Receptas is IKI puslapio
Turetu buti skanu..
Kotletukai su darzovemis Pagrindinė dalis
o Kiaulienos faršas - 1.5 kg
o Kiaušiniai - 2 vnt.
o Druska - pagal skonį
o Juodieji malti pipirai - pagal skonį
Įdaras
o Morkos - 2 vnt.
o Svogūnai (arba porai) - 0.5 vnt.
o Paprikos - 0.5 vnt.
o Pievagrybiai - 250 g
o Cukinijos (mažos) - 1 vnt.
o Sviestas - 25 g
o Druska arba prieskonių mišinys - pagal skonį
o tarkuotas fermentinis sūris - 200 g
Paruošimas
1. Nuskuskite morkas ir sutarkuokite jas burokine tarka.
2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais.
3. Paprikos puselę ir cukiniją supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, pievagrybius griežinėliais.
4. Į keptuvę įpilkite truputį vandens ir dėkite sviestą. Kai keptuvė įkais, suverskite į ją visas daržoves ir troškinkite, kol suminkštės. Pagardinkite jas druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu.
5. Į faršą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
6. Suformuokite nedidelius kotletus, jų viršuje įspauskite duobutes. Kotletus sudėkite į kepimo formą, į duobutes įkrėskite po šaukštą troškintų daržovių.
7. Į kepimo indą su kotletais įpilkite truputį vandens ir kiškite juos į 185-200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
8. Kotletams baigiant kepti, apibarstykite juos tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar šiek tiek pakepkite, kol sūris išsilydys.