Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena VILTIS...

QUOTE(SVETA K. @ 2009 07 08, 23:50)
Labas vakaras! 4u.gif  Vel man nesimiega unsure.gif Kazkaip taip prastai su tuo miegu doh.gif Dar siandien liudna zinia  verysad.gif suzinuojau kad seneliui labai blogai verysad.gif Jis gyvena Kaliningrado srityje,tevai rytoj po pietu vaziuos,tik taip greiciausiai galima,nes vizos.Verkiau visa diena,jeigu iseis vaziuosiu veliau.Jam jau 85 metai,gyvena ten vienas.Gal dar spesiu pamatyti.

Mane irgi pilnatis neigiamai veikia unsure.gif Gabija  4u.gif Ir aciu uz Mocarta wub.gif Man labai jo muzika patinka wub.gif

Saulelydis ,gal zinai kaip mou? Babania ligonineje.sveikatytes jai daug 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labas, gaila senelio, bet neverk labai. Ašaromis jam nepadėsi, o sau - pakenksi...Gražų amžių nugyveno, o Tau reikia saugoti save, kad taip pat tiek sulauktum mirksiukas.gif
Žinokit, dėl MOU neramu g.gif Bandžiau porą kartų skambinti, atmeta. Rašiau SMS- tyla. Babania prieš kelias dienas kalbėjo, tai sakė, kad šiaip sau. Entuziazmo nebėra, o viltis, kaip visada,............ paskutinė....
Ji man rodė laišką, kur Lt medikai tos vilties suteikė labai mažai, bet.....
Neįsivaizduoju kaip ji dabar turi jaustis.... Juk ne akmens amžiuje gyvenam...

Babaniai irgi nekas doh.gif Nualpusi buvo, visokių blogybių jau randa... Ligoninėje...

O pas mus tiek prilijo doh.gif Bet Klaipėdai ko gero dar daugiau kliuvo, ar ne, Sveta ? Ir Vilnius skendo... Žodžiu, braškių likučiai jau sumaišyti su žemėm. Dabar eisim vyšniauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 07 09, 09:22)
Labas, gaila senelio, bet neverk labai.
Žinokit, dėl MOU neramu  g.gif Bandžiau porą kartų skambinti, atmeta. Rašiau SMS- tyla. Babania prieš kelias dienas kalbėjo, tai sakė, kad šiaip sau. Entuziazmo nebėra, o viltis, kaip visada,............ paskutinė....
Ji man rodė laišką, kur Lt medikai tos vilties suteikė labai mažai, bet.....
Neįsivaizduoju kaip ji dabar turi jaustis.... Juk ne akmens amžiuje gyvenam...****

Babaniai irgi nekas  doh.gif Nualpusi buvo, visokių blogybių jau randa... Ligoninėje...

Kartais gyvenam akmens amžiuje. Medicina gali daug, bet nėra visagalė ir klystanti taipogi yra. Entuziazmas (pamatuotas) gerai, bet, kai išgirsti gydymo nebėra...be galo sunku, ypač tokioje jaunystėje...Belieka malda, susistaikymas su esama situacija ir tikėjimas likimo-dievo malone, stebuklo laukimas. Stebuklų būna...
Aš asmeniškia pati buvau sutikusi moterį, kuriai medikai buvo atsakę gydymą, anstolė iš Klaipėdos. Grįžo namo, sutvarkė visus dokumenutus, nuotrauka s peržiūrėjo kai kurias suplėšė ir nenumirė. Po 7 m. ligos invaldumą naikino, o jai iki pensijos dar 5 m. buvo. Suko galvą, kaip reiks gyventi ir kas į darbą priims?

babanyte, saulės spidulėli, stiprėk, sveik ir šypsokis, nors labai sunku šiandien šypsotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 liepos 2009 - 09:26
Labutis , ,Mergaitės, 4u.gif Vėjuota diena ir vėjuotos žinios iš Jūsų... unsure.gif

Mou 4u.gif brangute - turėk vilties... Labai tikiu, kad stebūklas įvyks, ir šis sunkumas baigsis. Tada pradėsi, kad ir palengva kopti aukštyn - į sveikatėlę. Kasdien atskirai už Tave pasimeldžiu ir paprašau Viešpatėlio palaimos ir malonės Tau, kaip , beje, ir mūsų Ugn*Iniukei ir Babaniukui.

