Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

As neseniai sugalvojau siokia tokia naujiena, nes kotletai atsibodo.smile.gif pakepinau farsa su prieskoniais,ir saldytu darzoviu pridejau,viska kepiau kol suminkstejo darzoves,po to truputi paskrudinau smile.gif Na niekad taip buvau nedarius tai visai neblogai gavosi smile.gif valgem su bulvem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitela @ 2009 05 06, 17:27)
bandysiu siandien taip makaronus ruosti, nes vyras labai megsta, o su farsu dar niekad nedariau ax.gif

ir asciu mamytes, kas patare balandeliams kopusta deti i mikrobande, pries tai idedant i maiseli, pavyko thumbup.gif  ir greit svarbiausia 4u.gif


vyras labai skaniai susveite makaronus su farsu, labai patiko thumbup.gif ir nesudetinga ir skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitela @ 2009 05 07, 13:09)
vyras labai skaniai susveite makaronus su farsu, labai patiko thumbup.gif ir nesudetinga ir skanu 4u.gif

Sveika 4u.gif ,malonu, kad patiko.Taip kartais su makaronais bet kokius likucius maisto galima paruosti.Pvz liko nedaug mesytes, kotletuko ar kazkokio vyniotinio.Viska su darzovem susmulkini, pakepi, ant makaronu ir vel pietus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(auksegi @ 2008 03 07, 11:42)
atsivežiau kaimiško faršo. Išsikepiau labai skanių kotletų. Receptas iš savo galvos, bet išėjo nepaprastai skanu: apie 0,5 kg faršo, įmušiau 3kiaušinius, kokius 2 šaukštus krakmolo, pridejau prieskonių (česnako, druskos, pipirų, vegetos, šaldytų krapų), šaukštą majonezo. Viska gerai išmakalavau, įpyliau virinto vandens, kad tešla būtų tokia, kad galėtum kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Na, panašiai kaip blynus. Žodžiu, tešla t.b. tirštos giretines mases. Tikras apsivalgymas  thumbup.gif

Tikrai skanu - gavosi kaip sviezios namines desreles(tokio skonio) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katyte mamyte @ 2009 05 06, 03:53)
gal nesikartosiu-isbandeme swedish meatballs-viskas valgoma ax.gif

farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse  puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai

viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza doh.gif dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu  bigsmile.gif

koks įdomus patiekalas, reikės pamėginti bigsmile.gif

QUOTE(Veidrodine* @ 2009 05 06, 21:04)
As neseniai sugalvojau siokia tokia naujiena, nes kotletai atsibodo.smile.gif pakepinau farsa su prieskoniais,ir saldytu darzoviu pridejau,viska kepiau kol suminkstejo darzoves,po to truputi paskrudinau smile.gif  Na niekad taip buvau nedarius tai visai neblogai gavosi smile.gif valgem su bulvem smile.gif

mes labai dažnai taip valgom,nes labai greit pagaminama thumbup.gif Tik aš dar verdu ryžius/grikius / makaronus ir juos suverčiu į keptuvę prie mėsos su daržovėmis ir dar truputį patroškinu kartu ax.gif Kartais dar dedu pomidorų padažo arba virimui skirtos grietinėlės- su grietinėle itin skanu wub.gif
Kadangi ta makaliūzė atsibodo lotuliukas.gif tai sumąsčiau kitokį greit paruošiamą patiekalą- maltą mėsą sumaišiau su prieskoniais ir suformavau mažiukus rutuliukus, truputį apviriau, tada į tą patį puodą įmečiau šiek tiek daržovių ir toliau viriau, tuo pačiu išsiviau makaronų. Į lėkštę dėjau makaronus, ant jų mėsos rutuliukus, viską užpyliau padažu, kurį pagaminau iš tų virtų daržovių- į tą striubytę įdėjau truputį miltų (geriau būtų lydytas sūrelis, bet neturėjau) ir viską sumaišiusi sublenderiavau- gavosi kaip tiršta sriuba, tik nedidelis jos kiekis. Valgėm su šviežių daržovių salotomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2004 04 16, 10:00)
Cia jau gal nebe i tema, bet apie saldytas darzoves.
Vakar tokiu darzoviu pakelyje radau pele. atidziau apziurekit ka pilat i puoda:)

blink.gif blink.gif blink.gif Ir taip dar buna?! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisla @ 2004 04 23, 09:30)
Mes labai daznai darom farso padaza. Aliejuje pakepinti svogunus ir pabarstyta prieskoniais farsa. Kai farsas patampa birus ir gerai apkepes, pilti pieno, sumaisyto su saukstu miltu. Sutirstejus isjungti ir valgyti su bulvemis, makaronais arba ryziais. Tiesiog farso turi buti daug ir pats padazas turi buti tirstas. Cia super greitas patiekalas, kai norima staigiai ka nors skanaus pasigaminti.



