Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

as siandien prikepiau netradiciniu kotletu ... kazkada sm radau recepta, bet niekad dar buvau nebandzius. Zodziu i 450 g vistienos farso imaisiau iki skaidrumo pakepinta svoguna, bei 2 kiausinius suplaktus su 1 v.s. kupinu krakmolo, 2 v.s. mejonezo, 1 a.s. farso prieskoniu, druskos, pipiru bei svieziu petrazoliu. Gaunas gana skystoka mase, kuri dedama saukstu i ikaitusi alieju ir kepama.Tikrai skanus, purus koteltai 4u.gif Kiekvienas pagal savo skoni pasidaro padaza ir dar juos patroskina jame thumbup.gif as tik ryt ji darysiu, tai va ... skanaus!
user posted image
Atsakyti
labai skaniai atrodo. mielai dabar paragauciau bigsmile.gif
Atsakyti
Pasiruosiame farsa kaip kas megsta. Isskuobiam bulviu vidu, prikisame farso, sudedame i troskintuva, suberiame bulviu liekaneles(visgi maistas smile.gif ), ipilame 1/3 indo vandenuko, megstamu prieskoniuku ir pasauname i orkaite. Pabaigoje uzbaliname grietine. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(**Luka** @ 2010 03 06, 22:37)
Pasiruosiame farsa kaip kas megsta. Isskuobiam bulviu vidu, prikisame farso, sudedame i troskintuva, suberiame bulviu liekaneles(visgi maistas smile.gif  ), ipilame 1/3 indo vandenuko, megstamu prieskoniuku ir pasauname i orkaite. Pabaigoje uzbaliname grietine. Skanaus!

Bandysiu siandien pagal sita receptuka thumbup.gif
Atsakyti
Visos temos neskaičiau,tad galbūt kartoju kokį receptą,bet aš štai ką ruošiu,nereikia jokių ypatingų produktų,vienus lengvai galima keisti kitais smile.gif

TORTILIJOS SU ĮDARU
Tortilijas iškepu turėdama laiko,jų dažnai turiu namuos,kad nereikėtų gaišt laiko jų gamybai,kada jau reik maistą ruošt.O įdaras-faršas,svogūnas,pievagrybiai, paprika,marinuoti agurkai,sūris, kečupas.Žodžiu-tinka viskas,ką randu šaldytuve biggrin.gif Faršą su svogūnais ir prieskoniais apkepu,į jį maišau daržoves,grybus,kečupą. Dedu po porą šaukštų tos masės ant tortilijos,apibarstau tarkuotu sūriu,užlenkiu kampus(darau vamzdelį), prismeigiu sumuštinių iešmeliu,dedu į kepimo skardą,ir kokia 10min pakepu orkaitėj ~200 karšty. Greita ir labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruzhee @ 2010 03 14, 14:44)
Visos temos neskaičiau,tad galbūt kartoju kokį receptą,bet aš štai ką ruošiu,nereikia jokių ypatingų produktų,vienus lengvai galima keisti kitais smile.gif

TORTILIJOS SU ĮDARU
Tortilijas iškepu turėdama laiko,jų dažnai turiu namuos,kad nereikėtų gaišt laiko jų gamybai,kada jau reik maistą ruošt.O įdaras-faršas,svogūnas,pievagrybiai, paprika,marinuoti agurkai,sūris, kečupas.Žodžiu-tinka viskas,ką randu šaldytuve biggrin.gif Faršą su svogūnais ir prieskoniais apkepu,į jį maišau daržoves,grybus,kečupą. Dedu po porą šaukštų tos masės ant tortilijos,apibarstau tarkuotu sūriu,užlenkiu kampus(darau vamzdelį), prismeigiu sumuštinių iešmeliu,dedu į kepimo skardą,ir kokia 10min pakepu orkaitėj ~200 karšty. Greita ir labai skanu thumbup.gif

gal dar parašytumėt ir kaip tas tortilijas išsikepti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(**Luka** @ 2010 03 06, 21:37)
Pasiruosiame farsa kaip kas megsta. Isskuobiam bulviu vidu, prikisame farso, sudedame i troskintuva, suberiame bulviu liekaneles(visgi maistas smile.gif  ), ipilame 1/3 indo vandenuko, megstamu prieskoniuku ir pasauname i orkaite. Pabaigoje uzbaliname grietine. Skanaus!

Ar kepti troškintuve su dangčiu ar be g.gif?
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 02 18, 21:03)
as siandien prikepiau netradiciniu kotletu ... kazkada sm radau recepta, bet niekad dar buvau nebandzius. Zodziu i 450 g vistienos farso imaisiau iki skaidrumo pakepinta svoguna, bei 2 kiausinius suplaktus su 1 v.s. kupinu krakmolo, 2 v.s. mejonezo, 1 a.s. farso prieskoniu, druskos, pipiru bei svieziu petrazoliu. Gaunas gana skystoka mase, kuri dedama saukstu i ikaitusi alieju ir kepama.Tikrai skanus, purus koteltai  4u.gif  Kiekvienas pagal savo skoni pasidaro padaza ir dar juos patroskina jame  thumbup.gif as tik ryt ji darysiu, tai va ... skanaus!

as bandzius, skanus labai thumbup.gif

QUOTE(**Luka** @ 2010 03 06, 20:37)

aga ir man idomu reik uzdengt ar ne ir kiek laiko mazdaug kept kokioj temperaturoj ax.gif
tiesa, o kaip isskobiat bulves blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2010 03 17, 15:33)
as bandzius, skanus labai  thumbup.gif
aga ir man idomu reik uzdengt ar ne ir kiek laiko mazdaug kept kokioj temperaturoj  ax.gif
tiesa, o kaip isskobiat bulves  blush2.gif

Tie kotletukai man visada buna skanesi uz iprastinius thumbup.gif .Tik va,nupasakokit koki padaza prie ju gaminat g.gif ?

