Kepiau netikra zuiki(pirma karta) ir vietoj zirneliu dejau konservuotus kukuruzus - labai skanu
Smagu, kad užklydau čia Vakar išsitraukiau mėsytės faršą iš kaimo ir jau nebežinau net ką iš jo skanaus pagaminti - balandėlių šeimyna nelabai megsta, kotletai seniai atsibodo, bandysiu jusu receptukus.
Beje, kotletai naujoviškai - labai greitai, ir skaniau nei keptuvėje : paruoštą su prieskoniais ir batonu faršą suformuoji rutuliukais kaip kad kepti kotletus keptuvėje, bet dėti reikia į blėką ir kištį į orkaitę. Iškepa minkštesni, skanesni ir, svarbiausia, - nereikia stovėti prie viryklės ir vartyti po vieną keptuvėje
Niam niam, bandysiu šiandien kepti
Prisidedu prie padėkos - dar nebandziau, bet tikrai pabandysiu, kai ruošiu balandėlius.
Beje, kotletai naujoviškai - labai greitai, ir skaniau nei keptuvėje : paruoštą su prieskoniais ir batonu faršą suformuoji rutuliukais kaip kad kepti kotletus keptuvėje, bet dėti reikia į blėką ir kištį į orkaitę. Iškepa minkštesni, skanesni ir, svarbiausia, - nereikia stovėti prie viryklės ir vartyti po vieną keptuvėje
QUOTE(Chouchou @ 2009 05 06, 03:53)
gal nesikartosiu-isbandeme swedish meatballs-viskas valgoma
Niam niam, bandysiu šiandien kepti
QUOTE(sigitela @ 2009 05 06, 17:27)
ir asciu mamytes, kas patare balandeliams kopusta deti i mikrobande, pries tai idedant i maiseli, pavyko ir greit svarbiausia
Prisidedu prie padėkos - dar nebandziau, bet tikrai pabandysiu, kai ruošiu balandėlius.
Šiandiena kepiau faršą orkaitėje sluoksniuodama su daržovėmis.
Naudojau dviejų rūšių faršą+pora didelių svogūnų+pipirai+druska+pora kiaušinių.
Vienam sluoksniui ant faršo dėjau apvirtus brokolius+blanširuotus smulkintus pomidorus+pakepintas svieste morkas tarkuotas+plonas grietinės sluoksnis+lydytas suris.+smulkintas česnakas.
Antras sluoksnis plonas faršo+džiuvėsėlių+lydyto sūrio.
Viską uždengiau folija,kepiau ,kol pakvipo,nudengiau ,kad apskrustų.
Valgėme su makaronais.
Naudojau dviejų rūšių faršą+pora didelių svogūnų+pipirai+druska+pora kiaušinių.
Vienam sluoksniui ant faršo dėjau apvirtus brokolius+blanširuotus smulkintus pomidorus+pakepintas svieste morkas tarkuotas+plonas grietinės sluoksnis+lydytas suris.+smulkintas česnakas.
Antras sluoksnis plonas faršo+džiuvėsėlių+lydyto sūrio.
Viską uždengiau folija,kepiau ,kol pakvipo,nudengiau ,kad apskrustų.
Valgėme su makaronais.
