Sweikos, aš aną dieną išradau labai skanų patiekalą gal jau kas nors jį ir yra išradęs, tačiau pati jį išradau sau tai va, kadangi šaldytuve turėjau tik faršo kokius 250g ir cukiniją tai gaminau štai ką:
Pakepinau faršą su svogūnu, tada į ketuvę sudėjau tarkuotą morką, cukiniją tarkuotą per burokinę tarką šiek tiek pakepinau, tada įdėjau čsenako, įpiliau šiek tiek vandens ir troškinau kol suminkštėjo daržovės, ant galo įdėjau savo mėgstamų prieskonių (baziliko, mairūno, krapų džiovintų ir pan). pačiam gale įmečiau porą šaukštų grietinės. Gavosi tarsi toks padažiukas, valgėm su virtom bulvėm mmm, kaip skanu buvo tik jeigu gaminsite cukiniją dėkite visą, kad jos būtų daugiausiai patiekale. Kadangi stengiuosi derinti maistą, tai kitą kartą nedėsiu faršo kad gautųsi daržvių padažiukas su bulvėm, turėtų būti nemažiau skanu
[quote=Melitukas,2004 04 05, 15:23]
IDARYTOS PAPRIKOS
Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu
IDARYTOS PAPRIKOS
Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu
Aš dar darau su faršu raugintus kopūstus orkaitėje. Pakelis raugintų kopūstų, kelios bulvės sutarkuotos burokine tarka, faršas truputį pakepintas keptuvėje. Aišku prieskoniai pagal skonį. Viską sudedu į skardą ir tada į orkaitę. Įpilu vandens, kad beveik apsemtų viską. Ir tada kepu kol viskas tarsi susileidžia. Mums skanu. Pabandykit. Ir darbo mažai.
QUOTE(viliuosi @ 2009 03 23, 18:48)
Aš dar darau su faršu raugintus kopūstus orkaitėje. Pakelis raugintų kopūstų, kelios bulvės sutarkuotos burokine tarka, faršas truputį pakepintas keptuvėje. Aišku prieskoniai pagal skonį. Viską sudedu į skardą ir tada į orkaitę. Įpilu vandens, kad beveik apsemtų viską. Ir tada kepu kol viskas tarsi susileidžia. Mums skanu. Pabandykit. Ir darbo mažai.
as panasei darau tik su sv kopustais.pakepinu mesa su morkom,svogunais.kopusta sudedu i stiklini inda ant viraus pjaustytas bulves.uzpili vandens ir troskinu kol kopustai suminksteja.ant virsaus pabaigoj sudejau mamos gaminta namini pomidoru padaza su paprikom.manau,kad tiktu ir paprastas padazas.
QUOTE(viliuosi @ 2009 03 23, 17:48)
Aš dar darau su faršu raugintus kopūstus orkaitėje. Pakelis raugintų kopūstų, kelios bulvės sutarkuotos burokine tarka, faršas truputį pakepintas keptuvėje. Aišku prieskoniai pagal skonį. Viską sudedu į skardą ir tada į orkaitę. Įpilu vandens, kad beveik apsemtų viską. Ir tada kepu kol viskas tarsi susileidžia. Mums skanu. Pabandykit. Ir darbo mažai.
nezinau gal kas jau rase toki recepta.
500gr.farso(as naudoju kiaulienos)pabarstom prieskoniais,imusam kiausini.i farso mase sudedam 1 maiseli su sultinio kubeliu isvirtu ryziu.is tokio "balandeliu idaro" darom kotletukus ir kisam i orkaite.irgi darbo mazai ir l.skanu.mes valgom su majoneziniu padazu.i majoneza smulkiai pripjaustom marinuoto agurkelio ir uzpilam kotletukus
As tai megstu kepti is farso ''Saulutes'' su cukinijomis. Tik cukinija netinka jei mazyte, pavasari sio skanesto jau nebepasigaminsi Cukinija supjaustau mazdaug 1,5cm riekelemis, isimu vidurius, nulupu odele. Gaunasi ziedai tokie, i kuriuos idedu farso, o kad neiskristu jis, iskart pamirkau kiausinio plakinyje ir po to dar dziuveseliuose. Pries kepant ir vel merkiu i plakini. Labai skanu, galima patiekti ir su ryziais ir su bulvem, ryziu galina jau i farsa det, zodziu cia jau fantazijos reikalas
Nu nežinau kam čia atrodo greitai- faršas? Aš sugaištu begales laiko kol susimalu- pirktinio nevalgom jau 2 metus. Nes jis NEVALGOMAS>
O šiaip darau:
kotlečiukus,
zrazus- tik čia jau reikia ir muštos mėsytės.
darau padažus su faršu (tiesa dabar retai nes turim lašinukų) o šiaip- pakepi faršą svogūniuką, įdedi pusę šaukštelio miltų išmaišai ir įdedi grietinės jei įmanoma nepirktinės- nes už pirktinę neatsakau- susimeta į tokią ale varškę- šlykščiau nebūna.
