Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(Vasara @ 2005 03 21, 16:48)
Čia dar dėl to faršo įsiterpsiu (na juk tema apie faršą smile.gif ), pažiūrėjau ta ARVI kalakutienos faršą - bet kiek ten konservantų...? Gal geriau rast pvz. kalakutienos kokios mėsos ir susimalt? Tik kur rast sveriamos kalakutienos pvz. file?

Noriu tiesiog pasakyti apie kalakutiena, kad sioje parduotuveje, kaip tik galima nusipirkti kokios tik nori. Pasiirnkimas platus. Zinoma, galima ir susimalti:) man tai labai patinka. Vis gaminu ivairius patiekalus is kalakutienos.
Atsakyti
As ir turiu vistienos farso dabar nemazai tai gal bandysiu koki pati recepciuka su makaronais sukurt biggrin.gif
Manau gausis puikiai blush2.gif turiu pievagrybiu, idesiu cesnakiuko, svogunu, pomidoru padazo nes vistienos farsas niekam nepaslaptis daug sausesnis nei kiaulienos farsas smile.gif
Atsakyti
Turiu kalakutienos faršo, bandysiu rytoj apkepą su makaronais daryt g.gif
Atsakyti
Šiandien nusiteikiau gaminti makaronus su faršu wink.gif tikiuosi,kad gausis skaniai g.gif tik reikia į parduotuvę nulėkti sūrio nusipirkti (o taip tingiu) biggrin.gif
Atsakyti
Čeburaška,įkeliu Tau,prašant,sluoksniuotis su daržovėmis,tikiuosiu atrasi jį
Daugiausia ruošiu iš jautienos,arba paukštienos,jeigu turiu ruošiu iš kalakutienos.
Faršą ruošiu,paprastai sutarkuoju svogūną,česnaką,beriu baltų pipirų,ciberžolės,raudonos paprikos miltelių,krapų,išplaku kiaušinį{kiekis priklauso kiek asmenų valgys}
Pamerkiu džiovintų grybų{prieš tai gerai išplaunu}apverdu grybus tame pačiame vandenyje,kur mirko.
Pamerkiu džiovintas slyvas.
Supjaustau,porų arba svogūnų,supjaustau cukinijos,papprikų.
Lengvai apkepu nedideliame sviesto kiekyje.
Paimu kepimo indą gerai ištepu sviestuku pabarstau nedaug džiuvėselių.
Susitarkuoju sūrio.
Kepimo indą iškloju nestoru sluoksniu paruoštos mėsos masės.
Dengiu plonu sluoksniu apkeptų daržovių,tuomet barstau sluoksnelį sūrio+faršo sluoksnis+džiovintų slyvų sluoksnelis sūrio+sluoksnelis faršo.
Jeigu lieka sūrio,ji paliekame.
Uždengiame folija ir kepame orkaitėje.
Kai jau baigiame kepti,atidengiame foliją apibarstome likusiu sūriu,kad tą sluoksniuotį uždengtų visą paviršių.
Valgomas šiltas.
Skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 10, 22:21)
Čeburaška,įkeliu Tau,prašant,sluoksniuotis su daržovėmis,tikiuosiu atrasi jį
Daugiausia ruošiu iš jautienos,arba paukštienos,jeigu turiu ruošiu iš kalakutienos.
Faršą ruošiu,paprastai sutarkuoju svogūną,česnaką,beriu baltų pipirų,ciberžolės,raudonos paprikos miltelių,krapų,išplaku kiaušinį{kiekis priklauso kiek asmenų valgys}
Pamerkiu džiovintų grybų{prieš tai gerai išplaunu}apverdu grybus tame pačiame vandenyje,kur mirko.
Pamerkiu džiovintas slyvas.
Supjaustau,porų arba svogūnų,supjaustau cukinijos,papprikų.
Lengvai apkepu nedideliame sviesto kiekyje.
Paimu kepimo indą gerai ištepu sviestuku pabarstau nedaug džiuvėselių.
Susitarkuoju sūrio.
Kepimo indą iškloju nestoru sluoksniu paruoštos mėsos masės.
Dengiu plonu sluoksniu apkeptų daržovių,tuomet barstau sluoksnelį sūrio+faršo sluoksnis+džiovintų slyvų sluoksnelis sūrio+sluoksnelis faršo.
Jeigu lieka sūrio,ji paliekame.
Uždengiame folija ir kepame orkaitėje.
Kai jau baigiame kepti,atidengiame foliją apibarstome likusiu sūriu,kad tą sluoksniuotį uždengtų visą paviršių.
Valgomas šiltas.
Skanaus 4u.gif