Mergaitės mieliausios , gal susitarkime ir kokią nors valandą (pvz. 21val. 30 min. ) sušnekėkime visos , kas galite ir turite jėgelių po maldelę už šias Mūsų draugutes, - po maldelę ir po palinkėjimą. Gal bus išgirsta, jei tai vyks vienu metu? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 liepos 2009 - 11:35
Nesenai grįžau iš Rožinio autobusėlio. Labai maloni komanda.
Man pasiųlė, kad geriausiai būtų pasidaryti genetinius tyrimus( mano babytė iš mamytės pusės sirgo kraujo..., dabar mamytė krūties... ax.gif )... unsure.gif Susisuko galvelė - ką aš tuom laimėsiu, jei žinosiu. Ar geriau daryti genetinį tyrimą , ar dažnai tikrintis? Jei tikrinsiuos tik krūtis , tai tas gali juk kitur visai išlįsti. Jei žinosiu, kad linkusi susirgti po genetinio tyrimo, tai taip gal ir lauksiu - kada jau čia. Nors dabar taip neatrodo, bet kas čia mane žino, jei sužinočiau... g.gif Kaip suprantu, žinant polinkį į ligą, galima ankstesnėje stadijoje pagauti?
Atsimenu, kad kažkada čia diskutavome , ir gana energingai. Eisiu pasiknaisioti po internetą. Gal ką nuspręsiu... Vyras ir mamytė sako, kad daryčiau, o aš ką sakau - dar nežinau... Žinau tik , kad dar turiu mamogramą kuo greičiau pasidaryti... Kaži, ar genetinius daro tik Vilniuje?

Laikykitės, mielosios... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 liepos 2009 - 11:58
QUOTE(rasų lanka @ 2009 07 09, 12:56)
Man pasiųlė, kad geriausiai būtų pasidaryti genetinius tyrimus( mano babytė iš mamytės pusės sirgo kraujo..., dabar mamytė krūties... ax.gif )...  unsure.gif  Susisuko galvelė - ką aš tuom laimėsiu, jei žinosiu. Ar geriau daryti genetinį tyrimą , ar dažnai tikrintis? Jei tikrinsiuos tik krūtis , tai tas gali juk kitur visai išlįsti. Jei žinosiu, kad linkusi susirgti po genetinio tyrimo, tai taip gal ir lauksiu - kada jau čia. Nors dabar taip neatrodo, bet kas čia mane žino, jei sužinočiau... g.gif  Kaip suprantu, žinant polinkį į ligą, galima ankstesnėje stadijoje pagauti?
Atsimenu, kad kažkada čia diskutavome , ir gana energingai. Eisiu pasiknaisioti po internetą. Gal ką nuspręsiu... Vyras ir mamytė sako, kad daryčiau, o aš ką sakau - dar nežinau... Žinau tik , kad dar turiu mamogramą kuo greičiau pasidaryti... Kaži, ar genetinius daro tik Vilniuje?

Aš taip įsivaizduoju:
sužinai , kad turi genetinį polinkį ir atsisėdi kaip mes sergančios ant parako bačkos su uždegtu dagčiu ir galvoji kokio ilgio tas šniūras ir kada bačka sprogs.O gal sušlaps šniūras ir nesprogs, bet nervai bus visada įtempti, o ką tai reiškia patikėk -geriau nereikia.
Suprasčiau , kad nustatė geną - sugėrei vaistus ir viskas, problemos nėra, o čia bus tik baisus žinojimas,jei geną ras.
Na galimas ir geras variantas , kad neras, tada galima šampano vonioje išsimaudyti.
Man atrodo , tai ir komercinis dalykas, pasipinigauti.
Man atrodo reikia neapsileisti, atlikti profilaktinius pasitikrinimus, o juos reikės atlikinėti ir nustačius geną.Tai koks skirtumas?
Mano seneliui buvo kraujo vėžys, tėveliui -žarnyno, man kiaušidės.Kaip matote variacijos įvairios.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 09 liepos 2009 - 13:27
QUOTE(rasų lanka @ 2009 07 09, 12:56)
Kaži, ar genetinius daro tik Vilniuje?

Kaune daro. Visų genetinių tyrimų nepadarys, brangūs jie, nebent BRCA 1 ir BRCA 2, krūtų. Bet yra dar ir kitokių, labai svarbus PT 53, dar neįdiegtas. Dažnai turi moterys, pas kurias neišriekšti hormonai ir nėra nustatyta HER, t. y. jis neigiamas. Radau Vilniuje kuriuos jau atleika:
Genetiniai vėžio tyrimai.

Kaune CNS navikų genetinius tyrimus atlieka.

