QUOTE (Aliaska @ 2004 05 26, 11:32) |
cepelinai is varskes. farsa idarui gaminti kaip ir bulviniams cepelinams. Varskes mase: 0,5varskes 2 saukstai krakmolo 1 kiausinis truputis miltu kad galima butu formuoti cepelinus. Valgyti su grietine ar siaip su kuo sirdis geidzia.PS:virti 10 min. Greitai ir skanu |
Mano anyta truputi kitaip daro:
pakelis varskes
du saukstai krakmolo,
du saukstai manu,
kiausinis, druska.
Bet padazas prie tokiu "cepelinu" turi buti tikrai skanus su svoguniukais, grybais ar pan.
Aš darau pasta bolognese biškį kitaip. Draugė iš USA tą receptą davė. Pakepinu faršą su svogūnais puode, kol subyra. Tada dedu kons. savo sultyse pomidorų. Troškinam. Česnakų ir visokiausių prieskonių: džiov.petražolių, krapų, Magi skonio magijos, mėsos prieskonių, čili, pipirų. Patroškinus suberti tarkuotą sūrį, pom padažą ir palikti, jei įmanoma kuo ilgesniam laikui. Su druska tikrai reikia atsargiai, nes lengva perduozoti. Paslaptis tame, kad reikia kuo ilgiau laikyti, nes kuo vėliau valgysi ar šildysi tuo padažas skanesnis ir viskas l.gerai įsigeria.
QUOTE (madrid @ 2004 04 30, 00:29) |
mano hohoho! bolonijos padazo receptas: reikia: 0,5 kg farso (tiek maniske seimyna suniamnioja), 1 svoguno, 1 dideles morkos, 1 indelio pomidoru pastos [perku skarbonkese, labai liux, bo pati tai tingiu vasara konservuoti], vasara galima deti kokius 4 pomidorus, 3-4 saukstu aliejaus, 3 saukstu vyno [gereusiai baltas, bet ish tikro sueina belenkoks], 100ml pieno, lauro lapo, 4-5 grudeliu pipiru, truputeli druskos, raudonelio, baziliko [tinka ir dziovintas], kokiu 4 saukstu pomidoru padazo [geriausiai tinka kedainiu naturalus] ir surio pabarstymui [as naudoju rokiskio parmazano, tai jau labai skanu] gaminti: smulkiai supjaustot svoguna ir sutarkuojat morka. pilat alieju i keptuve, dedat supjaustyta svoguna ir ta morka, apkepinat. tada dedat farsa. dar nepaminejau kad geriausia farsa maisyti. jautienos farsas gaunasi kietokas, todel gerai yra maisyti kiaule su jautiena arba kiaule su versiena. cia nuo kisenes storumo priklauso. tas farsas apkepa, kol nebuna raudonas, tada dedat pomidorus. jei konservuoti tai paprasta, o jei zali, tai reikia pirma kisti i verdanti vandeni kad graziai nusiluptu ir tada susmulkinus deti. tada pili piena, vyna ir krauni visus prieskonius. tik atsargiai su druska. jei perdaug - mesa sukieteja. ir taip palieki troskinti ant mazos ugnies kokia 15 minuciu. paskui jau kai pakvimpa, tai ishgriebi lauro lapa, dedi pomidoru padaza ir ant makaronu i lekshte. pabarstai suriu ir su kokiom salotom valgai. skanaus. |
Na va,po menesio galu gale sugebejau nusipirkt visu reikiamu produktu ir pagaminau Jega Viska tik sumeti paeiliui ir lauki. Skanu,sotu ir dar vyno butelis lieka
QUOTE (Ingule @ 2004 04 19, 12:41)
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio
bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu.
Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti.
Mergikes,pasakykit,ka ne taip padariau.Issikepiau,labai skanu,bet ant keptuves dugno esancios bulves - prdidege.Kaip manot,gal mazai aliejaus ipyliau ?
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio
bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu.
Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti.
Mergikes,pasakykit,ka ne taip padariau.Issikepiau,labai skanu,bet ant keptuves dugno esancios bulves - prdidege.Kaip manot,gal mazai aliejaus ipyliau ?
Labai paprastas receptas, tinkantys ir greitiems pusryciams: reikia paimti farsho, ideti prieskoniu, truputeli vandens ipilti, ishmaishius mase tepti ant riekeles batono...ir i orkaite. Kepti kol paskrus. Skanaus
Jeigu grįžtant prie pagrindinės temnos apie vištienos faršą, tai yra dar toks pigių kotletėlių receptas.
Vištienos faršas(maždaug 600g. po tiek būna parduotuvėse sufasuotas);
Prieskoniai vištienai (aš imu jau paruoštus "Santa Marija" ar kt., o kas jau patyrusios kulinarės, gal savo mišinukus ruošia);
2 kiaušiniai;
Pusė stiklinės avžinių dribsnių (arba mišinys keturių grūdų košei)
Sultinio kubelis
Dribsnius užplikome karštu vandeniu su ištirpintu sultinio kubeliu ir paliekame išbrinkti.
