Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(*Jūra* @ 2009 01 05, 16:38)
šitas mums buvo labai  thumbup.gif visiems patiko  thumbup.gif

Sveikos 4u.gif as ir ilindau cia naujienu ieskot ax.gif O tas patalas isivaizduoju tai omletas su farsu? blush2.gif
Atsakyti
va ka siandiena gaminau:
Keptuveje pakepinau morka, paprika, cukinija, svoguna, agurka, dejau prieskoniu. Is farso dariau iprastus kotletus, ir kiekviena idariau keptomis darzovemis. Iskepiau, ir dar troskinau 15- 20 min vistienos sultinyje. ( kita karta kubeli galinos blancos dedu, ir savaime aisku kazka is prieskoniniu zoliu bei pipira) Baigiantis troskinti- truputi miltu kad sutirstetu padazas. Skaniausiai su bulviu kose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maumukas @ 2006 07 26, 22:33)
kiek permeciau cia esancius receptukus savo firminio neradau. taigi pasidalinsiu (kas tik ragavo visi , tiksliau visos  tongue.gif  klause kaip daryti)

  mano firminiai kepsniukai is farso

is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau  4u.gif
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.

valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.

thumbup.gif
Laaabai saknu thumbup.gif Net MB, kuris ananasų nemėgsta, kirto pasigardžiuodamas. biggrin.gif Tiesa, mums kažkaip nei bulvių nei ko kito nereikėjo, vieną skaniai valgėm.
Bandžiau tą patį daryti su nemalta mėsa - skanu, bet su faršu - nepalyginamai skaniau. Dėkui autorei 4u.gif
Atsakyti
Šiandiena,aš dariau ekspermentą turėjau jautienos faršo įdėjau gabaliuką žuvies filė įpjausčiau stambiai gerą galvą svogūno,pora skiltelių česnako{nuo sulčių stovėjo morkų tarkiai,įdėjau porą šaukštų}
Kad,viskas gražiai pasiskirtytų su elektrine trintuve viską gerai sumaišiau.Gavosi neblogi kotletukai{įdėjau pipirų ,krapų, mairūno,druskytės}
Apkepiau iš abiejų pusių ,sudėjau į indelį užpyliau obuolų sultimis sumaišytomis su kariu,įdėjau kelis kaparėlius.
Skonis gana ydomus.
Atsakyti
Sveikos mergaites,
Nusprendziau ir as savo asmenini receptuka pas jus ikelti. Gavosi jis man, kai ieškojau saldytuve ko nors valgomo, ir norėjau pasidaryti "tipo" silto uzkandzio.
Taigi mano sumustiniu receptukas:
Sumustiniu duonyte,
Farsas (koki turite toks ir tiks- su dauguma isbandziau)
Svogūnų laiskai,
Fermentinis suris
Majonezas.
Farsa pasiprieskoniuojate pagal skoni, ir gerai apkepinate kol paruduos. Paliekate, kol atves. O tuo tarpu susismulkinate svogūnu laiskus, sutarkuojate suri. Kai farsas yra pravesęs, sumaisote su laiskais, suriu ir majonezu. Tad mase tepate ant duonos riekuciu ir pasaunate į orkaite. As kepu ant 180 laipsniu apie 20-30 min. (Man patinka, kad duonyte nuo skardos puses apskrunda) tongue.gif .
Si receptuka gyre visi, netgi tie kas nevalgo farso biggrin.gif
Ir jis keliauja per visa rajona, kuriame gyvenu ax.gif
Atsakyti
Na yra toks lb skanus patiekaliukas, bet is makaronu smile.gif reikia iswirti spageti makaronus. tada keptuvej kepti farsa, ir nuolat ji maisyt kad nesukibtu, kai apkepa idet smulkiai supjaustytu marinuotu agurkeliu ir supilti kecupa smile.gif viska sumaisyt, dar siek tiek pakepinti ir tada ta visa mase det ant isvirtu makaronu 4u.gif tikras skanumelis makaronu megejam thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ღsweetღ @ 2009 01 09, 20:37)
Siandien vakarienei bandysiu Jusu receptuka.  smile.gif


o as jau pabandziau. troskinau grietineles + buljono+svogunu laisku padaze, buvo labai skanu. wub.gif
Atsakyti
O aš jau keletą kartų dariau pagal Sonatinos receptą paukštienos faršo burgerius (kotletus).
Pacituosiu receptą:

Paukštienos biurgeriai (kotletai)

500 g paukštienos faršo
1 vidutinio dydžio cukinija (120 g), sutarkuota
1 vidutinio dydžio morka (120 g), sutarkuota
2 v. š. miltų
2 a. š. cajun prieskonių

Sumaišyti faršą, cukiniją, morkas, miltus ir prieskonius. Suformuoti burgerius ir apkepti iš abiejų pusių.

Pastabos: labai greitai iškepa, todėl aš dar patroškinu įdėjus į foliją 15 min., kad morkytės tikrai minkštutės būtų. Kadangi ėmiau parduotuvinę cukiniją, kuri žiauriai sultinga, tai gal biški reikėtų tų sulčių "nugręžt" g.gif , nes daug sulčių išbėga veltui. Labai lengvas ir skanus dalykėlis, net mano vaikas kirto pasigardžiuodamas. Tiesa, naudojau paprastus kotletinius prieskonius.
Atsakyti
QUOTE(Ingulė @ 2004 04 19, 12:41)
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio

bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu.

Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti.

Valgom su kecupu arba salotom wub.gif
skanaus rolleyes.gif

labai patiko 4u.gif
as kepdama i keptuve ipyliau vandens,ne taip riebu gaunasi,bet kepiau tikrai ilgiau negu pusvalandi
essen.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Galiu parasyti troskinio su faršu receptuka:

Supjausčiau gerą trečdalį vidutinio kopūsto, 3 morkas, 6-7 vidutines bulves, 1 nedidelį svogūną, ėmiau puse kg faršo.

Pirmiausiai užkaičiau kopūstą su morkom,sudėjau šiek tiek pakepintą faršą, kai jie kaikiek paverda, dedu bulves ir verdu. Į pabaigą virimo sudedu svogūną, paskutinį kartą dėjau dar šiek tiek žalių žirnelų, galima paprikos. Aišku druskos, vegetos šiek tiek, raudonų ankštinių pipirų (negailejau), maltos paprikos (jei dedu pjaustytą papriką, tuomet miltelių nededu), parsilado prieskonių ir dar bulvių prieskonių bei smulkinto česnako įdėjau. Bebaigiant virti darpomidorų padažo įpyliau. Gavosi beveik pilnas puodas buzos kaip as sakau, aštroka, skani wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dreamere: 04 kovo 2009 - 13:52
As irgi pameginsiu pasidaryti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Visos temos neziurejau, gal pasikartosiu.Greitas receptukas:isvirti makaronus.Keptuveje pakepti svoguno, morkos,galima paprikos(kas megsta), grybu.Uzversti ant virsaus farsa ir maisant,kol sukeps gabaleliais kepti.Ideti prieskoniu,kecupo(galima ir be jo).Visa mase uzpilti ant makaronu, pamaisyti.Bus ale jureiviski makaronai.Tikrai geitas ir paprastas valgis,sotus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2008 11 30, 12:37)
Laba diena, atsidėkodama už tiek daug puikių idėjų faršo patiekalams, duosiu patarimą ne į temą toms, kurios verkiat pjaustydamos svogūnus - nulupusios svogūną, prieš pjaustant nuplaukit svogūną po tekančiu šaltu vandeniu, o pjaustant laikas nuo laiko peilį pakiškit po tekančiu šaltu vandeniu, aš pjaustydama nebeverkiu bigsmile.gif

Visada svoguno keleta galvuciu nuluptu laikau saldytuve(maiselyje), nes kasdien sueina.Tai is saldytuvo niekada negrauzia akiu 4u.gif
Atsakyti