DiaDi
Taip gaunasi vientisa konsistencija,bet galima ruošti ir sluoksniukais.
Tik,geriau naudoti avinžirnius{tuomet galima juos maišyti su grietinėle,arba sviestuką},nes avinžirniai yra pakankamai sausi.
Dėl subliūškimo galiu pasakyti,kad taip neatsitinka.
Galima uždengti folija {naudojant keramikinius indukus,užkepus,nuimame foliją}
,kad apkeptų.
QUOTE(aguonele @ 2010 02 18, 22:03)
as siandien prikepiau netradiciniu kotletu ... kazkada sm radau recepta, bet niekad dar buvau nebandzius. Zodziu i 450 g vistienos farso imaisiau iki skaidrumo pakepinta svoguna, bei 2 kiausinius suplaktus su 1 v.s. kupinu krakmolo, 2 v.s. mejonezo, 1 a.s. farso prieskoniu, druskos, pipiru bei svieziu petrazoliu. Gaunas gana skystoka mase, kuri dedama saukstu i ikaitusi alieju ir kepama.Tikrai skanus, purus koteltai Kiekvienas pagal savo skoni pasidaro padaza ir dar juos patroskina jame as tik ryt ji darysiu, tai va ... skanaus!
Išbandyta, patiko visai šeimynai šitie kotletukai
QUOTE(regna @ 2010 03 21, 20:05)
DiaDi
Taip gaunasi vientisa konsistencija,bet galima ruošti ir sluoksniukais.
Tik,geriau naudoti avinžirnius{tuomet galima juos maišyti su grietinėle,arba sviestuką},nes avinžirniai yra pakankamai sausi.
Dėl subliūškimo galiu pasakyti,kad taip neatsitinka.
Galima uždengti folija {naudojant keramikinius indukus,užkepus,nuimame foliją}
,kad apkeptų.
Taip gaunasi vientisa konsistencija,bet galima ruošti ir sluoksniukais.
Tik,geriau naudoti avinžirnius{tuomet galima juos maišyti su grietinėle,arba sviestuką},nes avinžirniai yra pakankamai sausi.
Dėl subliūškimo galiu pasakyti,kad taip neatsitinka.
Galima uždengti folija {naudojant keramikinius indukus,užkepus,nuimame foliją}
,kad apkeptų.
Aciu,Regna,reiks ryt isbandyti
Sveikos
Norėjau paklaust ką jūs darot su įdarytom bulvėm ar verdat vandeny ar kepat arkaitėj :hm
Norėjau paklaust ką jūs darot su įdarytom bulvėm ar verdat vandeny ar kepat arkaitėj :hm
QUOTE(Pijausmama @ 2010 04 12, 13:38)
Norėjau paklaust ką jūs darot su įdarytom bulvėm ar verdat vandeny ar kepat arkaitėj
Aš orkaitėj jas troškinu greitinėlėje uždaram inde Prieš tai (prieš jas išskaptuojant) aš jas įmetu į verdantį vandenį, tada jos sausos niekad nebūna.
O as kepu orkaiteje, tik prieš kepant bulves pusele apvinioju su folija, tuomet sultys issiskyrusios is mesytes neisbega, o bulve buna sultinga ir skani
As megstu "palaida" farsa iskepti su pievagrybiais arba darzovemis, ji sumaisyti su virtais makaronais bei pomidoru padazu, ir galiausiai uzkepti suriu. Greita ir skanu.
Man tai labai skanu toks patiekalas: Į stiklinį indą dedu sluoksniais, kubeliais pjaustytas bulves, tada griezineliais pjaustytas morkas, labai smulkiai pjaustyta kopusta, viska pabarstau druska ir tada sluoksnis farso. I farsa imaisau stikline grietines, kiausini, idedu gana daug kmynu ir ant darzoviu graziai sudedu ta farsa. Ant farso dar galima uzdeti keleta griezineliu morkyciu, kad graziai atrodytu. Truputi ipilu vandens. Uzdengiu folija ir valandai dedu i orkaite. Kepu 200 laipsniu temperaturoje. Man labai labai skanu
QUOTE(aguonele @ 2010 02 19, 00:03)
as siandien prikepiau netradiciniu kotletu ... kazkada sm radau recepta, bet niekad dar buvau nebandzius. Zodziu i 450 g vistienos farso imaisiau iki skaidrumo pakepinta svoguna, bei 2 kiausinius suplaktus su 1 v.s. kupinu krakmolo, 2 v.s. mejonezo, 1 a.s. farso prieskoniu, druskos, pipiru bei svieziu petrazoliu. Gaunas gana skystoka mase, kuri dedama saukstu i ikaitusi alieju ir kepama.Tikrai skanus, purus koteltai Kiekvienas pagal savo skoni pasidaro padaza ir dar juos patroskina jame as tik ryt ji darysiu, tai va ... skanaus!
Kepiau siandien situos.... Laaaaaaabai patiko! Dar tikrai gaminsiu
Laba vakara
Turiu kiaulienos farso ir reik ryt gamint kazka, laukiam sveciu, paprastu kotletu nenoriu Kazin ar tiktu siam receptui kiauliena vietoj vistienos?
QUOTE(aguonele @ 2010 02 18, 23:03)
as siandien prikepiau netradiciniu kotletu ... kazkada sm radau recepta, bet niekad dar buvau nebandzius. Zodziu i 450 g vistienos farso imaisiau iki skaidrumo pakepinta svoguna, bei 2 kiausinius suplaktus su 1 v.s. kupinu krakmolo, 2 v.s. mejonezo, 1 a.s. farso prieskoniu, druskos, pipiru bei svieziu petrazoliu. Gaunas gana skystoka mase, kuri dedama saukstu i ikaitusi alieju ir kepama.Tikrai skanus, purus koteltai Kiekvienas pagal savo skoni pasidaro padaza ir dar juos patroskina jame as tik ryt ji darysiu, tai va ... skanaus!
Turiu kiaulienos farso ir reik ryt gamint kazka, laukiam sveciu, paprastu kotletu nenoriu Kazin ar tiktu siam receptui kiauliena vietoj vistienos?