Į atšildytą vištienos faršą įberiame prieskonių, įmušame kiaušinius, sudedame išbrinkusius dribsnius ir kepame kaip blynus.
Vienintelė bėda estetėms - nei šiokia, nei tokia forma
Privalumas - valgo mano sūnus (na jau labai išrankus maistui)
Garnyrui tinka ryžiai ar makaronai. Bet mums(man ir vyrui) labai patinka toks:
Šparagines pupeles išvirti, sutarkuoti fermentinį sūrį, išspausti 1 ar kelias skilteles česnako. Į keptuvę įdėti kelis gabalėlius sviesto, sudėti nusunktas pupeles, sūrį su česnaku, porą šaukštų grietinės. Pašildyti maišant ant mažos ugnies, kol sūris išsileis. Ten pat galima pašildyti ir kotletukus. Tada jie toookie minkštučiai pasidaro
Vištienos faršas(maždaug 600g. po tiek būna parduotuvėse sufasuotas);
Prieskoniai vištienai (aš imu jau paruoštus "Santa Marija" ar kt., o kas jau patyrusios kulinarės, gal savo mišinukus ruošia);
2 kiaušiniai;
Pusė stiklinės avžinių dribsnių (arba mišinys keturių grūdų košei)
Sultinio kubelis
Dribsnius užplikome karštu vandeniu su ištirpintu sultinio kubeliu ir paliekame išbrinkti.
Į atšildytą vištienos faršą įberiame prieskonių, įmušame kiaušinius, sudedame išbrinkusius dribsnius ir kepame kaip blynus.
Vienintelė bėda estetėms - nei šiokia, nei tokia forma
Privalumas - valgo mano sūnus (na jau labai išrankus maistui)
Garnyrui tinka ryžiai ar makaronai. Bet mums(man ir vyrui) labai patinka toks:
Šparagines pupeles išvirti, sutarkuoti fermentinį sūrį, išspausti 1 ar kelias skilteles česnako. Į keptuvę įdėti kelis gabalėlius sviesto, sudėti nusunktas pupeles, sūrį su česnaku, porą šaukštų grietinės. Pašildyti maišant ant mažos ugnies, kol sūris išsileis. Ten pat galima pašildyti ir kotletukus. Tada jie toookie minkštučiai pasidaro
QUOTE (Asta @ 2004 06 20, 22:39) |
Labai paprastas receptas, tinkantys ir greitiems pusryciams: reikia paimti farsho, ideti prieskoniu, truputeli vandens ipilti, ishmaishius mase tepti ant riekeles batono...ir i orkaite. Kepti kol paskrus. Skanaus |
Tepti kiap sviestą ar storiau ?
QUOTE (Miglute @ 2004 06 22, 22:12) |
Tepti kiap sviestą ar storiau ? |
Tepti storiau nei sviesta, bet ne perstorai. Be kaupo...kaip pashteta koki
QUOTE (Asta @ 2004 06 23, 18:03) |
Tepti storiau nei sviesta, bet ne perstorai. Be kaupo...kaip pashteta koki |
Nu , reiks pabandyti...
QUOTE (langana @ 2004 06 22, 09:09) |
Jeigu grįžtant prie pagrindinės temnos apie vištienos faršą, tai yra dar toks pigių kotletėlių receptas. Vištienos faršas(maždaug 600g. po tiek būna parduotuvėse sufasuotas); Prieskoniai vištienai (aš imu jau paruoštus "Santa Marija" ar kt., o kas jau patyrusios kulinarės, gal savo mišinukus ruošia); 2 kiaušiniai; Pusė stiklinės avžinių dribsnių (arba mišinys keturių grūdų košei) Sultinio kubelis |
O kaip susinervinau is pat ryto Vakar nusprendziau, kad pabandysiu siuos kotletukus pagaminti. O dabar ziuriu, ne vistienos, o versienos farso nusipirkau Na idiotizmo virsune
QUOTE (Ingule @ 2004 04 19, 12:42) |
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks: Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu. Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti. Valgom su kecupu arba salotom skanaus |
receptukas.Jau kelis kartus dariau.Pavaišinau sesę, tai beveik pusę keptuvės sukirto.Šiandien dar ir pievagrybių įdėjau.Ir greita, ir skanu.
QUOTE (Asta @ 2004 06 20, 19:39) |
Labai paprastas receptas, tinkantys ir greitiems pusryciams: reikia paimti farsho, ideti prieskoniu, truputeli vandens ipilti, ishmaishius mase tepti ant riekeles batono...ir i orkaite. Kepti kol paskrus. Skanaus |
Puikus receptukas. Man labai patiko. Labai ačiū