QUOTE (meduza @ 2004 04 24, 12:26) |
na farsa as visad perku vienoj vietoj patikrinta,ir visad zinau,kad nebus primalta jokiu mesgaliu ,nes siaip tai nepatikimai kitur jis atrodo,o namie malt na daug terliones man |
Vat man irgi terliones daug, o "geru vietu" nezinau.
Jei kas ju zinot, parasykit tiksliau. Buciau labai dekinga.
Artev, tai gali parduotuvej issirinkti mesos gabala ir ten tau sumals. Nors abejoju ar tas mesmales po kiekvieno malimo plauna
Geriau jau nepatinget ir namie susimalt arba vyra idarbint tuo klausimu
Geriau jau nepatinget ir namie susimalt arba vyra idarbint tuo klausimu
QUOTE (Ingule @ 2004 04 19, 12:41) |
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks: Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu. Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti. |
Padariau. Jega Is pradziu baisiai pergyvenau,kad sudegs man bulves. Nuimu dangti-pasibedavoju-vel uzdedu. Ir taip n kartu. O paskui, ziuriu,issiskyre skysciai is kitu produktu, patiekalas sau graziai troskinasi. So, kainavo truputi nervu,bet rezultatas maloniai nustebino
As farsa arba pati malu, arba parduotuveje paprasau, kad sumaltu. Bet kartais nusiperku Hyper Rimi, man jis vis viena uz Maximini geresnis
QUOTE (afyte @ 2004 04 28, 20:37) |
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks: Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu. Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti. |
O tai palaukit, susimeciau kazkaip farsa zalia reikia deti, ar siek tiek pakepinta?
Fea, na berods zalia Bent jau man viskas tikrai graziai iskepe. Tik neisivaizduoju sio patiekalo be pievagrybiu, nes su jais-skanumelis
as tai is farso darau ant "ciongo" kai reikia greit, skaniai, pigiai ir gana daug.
geriausiai tinka bolonijos pasta: mazai terliones ir skanu. bo su canellonni'ais galima terlinti, bet gana ilgai kol juos prikemsi, paskui kol ishsitroskina... o bolonijos kazkaip prilipo. tik butinai reikia deti baziliko ir raudonelio. skoni pagerina. o jei dar vyno kokie 3 saukstai... tai mmmm kaip skanu
geriausiai tinka bolonijos pasta: mazai terliones ir skanu. bo su canellonni'ais galima terlinti, bet gana ilgai kol juos prikemsi, paskui kol ishsitroskina... o bolonijos kazkaip prilipo. tik butinai reikia deti baziliko ir raudonelio. skoni pagerina. o jei dar vyno kokie 3 saukstai... tai mmmm kaip skanu
QUOTE (madrid @ 2004 04 30, 00:06) |
as tai is farso darau ant "ciongo" kai reikia greit, skaniai, pigiai ir gana daug. geriausiai tinka bolonijos pasta: mazai terliones ir skanu. bo su canellonni'ais galima terlinti, bet gana ilgai kol juos prikemsi, paskui kol ishsitroskina... o bolonijos kazkaip prilipo. tik butinai reikia deti baziliko ir raudonelio. skoni pagerina. o jei dar vyno kokie 3 saukstai... tai mmmm kaip skanu |
Ne,chebra,taip nieko nebus Tokios nedauchkos kaip as,tokiu receptu nesupranta Gal galima butu pilna ir kuo aiskesini recepto aprasyma idet? Is anksto dekavoju savo ir savo diedo vardu
as tai tik naktim pribegu prie kompo ir trumpam, todel galvojau kad kasnors parase pilna recepta. sorry. taigi mano hohoho! bolonijos padazo receptas:
reikia: 0,5 kg farso (tiek maniske seimyna suniamnioja), 1 svoguno, 1 dideles morkos, 1 indelio pomidoru pastos [perku skarbonkese, labai liux, bo pati tai tingiu vasara konservuoti], vasara galima deti kokius 4 pomidorus, 3-4 saukstu aliejaus, 3 saukstu vyno [gereusiai baltas, bet ish tikro sueina belenkoks], 100ml pieno, lauro lapo, 4-5 grudeliu pipiru, truputeli druskos, raudonelio, baziliko [tinka ir dziovintas], kokiu 4 saukstu pomidoru padazo [geriausiai tinka kedainiu naturalus] ir surio pabarstymui [as naudoju rokiskio parmazano, tai jau labai skanu]
gaminti: smulkiai supjaustot svoguna ir sutarkuojat morka. pilat alieju i keptuve, dedat supjaustyta svoguna ir ta morka, apkepinat. tada dedat farsa. dar nepaminejau kad geriausia farsa maisyti. jautienos farsas gaunasi kietokas, todel gerai yra maisyti kiaule su jautiena arba kiaule su versiena. cia nuo kisenes storumo priklauso. tas farsas apkepa, kol nebuna raudonas, tada dedat pomidorus. jei konservuoti tai paprasta, o jei zali, tai reikia pirma kisti i verdanti vandeni kad graziai nusiluptu ir tada susmulkinus deti. tada pili piena, vyna ir krauni visus prieskonius. tik atsargiai su druska. jei perdaug - mesa sukieteja. ir taip palieki troskinti ant mazos ugnies kokia 15 minuciu. paskui jau kai pakvimpa, tai ishgriebi lauro lapa, dedi pomidoru padaza ir ant makaronu i lekshte. pabarstai suriu ir su kokiom salotom valgai. skanaus.