Taip ir pagalvojau,kad cia parasysi ax.gif Dekuj 4u.gif 4u.gif Turetu but laabai skanu, thumbup.gif kaip tik nupirkau farso,bet dziovintu grybu neturiu... doh.gif
Atsakyti
Visai nesenai ruošiau,vištienos faršą,su alyvuogėmis ir žirnių mase.
Faršą ruošiausi{iš vištienos krūtinėlų},sudėjau į kombainą+sudėjau žalias alyvuoges+pakepintus svogūnus+baltus pipirus+ciberžolės miltelius+dž.krapus+kiausinius
Žirnius išplaunu,išverdu,sudedu į kombainą+įdedu apvirtas morkas+apvirtus džiovintus grybus+įpilu tirpinto sviesto.
Tuomet kepimo indelius ištepu sviestu,dedu šaukštą žirnių masės ,tuomet dedu vištienos masę.
Kepu orkaitėje.Bebaigiant kepti užberiu tarkuoto surio sumaišyto su sviestu tarkuotu+pankolio sėklų.
Valgau su turimomis salotomis.
Dariau pirmą kartą,patiko,tik,jeigu daryčiau,kitą sykį vietoj žirnių masės naudočiau avinžirnius, 4u.gif
Atsakyti
Aš kotletams į faršą dedu kepintu saulėgražų ir rūkytos šonynės.Man tai labai skanu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(WyWa @ 2010 02 17, 22:48)
Aš kotletams į faršą dedu kepintu saulėgražų ir rūkytos šonynės.Man tai labai skanu. ax.gif


Idomu,nebuvau girdejusi tokio recepto,bandysiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos.
Į kotletus galima įdėti į vidų fer.sūrio sumaištais su kapotais migdolais,galima dėti moliūgo sėklų,galima apvolioti džiuvėsėliais sumaišytais su riešutų mase.
Bet tai būdinga yra vištienos,kalakutienos,triušienos kotletams.
Reikia kepti ant mažos kaitros.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif Pasidalinsiu patirtimi . Aš perku mėsa, pjaustau kubeliais, truputi ilgiau negu faršą daryt, bet skaniau dvigubai išeina, ir žinau ką valgau... (pirktinis faršas tai ne tik mėsa)
Vakar į tokia mėsa įdėjau daug kapotu svogūnu, druskytės, pipiru(nepagailėjau) ir suklijavus didelius koldūnus ( kieta tešla:miltai, kiaušinis, vanduo-), vyriau ant garu 20 min.
Skanumėlis gavosi tiesiog pasakiškas 4u.gif
P.S. Daug daryti nereikia, likusius sušaldau kitam kartui.
Atsakyti
QUOTE(Meile30 @ 2010 02 18, 22:26)
Sveikos mamos  4u.gif Pasidalinsiu patirtimi . Aš perku mėsa, pjaustau kubeliais, truputi ilgiau negu faršą daryt, bet skaniau dvigubai išeina, ir žinau ką valgau... (pirktinis faršas tai ne tik mėsa)
Vakar į tokia mėsa įdėjau daug kapotu svogūnu, druskytės, pipiru(nepagailėjau) ir suklijavus didelius koldūnus ( kieta tešla:miltai, kiaušinis, vanduo-), vyriau ant garu 20 min.
Skanumėlis gavosi tiesiog pasakiškas  4u.gif
P.S. Daug daryti nereikia, likusius sušaldau kitam kartui.

cia kaip uzbekiski mantai, na, tik uzuomina i juos, bet itariu, kad labai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti