ar varnalėšų šaknų, kokį beržo lapą kitą, ciberžolės šaknį ir pan. Patikėkit, turėsit daiktą, kuris sąžinės nespaus - išgertas antpiliukas ne tiek jau tos žalos kepenims ir pridarys...
Atsakyti
oi ACIU raganes,GABIJA 4u.gif 4u.gif kai man tik leido tai negalvojau kad bun tabletem doh.gif bet dabar galiu sau ramiau zaunyt gydytojai ka israsytu ju
Atsakyti
QUOTE(babania @ 2009 07 14, 13:11)
oi ACIU raganes,GABIJA  4u.gif  4u.gif  kai man tik leido tai negalvojau kad bun tabletem doh.gif  bet dabar galiu sau ramiau zaunyt gydytojai ka israsytu ju

Pasižiūrėk zofrano anotaciją
http://www.vaistai.lt/

ar tabletės veikia virškinimo sistemą, kad neiškiltų problemų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 14 liepos 2009 - 13:40