Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

nu jau INGULE tavo receptas... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tiesa pasakius, labai skeptiskai ziurejau i ta patiekala - tiek, kad reikejo greitai kazka sumastyti vakar vakare, o saldytuve buvo farso... Dar kol kepe neiskenciau nepamaisiusi, bo labai bijojau, kad mesa zalia nebutu blink.gif Ale gavos tai liux! Ir vyrui labai patiko - su mazais konservuotais agurkeliais valgem... thumbup.gif Dar i darba pietums atsinesiau, tuoj eisiu suniamniosiu wink.gif
Atsakyti
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius:
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm…
Atsakyti
QUOTE (Elena @ 2004 09 30, 09:08)
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius:
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm…

Tai visa ta mase gaunasi skystoka? g.gif
Atsakyti
Siulau super skanu recepteli, pati dar negaminau, bet bendradarbes pasiule, sake niam niam rolleyes.gif Beja, siandien vakarienei gaminsiu wink.gif

Taigi:

Farsu idarytas kalafijoras:

Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas laugh.gif Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.

Skanaus clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Mytera @ 2004 09 30, 17:01)


Farsu idarytas kalafijoras:

Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas laugh.gif Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.

Skanaus clap.gif

Turetu juokingai atrodyti biggrin.gif Bet jauciu skanu.....gal reikia pabandyti? Kaip tik turiu kalafioro...tik farsas saldiklyje dry.gif Tai siandien neiseis smile.gif Bet siaip tai kazkaip man atrodo gana sudetinga bus lipdyt ta pagranduka g.gif
Atsakyti


Taigi:

Farsu idarytas kalafijoras:

Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas laugh.gif Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.

Skanaus clap.gif [/QUOTE]
Nu ar bandet kas sita recepta ?Paskaicius turetu skanu but ,bet daryti kazko nesiryztu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SANTA: 30 rugsėjo 2004 - 16:34
QUOTE (Fea @ 2004 09 30, 08:13)
QUOTE (Elena @ 2004 09 30, 09:08)
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius:
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų  pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm…

Tai visa ta mase gaunasi skystoka? g.gif

Fea, nu biški skystoka tokia..Kotletų aišku nesuformuosi, reikia tiesiog imti su šauštų, panašiai kaip blynus smile.gif
Atsakyti
Na, mergaites, isbandziau vakar pati ta savo recepta, pagaminau farsu idaryta kalafijora laugh.gif Na, kaip pirmam kartui, manau, gavosi thumbup.gif Vyras valge, valge ir dar prase clap.gif Ir siandien pietums i darba abiem dar liko rolleyes.gif Tik va patarimas: nesirinkit didelio kalafijoro, as per dideli pasirinkau, nes parduotuvej tik dideli buvo, tai jau buvo visas iskepes, o vidus dar pozalis, tai teko ilgiau kepti, beto tas vidus buvo siek tiek perauges, tai skanesni buvo pakrasciai wink.gif
Atsakyti
Siulau troskini su su darzovem. Darydavau ji 2 kartus per savaite, bet jau atsivalgem, tai senokai jau negaminau.

Reikes:

500g veršienos-kiaulienos faršo (as imu bele koki)
1 stiklinė baltų pupelių (as dedu konservuotas is skardines-tingiu terliotis)
2 vid. dydžio rauginti agurkai (imu marinuotus, o ne raugintus agurkus)
1 vid. dydžio saldi raudonoji paprika;
1 didelis svogūnas;
2 šaukštai kečupo;
2 šaukštai grietinės;
vegetos, chili pipirų.

Pupeles išvirti (na jei is skardines, tai virti tikrai nereiks). Faršą pakepti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagal skonį įdėjus chili pipirų ir vegetos. Kai mėsa apkeps sudėti kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 5 min. kepti. Sudėti
kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruoštą produktą dėti į troškinimui skirtą puodą (as neperdedu i puoda, viskas kuo puikiausiai ir keptuveje su dangciu issitroskina), supilti virtas pupeles, grietinę, kečupą, truputėlį vandens (nepilu vandens) ir troškinti ant lėtos ugnies 10 min.

skanaus
essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE (Elena @ 2004 10 01, 07:45)
QUOTE (Fea @ 2004 09 30, 08:13)
QUOTE (Elena @ 2004 09 30, 09:08)
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius:
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų  pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm…

Tai visa ta mase gaunasi skystoka? g.gif

Fea, nu biški skystoka tokia..Kotletų aišku nesuformuosi, reikia tiesiog imti su šauštų, panašiai kaip blynus smile.gif

Issikepiau tuos blynelius smile.gif Nu labai skaniai gavosi clap.gif thumbup.gif Aciu uz receptuka wink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Mytera @ 2004 10 01, 08:33)
Na, mergaites, isbandziau vakar pati ta savo recepta, pagaminau farsu idaryta kalafijora laugh.gif Na, kaip pirmam kartui, manau, gavosi thumbup.gif Vyras valge, valge ir dar prase clap.gif Ir siandien pietums i darba abiem dar liko rolleyes.gif Tik va patarimas: nesirinkit didelio kalafijoro, as per dideli pasirinkau, nes parduotuvej tik dideli buvo, tai jau buvo visas iskepes, o vidus dar pozalis, tai teko ilgiau kepti, beto tas vidus buvo siek tiek perauges, tai skanesni buvo pakrasciai wink.gif

Niu va ir as vakar iskepiau ta kalafjora smile.gif Visai skanu, ypac mano vyriskiui patiko thumbup.gif Tik nutariau, kad reiketu aplipdyt storesniu farso sluoksniu...negailet t.y. As kazkaip tokiu plonu aplipdziau, tai ten beveik tik kalafjoras ir buvo biggrin.gif . Man norejosi daugiau farso, nors maniskis sake ir taip labai gerai rolleyes.gif Taigi skonio reikalas. Bet kita karta desiu daugiau farso wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Fea @ 2004 10 04, 08:13)
Niu va ir as vakar iskepiau ta kalafjora smile.gif Visai skanu, ypac mano vyriskiui patiko thumbup.gif Tik nutariau, kad reiketu aplipdyt storesniu farso sluoksniu...negailet t.y. As kazkaip tokiu plonu aplipdziau, tai ten beveik tik kalafjoras ir buvo biggrin.gif . Man norejosi daugiau farso, nors maniskis sake ir taip labai gerai rolleyes.gif Taigi skonio reikalas. Bet kita karta desiu daugiau farso wink.gif

viskas siandien ir as darau,o su kuom valget viena??
Atsakyti