As neseniai sugalvojau siokia tokia naujiena, nes kotletai atsibodo. pakepinau farsa su prieskoniais,ir saldytu darzoviu pridejau,viska kepiau kol suminkstejo darzoves,po to truputi paskrudinau Na niekad taip buvau nedarius tai visai neblogai gavosi valgem su bulvem
QUOTE(sigitela @ 2009 05 06, 17:27)
bandysiu siandien taip makaronus ruosti, nes vyras labai megsta, o su farsu dar niekad nedariau
ir asciu mamytes, kas patare balandeliams kopusta deti i mikrobande, pries tai idedant i maiseli, pavyko ir greit svarbiausia
ir asciu mamytes, kas patare balandeliams kopusta deti i mikrobande, pries tai idedant i maiseli, pavyko ir greit svarbiausia
vyras labai skaniai susveite makaronus su farsu, labai patiko ir nesudetinga ir skanu
QUOTE(sigitela @ 2009 05 07, 13:09)
vyras labai skaniai susveite makaronus su farsu, labai patiko ir nesudetinga ir skanu
Sveika ,malonu, kad patiko.Taip kartais su makaronais bet kokius likucius maisto galima paruosti.Pvz liko nedaug mesytes, kotletuko ar kazkokio vyniotinio.Viska su darzovem susmulkini, pakepi, ant makaronu ir vel pietus
QUOTE(auksegi @ 2008 03 07, 11:42)
atsivežiau kaimiško faršo. Išsikepiau labai skanių kotletų. Receptas iš savo galvos, bet išėjo nepaprastai skanu: apie 0,5 kg faršo, įmušiau 3kiaušinius, kokius 2 šaukštus krakmolo, pridejau prieskonių (česnako, druskos, pipirų, vegetos, šaldytų krapų), šaukštą majonezo. Viska gerai išmakalavau, įpyliau virinto vandens, kad tešla būtų tokia, kad galėtum kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Na, panašiai kaip blynus. Žodžiu, tešla t.b. tirštos giretines mases. Tikras apsivalgymas
Tikrai skanu - gavosi kaip sviezios namines desreles(tokio skonio)
QUOTE(katyte mamyte @ 2009 05 06, 03:53)
gal nesikartosiu-isbandeme swedish meatballs-viskas valgoma
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
koks įdomus patiekalas, reikės pamėginti
QUOTE(Veidrodine* @ 2009 05 06, 21:04)
As neseniai sugalvojau siokia tokia naujiena, nes kotletai atsibodo. pakepinau farsa su prieskoniais,ir saldytu darzoviu pridejau,viska kepiau kol suminkstejo darzoves,po to truputi paskrudinau Na niekad taip buvau nedarius tai visai neblogai gavosi valgem su bulvem
mes labai dažnai taip valgom,nes labai greit pagaminama Tik aš dar verdu ryžius/grikius / makaronus ir juos suverčiu į keptuvę prie mėsos su daržovėmis ir dar truputį patroškinu kartu Kartais dar dedu pomidorų padažo arba virimui skirtos grietinėlės- su grietinėle itin skanu
Kadangi ta makaliūzė atsibodo tai sumąsčiau kitokį greit paruošiamą patiekalą- maltą mėsą sumaišiau su prieskoniais ir suformavau mažiukus rutuliukus, truputį apviriau, tada į tą patį puodą įmečiau šiek tiek daržovių ir toliau viriau, tuo pačiu išsiviau makaronų. Į lėkštę dėjau makaronus, ant jų mėsos rutuliukus, viską užpyliau padažu, kurį pagaminau iš tų virtų daržovių- į tą striubytę įdėjau truputį miltų (geriau būtų lydytas sūrelis, bet neturėjau) ir viską sumaišiusi sublenderiavau- gavosi kaip tiršta sriuba, tik nedidelis jos kiekis. Valgėm su šviežių daržovių salotomis
QUOTE(Deep Blue @ 2004 04 16, 10:00)
Cia jau gal nebe i tema, bet apie saldytas darzoves.