O dažniausiai darau frikadelių sriubą.
dar cepelinai,
balandėliai,
bet čia begalės laiko sugaišto.
MB labai mėgsta: faršas su morkom svogūnais ir pomidorų padažu... su bulvėm ar makaronais tiesiog nuodėmė...
O šiaip darau:
kotlečiukus,
zrazus- tik čia jau reikia ir muštos mėsytės.
darau padažus su faršu (tiesa dabar retai nes turim lašinukų) o šiaip- pakepi faršą svogūniuką, įdedi pusę šaukštelio miltų išmaišai ir įdedi grietinės jei įmanoma nepirktinės- nes už pirktinę neatsakau- susimeta į tokią ale varškę- šlykščiau nebūna.
O dažniausiai darau frikadelių sriubą.
dar cepelinai,
balandėliai,
bet čia begalės laiko sugaišto.
MB labai mėgsta: faršas su morkom svogūnais ir pomidorų padažu... su bulvėm ar makaronais tiesiog nuodėmė...
QUOTE(egleber @ 2008 09 24, 09:26)
Kitoks balandėlių gaminimo būdas.
Ryžius 2 val. užpilu vandeniu, po to žalius - į faršą, išverda kartu su mėsa. Kopūstą dedu į maišelį (tipo maxsiminį), užlenkiu, kad būtų sandaru ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Iš kopūsto lapų galima susukt "cigarą" . Jokio didelio puodo vandens, permirkusių ir suplyšusių lapų. Jei nuėmus minkštus lapus lieka kietokų - procedūrą pakartoju.
Ryžius 2 val. užpilu vandeniu, po to žalius - į faršą, išverda kartu su mėsa. Kopūstą dedu į maišelį (tipo maxsiminį), užlenkiu, kad būtų sandaru ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Iš kopūsto lapų galima susukt "cigarą" . Jokio didelio puodo vandens, permirkusių ir suplyšusių lapų. Jei nuėmus minkštus lapus lieka kietokų - procedūrą pakartoju.
na bandysiu siandien taip daryt , vat ydomu kaip kopustas gausis
Faršą aš,mėgstu ruošti pati{nuo to laiko,kai maxsimojexx nusipirkau su įdomiais priedais}
Man iš faršo patinka ruošti maltinius su įvairiais įdarais,kuriuos kepu ant grotelių.
Kepu orkaitėje uždengus folija.
Kepu keptuvėje,tai priklauso nuo to kokių produktų turiu šaldytuve.
Mėgstu kotletus su įvairiais padažais.
Faršo skonis labai daug priklauso nuo to ,kokius prieskonius naudojame.
Man iš faršo patinka ruošti maltinius su įvairiais įdarais,kuriuos kepu ant grotelių.
Kepu orkaitėje uždengus folija.
Kepu keptuvėje,tai priklauso nuo to kokių produktų turiu šaldytuve.
Mėgstu kotletus su įvairiais padažais.
Faršo skonis labai daug priklauso nuo to ,kokius prieskonius naudojame.
gal nesikartosiu-isbandeme swedish meatballs-viskas valgoma
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
QUOTE(ajel @ 2009 03 06, 12:33)
Sveikutės Visos temos neziurejau, gal pasikartosiu.Greitas receptukas:isvirti makaronus.Keptuveje pakepti svoguno, morkos,galima paprikos(kas megsta), grybu.Uzversti ant virsaus farsa ir maisant,kol sukeps gabaleliais kepti.Ideti prieskoniu,kecupo(galima ir be jo).Visa mase uzpilti ant makaronu, pamaisyti.Bus ale jureiviski makaronai.Tikrai geitas ir paprastas valgis,sotus
Papildyta:
Visada svoguno keleta galvuciu nuluptu laikau saldytuve(maiselyje), nes kasdien sueina.Tai is saldytuvo niekada negrauzia akiu
Papildyta:
Visada svoguno keleta galvuciu nuluptu laikau saldytuve(maiselyje), nes kasdien sueina.Tai is saldytuvo niekada negrauzia akiu
bandysiu siandien taip makaronus ruosti, nes vyras labai megsta, o su farsu dar niekad nedariau
ir asciu mamytes, kas patare balandeliams kopusta deti i mikrobande, pries tai idedant i maiseli, pavyko ir greit svarbiausia