QUOTE (meduza @ 2004 10 04, 08:18) |
viskas siandien ir as darau,o su kuom valget viena?? |
Niu as isviriau bulvyciu, padariau kopusto salotyciu ir dar uzvariau kecupo ant to kalafjoro Bo maniskis labai megsta kecupa..o ir siaip....visai tiko
Skanaus
QUOTE (Ingule @ 2004 04 19, 13:42) |
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks: Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu. Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti. Valgom su kecupu arba salotom skanaus |
Atknisau is pirmuju puslapiu si receptuka. Labai noriu, ale neturiu keptuves su dangciu Kazin, jeikepciau orkaiteje ar gautusi???
Einu pabandyti
Nu va, jau edu ta patiekala. Kepiau orkaiteje. Dar su majonezu kartu pomidoru padazo uzdejau. O su svogunais - pomidoru riekutemis papjausciau.
Niam niam niam
Ingule, aciu uz gera ideja
Niam niam niam
Ingule, aciu uz gera ideja
QUOTE (Dainoske @ 2004 10 05, 17:58) |
o gal kas zinot kaip reiketu gaminti cenachus? nes anyta padovanojo tuos molinius puodelius ir nelabai zinau ka su jais daryt, o vyras vis klausineja kada panaudosiu pagal paskirti |
Labai paprasta tuos čenachus gaminti. Aš tai dedu pirmiausia mėsą (prieš tai apkepinu keptuvėje su daug prieskonių ir svogūnais), paskui griežinėliais pjaustytus raugintus agurkus, morkas, kubeliais pjautytas bulves. dar kartais dedu paprikos, cia jau skonio reikalas. Užpilu vandeniu ir - į orkaitę.
O šiaip tuose indeliuose darau ne tik čenachus, bet kepu ir kugelį.
QUOTE (Dainoske @ 2004 10 05, 18:58) |
o gal kas zinot kaip reiketu gaminti cenachus? nes anyta padovanojo tuos molinius puodelius ir nelabai zinau ka su jais daryt, o vyras vis klausineja kada panaudosiu pagal paskirti |
QUOTE (miau @ 2004 10 04, 11:42) | ||
Atknisau is pirmuju puslapiu si receptuka. Labai noriu, ale neturiu keptuves su dangciu Kazin, jeikepciau orkaiteje ar gautusi??? Einu pabandyti |
Isbandziu ta receptuka pries kelias dienas luiks ir keptuve be dangcio buvo, tai uzvoziau nuo puodo nu labai skanu!
Cia ne visai is farso. Bet panasiai i anksciau pasiulyta receptuka is farso blyneliu.
As darau is vistos krutineles. 1 pilna krutinele supjaustom mazais gabaliukais (na gal tokiais centimetro kubeliais). Toliau dedam 3 saukstus majonezo, 3kiausinius ir 3 krakmolo, cesnako, vistienos prieskoniuku nedaug. Palaikom saldytuve apie pusvalandi. Tuomet kepam irgi kaip blynelius, i keptuve dedam saukstu. Tikrai gaunasi labai skanu, tokie vistienos gabaliukai jauciasi....
Papildyta @ [mergetime]1097051988[/mergetime]
Tiesa, darau panasu patiekaliuka kaip Meiles. Tik dar pries dedant suri, ant viso to uzpilu kelis isplaktus su prieskoniais kiausinius. Dar ant svogunu galima uzdet marinuotu riekelemis pjaustytu agurkeliu. Tai vat, gaunasi tokia tarsi pica:) Nes kiausinis susitraukia kepamas, ir gaunasi toks vienalytiskesnis patiekalas.
Dar vietoje farso galima det apkeptas riekelemis pjaustytas desreles.
Cai tik tokios smulkmeneles...
Papildyta @ [mergetime]1097052529[/mergetime]
Dar prisiminiau. I farsa deti virtu ryziu, sutarkuoto zalio kopusto, kiausini ir prieskoniu. Formuoti kotletukus ir iskepti. Galima paskui troskinti kaip balandelius.
Jauciu, cia daug kam zinomas receptukas, na, bet gal kas ir nezino:)
As darau is vistos krutineles. 1 pilna krutinele supjaustom mazais gabaliukais (na gal tokiais centimetro kubeliais). Toliau dedam 3 saukstus majonezo, 3kiausinius ir 3 krakmolo, cesnako, vistienos prieskoniuku nedaug. Palaikom saldytuve apie pusvalandi. Tuomet kepam irgi kaip blynelius, i keptuve dedam saukstu. Tikrai gaunasi labai skanu, tokie vistienos gabaliukai jauciasi....
Papildyta @ [mergetime]1097051988[/mergetime]
Tiesa, darau panasu patiekaliuka kaip Meiles. Tik dar pries dedant suri, ant viso to uzpilu kelis isplaktus su prieskoniais kiausinius. Dar ant svogunu galima uzdet marinuotu riekelemis pjaustytu agurkeliu. Tai vat, gaunasi tokia tarsi pica:) Nes kiausinis susitraukia kepamas, ir gaunasi toks vienalytiskesnis patiekalas.
Dar vietoje farso galima det apkeptas riekelemis pjaustytas desreles.
Cai tik tokios smulkmeneles...
Papildyta @ [mergetime]1097052529[/mergetime]
Dar prisiminiau. I farsa deti virtu ryziu, sutarkuoto zalio kopusto, kiausini ir prieskoniu. Formuoti kotletukus ir iskepti. Galima paskui troskinti kaip balandelius.
Jauciu, cia daug kam zinomas receptukas, na, bet gal kas ir nezino:)
Dainoske, as i cenachus dar dedu be Rasutes isvardintu produktu konservuotu zirneliu, o kartais ir kukuruzu.
Oi dariau šiandien tas bulves su faršu kur kepti reikia keptuvėje, su svogūnais ir sūriu. Jėgaaaaaaaa. Labai patiko, laukiu vyro atsiliepimų. O kaip ten marinuoti agurkėliai tiko, pasaka.
Reiks dažniau daryti,nes labai greitai.
Reiks dažniau daryti,nes labai greitai.
Viskas, suagitavot ! Darysiu ir as siandiena. Kepti turbut ant silpnesnes ugnies ir nemaisant, uzdengus dangciu ?
Aš tai ant tų bulvių su faršu pilu sūrį, sumaišytą su majonezu ir išspaustu česnaku. Net seilės ištįso prisiminus
QUOTE (Miglute @ 2004 10 06, 14:08) |
Viskas, suagitavot ! Darysiu ir as siandiena. Kepti turbut ant silpnesnes ugnies ir nemaisant, uzdengus dangciu ? |
Taip. Tu visiškai teisi Matyt, esi patyrusi kulinarė, ką rodo ir tavo avataras