Vakar tokiu darzoviu pakelyje radau pele. atidziau apziurekit ka pilat i puoda:)
Vakar tokiu darzoviu pakelyje radau pele. atidziau apziurekit ka pilat i puoda:)
Ir taip dar buna?!
QUOTE(Krisla @ 2004 04 23, 09:30)
Mes labai daznai darom farso padaza. Aliejuje pakepinti svogunus ir pabarstyta prieskoniais farsa. Kai farsas patampa birus ir gerai apkepes, pilti pieno, sumaisyto su saukstu miltu. Sutirstejus isjungti ir valgyti su bulvemis, makaronais arba ryziais. Tiesiog farso turi buti daug ir pats padazas turi buti tirstas. Cia super greitas patiekalas, kai norima staigiai ka nors skanaus pasigaminti.
Norejau paklaust, o kiek pilti pieno?
Sveikos kazkas minejo,kad perpjauna bulves per puse,isskobia prideda farso ir kepa orkaitej,tai as darau ciut kitaip(gal jau cia yra )as cielas bulves isskobiu(ju viduriuka ir kuo daugiau,kad liktu sieneles kudos[yra spec. yrankis tam,bet gerai ir su peiliuku kudu]) ir y ju viduriuka pridedu paruosto su prieskoniukais farso,y puoda ir tusinu kol buna jau gatava,po to patirstinu su miltais ir grietines,krapu ir valgome su salotom.LAAAABAI SKANU.
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 05 12, 19:12)
Sveikos kazkas minejo,kad perpjauna bulves per puse,isskobia prideda farso ir kepa orkaitej,tai as darau ciut kitaip(gal jau cia yra )as cielas bulves isskobiu(ju viduriuka ir kuo daugiau,kad liktu sieneles kudos[yra spec. yrankis tam,bet gerai ir su peiliuku kudu]) ir y ju viduriuka pridedu paruosto su prieskoniukais farso,y puoda ir tusinu kol buna jau gatava,po to patirstinu su miltais ir grietines,krapu ir valgome su salotom.LAAAABAI SKANU.
QUOTE(oztoko @ 2008 09 15, 16:18)
O aš tai vyrui labai greit pataisau vakarienę:
Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
Maltos mėsos prieskonių
Svogūnų
Bulvės
Faršą sumaišau su maltos mėsos prieskoniais, įdedu supjaustyto svogūno (kartais pusę, kartais visą galvutę), padarau vidutinio dydžio rutuliukus, juos truputuką apkepu keptuvėje. Bulves nuskutu, nuplaunu, perpjaunu per pusę. Mėsos rutuliukus sudedu į puodą ant dugno, o bulves ant jų. Įpilu nepilną stiklinę vandens (kad iki pusės apsmtų kukuliukus). Ir verdu, kol bulvės būna minkštos (tiksliau troškinu, nes naudoju tefal puodą, tas kur su nuimama rankena ir su stikliniu dangčiu, tai niekas neišbėga lauk).
Vyrui patinka, o man patinka, kad laaabai greit
Ui, dar pamirsau pamineti, kad baigiant virti ant bulviu užberiu bulvių prieskonių
Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
Maltos mėsos prieskonių
Svogūnų
Bulvės
Faršą sumaišau su maltos mėsos prieskoniais, įdedu supjaustyto svogūno (kartais pusę, kartais visą galvutę), padarau vidutinio dydžio rutuliukus, juos truputuką apkepu keptuvėje. Bulves nuskutu, nuplaunu, perpjaunu per pusę. Mėsos rutuliukus sudedu į puodą ant dugno, o bulves ant jų. Įpilu nepilną stiklinę vandens (kad iki pusės apsmtų kukuliukus). Ir verdu, kol bulvės būna minkštos (tiksliau troškinu, nes naudoju tefal puodą, tas kur su nuimama rankena ir su stikliniu dangčiu, tai niekas neišbėga lauk).
