QUOTE(ligita33 @ 2009 08 23, 21:16)
labutes
gal pasikartosiu, nes nera kada perskaityt visos temos (paskaiciau tik keleta psl). as kepu bulviu plokstaini su farsu. dedu i skarda splona sluoksni tarkuotu bulviu (paruostu kaip plokstainiui), tada sluoksni farso -irgi plona, tada vel bulves.
gal pasikartosiu, nes nera kada perskaityt visos temos (paskaiciau tik keleta psl). as kepu bulviu plokstaini su farsu. dedu i skarda splona sluoksni tarkuotu bulviu (paruostu kaip plokstainiui), tada sluoksni farso -irgi plona, tada vel bulves.
Aš šiandien gaminau kažką panašaus, tik su žirnių dribsniais. Turėjau jų pakuotę ir nenaudojau, o nesenai pažiūrėjau ir ant pakelio radau receptą Patiekalas labai lengvai ir greitai pagaminamas ir tikrai skanu:
Reikės:
2 stiklinių žirnių dribsnių
200 g jautienos ir kiaulienos faršo
Svogūnų
2 kiaušinių
Sviesto kepimui
Paruošimas:
Užpilti žirnių dribsnius karštu vandeniu, pasūdyti ir virti 10-15 min. Į keptuvę dėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir juos šiek tiek pakepti. Tada dėti faršą ir maišant kepti. Ant suteptos sviestu keptuvės dėti dribsnių košę, tada mėsos sluoksnį, ant viršaus vėl žirnių sluoksnį. Viršų aptepti kiaušinių plakiniu, kepti orkaitėje apie 30 min. Gaunasi toks traškiu paviršiumi apkepas. Labai skanu buvo valgyti su grietine