Noriu pasidalinti receptu, kurį sužinojau iš draugės. Labai paprasta pagaminti ir labai skanu
Reikės:
Faršo, bulvių, svogūnų, pomidorų padažo, fermentinio sūrio
Skardelę patepu aliejumi, dedu supjaustytas bulves, ant jų svogūnus. Dedu į orkaitę. Kol kepa, paruošiu faršą: įdedu prieskonių, smulkiai tarkuotos bulvės. Tada išėmusi ant svogūnų uždedu pomidorų padažo ir ant viršaus faršą. Kai iškepa, pabarstyti sūriu. Aš dar įdedu į karštą orkaitę, kad sūris pasilydytų
Reikės:
Faršo, bulvių, svogūnų, pomidorų padažo, fermentinio sūrio
Skardelę patepu aliejumi, dedu supjaustytas bulves, ant jų svogūnus. Dedu į orkaitę. Kol kepa, paruošiu faršą: įdedu prieskonių, smulkiai tarkuotos bulvės. Tada išėmusi ant svogūnų uždedu pomidorų padažo ir ant viršaus faršą. Kai iškepa, pabarstyti sūriu. Aš dar įdedu į karštą orkaitę, kad sūris pasilydytų
QUOTE(Aukso pieva @ 2009 06 16, 15:25)
Noriu pasidalinti receptu, kurį sužinojau iš draugės. Labai paprasta pagaminti ir labai skanu
Reikės:
Faršo, bulvių, svogūnų, pomidorų padažo, fermentinio sūrio
Skardelę patepu aliejumi, dedu supjaustytas bulves, ant jų svogūnus. Dedu į orkaitę. Kol kepa, paruošiu faršą: įdedu prieskonių, smulkiai tarkuotos bulvės. Tada išėmusi ant svogūnų uždedu pomidorų padažo ir ant viršaus faršą. Kai iškepa, pabarstyti sūriu. Aš dar įdedu į karštą orkaitę, kad sūris pasilydytų
Reikės:
Faršo, bulvių, svogūnų, pomidorų padažo, fermentinio sūrio
Skardelę patepu aliejumi, dedu supjaustytas bulves, ant jų svogūnus. Dedu į orkaitę. Kol kepa, paruošiu faršą: įdedu prieskonių, smulkiai tarkuotos bulvės. Tada išėmusi ant svogūnų uždedu pomidorų padažo ir ant viršaus faršą. Kai iškepa, pabarstyti sūriu. Aš dar įdedu į karštą orkaitę, kad sūris pasilydytų
na mes tai vadiname "raganų kepsniu" darymas labai panašus tik aš dedu bulves sutarkuotas per burokinę tarką(sumaišau su bulvių prieskoniais ir druska), šiek tiek akepus dedasi faršas, o prieš išimant sūris , kas ragauja visiems labai patinka
QUOTE(Chouchou @ 2009 05 06, 03:53)
gal nesikartosiu-isbandeme swedish meatballs-viskas valgoma
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
va sita siandien tikrai isbandysiu labai sudomino
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 05 12, 19:12)
Sveikos kazkas minejo,kad perpjauna bulves per puse,isskobia prideda farso ir kepa orkaitej,tai as darau ciut kitaip(gal jau cia yra )as cielas bulves isskobiu(ju viduriuka ir kuo daugiau,kad liktu sieneles kudos[yra spec. yrankis tam,bet gerai ir su peiliuku kudu]) ir y ju viduriuka pridedu paruosto su prieskoniukais farso,y puoda ir tusinu kol buna jau gatava,po to patirstinu su miltais ir grietines,krapu ir valgome su salotom.LAAAABAI SKANU.
daznai darau as tokias bulvytes tik as visada kepu orkaitej prie virykles nereikia stoveti ir valgom su svieziomis darzovemis arba salotomis laaabai skanu
Ar viską pakaitini,kad sūris išsilydytų, ar ne?
QUOTE(Mil@na @ 2009 08 19, 19:25)
Ar viską pakaitini,kad sūris išsilydytų, ar ne?
oi, surio sikart nedejau bet jei deciau , gal dar i mik.krosnele ikisciau pasildyt
labutes
gal pasikartosiu, nes nera kada perskaityt visos temos (paskaiciau tik keleta psl). as kepu bulviu plokstaini su farsu. dedu i skarda splona sluoksni tarkuotu bulviu (paruostu kaip plokstainiui), tada sluoksni farso -irgi plona, tada vel bulves. dar paivairinimui kartais darau bulves-farsas-bulves-varske-bulves , irgi labai skanu. vietoj varskes manau galima tarkuoti suri (tik brangiau gaunas). pabanadykit - greita ir skanu
gal pasikartosiu, nes nera kada perskaityt visos temos (paskaiciau tik keleta psl). as kepu bulviu plokstaini su farsu. dedu i skarda splona sluoksni tarkuotu bulviu (paruostu kaip plokstainiui), tada sluoksni farso -irgi plona, tada vel bulves. dar paivairinimui kartais darau bulves-farsas-bulves-varske-bulves , irgi labai skanu. vietoj varskes manau galima tarkuoti suri (tik brangiau gaunas). pabanadykit - greita ir skanu
QUOTE(sigitela @ 2009 05 06, 17:27)
ir asciu mamytes, kas patare balandeliams kopusta deti i mikrobande, pries tai idedant i maiseli, pavyko ir greit svarbiausia
Įdomu, bet nežinau nežinau Iš to maišo nuo karščio visa chemija į tą kopūstą turbūt sueina, gi jie tam neskirti