Aš prisiekinėjau, kad giminėje nėra: dar kiek atsirado: tėvelis, jo brolis. Mano antros kartos puseserė, jos brolis, mamos pusbrolis. Mamytė vienturtė, tai artimesnių giminių ir nėra.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 liepos 2009 - 13:55
QUOTE(rasų lanka @ 2009 07 09, 13:56)
Man pasiųlė, kad geriausiai būtų pasidaryti genetinius tyrimus( mano babytė iš mamytės pusės sirgo kraujo..., dabar mamytė krūties... ax.gif )...  unsure.gif  Susisuko galvelė - ką aš tuom laimėsiu, jei žinosiu. Ar geriau daryti genetinį tyrimą , ar dažnai tikrintis? Jei tikrinsiuos tik krūtis , tai tas gali juk kitur visai išlįsti. Jei žinosiu, kad linkusi susirgti po genetinio tyrimo, tai taip gal ir lauksiu - kada jau čia. Nors dabar taip neatrodo, bet kas čia mane žino, jei sužinočiau... g.gif  Kaip suprantu, žinant polinkį į ligą, galima ankstesnėje stadijoje pagauti?

Kruties vezi lemia BRCA 1 ir BRCA 2 genai. Jei moteris juos turi, tai kruties vezio rizika isauga iki 55-85% tikimybes susirgti iki 70 metu amziaus, tai pat dideja kiausidziu vezio ir kai kuriu kitu rizika. Jei gautumet neigiama atsakyma, gyvent ramiau butu. O jei teigiama?.. Ko gero, nuo zmogaus priklauso, ar jam reikia tai zinot ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 07 09, 16:05)
Ko gero, nuo zmogaus priklauso, ar jam reikia tai zinot ar ne.

Tai aš dabar ir galvoju - ar aš noriu tai žinoti, ar ne... umn.gif Ar aš save gerai pažįstu, ar ne. Susirgus mamytei, teko iš naujo save pažinti. Tada savęs nenuvyliau... blush2.gif Ačiū TAM , kas padėjo ir už tai, ką suteikė . Suprantu, kad jei nustatomas genas, tai sudaroma individuali pastovių tyrimų ir sekimo programa... g.gif

Ačiū, Mergaitės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 liepos 2009 - 14:19
QUOTE(rasų lanka @ 2009 07 09, 15:19)
Suprantu, kad jei nustatomas genas, tai sudaroma individuali pastovių tyrimų ir sekimo programa... g.gif

Kažin, reikėtų išsiaškinti. Tyrimų programa nustatoma tik tiems, kurie jiems tinka, aš taip manau. Nes Kaune atlieka magnetinį krūtų rezonansą tik pagal spec. atrankas, mokslui...Bandžiau susiderėti, ne - tik KT.

PT 53 genas parodo Li Fraumeni sindromą ir tinka krūtims, kiaušidėms, žarnynui ir kt. onk. ligoms, kurios po gydymo labai staigiai vėl progresuoja.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 07 09, 16:26)
Kažin, reikėtų išsiaškinti. Tyrimų programa nustatoma tik tiems, kurie jiems tinka, aš taip manau. Nes Kaune atlieka magnetinį krūtų rezonansą tik pagal spec. atrankas, mokslui...Bandžiau susiderėti, ne - tik KT.

PT 53 genas parodo Li Fraumeni sindromą  ir tinka krūtims, kiaušidėms, žarnynui ir kt. onk. ligoms, kurios po gydymo labai staigiai vėl progresuoja.

g.gif Reiks būtinai pasiaiškinti. Radau iternete keliose vietose, apie specialą programą, bet gal ko nesuprantu...
Atsakyti
Labutis,

grįžau neseniai iš po visų daktarų (savo ir vaiko), o čia tiek naujienų.
Būtinai, būtinai padarykime tai, ką rasų lanka siūlė - maldelę už mūsų drauges.

----------
Rasų lanka, aš dariausi tą BRCA 1 ir BRCA 2 tyrimą, gavau pakvietimą. Mano neigiamas atsakymas. O vaikui nesiūlysiu, ko gero. Kažkada Adis protingai pasakė, kad neduok Dieve nešiotis tą žinojimą.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 07 09, 17:24)
Labutis,

grįžau neseniai iš po visų daktarų (savo ir vaiko), o čia tiek naujienų.
Būtinai, būtinai padarykime tai, ką rasų lanka siūlė - maldelę už mūsų drauges.

----------
Rasų lanka, aš dariausi tą BRCA 1 ir BRCA 2  tyrimą, gavau pakvietimą. Mano neigiamas atsakymas. O vaikui nesiūlysiu, ko gero. Kažkada Adis protingai pasakė, kad neduok Dieve nešiotis tą žinojimą.

Ar tuos tyrimus darėte priš ligelę ar jau po to?

Ką pasakė psichoterapeutas? Ar visus jo paskirtus vaistukus per tą laiką gėrėt? Kaip jautėtės?
Atsakyti