Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(Erendira @ 2009 09 16, 12:34)
Taip, aš į skardą pilu sultinio, kad bulvės nesudžiūtų. Tiesa, kad faršas nebūtų sausas (man taip pirkąm kartą gaminant gavosi, taip pat sultinuko į jį įpilu blush2.gif

faršas nebus sausas, jeigu į kotleto dydžio faršo kiekį, įdėsite po arbatinį šaukštuką sviesto, kas mėgsta liesiau, tai ir sultinukas be abejo liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 11, 16:46)
nu va pasidariau tuos sumustinukus- farsas su prieskoniais, kecupo, majonezo, garstyciu, uztepta ant batono riekeliu ir orkaitej , oij kaip niam niam su marinuotais agurkeliais, kitakart dar i pabaiga surio riekele uzdesiu  blush2.gif

O kepet orkaitej ant griliaus? Jei nepaslaptis, kiek laiko ir kokioj temperaturoj? As vis bijau, kad mesa zalia nebutu, tai daznai sudeginu blink.gif
Atsakyti
bet kokį faršą reikėtų kepti 190-200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių skardoje, galima ant kepimo popieriaus, galima ant skardos tiesiai, minimaliai patepus aliejumi, faršas kepdamas paskleidžia sultis ir riebaliukus. Kai kepu kotletus orkaitėje, tai priklausomai nuo jų mėsytės ir dydžio kepu 200 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių, po pusės kepimo laiko apverčiu kita puse, kad abi vienodai apkeptų ir neperkepinu, po to dar patroškinu ax.gif dabar prisiminiau kotletus su morkomis, tai net seilė nutyso, reikės pasigaminti rytoj ax.gif
Atsakyti
Aciu, Olesta, uz issamu atsakyma 4u.gif . As tik galvoju, jei ant duonos tepamas plonas sluoksnis farso, tai sakau, gal trumpiau ji kepti. Gal net ant griliaus geriau. Na reiks kada pabandyti, gal tada paciai aiskiau pasidarys blink.gif
Atsakyti
jei plonai ir ant duonos, tai be abejo trumpiau, tiesiog žiūrėkit, kad būtų iškepę ir viskas 4u.gif
Atsakyti
Man svarbu, kad gaminant mazai darbo butu tongue.gif Dar svarbu, kad butu maisto daug ir nebrangiai gautusi, nes namie 3 vyrai, todel gaminu tokius kepsniukus:
Farsa paruosiu kaip kotletams -mesyte, kiausinis, prieskoniai,itarkuoju bulve(nebutinai) ir cesnakelio, formuoju kotletus, tik truputeli paploju, kad butu plokstesni ir apvolioju miltuose, po to kiausinio plakiny, po to dziuveseliuose ir kepu.
Elementaru, bet po kotletu man buvo atradimas lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 11, 16:46)
nu va pasidariau tuos sumustinukus- farsas su prieskoniais, kecupo, majonezo, garstyciu, uztepta ant batono riekeliu ir orkaitej , oij kaip niam niam su marinuotais agurkeliais, kitakart dar i pabaiga surio riekele uzdesiu  blush2.gif


kiek laiko kepat? tepat skardą riebalais? rolleyes.gif
Atsakyti
gal kas gali pasidalint skanių receptu kotlečiukų iš kapotos mėsos? bučiau lb dėkinga smile.gif
Atsakyti
Receptas is IKI puslapio smile.gif Turetu buti skanu..

Kotletukai su darzovemis• Pagrindinė dalis
o Kiaulienos faršas - 1.5 kg
o Kiaušiniai - 2 vnt.
o Druska - pagal skonį
o Juodieji malti pipirai - pagal skonį
Įdaras
o Morkos - 2 vnt.
o Svogūnai (arba porai) - 0.5 vnt.
o Paprikos - 0.5 vnt.
o Pievagrybiai - 250 g
o Cukinijos (mažos) - 1 vnt.
o Sviestas - 25 g
o Druska arba prieskonių mišinys - pagal skonį
o tarkuotas fermentinis sūris - 200 g

Paruošimas
• 1. Nuskuskite morkas ir sutarkuokite jas burokine tarka.
• 2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais.
• 3. Paprikos puselę ir cukiniją supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, pievagrybius – griežinėliais.
• 4. Į keptuvę įpilkite truputį vandens ir dėkite sviestą. Kai keptuvė įkais, suverskite į ją visas daržoves ir troškinkite, kol suminkštės. Pagardinkite jas druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu.
• 5. Į faršą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
• 6. Suformuokite nedidelius kotletus, jų viršuje įspauskite duobutes. Kotletus sudėkite į kepimo formą, į duobutes įkrėskite po šaukštą troškintų daržovių.
• 7. Į kepimo indą su kotletais įpilkite truputį vandens ir kiškite juos į 185-200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
• 8. Kotletams baigiant kepti, apibarstykite juos tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar šiek tiek pakepkite, kol sūris išsilydys.

Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 09 30, 11:12)
gal kas gali pasidalint skanių receptu kotlečiukų iš kapotos mėsos? bučiau lb dėkinga smile.gif

jau pati sugalvojau , buvo laaaaaaaabai skanu essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 11, 16:46)
nu va pasidariau tuos sumustinukus- farsas su prieskoniais, kecupo, majonezo, garstyciu, uztepta ant batono riekeliu ir orkaitej , oij kaip niam niam su marinuotais agurkeliais, kitakart dar i pabaiga surio riekele uzdesiu  blush2.gif

man irgi idomu kiek laiko kepet, nes juk reikia kad farsas iskeptu o batonas nesudegtu g.gif
parasykit jei nesunku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2004 06 20, 22:38)
Labai paprastas receptas, tinkantys ir greitiems pusryciams: reikia paimti farsho, ideti prieskoniu, truputeli vandens ipilti, ishmaishius mase tepti ant riekeles batono...ir i orkaite. Kepti kol paskrus. Skanaus  essen.gif


nu pašoviau ir aš tokius sumuštinukus ką tik į orkaitę ax.gif žiūrėsiu kas gausis 4u.gif kažkaip baisu, kad bulka suskrus, o faršas liks neiškepęs g.gif
Atsakyti