[jau isivaziavau tai as cia labai. kaip sakant patiko rasyt ]
p.s. parasykit kaip sekes ir ar skanu buvo
reikia: 0,5 kg farso (tiek maniske seimyna suniamnioja), 1 svoguno, 1 dideles morkos, 1 indelio pomidoru pastos [perku skarbonkese, labai liux, bo pati tai tingiu vasara konservuoti], vasara galima deti kokius 4 pomidorus, 3-4 saukstu aliejaus, 3 saukstu vyno [gereusiai baltas, bet ish tikro sueina belenkoks], 100ml pieno, lauro lapo, 4-5 grudeliu pipiru, truputeli druskos, raudonelio, baziliko [tinka ir dziovintas], kokiu 4 saukstu pomidoru padazo [geriausiai tinka kedainiu naturalus] ir surio pabarstymui [as naudoju rokiskio parmazano, tai jau labai skanu]
gaminti: smulkiai supjaustot svoguna ir sutarkuojat morka. pilat alieju i keptuve, dedat supjaustyta svoguna ir ta morka, apkepinat. tada dedat farsa. dar nepaminejau kad geriausia farsa maisyti. jautienos farsas gaunasi kietokas, todel gerai yra maisyti kiaule su jautiena arba kiaule su versiena. cia nuo kisenes storumo priklauso. tas farsas apkepa, kol nebuna raudonas, tada dedat pomidorus. jei konservuoti tai paprasta, o jei zali, tai reikia pirma kisti i verdanti vandeni kad graziai nusiluptu ir tada susmulkinus deti. tada pili piena, vyna ir krauni visus prieskonius. tik atsargiai su druska. jei perdaug - mesa sukieteja. ir taip palieki troskinti ant mazos ugnies kokia 15 minuciu. paskui jau kai pakvimpa, tai ishgriebi lauro lapa, dedi pomidoru padaza ir ant makaronu i lekshte. pabarstai suriu ir su kokiom salotom valgai. skanaus.
[jau isivaziavau tai as cia labai. kaip sakant patiko rasyt ]
p.s. parasykit kaip sekes ir ar skanu buvo
QUOTE (Ingule @ 2004 04 19, 12:41) |
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks: Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu. Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti. Valgom su kecupu arba salotom skanaus |
O svoguno pakepinti nereikia?Kaip ji pjaustyti griezineliais ar smulkiai sukapoti?Galvoju kaip ten tos bulves pacioj nesudega kol mesa iskepa.
QUOTE (LIAN @ 2004 04 16, 09:00) |
Cia jau gal nebe i tema, bet apie saldytas darzoves. Vakar tokiu darzoviu pakelyje radau pele. atidziau apziurekit ka pilat i puoda:) |
ojej puse apetito dingo
cepelinai is varskes.
farsa idarui gaminti kaip ir bulviniams cepelinams.
Varskes mase:
0,5varskes
2 saukstai krakmolo
1 kiausinis
truputis miltu kad galima butu formuoti cepelinus.
Valgyti su grietine ar siaip su kuo sirdis geidzia.PS:virti 10 min.
Greitai ir skanu
farsa idarui gaminti kaip ir bulviniams cepelinams.
Varskes mase:
0,5varskes
2 saukstai krakmolo
1 kiausinis
truputis miltu kad galima butu formuoti cepelinus.
Valgyti su grietine ar siaip su kuo sirdis geidzia.PS:virti 10 min.
Greitai ir skanu