Na laukim Lukos,gal pati pasakys apie išskobtų bulvių su faršu kepimo subtilumus rolleyes.gif .
Atsakyti
Rekomenduosiu kimštas bulvytes:)
Reikės:
*Bulvių ( man labiau patinka nedidukės, bet jei šeima didesnė,tai rinkitės didesnias bulves).
*Faršo
*Prieskonių
*Morkytės
*Svogūno
*Poro
*Česnako
*Pievagrybių
*Grietinėlės

Bulves perpjaunam per puse ir išskobiam vidų ( aš tai darau su šaukštuku ). Tik neišmeskite tų bulvių viduriukų, aš juos kepu kartu.
Pagaminame faršą: supjaustome smulkiai svogūną, sutarkuojame morką, sudedame išspaustą česnaką, prieskonius.
Bulves kemšame farsu ir dedame į indą kepimui, įpilame vandens, kad nepritrauktų bulvių. Pašauname į orkaitę. Kepame 30-40 min,kol bulvės suminkštės. Tada ant viršaus dedame stambiai pjaustytus pievagrybius,pjaustytą porą ir užpilame grietinėle, dar troškiname 15min.
Kartais prieš pat patiekiant, užtarkuoju sūrio ( kietasis skaniausia).
Valgyti su daržovėmis thumbup.gif
Na maniškis labai pamėgo smile.gif
Skanaus!

Papildyta:
Dar pridėsiu mamytės receptukąsmile.gif (2porcijom man užteko ir dar liko )
Reikės:
*100g faršo (galima ir daugiau, kaip kam patinka)
*Dvi didesnės virtos bulvės
*Viena didelė virta morka
*Kiaušinis
*Prieskoniai

Į faršą dedame sutarkuotas bulves bei morką ( tarkuot geriausia per burokinę tarką),įmušam kiaušinį, dedame prieskonių ir sumaišome.
Turi gautis masė kaip kotletams. Iš šios masės formuojame mažiukus kotletukus ir kepame keptuvėje.
Patiekti galima su įvairiu garnyru. Na man skaniausia makaronais bei sviesopadažu.
Skanaus:)

Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 02 17, 21:04)
Visai nesenai ruošiau,vištienos faršą,su alyvuogėmis ir žirnių mase.
Faršą ruošiausi{iš vištienos krūtinėlų},sudėjau į kombainą+sudėjau žalias alyvuoges+pakepintus svogūnus+baltus pipirus+ciberžolės miltelius+dž.krapus+kiausinius
Žirnius išplaunu,išverdu,sudedu į kombainą+įdedu apvirtas morkas+apvirtus džiovintus grybus+įpilu tirpinto sviesto.
Tuomet kepimo indelius ištepu sviestu,dedu šaukštą žirnių masės ,tuomet dedu vištienos masę.
Kepu orkaitėje.Bebaigiant kepti užberiu tarkuoto surio sumaišyto su sviestu tarkuotu+pankolio sėklų.
Valgau su turimomis salotomis.
Dariau pirmą kartą,patiko,tik,jeigu daryčiau,kitą sykį vietoj žirnių masės naudočiau avinžirnius, 4u.gif

Regna, paskaičiau ir susidomėjau..Sakyk, o tai tos masės gaunasi vientisos? Kaip supratau, mali viską kartu (žirnius,morkas bei grybus), na košės konsistencijos? Ar iškepus patiekalas nebūna subliuškęs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytera @ 2004 09 30, 17:00)
Siulau super skanu recepteli, pati dar negaminau, bet bendradarbes pasiule, sake niam niam rolleyes.gif  Beja, siandien vakarienei gaminsiu wink.gif

Taigi:

Farsu idarytas kalafijoras:

Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas laugh.gif Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.

Skanaus clap.gif

Merginos,vakar dariau šitą šedevrą! Skonis nerealus thumbup.gif
Dviese su MB suvalgėm pusę viso kalafijoro biggrin.gif Šiaip aš į faršą daug česnako dėjau, o patiekiau su sviesto padažu ir česnakine balta duonele ( kur šaldytos parduodamos).
Patiekalo gaminimas yra labai lengvas, nors kai pasiryžau tai gaminti, galvojau,kad virtuvėje praleisiu visą vakarą, bet buvo priešingai, gaminimas užtruko apie 30min. Faršą atšildžiau iš anksto:)
Tikrai tikrai rekomenduoju bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2010 03 16, 16:56)
gal dar parašytumėt ir kaip tas tortilijas išsikepti  blush2.gif

Prašom,argi gaila biggrin.gif
TORTILIJOS

2 1/4 puodelio miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
3/4 puodelio pieno

Pieną užvirinti.Visus ingridientus sudėt į indą,pamaišyt,maišant lėtai pilti pieną.Ant stalo keletą min paminkyti.Dalinti tešlą į 12 gabalėlių,iš kiekvieno kočioti apskritimą 15cm skersmens.Kepti labai karštoje SAUSOJE keptuvėje po 30 s kiekvieną pusę.

Man tešlą ruošia duonkepė,man belieka tik kočiot ir kept smile.gif Bet ir viską ruošiant rankomis darbo tikrai nedaug thumbup.gif
P.S. Pas mane puodelis 240ml talpos.Galima matuoti ir didesniu/mažesniu,svarbiausia tą pačią talpą naudoti matuojant ir miltus,ir pieną smile.gif
Atsakyti