Vyrui patinka, o man patinka, kad laaabai greit
Ui, dar pamirsau pamineti, kad baigiant virti ant bulviu užberiu bulvių prieskonių
tai vandens lygis-iki puses kotletuku ir bulviu nepasiekia, bet jos vistiek iskepa?
QUOTE(vilma.j @ 2008 09 23, 12:10)
Sveikutes,siulau pabandyti stai ka:
sutarkuoji bulves jei dideles tai uztenka 2 jei ne tada3(burokine tarka),apkepini is abieju pusiu keptuveje pabarstai druska,tuomet ant tos puses kur labiau apkepusi dedu farso(jau paruosto su prieskon,svogunu,cesnaku ir t.t)sluoksni jis neturi buti labai storas,kad iskeptu palyginu su saukstu,kad vienodai pasiskirstytu apverciu(kad farsas butu apacioje),sumazinu ugni ir pakepu dar.Skonis geras panasiai gal kaip tarkuotu bulviniu blynu su mesa,tik man greiciau taip mano seimynai patinka,sunus dar pomidoru padazo salia pilasi.Skanaus!
sutarkuoji bulves jei dideles tai uztenka 2 jei ne tada3(burokine tarka),apkepini is abieju pusiu keptuveje pabarstai druska,tuomet ant tos puses kur labiau apkepusi dedu farso(jau paruosto su prieskon,svogunu,cesnaku ir t.t)sluoksni jis neturi buti labai storas,kad iskeptu palyginu su saukstu,kad vienodai pasiskirstytu apverciu(kad farsas butu apacioje),sumazinu ugni ir pakepu dar.Skonis geras panasiai gal kaip tarkuotu bulviniu blynu su mesa,tik man greiciau taip mano seimynai patinka,sunus dar pomidoru padazo salia pilasi.Skanaus!
nelabai supratau, ka apkepinti is ABIEJU pusiu. Is sutarkuotu bulviu suformuoti blynelius ir juos apkepti?
Papildyta:
QUOTE(aisvyde @ 2008 08 19, 15:26)
Gal pasakytumėt, iš kokios mėsos (sprandinė, nugarinė ir t.t.) geriausia susimalti (arba paprašyti, kad parduotuvėje sumaltų) kiaulienos faršą? Ačiū.
visada is kiaulienos kumpio su kaulu malu kol neturejau elekt.mesmales, visada sumaldavo parduotuveje, o Mindauginej Maximoj dar klausdavo "Su oda ar be?" Galejo dar kaula sumalt
O as darau troskinuka su kalafijorais: isverdu kalafijora, tuomet pakepinu svoguna, morkas, paskui farsa ir sudedu kalafijorus, grietine, aisku prieskonius. Prie jo tinka virtos bulvytes
visada is kiaulienos kumpio su kaulu malu kol neturejau elekt.mesmales, visada sumaldavo parduotuveje, o Mindauginej Maximoj dar klausdavo "Su oda ar be?" Galejo dar kaula sumalt
[/quote]
As Rimi(nes salia)prasydavau sumalti mente(kai pigiau, tai visad)arba buna kartais dideliais gabalais kotletine mesa.Bet jau koks menuo-nemala ,sako neleidzia.Galvoju, kad higienos sumetimais turbut. Vienas sumala ryte, o kitas nezinia kada ir viskas stovi? Tai malu pati rankine mesmale
[/quote]
As Rimi(nes salia)prasydavau sumalti mente(kai pigiau, tai visad)arba buna kartais dideliais gabalais kotletine mesa.Bet jau koks menuo-nemala ,sako neleidzia.Galvoju, kad higienos sumetimais turbut. Vienas sumala ryte, o kitas nezinia kada ir viskas stovi? Tai malu pati rankine mesmale