Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(ligita33 @ 2009 08 23, 21:16)
labutes  4u.gif
gal pasikartosiu, nes nera kada perskaityt visos temos (paskaiciau tik keleta psl). as kepu bulviu plokstaini su farsu. dedu i skarda splona sluoksni tarkuotu bulviu (paruostu kaip plokstainiui), tada sluoksni farso -irgi plona, tada vel bulves.


Aš šiandien gaminau kažką panašaus, tik su žirnių dribsniais. Turėjau jų pakuotę ir nenaudojau, o nesenai pažiūrėjau ir ant pakelio radau receptą doh.gif Patiekalas labai lengvai ir greitai pagaminamas ir tikrai skanu:

Reikės:
2 stiklinių žirnių dribsnių
200 g jautienos ir kiaulienos faršo
Svogūnų
2 kiaušinių
Sviesto kepimui

Paruošimas:
Užpilti žirnių dribsnius karštu vandeniu, pasūdyti ir virti 10-15 min. Į keptuvę dėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir juos šiek tiek pakepti. Tada dėti faršą ir maišant kepti. Ant suteptos sviestu keptuvės dėti dribsnių košę, tada mėsos sluoksnį, ant viršaus vėl žirnių sluoksnį. Viršų aptepti kiaušinių plakiniu, kepti orkaitėje apie 30 min. Gaunasi toks traškiu paviršiumi apkepas. Labai skanu buvo valgyti su grietine smile.gif
Atsakyti
O aš dariau taip....

pakepinau keptuvėje svoguną su faršu (turiu bauer keptuvę tad nei prieskonių nei aliejaus nenaudojau) įdėjau 2 supjaustytus pomidoro, kai viskas susitroškino įdėjau HEINZ pupelių su pomidorų padažu puse skardos, pomidorų padažo šaukštą ir prieš pačią pabaigą įdėjau 2 skilteles česnako....... mmmmmmm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocetė: 24 rugpjūčio 2009 - 18:44
QUOTE(Aukso pieva @ 2009 08 24, 17:24)
Aš šiandien gaminau kažką panašaus, tik su žirnių dribsniais. Turėjau jų pakuotę ir nenaudojau, o nesenai pažiūrėjau ir ant pakelio radau receptą  doh.gif  Patiekalas labai lengvai ir greitai pagaminamas ir tikrai skanu:

Reikės:
2 stiklinių žirnių dribsnių
200 g jautienos ir kiaulienos faršo
Svogūnų
2 kiaušinių
Sviesto kepimui

Paruošimas:
Užpilti žirnių dribsnius karštu vandeniu, pasūdyti ir virti 10-15 min. Į keptuvę dėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir juos šiek tiek pakepti. Tada dėti faršą ir maišant kepti. Ant suteptos sviestu keptuvės dėti dribsnių košę, tada mėsos sluoksnį, ant viršaus vėl žirnių sluoksnį. Viršų aptepti kiaušinių plakiniu, kepti orkaitėje apie 30 min. Gaunasi toks traškiu paviršiumi apkepas. Labai skanu buvo valgyti su grietine smile.gif

Jaučiu, kad labai skanu essen.gif
Aš labai mėgstu žirnių dribsnius, bet jau keli metai niekur jų neberandu verysad.gif Iš kur gavot? bigsmile.gif

Atsakyti
gal kas turite nauju ideju?
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 08 25, 07:40)
Jaučiu, kad labai skanu essen.gif
Aš labai mėgstu žirnių dribsnius, bet jau keli metai niekur jų neberandu verysad.gif Iš kur gavot? bigsmile.gif


Radau spintelėje užkištus smile.gif Tikiuosi, jų dar būna parduotuvėse, norėčiau vėl kada pasigaminti tą apkepą su faršu ax.gif
Atsakyti
Labai man patiko šis patiekalas su faršu, kaip tik šiandien planuoju jį gaminti.

Reikės:
maltos mėsos (pagal poreikį)
1 kiaušinio
druskos, pipirų
1 svogūno
margarino arba aliejaus
2 - 3 pomidorų (be odelės)
cukinijos
paprikos
pusės stiklinės vandens
grietinėlės

Pirmiausia pasiruošiam maltą mėsą: įmušame kiaušinį, beriam druskos, pipirų, taip pat supjaustytą svogūną. Išmaišome viską.
Margariną ištipiname keptuvėje ir suverčiame maltą mėsą. Nemaišyti, leisti apkepti vienai pusei, tuomet apversti ir leisti apkepti kitai pusei (apie 10min, mažiau).
Ant apkepusios mėsos dėti pomidorus, cukiniją, papriką, pilti apie pusę stiklinės vandens ir troškinti ant silpnos ugnies apie 30min. Mėsos vartyti nereikia, tik mentele nuo dugno pakilnoti (retai), kad nesviltų.
Ragaukite, jeigu reikia dadėkite prieskonių.
Kai daržovės suminkštės, į troškinimo pabaigą, pilti truputį grietinėlės.
Skaniausia valgyti su ryžiais, bet galima ir su bulvių koše, jeigu kažkam patinka su grikiais.
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2004 06 20, 20:38)
Labai paprastas receptas, tinkantys ir greitiems pusryciams: reikia paimti farsho, ideti prieskoniu, truputeli vandens ipilti, ishmaishius mase tepti ant riekeles batono...ir i orkaite. Kepti kol paskrus. Skanaus  essen.gif

einu isbandysiu, tik nelb isivaziduoju ant kokios temperaturos kepti blush2.gif
Atsakyti
nu va pasidariau tuos sumustinukus- farsas su prieskoniais, kecupo, majonezo, garstyciu, uztepta ant batono riekeliu ir orkaitej , oij kaip niam niam su marinuotais agurkeliais, kitakart dar i pabaiga surio riekele uzdesiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Melitukas @ 2004 04 05, 13:23)
IDARYTOS PAPRIKOS

Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu

Papriku kepure nupjauti, isimti seklas, uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min.
Farsas:  virti ryziai, daug morku (sutarkuotu), svogunu, prieskoniu.
Paprika pilnai prikimsti farso, uzdeti kepuraites, sustatyti paprikas i puoda stacias, ipilti vandens (puse apsemtu kad), tada i vandeni deti sutarkuotas dvi morkas, pora cesnako skilteliu, prieskoniu. Uzvirti, tada ideti grietines, pomidoru padazo (arba pomidoru). Troskinti apie 30-40 min. As patikrinu ar paprika minksta ir farso biski paragauju.
Skanaus. thumbup.gif
Jei kas neaisku bus, klauskit.

As darau kai jau nusibosta kodletukai smile.gif Man labai skanu farsiruotos paprikos ,vyras ir labai megsat thumbup.gif

Kiek skaniu geru receptuku ,daug ka uzsirasiu reikes pasgaminti mirksiukas.gif mergaites aciu jums 4u.gif
Sendiena turiu farso jautienos tai darysiu su makaronais rolleyes.gif
Papildyta:
Pamirsau parasyti tik nezinau ar tinka cia rasyti blush2.gif Baklazanai farsiruoti su darzovemis ir farsu .Preita savidgali gaminau ,vyras isgyre ,na jis mane ir taip visada giria blush2.gif Man labai labai skanu ,visus du suvalgiau ,nieko nebereika prie ju bet cia jau kiekvienos skonis ,mes valgeme be nieko ir taip su darzovemis thumbup.gif

4 porcijos)
2 baklažanai
2 šaukštai citrinos sulčių
3 skiltelės česnako
6 pomidorai (Pomidorai)
petražolių
2 svogūnai
svogūnų laiškai (3 svogūnų)
300 g jautienos faršo
2 šaukštai aliejaus
75 g Parmezano sūrio

1. Baklažanus perpjauti išilgai per pusę. Išskobti minkštimą, supjaustyti jį kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis, jomis taip pat įtrinti išskobtų baklažanų vidų. Česnaką susmulkinti ir įtrinti juo baklažano vidų, pasūdyti.
2. Pomidorus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Susmulkinti petražoles ir svogūnų laiškus.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Svogūnų galvutes supjaustyti, sumaišyti su jautienos faršu ir pakepinti aliejuje. Pabaigoje sudėti susmulkintas daržoves ir dar šiek tiek patroškinti. Pagardinti žiupsneliu Parmezano, petražolėmis ir prieskoniais. Į išskobtus baklažanus pridėti paruošto įdaro ir apibarstyti sūriu. Kepti 70 min.

Sis receptas is neto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2009 06 17, 10:25)
va sita siandien tikrai isbandysiu  thumbup.gif labai sudomino
daznai darau as tokias bulvytes tik as visada kepu orkaitej biggrin.gif prie virykles nereikia stoveti ir valgom su svieziomis darzovemis arba salotomis thumbup.gif laaabai skanu



O kokioj temperatūroj ir kiek laiko geriausia kepti orkaitėj įdarytas bulves? Labai noriu pamėginti, bet nenoriu, kad sudžiūtų ten tos bulvės..Gal kokio sultinio į skardą pripilti? Puode troškinti tai nenoriu, košė dar gausis, o ir puodo didelio neturiu, kad visai šeimynai užtektų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inner_me @ 2009 09 14, 19:43)
O kokioj temperatūroj ir kiek laiko geriausia kepti orkaitėj įdarytas bulves? Labai noriu pamėginti, bet nenoriu, kad sudžiūtų ten tos bulvės..Gal kokio sultinio į skardą pripilti? Puode troškinti tai nenoriu, košė dar gausis, o ir puodo didelio neturiu, kad visai šeimynai užtektų  smile.gif


Taip, aš į skardą pilu sultinio, kad bulvės nesudžiūtų. Tiesa, kad faršas nebūtų sausas (man taip pirkąm kartą gaminant gavosi, taip pat sultinuko į jį įpilu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 11, 16:46)
nu va pasidariau tuos sumustinukus- farsas su prieskoniais, kecupo, majonezo, garstyciu, uztepta ant batono riekeliu ir orkaitej , oij kaip niam niam su marinuotais agurkeliais, kitakart dar i pabaiga surio riekele uzdesiu  blush2.gif

Skamba puikiai wub.gif

QUOTE(Inner_me @ 2009 09 14, 19:43)
O kokioj temperatūroj ir kiek laiko geriausia kepti orkaitėj įdarytas bulves? Labai noriu pamėginti, bet nenoriu, kad sudžiūtų ten tos bulvės..Gal kokio sultinio į skardą pripilti? Puode troškinti tai nenoriu, košė dar gausis, o ir puodo didelio neturiu, kad visai šeimynai užtektų  smile.gif

Orkaitėj nesu kepus įdarytų bulvių, bet puode išverda puikiai ir jokia košė nesigauna schmoll.gif
O jei kepčiau įdarytas kepčiau tik Tuperware puode wub.gif manau kad paprastai keptos bulvės skardoj turėtų apdžiūt rolleyes.gif
Atsakyti