nu jau INGULE tavo receptas... Tiesa pasakius, labai skeptiskai ziurejau i ta patiekala - tiek, kad reikejo greitai kazka sumastyti vakar vakare, o saldytuve buvo farso... Dar kol kepe neiskenciau nepamaisiusi, bo labai bijojau, kad mesa zalia nebutu Ale gavos tai liux! Ir vyrui labai patiko - su mazais konservuotais agurkeliais valgem... Dar i darba pietums atsinesiau, tuoj eisiu suniamniosiu
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius:
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm
QUOTE (Elena @ 2004 09 30, 09:08) |
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius: Pusei kg faršo reiks: 4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo. Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm |
Tai visa ta mase gaunasi skystoka?
Siulau super skanu recepteli, pati dar negaminau, bet bendradarbes pasiule, sake niam niam Beja, siandien vakarienei gaminsiu
Taigi:
Farsu idarytas kalafijoras:
Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.
Skanaus
Taigi:
Farsu idarytas kalafijoras:
Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.
Skanaus
QUOTE (Mytera @ 2004 09 30, 17:01) |
Farsu idarytas kalafijoras: Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu. Skanaus |
Turetu juokingai atrodyti Bet jauciu skanu.....gal reikia pabandyti? Kaip tik turiu kalafioro...tik farsas saldiklyje Tai siandien neiseis Bet siaip tai kazkaip man atrodo gana sudetinga bus lipdyt ta pagranduka
Taigi:
Farsu idarytas kalafijoras:
Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.
Skanaus [/QUOTE]
Nu ar bandet kas sita recepta ?Paskaicius turetu skanu but ,bet daryti kazko nesiryztu
QUOTE (Fea @ 2004 09 30, 08:13) | ||
Tai visa ta mase gaunasi skystoka? |
Fea, nu biški skystoka tokia..Kotletų aišku nesuformuosi, reikia tiesiog imti su šauštų, panašiai kaip blynus
Na, mergaites, isbandziau vakar pati ta savo recepta, pagaminau farsu idaryta kalafijora Na, kaip pirmam kartui, manau, gavosi Vyras valge, valge ir dar prase Ir siandien pietums i darba abiem dar liko Tik va patarimas: nesirinkit didelio kalafijoro, as per dideli pasirinkau, nes parduotuvej tik dideli buvo, tai jau buvo visas iskepes, o vidus dar pozalis, tai teko ilgiau kepti, beto tas vidus buvo siek tiek perauges, tai skanesni buvo pakrasciai
Siulau troskini su su darzovem. Darydavau ji 2 kartus per savaite, bet jau atsivalgem, tai senokai jau negaminau.
Reikes:
500g veršienos-kiaulienos faršo (as imu bele koki)
1 stiklinė baltų pupelių (as dedu konservuotas is skardines-tingiu terliotis)
2 vid. dydžio rauginti agurkai (imu marinuotus, o ne raugintus agurkus)
1 vid. dydžio saldi raudonoji paprika;
1 didelis svogūnas;
2 šaukštai kečupo;
2 šaukštai grietinės;
vegetos, chili pipirų.
Pupeles išvirti (na jei is skardines, tai virti tikrai nereiks). Faršą pakepti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagal skonį įdėjus chili pipirų ir vegetos. Kai mėsa apkeps sudėti kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 5 min. kepti. Sudėti
kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruoštą produktą dėti į troškinimui skirtą puodą (as neperdedu i puoda, viskas kuo puikiausiai ir keptuveje su dangciu issitroskina), supilti virtas pupeles, grietinę, kečupą, truputėlį vandens (nepilu vandens) ir troškinti ant lėtos ugnies 10 min.
skanaus
Reikes:
500g veršienos-kiaulienos faršo (as imu bele koki)
1 stiklinė baltų pupelių (as dedu konservuotas is skardines-tingiu terliotis)
2 vid. dydžio rauginti agurkai (imu marinuotus, o ne raugintus agurkus)
1 vid. dydžio saldi raudonoji paprika;
1 didelis svogūnas;
2 šaukštai kečupo;
2 šaukštai grietinės;
vegetos, chili pipirų.
Pupeles išvirti (na jei is skardines, tai virti tikrai nereiks). Faršą pakepti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagal skonį įdėjus chili pipirų ir vegetos. Kai mėsa apkeps sudėti kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 5 min. kepti. Sudėti
kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruoštą produktą dėti į troškinimui skirtą puodą (as neperdedu i puoda, viskas kuo puikiausiai ir keptuveje su dangciu issitroskina), supilti virtas pupeles, grietinę, kečupą, truputėlį vandens (nepilu vandens) ir troškinti ant lėtos ugnies 10 min.
skanaus
QUOTE (Elena @ 2004 10 01, 07:45) | ||||
Fea, nu biški skystoka tokia..Kotletų aišku nesuformuosi, reikia tiesiog imti su šauštų, panašiai kaip blynus |
Issikepiau tuos blynelius Nu labai skaniai gavosi Aciu uz receptuka
QUOTE (Mytera @ 2004 10 01, 08:33) |
Na, mergaites, isbandziau vakar pati ta savo recepta, pagaminau farsu idaryta kalafijora Na, kaip pirmam kartui, manau, gavosi Vyras valge, valge ir dar prase Ir siandien pietums i darba abiem dar liko Tik va patarimas: nesirinkit didelio kalafijoro, as per dideli pasirinkau, nes parduotuvej tik dideli buvo, tai jau buvo visas iskepes, o vidus dar pozalis, tai teko ilgiau kepti, beto tas vidus buvo siek tiek perauges, tai skanesni buvo pakrasciai |
Niu va ir as vakar iskepiau ta kalafjora Visai skanu, ypac mano vyriskiui patiko Tik nutariau, kad reiketu aplipdyt storesniu farso sluoksniu...negailet t.y. As kazkaip tokiu plonu aplipdziau, tai ten beveik tik kalafjoras ir buvo . Man norejosi daugiau farso, nors maniskis sake ir taip labai gerai Taigi skonio reikalas. Bet kita karta desiu daugiau farso
QUOTE (Fea @ 2004 10 04, 08:13) |
Niu va ir as vakar iskepiau ta kalafjora Visai skanu, ypac mano vyriskiui patiko Tik nutariau, kad reiketu aplipdyt storesniu farso sluoksniu...negailet t.y. As kazkaip tokiu plonu aplipdziau, tai ten beveik tik kalafjoras ir buvo . Man norejosi daugiau farso, nors maniskis sake ir taip labai gerai Taigi skonio reikalas. Bet kita karta desiu daugiau farso |
viskas siandien ir as darau,o su kuom valget viena??