Norejau paklaust, o kiek pilti pieno?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif kazkas minejo,kad perpjauna bulves per puse,isskobia prideda farso ir kepa orkaitej,tai as darau ciut kitaip(gal jau cia yra g.gif )as cielas bulves isskobiu(ju viduriuka ir kuo daugiau,kad liktu sieneles kudos[yra spec. yrankis tam,bet gerai ir su peiliuku kudu]) ir y ju viduriuka pridedu paruosto su prieskoniukais farso,y puoda ir tusinu kol buna jau gatava,po to patirstinu su miltais ir grietines,krapu ir valgome su salotom.LAAAABAI SKANU.
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 05 12, 19:12)
Sveikos 4u.gif kazkas minejo,kad perpjauna bulves per puse,isskobia prideda farso ir kepa orkaitej,tai as darau ciut kitaip(gal jau cia yra g.gif )as cielas bulves isskobiu(ju viduriuka ir kuo daugiau,kad liktu sieneles kudos[yra spec. yrankis tam,bet gerai ir su peiliuku kudu]) ir y ju viduriuka pridedu paruosto su prieskoniukais farso,y puoda ir tusinu kol buna jau gatava,po to patirstinu su miltais ir grietines,krapu ir valgome su salotom.LAAAABAI SKANU.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2008 09 15, 16:18)
O aš tai vyrui labai greit pataisau vakarienę:

Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
Maltos mėsos prieskonių
Svogūnų
Bulvės

Faršą sumaišau su maltos mėsos prieskoniais, įdedu supjaustyto svogūno (kartais pusę, kartais visą galvutę), padarau vidutinio dydžio rutuliukus, juos truputuką apkepu keptuvėje. Bulves nuskutu, nuplaunu, perpjaunu per pusę. Mėsos rutuliukus sudedu į puodą ant dugno, o bulves ant jų. Įpilu nepilną stiklinę vandens (kad iki pusės apsmtų kukuliukus). Ir verdu, kol bulvės būna minkštos (tiksliau troškinu, nes naudoju tefal puodą, tas kur su nuimama rankena ir su stikliniu dangčiu, tai niekas neišbėga lauk).
Vyrui patinka, o man patinka, kad laaabai greit  lotuliukas.gif

Ui, dar pamirsau pamineti, kad baigiant virti ant bulviu užberiu bulvių prieskonių  blush2.gif


tai vandens lygis-iki puses kotletuku ir bulviu nepasiekia, bet jos vistiek iskepa?

QUOTE(vilma.j @ 2008 09 23, 12:10)
Sveikutes,siulau pabandyti stai ka:
sutarkuoji bulves jei dideles tai uztenka 2 jei ne tada3(burokine tarka),apkepini is abieju pusiu keptuveje pabarstai druska,tuomet ant tos puses kur labiau apkepusi dedu farso(jau paruosto su prieskon,svogunu,cesnaku ir t.t)sluoksni jis neturi buti labai storas,kad iskeptu palyginu su saukstu,kad vienodai pasiskirstytu apverciu(kad farsas butu apacioje),sumazinu ugni ir pakepu dar.Skonis geras panasiai gal kaip tarkuotu bulviniu blynu su mesa,tik man greiciau taip smile.gif mano seimynai patinka,sunus dar pomidoru padazo salia pilasi.Skanaus!


nelabai supratau, ka apkepinti is ABIEJU pusiu. Is sutarkuotu bulviu suformuoti blynelius ir juos apkepti?
Papildyta:
QUOTE(aisvyde @ 2008 08 19, 15:26)
Gal pasakytumėt, iš kokios mėsos (sprandinė, nugarinė ir t.t.) geriausia susimalti (arba paprašyti, kad parduotuvėje sumaltų) kiaulienos faršą? Ačiū.


visada is kiaulienos kumpio su kaulu malu smile.gif kol neturejau elekt.mesmales, visada sumaldavo parduotuveje, o Mindauginej Maximoj dar klausdavo "Su oda ar be?" doh.gif lotuliukas.gif Galejo dar kaula sumalt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sostine_: 15 gegužės 2009 - 21:59
O as darau troskinuka su kalafijorais: isverdu kalafijora, tuomet pakepinu svoguna, morkas, paskui farsa ir sudedu kalafijorus, grietine, aisku prieskonius. Prie jo tinka virtos bulvytes smile.gif
Atsakyti
visada is kiaulienos kumpio su kaulu malu smile.gif kol neturejau elekt.mesmales, visada sumaldavo parduotuveje, o Mindauginej Maximoj dar klausdavo "Su oda ar be?" doh.gif lotuliukas.gif Galejo dar kaula sumalt lotuliukas.gif
[/quote]
As Rimi(nes salia)prasydavau sumalti mente(kai pigiau, tai visad)arba buna kartais dideliais gabalais kotletine mesa.Bet jau koks menuo-nemala doh.gif ,sako neleidzia.Galvoju, kad higienos sumetimais turbut. Vienas sumala ryte, o kitas nezinia kada ir viskas stovi? g.gif Tai malu pati rankine mesmale biggrin.gif
Atsakyti